torstai 30. kesäkuuta 2022

Kis kis Kippurahäntä

 

Merri on nähnyt jo niin monta kesää, että sitä eivät paljon helteet heilauta. Aamusta pihalle ja hiirijahtiin. Riipparaidan alla on sen päivystyspaikka. Karvoja lähtee tosi paljon ja Merri tykkää kovasti siitä, kun sitä kammataan tai nypitään käsin. Se pyörii maassa ja kehrää, kun pölly käy.  Sen koko olemus on pienentynyt, kuten aina kesäisin. 


Onhan sillä tietysti kova homma, kun on vahdittava kaikenlaisia pihahommia. Välillä palvelijat kitkevät, leikkaavat nurmikkoa ja kantavat puita. Merri kannustaa ja hoputtaa, että kaikki puut tulee kannettua liiteeriin ilman turhia taukoja. 


Samoin ei ole tämän pikkukaverin laita.  Se on ollut pihalla ihan reporankana, puoliunessa ja odotellen kevyttä tuulenvirettä.  Öisin se  on nukkunut häkissä ulkona ja antanut Merrin vallata sängyn kokonaan.  Frodo on yleensä jo heti aamusta ovella jonottamassa, että pääsee ulos, mutta helle on tainnut viedä siltä ulkoiluhalut minimiin.  

Kippurahäntä

(suom. kansanlaulu)

Kis, kis, kis, kis kippurahäntä,
huomenna mennään Lappeenrantaan,
mitä sinne tekemään?
Kissanpoikia pesemään



Ilman mitään tuoteyhteistyötä minun on pakko vähän mainostaa tätä mainiota verkkokauppaa!  Tilasin nimittäin miehelleni nimpparilahjaksi sukat, joihin on painettu omien kisujen kuvat.  Taidan olla nettimainonnan uhri, mutta sieltähän tämäkin idea tuli vastaan.  Kaiffari on pieni kotimainen sukkatehdas, jonne voi lähettää haluamansa kuvan, jonka he sitten painavat valittuun sukkamalliin.  Tilaukseen voi valita useamman "nassun", jotka lisäävät perusmaksua ( jossa 1 nassu kuuluu hintaan) 1,5 eurolla. Postikuluineen 31.40, ei toimitusmaksua. Vähän tyyriit sukat, mutta oiva ja persoonallinen lahja, jos sellaista etsii. 


Naapurin mies täytti tasaisia ja meidätkin oli kutsuttu juhlimaan.  Siinäpä jälleen oiva hetki tehdä onnittelukortti hylsykirjan mallisena! Tällä kertaa jättikokoinen, eli talouspaperirullista koottu.  Jouduin vähän sensuroimaan näiden kuvien kanssa, kun osassa oli niin henkilökohtaisia asioita. Osan kuvista jätin siis pois ja osassa on lappu nimen kohdalla. 


Näin isoon hylsykirjaan piti jo oikein vaivata älynystyröitä, että sai kaiken tilan täytettyä.  Rullia on siis 3 ja niiden sisällä pitkä irtokortti. Kaikki pinnat on päälystetty askartelupaperilla, sekä kuvin ja tekstein. 


Näistä näyttämistäni sivuista tykkään eniten tuosta trumpettiaiheesta.  
Synttäreillä kuultiin trumpettia, kuten myös minun huiluani. Oli hyvää ruokaa, tanssia, laulua ja hyväntuulista juhlaväkeä vesisateesta huolimatta. 


Ahaa! Merrikin tunnistaa alla olevan kamunsa, Gizmon! 


Laitan loppuun vielä kuvan päivänsankarille valmistetusta upeasta kakusta, jossa sankari itse istuu kalastamassa. Kuva on vähän huono, kun oli vastavaloa. 


Minulla on huomenna kovin erilainen päivä. Olen nimittäin 4 kuukauden sairasloman jälkeen lähdössä töihin. Puolikasta päivää heinäkuun ajan.  Pitäkää peukkuja, että homma lähtee käyntiin...

16 kommenttia:

  1. Pidän peukkuja kaikille kaikenlaisiin hommiin osallistujille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! Menee yksillä peukuilla :)
      Inspiroivaa päivää sinulle!

      Poista
  2. Vau, miten ihana kortti, oikein fiilistelin kuviasi ja kuvittelin saajan hauskuuden kaikkia noita juttuja lukiessaan. ja sitten tuo kakku, aivan mahtava.
    Merri on niin söpö ja kokenut, mukana kaikessa. Mustikin muuten kutistuu kesäisin, luulisi, että pörheä Ransu, mutta ei - sillä on oikein muhkea karva.
    Tsemppiä töihin, peukut on pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi Ransunkin kutistuvan :) Tyttären pitkäkarvaisilta lähtee karvoja ympäri vuoden. Ehkä niillä ei ole enää kesäksi varaa kutistua sen suhteen ;)
      Merri oli ihan ihmeissään, kun nousin näin aikaisin ylös ja laitoin ihan "vääränlaiset" vaatteet ja aamurutiinit oli muutenkin erilaiset. Onneksi sai ruokaa ja pääsi vähäksi aikaa ulos, kuten aina :) Puoliltapäivin olen jälleen kotona.
      Leppeitä kesätuulia sinne saareen. Siellä taitaa aina tuulla jonkin verran?

      Poista
  3. Olet kyllä onnistunut saamaan hienot "synttärikortit", olet kyllä taitava keksimään juuri sopivaa tekstiä, luulisin. Ja vau mikä kakku. Raaskiiko tuollaista syödäkään...
    Kaikkea rauhallisuutta sulle työn aloitukseen ja myös kippurahännillekin lepoa ja viileää varjoa. Viileää varjoa kyllä täälläkin tarvittas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tekstit ei välttämättä aukene, jos ei tunne henkilöä :) Oli 2 kakkua, joista se "tavallisen" näköinen syötiin ensin, mutta kyllä tämäkin loppui aikanaan.
      Se on aina positiivista, jos säätiedotuksessa näyttäisi olevan puuskatuulta jonkin verran. Helle ei silloin tunnu niin ylivoimaiselta.

      Poista
  4. Onhan se vallan hienoa saada jalkaansa sukat, joissa komeilevat omien kissojen kuvat.
    Hieno kortti kivoine teksteineen on varmasti kirvoittanut hymyn saajan huulille.
    Vallitseva kova helle on toisille meistä jo hieman liikaa ja se taitaa päteä kissamaailmassakin?
    Mukavaa työhön paluuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule samanlaisia sukkia vastaan muilla :) Oiva lahja sellaiselle, joka ei muuten tarvitse mitään erityistä.
      Toivottavasti kortin saaja ymmärsi edes osan kortin teksteistä :) Toisaalta kaikissa ei ollut päätä, eikä häntää ;D

      Poista
  5. Voi Frodoa kun on lämmönarka. Ja aivan ihanat sukat omien kissojen kuvilla,mikä kiva idea! Nämä kodin viereisen puiston kissat ovat myös paljon pienemmän kokoisia nyt kesällä; talvella on turkki tuuheampi ja viime vuonna jopa eräs tuttu väitti että Nipsu kissa, joka on sterilisoitu, on muka raskaana koska sillä on niin tuuhea turkki kylmänä kautena.,Hän jopa lähetti kissan eläinlääkärille, joka nauroi että kissahan on sterilisoitu;D Mukavaa työhön paluuta sinulle. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvea kohti kissat taitaa syödäkin enemmän. Meillä aina sanotaan, että Merrillä on meneillään massakuuri. Nyt on taas niin hoikistunut. Eläinlääkärit näkevät varmaan kaikenlaista. Kiva, kun on vähän hupiakin välillä ;D
      Nukuin hyvin ja nyt istun aamupalalla, eikä edes jännitä. Outoa. Jotain on siis saikulla tapahtunut, koska aiemmin oli ihan jäätävä jännitys joka päivä. Toivon itsekin, että homma lähtee taas normalisoitumaan.

      Poista
  6. Tsemppiä työhön ! Kiva aina lukea juttujasi ; hauskoja ideoita ja NIIN onnistuneita kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ensimmäinen päivä takana :) Kiva kuulla, että jutut ovat mieleisiä. Kuvien onnistumisista en aina ole niin varma, kun on vaan kännykkäkuvia.

      Poista
  7. Ihanat sukat!
    Vau, mikä kakku! Päivänsankarille riitti tutkailtavaa sinun kortissasi :)
    Tsemppiä töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea hassua sitä sattuukin netissä näkemään ja haalimaan :)
      Kiitos, ihan hyvin meni :)

      Poista
  8. Peukku töihin paluuseen! Tuo kis, kis, kippurahäntä on söpöläinen ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin vasta jonkin ajan päästä, kun istuin tuossa vieressä, että ompas kisu taas hassussa asennossa ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!