torstai 2. kesäkuuta 2022

Värikäs versio

 Yhdessä on mukavampaa!  Tässä on Merrin vakiopaikka, kun ollaan askartelemassa tai ompelemassa.  Se näyttää nukkuvan, mutta salaa se tarkkailee, mitä, ja miten homma hoituu.Pikkukissa on löytänyt oman nukkumapaikkansa. Ei se kyllä näytä nukkuvan... hähättelee varmaan kuvaajalle😂


Jostain syystä on tärkeä viettää aikaa samassa tilassa, vaikka sitten nukkuen. 
 Mies on ollut nyt muutamia päiviä poissa kotoa, ja hänen puoliskonsa sängystä on ollut täysin vapaana kissoille. Ei tarvitsisi tilasta riidellä.  Vaan kuinkas onkaan asiat? Kumpikin kissa makaa minun jaloissani.  Frodo "härnää" kaveruusyrityksillään ja painihyökkäyksillään Merriä vähän väliä, mutta tänä aamuna heräsin siihen, että Merri pesi Frodon turkkia.  Ei se siis kovin pitkävihainen voi olla. 

Aiemmat farkkulokerikot vein töihin.  Nyt ilmeni kuitenkin tarvetta tehdä lahjaksi yksi samanmoinen.  Minulla on ollut jemmassa yhdet tuon väriset farkut, mutta en ole keksinyt, mihin niitä käyttäisin.  Tästä laatikosta tuli huomattavasti nätimpi versio. 


Mietin pitkään, minkä merkin laittaisin päätyihin, kun laatikosta jäi kovin valjun näköinen.  Sovittelin kaikenlaisia silitysmerkkejä ja muita, kunnes muistin pussillisen kangassydämiä, jotka sain kerran työkaverilta askartelua varten.  Vihreä nappi on purettu kirpputorilta löytyneestä kassista, joka oli päälystetty puisilla napeilla, ja muuten huonokuntoinen. 

Laatikon saaja oli kovin ilahtunut ja pyöritteli laatikkoa pitkään käsissään 💝


Tässä ollaan erityisen tarkkana askartelujen etenemisen suhteen....Jos joku miettii töihin paluutani, niin ei se vielä(kään) ollut ajankohtaista.  Tämä kuukausi vielä sairaslomalla ja ensi kuussa kokeilen aloittaa puolipäiväisenä.  Jos joku olisi minulle sanonut maaliskuun alussa, että tulen olemaan näin kauan poissa töistä, olisin varmaan järkyttynyt.  Aluksi oli todella syyllinen olo siitä, että olen sairaslomalla ja toiset tekevät minunkin työni. Lopulta olen alistunut siihen, että ei minusta ole ollut töihin menijäksi.  Pieni syyllisyydenpoikanen edelleen jossain takaraivolla muistuttelee, eikä varmasti katoa ikinä.  Itsellä on epävarma olo tulevaisuuden suhteen. Miten se töihin palaaminen onnistuu ja palautuuko tämä erityisen epämukava olotila  vielä myöhemmin uudelleen.  Eihän näitä kannata jäädä miettimään. Aika sen  sitten näyttää. 

Minä näen aina paljon omituisia unia.  Viimeksi näin unta, että olimme kylässä eräällä tuttavapariskunnalla. Heidän yläkertaansa oli avattu eräänlainen käsityöliike. Siellä kun maksoi 8 euroa, sai valita jonkun kaavan ja kankaat, ja vielä ommellakin paikan päällä.   Siinä niitä ihmetellessä kerroin mielestäni hyvän vitsin:  Enkelit lentää sun uniin. Ja tekee sinusta kauriin. Kylläpä olikin hauska vitsi kaikkien mielestä.    

Ehkä tuo ennakoi sitä että minun vitsini ovat aina tuota luokkaa. 😂

12 kommenttia:

 1. Kissoilla on hyvät piällysmiehen otteet, valvovat työtä tarkasti. Hauskoja kynäpurkkeja ja hyvä idea tuo taskun levittäminen valmiiksi. Kaikki aikanaan, myös töihin paluu. 3-4 kk ei oikeastaan ole pitkä sairasloma tuossa tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liimattu tasku ei varmaan leviäisi juurikaan, ja hajoaisi helposti, jos sinne laittaisi levittämättä kyniä tms. Eli samaa mieltä olen taskun levittämisestä :) Tuli kerrankin käytännön idea sopivassa kohdassa.
   Niinhän se on. Olen kuullut pitemmistäkin toipumisjaksoista, jopa vuoden pituisista. Eihän se ole tietysti sanottu, olenko itsekään työkuntoinen heinkuussa. Toivottavasti kuitenkin jo olen. Sen verran nämä jutut pyörivät mielessä että näin viime yönä taas unta, että olin töissä.

   Poista
 2. Voi että, kaunis kori ja mahtavat laadun tarkkailijat :)
  Mukavaa viikonloppua Sartsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä värikkäästä tuli kauniimpi :) Laadun tarkkailu taisi olla tällä kertaa vain silmänlumetta ;D
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Suloinen kori ja vielä suloisemmat työnvalvojat :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Näkyy nuo karvakaveritkin olevan tyytyväisiä ku olet nyt enemmän kotona, ne vahtii ettet taas häviä päiviksi jonnekin.
  Kun stressi alkaa vaivata niin ainakin ite näin painajaisia, esim kerran joku koulutus alkoi, niin näin että jäin illalla kouluun lukkojen taaksi, enkä päässyt pois. Nyt myöhemminkin kun on sellaisessa talossa, että tulee mieleen aukeaako nuo ovet ja pääsen lähtemään rakennuksesta.
  Onpa tosi kaunis tuo laatikko, tuo väri on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on tosiaan iloisia läsnäolosta, vaikka ne nukkuukin ison osan päivästä ;) Ulos valjastelemaan ne eivät pääse, jos ne ovat yksin kotona.
   Viime yönä olin taas töissä. Kummallisia unia. Ehkä ne myöhemmin muuttuvat mukavammiksi ja vitsitkin paremmiksi :)

   Poista
 5. Mainio uusioidea farkuille. Kas, etteivät kissat ole omineet laatikoita? Eräillä tutuillamme oli kissa, jota ei koskaan nähnyt. Lymysi aina piiloissa, eikä viettänyt aikaa edes isäntäväen kanssa. Minusta paras kissa on sellainen, joka haluaa viettää aikaa isäntä/emäntäväkensä kanssa. Joskus meidän Juuso oli läsnä ihan riesaksi asti, mutta parempi sellainenkin, kuin "näkymätön" lemmikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä lootat ovat niin pieniä, että niihin ei mahdu millään. Edes Frodo. ;)
   Minustakin on mukavaa, kun kissa ilmestyy yht´äkkiä jostain, tai juoksentelee ympäriinsä. Yksinpuhelukaan ei ole niin huolestuttavaa, kun on kissa paikalla ;) Merri on jatkuvasti tulossa syliin, jos se haluaa jotain, muuten harvemmin.
   Eilen kävi Arttu kylässä ja Merri oli ihan läsnä koko ajan. Frodo pinkaisi piiloon. Se ei ole suostunut edes kurkistelemaan Arttua. Saa nähdä tottuuko se ollenkaan. Luulisi Merrin esimerkin tässäkin auttavan, mutta eihän se edes näe sitä, kun se piiloutuu samantien.

   Poista
 6. Ihanan kevään keltainen kori ja Merristä&Frodosta saisi sun upeilla kuvilla kyllä vaikka joogakortit...
  Iloiset ompelu/askartelu enkelit vaan lenteleen uniisi... ja syyllisyyden poikaset pois lentelemästä unistasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen joogakortit! Kissojen venytykset ovat kyllä hyviä myös ihmisille, jos vaan niitä ahkerasti toteuttaisi :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!