maanantai 27. kesäkuuta 2022

Nyt villasukkaa jalkaan!

 Pieni vakooja työn touhussa!  Frodo ei voi vastustaa omaa, eikä etenkään Merrin valjaiden narua. Merri -parka ei pääse mihinkään, kun Frodo hyökkää naruun kiinni.  Kesken päiväunienkin pitää nousta katsomaan, mitä Merri tekee.  Onneksi Merrillä on isojen poikien touhut. Paistia tulee taas siihen malliin, että kohta laitan lehmänkellon sen kaulaan.  Pari hiirtäkin on tosin löytynyt, mikä on hyvä asia. 


Menin ulos aurinkoon kuvaamaan Nallesta tekemiäni nilkkasukkia. Langankulutus 50grammaa. Vakooja siellä kuvan sivussa taas...


Frodo joutui tarkistushommiin, kun kerran livahti salaa kuvaan.  
Nämä sukat aion pitää itse, koska väri on niin mieleinen. Ai onko näissä jotain väriä? 😂 Onhan siinä ne minun mieleiseni. 
Pidin muuten villasukkia viimeksi tänään, kun kävin tuolla yli 30 asteen helteessä leikkaamassa nurmikkoa. Teräkässaappaat hölskyvät muuten jaloissa. Oli aika kuumaa menoa ja piti tauottaa välillä. 


Juhannuksena oltiin parina päivänä päiväseltään mökillä. Siellä oli jo niin monta kissaa ja koirakin, että  omat kissat jätettiin kotiin viettämään vähän rauhallisempaa juhannusta.  Frodo ei vielä kertaakaan ole jäänyt yhdenkään koiran lähelle, jotta saisi edes vähän siedätyshoitoa.  Merri olisi pärjännyt Artun kanssa kyllä ihan hyvin. 
Maia on kiinnostunut kukista, on se sitten sisällä tai ulkona.  Nyt ei sentään rouskuttanut näitä parempiin suihinsa!


Samia naurattaa, kun Maia on aina niin "iloisen" näköinen. 



Nämä kissat pelkäsivät Arttua aiemmin, mutta nyt näyttää pyyhkivän oikein hyvin. Sam ottaa tässä tuijotuskisaa Artun kanssa. 


Me muut saunoimme ja uimme, paistoimme lettuja ja tikkupullia, sekä hikoilimme.   Minä olen lähipäivinä putsannut orapihlaja-aidan alusia kotona ja kädet ovat aivan naarmuilla, sekä mäkäräisen puremilla. Lisänsä toivat mökillä itikat.  Paras apu kutinaan on Aloe vera, mutta muitakin salvoja olen hölvännyt.  Viileään veteen pulahtaminen auttaa myös vähäksi aikaa.   

Juhannusaikaan kävin hoitamassa myös näitä kissoja, Mikoa ja Mallaa. Miko on tuo, jossa on enemmän valkoista.  Ne ovat vähän arkoja, mutta tulivat haistamaan ja pyörimään lähelle, kun laitoin ruokaa. 


Merristä vielä tällainen vanhempi kuva, jossa se on kiivennyt pihallamme olevaan tammen runkoon.  Kuiviin runkoihin on kiinnitetty puisia lintuja, liekö Merri niitä tavoitellut. 
Merri kävi eläinlääkärissä rokotuksessa. Se oli koko ajan täysin hiljaa ja paikoillaan.  Ilmeni, että Merrillä on molemmissa silmissä sarveiskalvolla jotain harmaata jälkeä. Niissä on joskus ehkä ollut joku haavauma, jota ei ole huomattu.  Merri on välillä siristänyt toista silmää, mutta ei sen kummempaa.  Kissa pyörii paljon puskissa ja ryntäilee ulkonakin, joten eihän se mikään ihme ole, jos osuu silmään.  Nyt ei tarvitse tehdä mitään, jos silmät eivät vaivaa sitä.  
Seuraavalla reisulla on putsattava hampaat. 
Kotona annoin vielä yhtenä päivänä matokuurin kummallekin kissalle, koska Merri näyttää syövän ulkona kaikenlaista. Frodokin jahtaa koppakuoriaisia ja kärpäsiä, jotka myös voivat olla pöpöjen kantajia. Tietysti molemmat kissat on muutenkin madotettava yhtäaikaa.  Frodo vetäisi oman annoksensa ruuan seassa, mutta Merri joutui ottamaan omansa ruiskusta suuhun pienen painin jälkeen. 


Juhannus on juhlittu ja joulua odotellaan.... 🎅

Minun piti kirjoitella ihan muita juttuja, kuin näitä kissoja taas, mutta näin siinä jälleen kävi...

24 kommenttia:

  1. Ei käy aika pitkäksi karvaturrien kanssa. Kaikessa ovat mukana. Hauskoja kuvia.:)
    Aattelin ennen postauksen avaamista että villasukkia tarvitset kun huoneiston viilennin on päällä.
    Meinaan jalkoja alkaa hieman palella kun ilmalämpöpumpulla viilennän huushollia. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumppu on ihan mahtava juttu, kun tulee hikisenä ja naama punaisena sisään. Vaatetta on laitettava, jos aikoo sisällä viettää aikaa. Saahan pumpun tietysti poiskin, jos alkaa vilu kapajamaan ;D

      Poista
  2. Kissajutut ovat todella kivoja ja niitä lukee ihan mielellään.
    Kivat sukat olet tikutellut itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tekee mieli tehdä ihan lyhytvartisia sukkia. :)

      Poista
  3. Aika vekkuli tuo Frodo;D Ja kivat sukat. Teillä on lämmintä melkein kuin täällä,mutta onko kosteaa vai vain lämmintä? Kosteus on pahempi kuin kuumuus.
    Kivalta kuulostaa juhannusviettosi, paitsi itikat, ne eivät ole kivoja. Näitä kissakuviasi on aina niin kiva katsella, kaikki kuvaamasi kissat ovat niin valokuvauksellisia:)
    Oikein hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mittarin mukaan aika kuivaa, eli vain lämmintä. Tänään sain inspiraation leikata nurmikon ja silputa risuja ja penkoa taas tuota orapihlaja-aitaa ;) Nyt on kädet siinä kunnossa, että vaihtokädet olisi kivat. Ihan hullun hommaa, mutta ei "malta" lopettaa. Ihan kun olisin joku hortonomi, enkä kuitenkaan ole. Tuli vaan mieleen, että otetaanpa aita siistimmäksi ja sitten en osaa lopettaa. Varsinainen leikkaus meillä tehdään aina enempi loppukesästä, niin ei tarvi kahta kertaa leikata.
      Mukavaa viikkoa sinullekin! Tänne on luvattu samaa lämpöä vielä eteenpäinkin.

      Poista
  4. Ole aina iloisella päällä, niin kuin Maia liukkaalla jäällä...ei ku Maia patjan päällä, taitaa Sam ajatella. Minun pitäisi mennä ensi viikolla hoitamaan veljeni kissaa. Sen nimi on Musti ja saat arvata kaksi kertaa minkä värinen kissa veljelläni on. :) Nyt ei muuta kuin joulua odottelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia on tosiaan varsinainen ilopilleri ;D Se tuntuu elävän ihan omissa maailmoissaan.
      Oliskohan mustavalkonen Musti, vai ihan kokonaan musta?
      Yksi tuttava paistoi juhannukseksikin kinkun ja laatikot :)

      Poista
  5. Kauniista kissoista on aina kiva lukea! Sukat on rauhallisen väriset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkien väri tuntuu niin kotoisalta, että omin ne itselleni ;)

      Poista
  6. Ei se mitään, vaikka muut jutut jäävät. Kissat ovat ihania.

    VastaaPoista
  7. Ja joku vielä kehtaa sanoa ettei kissa narussa toteuta saalistusviettiään. Hah, kyllä me Merri näytetään miten asia on :D - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väite on lytätty jo niin moneen kertaan, että sellaiset väittäjät saavat alkaa miettimään jotain muuta ;) Tänään löytyi taas hiiri. Ei sille vaan voi mitään, että paistit hyppää suuhun! Eihän niitä omia vaistojaan voi tainnuttaa.

      Poista
  8. Ilmeikkäitä kissoja :) Ehottomasti kannattaa pittää villasukat kumppareissa(rakot on vasta paranemassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakot on inhottavia. Peukunhankoihinkin yrittää tulla rakot, kun leikkaa nurmikkoa. Hanskoja ei viitsisi millään laittaa. Ei ne villasukat tainneet edes tuntua yhtään hiostavammilta, kuin tavallisetkaan sukat nurtsia leikatessa.

      Poista
  9. Eipä ole montaa päivää kun oli villasukat mullakin sisällä, nyt tosin laitoin ne pois näkösältä :))
    Kissajutut on kivoja, mutta niin iteltäkin monesti unohtuu mitä piti kirjoittaa, vaikka ei olekaan kissajuttuja tilalle. Kyllä se alkaa joulu lähestyä. Koetan kuvitella millasta ois jos ei hiki valuis koko ajan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain aidanalusten putsaamisen tänään valmiiksi. Hirveä hiki, mutta ei voinut lopettaa, kun ei jaksanut enää montaa päivää lisätä näitä naarmuja ja puremia käsissä. Mies sanoi, että minun kanssa ei enää kehtaa lähteä mihinkään, kun kädet on niin hirveät ;) Nyt pitäis miettiä siivousta pitkästä aikaa... ikävää hommaa. Onneksi Merri tuli seurailemaan tilannetta, kun vähän aloittelin. Oikeastaan se yritti kertoa, että lopeta, me ollaan menossa ulos!

      Poista
  10. Onpas ihanat kisukuvat. Ihan naurattaa tuo vakoilukuva. Kivat sukat olet tehnyt. Minä olen jumpannut kättäni leikkauksen jälkeen että pääsisin neulomaan taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo vakoilu on niin huvittavaa ;) En tiedä mitä päässä liikkuu, mutta silmät ja korvat näkyvät jostain reunan tai kulman takaa ;)
      Toivottavasti käsi kohentuu. Askarrella voi varmaan jo? Jumppaaminen vaatii sitkeää mieltä ja kärsivällisyyttä.

      Poista
  11. Ihania kisuja. :D Minulla on villasukat käytössä kotona sisällä, sen verran viileenä pitää ilmalämpöpumpppu asunnon, että niille on tarvetta :D

    VastaaPoista
  12. Ihanat kisuli kuvat🐈‍⬛😍 ja koiruus.
    Kivat sukat ja sinulla on kotona oma vakooja.
    Kyllä ilmat ovat hellineet mökkeilyyn ja kesä puuhailuun🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisulit tuntuvat nousevan blogin pääaiheeksi. Tai ehkä ovat jo nousseetkin ;) Salainen agentti Frodo 21 harrastaa vakoilua ja väijymistä. Merri väijyy ihan muita juttuja oman puskansa alla.
      Villasukkaa ei ole nyt oikein ulkona viitsinyt neuloa, kun on niin lämmin. Ehkä illemmalla, kun viilenee. Hitaasti valmistuu nyt uusia sukkia, mutta homma ei ole kokonaan pysähtynyt :)

      Poista
  13. Kissatarinoitarinoita ei ole koskaan liikaa-eikä kuvia… osaat vangita niin upeita eläinten ilmeitä/tunnelmia ja sanoittaa niitä! Ihanaa! Kiitos!
    Itikat-että inhoan niitä, järvi-Suomi olisi niin kaunis ilman tuota inisevien otusten laumaa… eilenkin hyökkäsivät kuin sotajoukko kimppuun!
    Huoh-mitä ahkeruutta puutarhassa ja muutenkin… mun käsivarret ja sääret on ruvella ihan vaan lomanautinnoista! Iloa eloonne, niin kaksi kuin nelijalkaisillekin! Repolainen

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!