lauantai 4. kesäkuuta 2022

Hylsykirja ja purnukkakortti

 Pakko oli taas napata talteen roskiin meneviä purkkeja, kun ne olivat niin nätin värisiä...  Pienellä aikavälillä tyhjentyi 3 erilaista jauhepurkkia, joiden pohjaväri oli näin nätin punainen. 

Heti en keksinyt mitä näistä tekisi, mutta hylsykirjoja tehdessä laajeni ajatus siitä, miltä kortti voisi näyttää.  Toimeen siis! 

Pohjaan piti tietysti laittaa jotain, kun siinä oli hyvää tilaa.


Päälystin purkin askartelupaperilla ja koristelin kuvilla, glittereillä, nauhalla ja napilla.  "Onnea" -toivotus piti tietysti näkyä päällepäin. Nappi on vähän väärää sävyä...


Kannen allekin piti piilottaa perhosia.
Purkin sisällä piilee rullattu yllätys!


Rullan sisältä löytyy viesti.  Se oli vähän vaikea kuvata, kun on niin kipparainen.  Pyöritin sen alustavasti kapean ompelulankarullan ympärille, että sain sen pysymään rullalla. 


Tein jälleen myös hylsykirjan.  Edelliset ovatkin jo päätyneet viemisiksi. Luultavasti en saa näitä wc -paperirullia sitä mukaa askarreltua, kun niitä tulee 😁

Alla päälyspuolet molemmin puolin. Alla sisuskortit ensin toiset puolet ......ja käänteiset puolet.


Samaan aikaan toisaalla!
Frodo: Mitä tälle tuolille on tapahtunut??
Merri: Se oli vahinko...


29 kommenttia:

 1. Aivan ihana tapa onnitella tai muistaa nämä uuden ajattelun korttisi!
  Voi mahoton, mitä pojat ovat puuhanneet. Tai siis Merri. Usein syytetään molempia, kun toinen on jotain tehnyt ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hieman omalaatuinen, joten kortitkin voi olla :)
   Frodo on jatkuvasti Merrin "kimpussa" ja Merri painelee karkuun. Nyt ei kyllä tiedä kumpi olisi enemmän tai vähemmän syyllinen ;)

   Poista
 2. Ihana, kekseliäs ja luova kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, voiko tätä enää ihan kortiksi edes kutsua, mutta jos päättää niin, niin sitten voi :)

   Poista
 3. Hienoja ja kekseliäitä kortteja. Tuollaisia ei teekään ihan hujauksessa.
  Vauhdin hurmassa tulee joskus osumia - tuolillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näihin joku aika menee. Ylensä teen vähän sysäyksittäin, että jatkan toisena päivänä. Askarteluhuoneessa ei tarvitse keräillä tavaroita välillä pois, niin on helppo jatkaa. Kissatkin on antaneet tavaroiden olla yllättävän hyvin paikoillaan :)
   Melkoista menoa täällä välillä onkin, pääasiassa Frodon toimesta. Sille tulee välillä ihan selkeästi nälkä/väsymys ja homma menee ihan överiksi. Merri siinä sitten joutuu liiallisen kumppanuuden kohteeksi tämän tästä.

   Poista
 4. Nuo hylsykirjat ovat aivan mahtavia, ja myös nuo duunatut purkit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylsykirjoista minäkin tykkään kovasti. Purkki oli vähän ex tempore -juttu :) Olin varannut 3 purkkia, kun olivat niin nätin värisiä. Lopulta tein vain yhden. Hylsyjä on tulossa lisääkin :)

   Poista
 5. Inspiroivaa seurata sinun askartelujuttujasi. Purkeista olen kuullut lähinnä askarrellun vessanpönttöjä barbeille. Se oli joku Pirkka-niksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi alan tehtailla veskipönttöjä barbeille! Ensin teen ne pöntöt ja sitten alan hankkia vasta niitä barbeja ;D Voi olla, että joitain itse asiassa vielä löytyykin ullakolta... Pirkkaniksit on mainioita!

   Poista
  2. Rusinoita purkin pohjalle, niin on autenttista 😂

   Poista
 6. Just niin kierrätyksen parhautta!
  Kaikkea ihanaa oletkin tehnyt. Tuo on niin mukavaa puuhaa.
  Minäkin kortteja olen tehnyt kesän juhliin.
  Hih kissoilla vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minulla ei ole mitään kortteja valmiina, kun niitä tarvitaan. Nyt olen saanut jonkun korttibuumin ja laatikkoon on kertynyt kaikenlaisia kortteja. Olen oikein miettinyt, kenen päiviä on tulossa. Osa korteista on vähän perinteisempiä.
   Merri onnistui taas pitkästä aikaa ahtautumaan terassin alle äsken. Onneksi sain sen pienellä väännöllä pois, mutta naru jäi tietenkin jumiin. Vein kissan sisään ja siellä alkoi hirveä rumba edestakaisin. Minä konttailin pitkällä koukulla narua terassilankkujen välistä... Onneksi on aita joka suuntaan, niin ei naapurit aina näe kaikkea hupia ;D

   Poista
 7. Onpa todella inspiroivia kortteja. Sinulla riittää kivoja ideoita ja energiaa toteuttaa ne kauniisti. Hienoa kierrätystä! Mukavaa kesäkuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistumisen taso välillä vaihtelee :) Joihinkin asioihin riittää kiinnostusta, joihinkin ei. Ristipistelyni on seissyt jo vuosikausia, koska olen niin kärsimätön pistelijä.

   Poista
 8. Kyllä olet tuottelias. Hyvä, että kuvaat nuo tuotokset jos ne kerran lähtevät maailmalle, niin jää joku dokumentti itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on mennyt aina monta päivää, kun teen vähän kerrallaan. Kivasta ideasta on kuitenkin mukava myös jatkaa tilaisuuden tullen. Moni muu asia minulta jääkin tekemättä :)
   Tuntuu kivalta, kun jotain minun tekemääni menee jollekulle muulle. Itselle ei ole niin kiva tehdä. Noita sukkia alkaa kertyä vähän turhan paljon, niille pitäisi joku kohde taas syksyn tullen löytää.

   Poista
 9. Vau miten hienoja oivalluksia noissa korteissa, hienosti olet keksinyt monenlaista. Luovuus on alkanut kukoistaa siellä! Nuo karvaset lapsetkin keksii kaikkee "kivaa" uutta, hyvä kun ei kukaan jää alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina tykännyt yhdistellä lehtikuvia ja tekstejä :) On niin hieno tunne, kun saa jonkun inspiraation, joka sitten pääsee toteutukseen asti.
   Merrin kanssa käytiin äsken putsaamassa pari puskan alustaa pihalla. Pikkuriiviö sai jäädä sisälle koisimaan ja keräämään voimia painia varten ;) Merri nauttii, kun saa välillä olla ihan rauhassa.

   Poista
 10. Kierrätyksen parhautta ja enemmän kuin huomaavaista itse tehty kortti/muistaminen!
  Jestas miten Frodo on kasvanut... tuosta kuvakulmasta sen oikein todella huomaa!!
  Energiaa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodolla on jotenkin tosi pitkän näköinen häntä. Kasvaako siitä roteva kissa, vai onko sillä muuten vaan tämänhetkiseen kokoonsa nähden ihan sopiva häntä aikuiseen kissan kokoon ;)
   Olen tehnyt sellaisia kohdennettuja "tavallisia" kortteja myös useita. Pitäisi tehdä myös jonkinlainen täyskymppikortti naapurin miehelle. Siihen voi lohkoa kaikki kuohkeimmat jutut, kun nuo jutut tuntuvat lentevän aika rohkeasti myös tähän suuntaan ;D

   Poista
  2. Hih…. Ihan innolla odotan ”kuohkeiden juttujen” kortteja! Itse tehden saa niin henkilökohtaisia! Tietää/tuntee et joku on oikeasti ajatellut -jo näperrellessään!

   Poista
  3. Kuohkeat jutut voi olla niin henkilökohtaisia, että niitä ei ehkä voi täällä näyttää... ;)

   Poista
 11. Kekseliäisyys kukoistaa ja näppärät sormet väkertää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu on ihan kivaa, jos on aikaa ja sopiva idea. :)

   Poista
 12. Mää ihan masennun, kun en saa mitään aikaiseksi =(. No, ikkunat sentään on melkein kokonaan pesty. Mutta kuka silittäisi kesäverhot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ratkaisu tuohon verhoasiaan: Ota kissanpentu! Ei tarvitse vaihtaa kesäverhoja. Ne kun on yleensä ohuemmat ja menevät täysin riekalaiksi kissan roikkuessa niissä. Talviverhot on ihan ok.
   Kyllä ne ideat ja toteutus tulevat aikanaan. Sinä teet jotain muuta, kuten reissailet ja katselet kivoja nähtävyyksiä. Minä suurin piirtein kökötän kotona.

   Poista
 13. Ihania kortteja, itse ainakin ilahtuisin jos tuommosen saisin :) Olisipa itsellä aikaa ja intoa tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nämä ovat vähän erilaisia. Kaikki eivät kyllä ihan käsitä mitä pitelevät käsissään ;D
   Välillä on aikaa ja välillä ei. Minulla on ollut viime kuukausina aikaa.
   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!