maanantai 31. tammikuuta 2022

Innokkaat tarkastajat

Minä tarkistan tämän! Sinä voit Merri tarkistaa tuon toisen! 
Hui ja hai! Ihan hyvä tuli. Tämä on jo tarkistettu. Olinko Merri nopea? Varmasti nopeampi kuin sinä? ! 


Satu -paitaa taas. En olisi uskonut, että kaavalla voi olla näin paljon väliä. Onhan noita kaavoja lehdet pullollaan ja niistä olen ennen aina piirrellytkin tarvitsemani.  Varmaan sieltä löytyisi edelleenkin.  Tämä yksittäinen, monimuotoinen kaava on kuitenkin jollain tavalla juuri oikean mallinen.  Tuolla verkkokaupassa (Unelmallinen - ei mainos) on monenlaisia paitoja.  Löytyy myös ulkovaatteita ja housuja.  Kauluspaitoja en ole nähnyt, sellaista tekisi mieli kokeilla. Yleensä  inhoan nappipaitoja, mutta sellaiset rennommat versiot kiinnostaisivat, esim. riihipaita -tyyppiset. 

Tämä puolipituinen hiha on sen mallinen, jota käytän paljon.  Pitkähihaisia ei niinkään tule käytettyä.  Mikäli tarvitsen pitempää hihaa, vedän yleensä lyhythihaisen päälle jonkin villatakin tai vetoketjuhupparin. 
Tulostin myös yhden niistä joulukalenterikaavoista. En ole sitä paitaa vielä kokeillut, mutta mallissa on tuollainen helma ja se tuntui sopivan myös tähän malliin.  Ei siis resoria, vaan samasta kankaasta kaksinkertainen kaitale. 


Frodo: Merri! Minä haluan tarkistaa sittenkin myös tuon toisen paidan!  Selvä! Sovittu! Olen jo tulossa!  Tarvitset varmaan apua! Minä osaan jo hyvin!

Merri: Rauhoitutaanpas nyt taas! Ei tuollaisesta pikatarkastuksesta ole mitään iloa! Tarkastajan täytyy tutustua huolellisesti saumoihin ja  kankaan leikkaukseen.  Ei tuossa ajassa ehdi mitään tarkastaa.  Tämä paita on ainakin ihan ryppyinen. Olisi voinut mamma tämän ainakin silittää...


Leikkasin nämä paidat samalla kertaa. 2 aivan samanlaista paitaa.  Leikkauksen kanssa oli lieviä ongelmia, kun riiviö ja toinen rauhallisempi versio olivat leikkauspuuhissa mukana.  Frodo otti oikein vauhtia ja hyppäsi toistuvasti kankaan päälle. Onneksi sain edes jotenkuten osat leikattua. Reunat olivat ihan söhössä, mutta onneksi saumuri siistii reunat tikatessaan. 
Tässä ei nyt sitten tuo kauluksen tikki oikein onnistunut.  Ei se onneksi ihan pilannutkaan sitä, mutta kiristeli kuitenkin koko ajan ihan vietävästi. Tämän paidan kangas on kaikkein ohuinta, mikä lienee vaikuttanut tilanteeseen. Ehkä olisi vaadittu taas jotain säätöjen muutoksia nappuloihin... 😓

 


Muut mallikuvat olivat ihan kamalia, mutta alla olevan kuvan laitan ihan siksi, kun nuo kädet naurattavat minua joka kerta 😂
Tilanne on sellainen, että minä pyörähtelen eri suuntiin ja mies ottaa kaikenlaisia kuvia, minkä kerkeää.  Näitä kuvattaessa  olin ihan väsynyt, tyyny kutsui jo kovaan ääneen, mutta halusin saada paidoista kuvat.   Poistelin sitten kuvista ne, jotka olivat ihan kamalia ja jäljelle ei jäänyt juuri mitään.  Syy ei ollut kuvaajan.  Miten voi pelkissä keskivartalokuvissakin näkyä, että olin ihan väsynyt? 
Mitähän mahdoin ajatella siinä kohtaa, kun tätä otettiin ja sormet harottaa? 😂


Voihan rähmä mikä lumikeli on ollut koko viikonlopun!  Olen ollut iltavuorossa  ja  työnihän on siis ajella ihmisen luota toisen luo, kuten kotihoidossa tehdään. 20 käyntiä tuossa lumitilanteessa ei ole kovin mieltä ylentävää kenellekään, kun se ei ole sitä hyvälläkään säällä.  Lisäksi autoni jäi jumiin jo eilen aamulla omaan pihaan ja jännitti koko illan töissä, että mihin sitä seuraavaksi jää.  En ihan heti muista tilannetta, jolloin olisin joutunut ihan oikeasti jännittämään töissä ajellessa, että auto jää johonkin jumiin.  Sehän olisi sitten jäänyt siihen, mutta loput käynnit olisi kuitenkin pitänyt tehdä!  Kävellen tilanne olisikin varmaan muuttunut iltavuorosta yövuoron puolelle.  Kotihoidossa ei ole työntekijöitä, joille voisi jättää työt, joita ei itse ehtinytkään tehdä.   Käyntejä ei myöskään voi jättää tekemättä, joten ylitöiksihän tuo menee, jos tilanne niin vaatii. Usein se myös vaatii, tahtoi tai ei. 
Nyt toivon, että aurat olisivat näin arkipäivänä jo olleet aktiivisesti liikenteessä ja tämän illan tilanne olisi parempi.  
Riittäähän tästä lumiasiasta kyllä puheenaihetta asiakkaiden kanssa 😅  Kerrankin on jotain ihmeteltävää.  Ihmisen arki pyörii sisätiloissa niin aurinkoisina, kuin sateisina, tai myrskyisinäkin päivinä.

Hellurei ja hyvää uutta viikkoa!

33 kommenttia:

 1. Olet kyllä saanut hyvä ompeluvaihteen päälle! Peruspaidat on arjen pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova into on ollut aina aloitella seuraavaa, kun yhden saanut valmiiksi. Nyt on vähän sellainen seisontavaihde, eikä ole mitään suunnitelmia.

   Poista
 2. Kivat paidat! Värinä ensimmäinen miellytti enemmän omaa silmää, mutta on varmasti ihan aiheellista käyttää välillä värejä rohkeammin. Frodosta on tulossa mestaritason tarkastaja...
  On sinulla varmasti ollut sompailemista näillä keleillä! Mitä ilmeisimmin jatkuukin, koska ainakin täällä pyryttää lisää lunta. Jos käsitin eilisen säätiedotuksen oikein, niin tänään "sateet väisryvät itään" ja silloinhan ne ovat matkalla teille päin, eikö? Tsemppiä iltavuoroon!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään tuollaisesta tummemmasta punaisesta, kunhan siinä ei ole mitään kummallisia kuvioita. Nyt on niin pientä tuo kuvio, että se on melkein jo tasaisen punamusta. Luulen, että Merri ei vielä luota Frodon taitoihin ;D
   Kyllä se säätiedotus taisi niin luvata ja kun katson paikallissäätä, niin lunta sataa enemmän tai vähemmän iltaan asti. Nytkin höytyilee. Huomenna on onneksi vapaa, kun vaan ensin sinne saakka ehtii :)

   Poista
 3. Kivoja paitoja. Noille on arjessa käyttöä. Minäkin tykkään 3/4-hihoista, tarvittaessa huppari tai villatakki siihen päälle.
  Merri ja Frodo ovat selvästi tulleet tutuiksi keskenään.
  Muistan, kuinka vanhempien luona käyvillä kotihoitajilla oli vaikeuksia löytää autolleen parkkipaikka jo sulanakin aikana. Lumi lisäsi vaikeutta monin verroin. Taloyhtiön pihalla olisi ollut tilaa, mutta siinä pysäköinti oli kielletty. Ja talvella piha aurattiin viimeisenä, kun ihmiset kyllästyivät kulkemaan itse tekemäänsä kinttupolkua. Arvaa, kuinka kiva oli työntää hangessa pyörätuolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan pihat niin kaventuneet, että ne vähäisetkin vierasparkit on talon väen hallussa. Tien vieriinkään ei voi oikein jättää, kun tiet on kaventuneet paikoitellen ihan yhden auton ränneiksi, eikä kukaan mahdu ohi, jos jättää auton siihen parkkiin.
   Muutoin olen kyllä saanut kaikenlaista "räpätystä" siitä, mihin auton saa parkkeerata ja mihin ei. Siinäkin suhteessa tulee aika nopeasti teflonpintaiseksi, etenkin kun joillain vaikuttaa olevan melko ihmeellisiä syitä asiaan. Auton ei kuitenkaan ole tarkoitus seistä koko päivää samassa paikassa, eikä edes max tuntia kauempaa. Meille on useamman kerran pitänyt tulla sellaisia parkkeerauslupalappuja ja on tullutkin. Sitten on selvinnyt, että ne koskevat vain kiekollisia parkkeja, joita täällä ei edes ole kuin joidenkin kauppojen pihoissa. Lapuista ei ollut mitään hyötyä.
   Pyörätuolin työntäminen on ihan VARMASTI vaikeaa, jos ei mahdotonta, jos on ihan hankea!

   Poista
 4. Minä mietin koko viikonlopun, kun kuuntelin myrskyuutisia, miten sinä mahdat pärjätä töissä. Ei ne kuitenkaan auraa teidän työvuorojen mukaan vaan vasta maanantain virka-ajaksi. Hyvä, ettet jäänyt hankeen kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos minulla vielä korvatkin soi, kun joku ajatteli minua koko ajan ;) Yleensä ei paljon viikonloppuna aurat kulje, nyt oli jonkin verran poikkeusta, mutta monet tarvittavat tiet olivat kyllä ihan lumessa. Eilen illalla tilanne oli jo vähän parempi, mutta edelleen on paljon auraamatontakin, tai niin huonosti aurattua (varmaan kiire, kun paljon aurattavaa), että kulku oli kuitenkin pöpperöistä. Iso ongelma ovat nyt myös lumivallit, jotka ovat kasautuneet tien vierillä niin korkeiksi, ettei pihoista tai sivuteiltä isommalle tielle siirtyessä nähnyt yhtään, tuleeko autoja vai ei. Sitten minulla alkoi vielä käsijarru kenkkuilemaan. Jossain auton alla ja rengasväleissä oli niin paljon lunta, että jarru ei lähtenyt pois päältä ja ajo oli tietysti sen mukaista. Sähköiset toiminnot nykyautoissa ovat vähän omapäisiä. Onneksi ne eivät aina tajua itsekään olla johdonmukaisia ja jarru lähti seuraavan pysähdyksen jälkeen taas pois :)

   Poista
 5. Kivoja paitoja, söpöjä avustajia <3 Lunta on tosiaan tullut urakalla, toivottavasti et enää jää jumiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman avustajia työ olisi paljon hankalampaa ;D Näistä paidoista tosiaan tykkään sekä malliltaan, että väreiltään.
   Jumiin en jäänyt, mutt kieli keskellä suuta piti kyllä ajella :)

   Poista
 6. Meillä tulee aina kanssa ihan nappiotoksia silloin, jos ukkeli on kameran takana. Ja vika on todellakin kuvaajan. :-D Tyyliin minä katselen vielä ihan muualle tai korjaan jotain paidan kaulusta, ja bum, kuva onkin jo otettu.

  On kyllä ihan kamalaa jäädä autolla lumeen kiinni, ja sinulla vielä monta kertaa kamalampaa, jos se tapahtuu kesken työpäivän! Toivotaan nyt, että tämä lumentulo jo loppuisi ja että saisivat tiet kunnolla aurattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sanon, että nyt kuvataan paitaa blogia varten ja sitten kuvissa on lähikuvia minun muista osista vaikka kuinka paljon ;D
   Lunta on nyt niin paljon, että auratkaan eivät saa mitenkään järkevästi sitä työnnettyä sivuun. Penkat ovat tosi korkeita, eikä niiden taakse näe, tuleeko autoja vai ei. Varmaan menee vielä jonkin aikaa, että tilanne alkaa olla taas turvallisempi. Jos ei näe tuleeko, niin silloin on vaan työnnettävä nokkaa niin pitkälle, että alkaa näkemään... ja katsottava, kun auto suhahtaa edestä ohi. Onneksi ei tarvinnut uutta peltiä alkaa hommaamaan. Tämä oma peltikasa on kyllä saanut nyt lähtölaskennan aikaiseksi näiden ongelmien myötä. Vanhoja oli jo ennestään. Minä toivon nyt autoa, joka olisi riittävän korkea, ei kuluttaisi mitään, olisi miellyttävä istahtaa (ei liian matala), takaovikin aukeaisi pakkasella (ja menisi kiinni) ja tietysti kaikki muut tarvittavat hilpetöörit ;D Meillä on yksi, joka ei sanan "autonvaihto" jälkeen lepää enää hetkeäkään, ennen kuin homma on selvä ;D Jään odottelemaan.

   Poista
 7. Paitoja syntyy aivan solkenaan ja toinen toistaan hienompia. Mutta kyllä on vaan ihanaa, että teitä kotihoidon työntekijöitä on ja jaksatte töitänne tehdä. Toivottavasti joskus vielä löytyy poliittistakin tahtoa tunnustaa hoitoalan tärkeys ja välttämättömyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä paidat ovat itselle mieleisimmät, mutta näissä oli molemmissa jo selvää ongelmaa noiden kaulusten kanssa. Niin hyvin, kun se onnistui silloin aiemmin, niin nyt tikki kiukutteli. Onneksi sain homman kuitenkin tehtyä, vaikka ei ihan "täydellistä" olekaan.
   Työ itsessään on mukavaa, mutta työmäärä lisääntyy koko ajan. Porukka alkaa väsyä jatkuvista ylitöistä. En nyt tarkoita ylimääräisiä työvuoroja tai tuplapäiviä, niihin ei kukaan pakota, vaan ihmiset tekevät niitä yleensä vapaaehtoisesti. Ongelmana on liiallinen asiakasmäärä työvuoroa kohden. Vaikka kuinka yrittäisi kiihdyttää, ei kotiin pääse silloin, kun työvuoro on merkattu päättyväksi (esim. eilen 21.45 piti päästä, pääsin 22.40). Elämä on muuttunut sen myötä sellaiseksi, että ei koskan uskalla varata mitään henkilökohtaista menoa aamuvuoron jälkeen, kun ei voi tietää, ehtiikö sinne vai ei. Surettaa sellaiset ihmiset, joilla on kotona lapsia ja pitäisi mennä vaikka hakemaan heitä päiväkodista tai viemään lapsia johonkin harrastukseen tms. Paperityöt tuppaavat jäädä tekemättä, vaikka ne ovat lakisääteisiä. itse olen tehnyt ne jo pitkään ylitöinä, koska haluan omien asiakkaideni asioiden olevan niin kunnossa, kuin se tällä kiireellä on mahdollista.
   Vielä tulee aika, kun koko paketti posahtaa käsiin. Siltä ainakin nyt näyttää tämä homman eteneminen.

   Poista
 8. Tulit niin mieleeni, kun luin tänään loppuun kirjan nimeltä Pala omaa taivasta. Kirjailija on Henna Helmi Heinonen. Lue kirja ja kerro, onko työsi sitä mitä kirjassa seisoo.

  Paidantarkastus näkyy olevan mestari-kisälli-hommaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastuken päättyessä pitää tarkastaa jäikö paidasta mitään jäljelle ;D
   Minä olen ihan just ottanut kokeeksi äänikirjasovelluksen ja sieltä näyttääkin löytyvän tuo kirja! Ei tosin äänikirjana, vaan luettavana versiona. Olen aika hidas lukija nykyään. Lukeminen ei siis ole hidastunut, vaan siihen käytettävä aika vähentynyt ;D Sen vähän mitä tuosta alusta jaksoin illalla lukea, niin nousi jo niskavillat pystyyn. Henkilökohtaisesti "tykkään" just tuollaisista kiukkusäkeistä ja siitä hetkestä, kun se jää murtuu ja alta löytyy ihminen. Mutta luen kirjaa eteenpäin... Ja kuten huomaat, en edes maininnut noita työhön liittyviä aikamääreitä tms. ne ovat ihan arkipäivää. Kiinnitin eniten huomiota hoitaja-asiakas suhteeseen, joka oli silmiinpistävän karkea, vaikkakin vain ajatustasolla.

   Poista
  2. Lue loppuun ihan rauhassa. Mielenkiinnolla odotan.

   Poista
 9. Miksipä sitä kaavaa vaihtaa, kun on hyvän löytänyt! Minä aloitin juuri kauluspaidan, on se monimutkainen ommeltava. Oletpa joutunut monella tapaa myrskyn silmään ammattisi takia. Ihailla täytyy sitkeyttä ja jaksamista. Aurinkoa kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen ommellut omasta kaavastani kaikki muut mallit, paitsi lyhythihaisen T -paidan. En tiedä teenkö. Niitä tuntuu kaapissa olevan muutenkin. Tätä hihakokoa voisi tehdä enemmänkin. Se on ainakin tällä kelillä käyttökelpoisin.
   Sitä kauluspaitaa tekisi mieli kokeilla. Ehkäpä innostun piirtämään sen jostain mallilehdestä. Kaivelin niitä jo syksyllä esille, mutta innostus oli liian vähäistä. Voisihan senkin tehdä jollain tavalla joustavasta kankaasta.
   Mukavaa keskiviikkoa sinulle (meinasin sanoa tiistaita, mutta onkin jo taas päivä vaihtunut ;)).

   Poista
 10. Onneksi Frodosta ei tullut paitoja leikatessa töpöhäntää. Eihän?! Kivan näköisiä paitoja! Ohuita kankaita on paljon hankalampi ommella kuin vanhvempia, monesti ne on liukkaampiakin ja luistaa sinne tänne. Onneksi lumisateet loppui tai ainakin taukosi, se laji riittäisi jo tänä talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siinä siihen malliin pyöri, että koko ajan sai varoa ;)
   Uutisissa sanottiinkin, että tämä alue oli yksi Suomen lumisateisimmista alueista. Lunta tuli paikoin 30 cm. En olisi uskonut tuota, jos en olisi kuullut. Tuntuu, että siellä ylenmpänä sataa aina eniten.

   Poista
 11. Suloiset tarkastajat sinulla , ja nyt vielä 2 kun ennen oli vain yksi. Frodo on niin suloinen:)
  Hienot paidat taas olet tehnyt.
  Voin kuvitella että vaikeaa käydä niin monessa paikassa kun lunta on liikaa. Toivottavasti sitä ei tule nyt lisää teille kun sitä on jo enemmän kuin tarpeeksi. Kaunista helmikuuta sinulle ja kisuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastajilla on vähän jähinää. Merri turhautuu, kun Frodo hutiloi omansa kanssa :)
   Lisää taitaa olla luvassa. Toivottavasti ei noin suurta määrää kerralla. kohta on kevät ja kaikki sulaa lopulta. Aloin jo miettiä, missä päin Suomea on taas tulvia keväällä. Täällä harvemmin on.
   Mukavaa keskiviikkoa sinne lämpöön (ainakin täältä katsoen :) ).

   Poista
 12. Voin oikein kuvitella, kun väsyneenä koitat poseerata ja sormet harottaa jo pelkästä tuskasta:) Mutta ihania paitoja; minäkin pidän noista 3/4 hihaisista. MInä olen sillä lailla ärsyttävä, että en tiedä keleistä mitään, vaikka siis kuulen kun tuulee ja myrskyää tai pakkanen paukkuu nurkissa, mutta se ei oikein ylitä uutiskynnystä minulla. TIetysti kun ei tarvitse mihinkään enää lähteä ja elämä on tosiaan täällä sisätiloissa vaan. Mutta tuo on kyllä stressaavaa, kun tietää että paikat on käytävä, siis asiakkaat, kelissä kuin kelissä, koska ketään ei ole paikkaamaan tarvittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, minä mietin kirjoittaessa, että onko nämä paidat 3/4 hihaisia vai 2/3 hihaisia ;D ;D Nyt näistä kommenteistä uskon, että ensimmäisen kaltaisia ;D
   Mitäpä niistä keleistä, jos ei tarvi mihinkään lähteä. Kevät tulee ajallaan ja sitä rataa. Asioista valittaessa ei aina ymmärrä, että asioilla voi olla aina monta puolta. Ei ole varmasti kovin mieltä ylentävää olla aina sisälläkään. Lumipyryn raikas viima tekisi varmasti ihan hyvää välillä.
   Stressiä riittää käyntimäärien suhteen, eikä loppua näy. Viime yönä oli kuitenkin niin kamala uni, ett nyt tuntuu taas mukavalta lähteä työhön, jonka työmuotona hallitsee ;D Minut oli laitettu sairaalaan töihin. Menin heti yövuoroon, jossa yksin piti hoitaa yhtä osastoa. Olin jo stressaantunut mennessä ja sitten näin, että vanhempani olivat tulossa tutustumaan sairaalaan. Sanoin, että ei voi tulla, mutta toisen osaston hoitaja sanoi, että voi tulla. Siinä sitten juostiin puolijuoksua pitkin käytäviä, enkä koko yönä löytänyt omaa osastoani. Ääniä kyllä kuului: joku huusi kovaan ääneen ja valitti . Huh huh! Herätessäkin vielä ahdisti. Nyt alkaa jo vähän tasaantumaan ;D Onneksi pääsee omiin töihin ;D

   Poista
 13. Voi noita ihania apulaisia!

  Joo, tuon pituiset hihat ovat juuri hyvät!

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Hyvää kaavaa voi soveltaa ihan loputtomiin. Hienoja paitoja olet taas tehnyt. Voi kunpa ehtisin joskus aloittamaan ompelun uudestaan. Se kyllä varmaan olisi aika tuskaa useamman vuoden tauon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli koko viime syksyn kaipuu ompelemaan, mutta sitä lopullista sysäystä ei vaan tullut. Nyt se on tullut, joten rautaa on taottava, kun se on vielä kuuma :)

   Poista
 15. Hih, onpa kiva kokeilla kankaan luistavuutta lattialla, varmaan Frodon mielestä ainakin.
  Hyvä kun löytyi sopiva kaava!

  Niin mullakin kun stressitasot nousi ennen töissä, niin alkoi nähdä tuontapaisia painajaisia. Sitten ehkä koetti vähentää stressiä jollain keinolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattialle levitetty mikä tahansa asia on vastustamatonta kissojen mielestä ;D Frodo nappasi oikein vauhtia ja hyppäsi kehiin, vaikka työnsin sen monta kertaa pois ;D
   Nyt on taas niin paljon asioita järjesteltävänä niiden peruskäyntien lisäksi, että pää sauhuaa. Inhoan keskeneräisyyttä, mutta sitä on vaan opittava sietämään ja hallitsemaankin, että stressi ei pääse liian suureksi. Onneksi sain lääketentit läpi melkein kaikki. 5 / 6 suoritettu, yksi ei mennyt läpi ja pitää käydä uusimassa ensi viikolla. Pakollinen ajankohta olisi ollut vasta kesäkuussa, mutta haluan hoitaa asian pois mahdollisimman pian.

   Poista
 16. Laaduntarkastus vain paranee ja laatua tosiaan priimaa... miten ihmeessä saat tuossa raitapauidassakin raidat niin täsmällisesti jatkumaan, kun eikös etukappale ole kolmessa osassa - OMG!! En osuis millään...
  Innostuin blogisi vuoksi Unelmaisten sivuille, voi, siellä oli ihana muunneltava niin ikään mekko... mutta kun en ollut ihan varma tulisiko kaavojen mukana lisää aikaa - niin jätin vielä tilaamatta... ja se saumurikin on entinen....
  Mutta kutkuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, nyt aloin itsekin katsoa noita raitoja! Etu- ja takakappaleen yhdistelyt ja raidat tosiaan näyttää olevan pääasiassa tasan. Kyllä minä taisin niitä siinä ommellessa sihtailla ;D Sivusaumojan ja hihojen kanssa oli enemmän syynäilyä, että onnistui.
   Minulla kutkutti ensin liki puoli vuotta ja sitten rempaisin ja aloin ommella ;D Tsemppiä vaan, ei se niin aikaavievää ole, kuin aluksi tuntuu. Ompelu on nopeaa, leikkaaminen ja kaavojen piirtäminen hidasta.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!