perjantai 28. tammikuuta 2022

Yhdessäoloa ja kaveruutta

 Frodo on tainnut saada Merrin ymmärtämään, että se on tullut meille jäädäkseen.  Yhteiselo sujuu usein ihan mallikkaasti. Aikaa vietetään yhteisten aktiviteettien merkeissä.  Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Paitsi kilpajuoksussa, jossa jahtaaja vaihtuu tilanteen mukaan. 


Frodo hakeutuu hyvin herkästi Merrin läheisyyteen kehräten jo pitkän matkan päästä. Jostain syystä Merrin pää on kaikkein vetovoimaisun ruumiinosa.  Frodo roikkuu usein Merrin niskassa ja kulkee Merrin kävellessä takajalat maata vähän viistäen.  Takiaismaisesta kaveruudesta Merri ei aina oikein tykkää. 


Meni jonkin aikaa, ennen kuin Frodo alkoi päästä Merrin lempipaikalle, eli ikkunan edessä olevan kaapin päälle.  Frodo hyppää kiipeilytelineen kautta ihmettelemään, mitä Merri oikein tekee, kun se makaa pitkiä aikoja ylhäällä.  Ei se kyllään yhtään tajua, mitä siinä kaapin päällä päivystetään.  Merri on katselemassa ikkunasta  ulos ja Frodo on katselemassa, mitä Merri tekee. Sitkeä rääpäle on jatkuvasti hakemassa isomman kissan huomiota.  Hyvin usein näkee, että se on selällään Merrin edessä ja Merri haistelee (tai nuolee, tai vain puskee) sen vatsaa. Väijytys ja vakoilu on kissojen lempipuuhaa.  Sitä voi tehdä keskenään, tai ihmisten kanssa.  Katsotaan, kumpi antaa ensin periksi ja lähtee liikkeelle. 


Putkileikki on molempien mieleen. Frodo antaa putkelle kyytiä oikein olan takaa ja Merri mieluiten piilottelee putken sisällä.  


Ilmalämpöpunpun alla on hyvä lämmitellä ja torkkua.  Frodoa ei voi vielä laskea ulkohäkkiin ikkunasta. Luukku on korkealla terassin lattiatasosta.  Merri käy välillä häkissä ja välillä valjaissa ja narussa ulkoilemassa.  Valjaat ovat sille nyt vähän tiukat, koska talviturkki on paksumpi, kuin kesäturkki.  Piakkoin pitäisi hankkia Frodolle omat valjaat, jotta se voisi alkaa totutella niiden käyttöön. 


Sateenkaarisydän -lelun on molempien mieleen.  Frodo katsoo ihmeissään, kun Merrikin nutuuttaa sydäntä.  Merri tykkää lisäksi, kun sitä hierotaan pehmeällä, kahisevalla sydämellä. 


Loppuun video "tositilanteesta", eli urheilulaji, jota täällä harrastetaan nykyään vähän väliä. Mitä sanotte, ovatko nämä kaksi ihan saman sarjan painiottelijoita?  1 kilo vastaan 6 kiloa.  Pienempi näyttää olevan aktiivisin aloitteentekijä ja isompi vain sparrailee 😂


Meillä on kaveripäivä joka päivä!

45 kommenttia:

 1. Voi että, iso ja pieni ♥
  Arvaa mitä, Merri, tuosta pikku apinasta tulee jossain vaiheessa sun kokoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa voi paini olla jo vähän totisempaa. Nyt toinen luulee olevansa voittamaton ja toinen antaa sen tapahtua :)

   Poista
 2. Kyllä Frodon kelpaa, sillä on niin hyvä kouluttaja. Hauska tuo video! Merri taitaa antaa vähän tasoitusta. :) Puserostasi tuli kivan näköinen. Kyllä kierrättäminen ja uusien kankaiden käyttäminen viimeistä palaa myöten on hyvä asia. Aina tuppaa jäämään nurkkiin pieniä kankaansoiroja, joita ei osaa heittää pois. Jos niistä saisi vaikka nukenvaatteita. No, heh heh. Kuinkahan paljon vaatteita yksi nukke muka tarvitsee? Upeita lapasiakin oot tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi vähän pelkäsin, että Merri pitäisi Frodoa hiirenä, kun se oli niin pieni ;) Kyllä se heti kissan tunnisti ja osaa toimia sen kanssa hyvin. Tietää ihan selvästi, että toinen on vielä rääpäle. Päivä päivältä siitä tulee parempi kaveri leikkeihinkin ja Merri on selvästi aktivoitunut Frodon myötä itsekin.
   Tuo Satu -paitakaavan hankkiminen oli tosi hyvä juttu, vaikka minulla on lehdetkin kaavoja pullollaan. Miksi niitä ei sitten tullut käytettyä, en osaa sanoa. Minä en ole vielä päässyt tuohon nukenvaatevaiheeseen ;D Tein jotain silloin, kun lapset oli pieniä, mutta nyt ei ole mitään pieniä lapsia, joita varten tekisi. Kyllähän nukellakin pitäisi olla hyvä garderoobi ;)

   Poista
 3. Mainioita nämä kissakuvasi, ja kiva että Merrikin alkaa jo tajuta että Frodo on tullut jäädäkseen. Hauska "tappeluleikki" video:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodo käy päälle, kuin yleinen syyttäjä ;D Aluksi piti vähän katsoa päältä, ettei Merri satuta pientä, jos sitä alkaa ärsyttämään tuo hyökkäily, mutta selvästi se ymmärtää, että toinen on pieni (eikä tajua mitään isojen maailmasta ;D ). Mukavaa on, että Merrillä on jotain seurattavaa ja se voi jakaa kissamaiset asiat jonkun kanssa, eikä tylsien ihmisten, jotka ei tajua mitään kunnon kissaleikeistä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä! Kaveripäivä on aina :) Onnea on, kun on kaveri.

   Poista
 5. Niin söpö ja rohkea pikku kaveri sinulla Merri! Olet tosi kohtelias painissa! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulin, että painia harrastetaan vain tatamilla, mutta Frodo painii missä vaan! Sillä on niin paljon virtaa, että pitää antaa sen touhottaa. Onneksi se tajuaa, ettei se oikeasti voi minua voittaa. t: Merri

   Poista
 6. On noi kyllä niin ihania ja tuo pieni, vallan ihku ihana kisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille on tullut selvästi enemmän kissaenergiaa Frodon myötä. Merrikin nukkui ja makoili ennen paljon enemmän. Nyt sekin on aktivoitunut liikkumaan ja ajattelemaan enemmän kissamaisuuksia, kuin ennen.

   Poista
 7. Osaat ottaa tosi hyviä tlannekuvia kissoista ja vielä videokin.Osaat olla ajan hermolla koko ajan.Ihanat tyypit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vakuuttaa, että yksi hyvä otos pitää sisällään 10 huonoa yritystä ;D Parhaimpien hetkien aikana ei kameraa varmastikaan ehdi kaivaa esiin, ennen kuin tilanne on ohi, tai sitten ei osata olla edes yhtä hetkeä paikallaan ja kaikki kuvat on ihan sumeita :) Videoita olen laittanut tuonne Silmukka soikoon face -sivulle jo useamman vuoden ajan. Välillä tapahtuu enemmän, välillä vähemmän. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa :)
   Kiitos kommentista!

   Poista
 8. On ne kyllä aikamoisia söpöläisiä. Hienosti olet saanut kuvat otetuksi, kuvan tunnelma välittyy hyvin. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle ja kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaimmat tunnelmahetket ehtii yleensä kadota, kun alkaa kameraa kaivelemaan, tai yrittää lähestyä saadakseen parempaa kuvaa ;)

   Poista
 9. Ihan huippu tuo video! Mahtava katsekontakti.
  Väijytyskuva on mielestäni paras!
  Hyvää tammikuun viimeistä viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kissat taitaa rakastaa väijyttelyä. Ne ei kestä sitäkään, että näkee jonkun kurkkaavan kulman takaa ja sitten menee piiloon. Muutaman kerran ehtii kurkata ja sitten on jo kissa vieressä :) Ulkoilukin taitaa Merrillä olla eri asioiden väijyttelyä: heinät heiluu, lehdet kahisee, linnut lentää, koppakuoriainen kävelee :)
   Sunnuntaita! Lunta tupruttaa :)

   Poista
 10. Voi ihanuus tätä kaksikkoa❤
  Niin hyvät kamut keskenään.
  Meillä oli eilen surun päivä,Otto 20 v siirtyi kissojen taivaaseen.
  Onneksi meillä Lulu🐈.
  Viime yön nukuin Lulu kainalossa ja surimme yhdessä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten surullista. Otan osaa. Lemmikit on ihan perheenjäseniä siinä missä ihmisetkin. Poisnukkuminen on aina surullista, vaikka ottaessaan jo tietää, mikä se elinikä suunnilleen on. Meillä oli ennen hamstereita ja gerbiileitä ja meillä itkettiin niiden hautajaisissa vähän väliä.

   Poista
 11. On ne ihania! Vielä on tuota kokoeroa aika paljon, mutta eiköhän se siitä tasoitu. Hurjalta näytti painileikki, mutta pelisäännöt taitavat olla molempien tiedossa.

  Kissamaista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodolla on sellaiset säännöt, että "käy kimppuun, kuin sika limppuun". ;D Merri lähinnä ottaa hyökkäyksiä vastaan ja tasoittelee tilannetta. Nätisti osaa iso kissa painia pikkuisen kanssa satuttamatta. Kyllä sekin taitaa noista hetkistä nauttia, vaikka onkin koko ajan hyökkäysten kohde. Frodo käy kaiken lisäksi melkein aina päähän kiinni ;D

   Poista
 12. On se vaan niin suloista kun on kaveri, vaikka onkin iso, tai pieni. Kyllä se aktivoi molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo jo ihan silkkaa kaveruutta on. Ihana katsoa, kun Merrikin kirmailee ympäri taloa. Sitä ei olekaan nähty kunnolla enää pitkin aikoihin, vain hoitokissojen aikana. Se jopa hyppii, vaikka sillä on tuota painoa ja hypyt on paljon raskaampia, kuin pienellä.

   Poista
 13. Ovat kyllä kerrassaan mainio kaksikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat jo tosiaan kaksikko, eikä kaksi kissa, jotka ovat päätyneet saman katon alle :)

   Poista
 14. Kulman takana kurkkijat kuva on ihan huippu, mut videosta sanoisin, et "täysiä petoja"!
  Melkein jo meinasin puuttua... mutta kun pitkä matka!! Sinä maltillisesti vain videoiden maltoit seurata...
  huomaa ettei kissoista ole kokemusta... sulla on taito kuvata eläimiä(kin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita painihetkiä on vähän väliä. Frodo on aina hyökkäävä osapuoli ;) Päähän kiinni vaan! Merri antaa sen mitellä voimiaan, kunhan se tajuaa, kuka se voimanpatti oikein on ;) Ei näissä tilanteissa koskaan kuulu vinkumista tai pelokkaita maukumisia. Ainoa, mikä vähän pelottaa, ettei Frodo räppäse kynnellä Merriä silmään vahingossa. Merrillä on ihan eri otteet, kun se on tappelutuulella. Kesällä pihaan tuli vieras kissa ja se sai todelliset lähtöpassit. Keltaisia karvoja oli vielä pitkän aikaa terassilla. Merri parka selviytyi voittajana, mutta meinasi silti kuristua omaan naruunsa, kun se ei ole ulkona vapaana. Onneksi oltiin lähellä ja tilanne helpottui.

   Poista
  2. No niin, näin epäilinkin, että se oli mulla vain "kissa-kokemattoman" reagointia!

   Poista
 15. Hauskoja veijareita ja niin rohkea Frodo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodo on kaikella nuoruuden innolla yltiöpäinen noissa hyökkäyksissään ;D Merri antaa sen testailla voimiaan. Työntää välillä tassulla kauemmas tai selättää puskeakseen sitä mahaan.

   Poista
 16. Kiva seurata, kuinka tyypit sulautuvat kavereiksi. Joskus kestää tovin ja toisinaan voi olla kuin aina olisivat saman katon alla olleet, vaikka eri aikaan tulisivatkin. Minä mietin, kuinka meidän ärhäkälle koiralle sopisi kissakaveri 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuden lemmikin ottaminen on vaikea päätös, kun ei voi koskaan olla varma, miten yhteiselo sujuu. Harmillista olisi sekin, jos joutuisi sitten luopumaan uudesta tulokkaasta.

   Poista
 17. Voi kun on ihana postaus 🤍 Hienoa, että Merri on hyväksynyt uuden kaverin ja ystävyys päässyt kehittymisen alkuun oikein mallikkaasti. Tuo video oli myös mahdottoman piristävä. Juuri tuollaista "tosileikkiä" se on. Molemmat kunnioittavat toista, mutta kokeilla pitää ja energiaa purkaa. Meillä kaksi koiraa, joilla seitsemän vuoden ikäero ja vanhempi alkaa vasta nyt pikkuhiljaa joten kuten sietää nuorempaa. On ollut hankalaa, mutta ei luovutettu ja pikkuhiljaa parempi. Nyt jo nukkuvatkin välillä päät vastakkain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Merrilläkin on hetkiä, jolloin se selvästikin toivottaa Frodon sinne missä pippuri kasvaa :) Merri on aina nukkunut sängyssä ja Frodo tietysti haluaa samaan paikkaan. Merrillä ei hermo kestä, kun toinen tulee lähelle. Itse asiassa se on alkanut oksennella yöllä tai aamuyöstä, kuin mielenosoituksena tilanteelle. Täytyy varmaan madottaa molemmat varmuuden vuoksi. Eläinlääkäri neuvoi madottamaan pikkuisen vielä kertaalleen, vaikka se on jo kerran madotettu.
   Koirien mielenlaadusta minulla ei ole kokemusta. Niillä on varmaan myös oma hierarkiansa. Kaveruus syntyy hiljalleen. Onhan se ärsyttävää, kun pitää yht´äkkiä jakaa kaikki, mitä "omistaa".

   Poista
  2. Totta. Koirilla on myös hierarkiansa ja aika tarkkakin sellainen. Ja tosiaan pikkuhiljaa sitten tullaan kavereiksi, jos tullaan, mutta ainakin siedetään toisiaan :)

   Poista
 18. Minusta on näköjään tullut kissavideoiden fani. Katsoin tuon moneen kertaan ja vielä suurennettuna koko ruudun kokoiseksi. Ihanat Frodo ja Merri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä onnistun kuvailemaan ihan hassuja otoksia, välillä ei tapahdu yhtään mitään ;D Tuolla Silmukka soikoon facesivulla on paljon videoita. Ne taitaa näkyä, vaikka ei olisikaan kirjoilla?

   Poista
 19. Hihii, voi ihanat! Frodo on sitkeä painija; ei haittaa koko ero=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitten yhtään ;D Ja toinen on enemmän kuin kärsivällinen, vaikka rääpäle roikkuu päässä kiinni monta kertaa päivässä. Aina päässä, miksei veikka selässä!

   Poista
 20. Voi noita söpölöisiä, ihania ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Eläviksi muuttuneita pehmoleluja ;)

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Kissamainen paini sujuu kokoerosta huolimatta :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!