tiistai 4. tammikuuta 2022

Mennyt vuosi tiivistettynä

Pysyin nytkin "lupauksessani" olla lupaamatta mitään alkaneelle vuodelle 😉 Tavoitteita voi silti asettaa, vaikka ei pakonomaisesti niihin pyrkisikään. 

Katsotaanpa mitä kaikkea tuli touhuttua viime vuonna ja täyttyikö jokin tavoite vai ei. 

Aloitan liikunnasta, koska se on "pahin". Tiedättehän, ikäviin juttuihin on aina tartuttava heti ja sitten voi siirtyä hyvillä mielin mukavampaan suuntaan 😂

Olin viime vuonna ajtellut käveleväni 500 kilometriä, vaan miten kävikään??  Lenkkeilykilometrejä kertyi vain 424,6 kilometriä.  Tammikuussa ja huhtikuussa matkaa kertyi eniten, mutta vuoteen mahtui myös 3 nollakuukautta...   Lenkkeilyksi lasken vain kävelyt, jolloin oikeasti lähden kävelemään, en mitään kaupassa kävelyitä tms.  Matkaa tulee kertyä minimissään 1 kilometri. Sen alle meneviä ei lasketa. Nämä ovat itselleni asettamat "tiukat" rajat! 

Venyttelytkin ovat jääneet matkalla... niistä huolimatta selkä tuntui aina kipeältä, joten motivaatio katosi, selkäkipuilu jäi.

Olin ajatellut, että ajan edes kerran polkupyörällä. Aiempina vuosina sekin on jäänyt, vaikka ennen pyöräilin paljon. En  kuulkaas muista yhtään kertaa, että olisin ajanut viime vuonna polkupyörällä 😁 Toisaalta yhdellä lomareisulla vuokrattiin e-fat -biket, mutta lasketaanko sitä pyöräilyksi? Kyllä se minusta ihan polkupyörältä näytti ja pehva kipeytyi ihan samalla lailla!



Alla näkyy viime vuoden lukulistani. 

 Aarnio Anne: Lintukansan poika

Burroughs E.R.: Ajan unohtama manner
Bäckström Maija-Liisa: Fanni luukkonen, lottajohtaja
Cornwell Patricia:  Tomuksi ja tuhkaksi
Dahl Arne: Rajamaat
Green Sally: Puoliksi paha
Green Sally: Puoliksi villi
Green Sally: Puoliksi poissa
King Stephen: Tohtori Uni
Kuusenoksa Anu Aurinko itsessään
Larsson Åsa: Uhrilahja
Läckberg Camilla: Jääprinsessa
Läckberg Camilla: Kivenhakkaaja
Mustonen Enni: Sotaleski
Mustonen Enni: Pukija
Nesbo Jo: Torakat
Tiilikka Elina: Punainen mekko
Tommola Anna: Yöllinen elämämme

Mukavin oli tuo Lintukansan poika, koska se on jäänyt sieltä lapsuudesta mieleen erittäin hyvänä kirjana.  Se on seissyt mökin kirjahyllykössä kirjana, jota ei ole koskaan raaskinut hävittää.  Edellisestä lukukerrrasta oli niin kauan, että en ihan tarkkaan enää muistanut kirjan juonta.  Lisäksi asiat avautuivat varmasti eri näkökulmasta, kuin 10 ikävuoden kieppeillä.  Kirjan luettuani ymmärsin taas paremmin, miksi fantasia -kirjallisuus on lähellä sydäntäni. Kipinä on lähtenyt jo kaukaa lapsuudesta. 
Erikoista luettavaa oli myös Tarzan -kirjojen kirjoittajan Ajan unohtama manner.  Tarzanit olen aikoinaan lukenut kaikki. Tämä tuntui vähän omituiselta, vaikka kirjan ydin olikin erittäin mielikuvituksellinen. 
Mainittavaa on myös tuo Kuusenoksan Aurinko itsessään, joka jatkoi Auroran aloittamaa vampyyrisarjaa. 
Pääosin olen näyttänyt lukevan dekkareita ja fantasiaa. 
Yöllinen elämä pisti taas ajattelemaan uniasioita erilaisista näkökulmista.



Käsitöitä tuli tehtyä pääasiassa neuloen. Virkaten syntyi vain noita valokaapeliliinoja ja ommellen pari kauppakassia.  Askartelua tein vuoden mittaan jonkun verran, mutta niistä ei ole mitään listaa. 
Sain vihdoin tehtyä neuloen myös isompia töitä, kuten villapaidan, pari villatakkia, Revontulihuiveja, bolero ja pari slipoveria.



Sukkia syntyi 26 paria
lapasia 3 paria
säärystimiä 1 paria
pipoja 6




Lankaa näihin kaikkiin kului 7395g, eli vajaa 100grammaa vähemmän, kuin edellisenä vuonna! Ei siis tullut ennätystä😄 Minusta tuo ei ole mikään iso määrä, kun ottaa huomioon, kuinka paljon noita puikkoja tulee heiluteltua vuoden mittaan.  Ilmeisesti olen neulonut vain kevyitä asioita. 

Nämä kolme asiaa ovat sellaisia, joita olen halunnut vuosittain tarkastella lähemmin; liikunta, käsityöt, lukeminen.  Tykkään laskea ja seurata asioita, vaikka ne eivät johdakaan mihinkään.  Kirjojen listaamisen olen aloittanut jo 80 -luvulla. Niiden määrä on laskenut noista ajoista ja lukutahti hidastunut. Silti lukeminen on minulle rakas harrastus.  

Liikunta on tärkeää ja yritän potkia itseäni liikkeelle muutenkin, kuin työn merkeissä, joten asetan taas tuon 500 kilometrin kävelytavoitteen kuluvalle vuodelle.  Jotain muutakin olisi hyvä harrastaa vuoden mittaan, mutta jätän lajin avoimeksi ja toivon, että innostuisin... 

Mainittakoon tässä kohtaa, että sain joululahjaksi toivomani pienen askelmittarin, sellaisen taskuun mahtuvan. Puhelimessakin olisi ollut sovelluksia, mutta omaa puhelinta en halua enää työliivin taskuun laittaa muiden tavaroiden lisäksi ja ranneversiot ovat epähygienisiä työssäni.  
Sitä tulee itsekin välillä uskoneeksi, että töissä tulee niin paljon liikuttua, eikä varsinaista lenkkeilyä enää tarvita.  En silti uskonut, miten vähän voi tulla askelia työvuoron aikana!  Alla näkyy tuplavuoron askeleet!  Toisaalta mittari ei mittaa pieniä askeleita, ennen  kuin 4 sekuntia on kulunut, eli paljon pieniä askeleita puuttuu laskuista. Yhtenä päivänä kävin lenkillä ja lukema oli päivän päätteeksi jo heti suurempi.  Käsittääkseni 10 000 askelta olisi päivittäin hyvä määrä kunnon kannalta? 




Langankulutusta on myös kiva seurailla. Uusia sukkamalleja tms. on kiva kokeilla. Omituisia kokeiluja on kiva tehdä ja toteuttaa kummallisia toiveita.   Tänä vuonna aion vihdoinkin ommella jotain. Koko viime syksyn oli mielessä tuo ompelu,  mutta aikaa ja alkusysäystä ei tuntunut löytyvän.  Kangaslaatikoitani pengatessa alan ymmärtää, että minulla on taas aivan epäsopivia kankaita!  On siis mentävä kangasostoksille, vaikka olen suitsinut itseäni, että pysyisin pois sieltä...   Toisaalta haluaisin myös tuunailla jo olemassaolevia vaatteita. 

Merri aikoo alkaneena vuonna liikkua enemmän, mieluiten toisten kuljettamana.  Se on aloittanut uudelleen vanhan mattoralli -harrastuksensa. Juokse ihminen, juokse! 


Tervetuloa uusi vuosi ja uudet yritykset vanhoihin j a uusiin haasteisiin!

32 kommenttia:

  1. Hieno katsaus vuoden tekemisiin. Ai että et päässyt 500 km tavoitteeseen, mutta oletko laskenut prosentteja? Mielestäni täytit 85% tavoitteesta. Hyvä suoritus. Varmaan 500 km riittää tavoitteeksi uudellekin vuodelle. Askelmittari on ihan hyvä juttu. Muistan myös jonkinlaisen arvion päivittäisistä askelista; kai se oli 10000-11000 luokkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun sen nyt noin sanoit, prosentteina, niin tuloshan on oikein hyvä! ;D

      Poista
  2. Miksi ei seuraisi asioita, joilla on itselle merkitystä? Kaiken ei todellakaan tarvitse johtaa mihinkään.
    Vuoden aikana tekemistäsi käsitöistä riittäisi ainesta ihan omaan postaukseen.
    Pyöräilin ennen paljon. Viime vuonna en pyöräillyt kertaakaan. En edes hakenut fillaria kellarista.
    Minulla on kaksikin askelmittaria, mutta en oikein luota kumpaankaan. Mittarin mukaan askelet jäävät oudon vähiin ja kilometrejä ei kerry juuri lainkaan. Tiedän, kuinka paljon matkaa on meiltä kylän keskustaan, joten mittari puhuu puuta heinää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole enää pitkään aikaan pystynyt pyöräilemään työmatkoja, koska se tarkoittaa, että pitäisi pyöräillä myös asiakaskäynnit ja työmäärän vuoksi aika ei sitä salli. Siihen taisi loppua muukin pyöräily, jotain satunnaisia kertoja lukuunottamatta.
      Ei tämä askelmittarijuttu varmasti ihan totuutta kerro. Minusta on kiva vertailla eri päiviä ja sitä, mitä on kulloinkin tullut tehtyä. Yllätys oli tosiaan se, että työpäivänä ei tule tuon enempää. Lähempänä toimistoa toimivassa tiimissä on muutama kävelijä, joilla kertyy erittäin paljon askelia päivän mittaan.
      Laskeskellaan ja seuraillaan taas jotain juttuja tänäkin vuonna ;D

      Poista
  3. Hyvä listaus!
    Mullakin olisi tuossa vieressä paketissa oleva askelmittari, jonka alkuperästä ei ole mitään tietoa. Osaisinkohan ottaa sen käyttöön? Siinäpä aloittamishaaste tulevalle reissulle? Paitsi, että siellä saattaa jäädä kävelyt vähiin, kun on kuulemma kovat pakkaset.
    Miten merkkaat langankulutuksen? Punnitsetko valmiin työn? Pitäisiköhän minunkin nyt, kun vuosi on alussa?
    En sinuna tuijottaisi kovin tarkkaan niitä kävelykilometrejä, kun faktaa on töissäkin ottamasi askeleet.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen nyt laittanut askelmittarin taskuun heti, kun saan taskuja päälleni, tai sitten vaan housunkauluksen alle, jos ei ole taskuja ;D Kaikki päivän askeleet pitää laskea! ;D Kerran töihin mennessä ajattelin, että menenpä pitkästä aikaa nuo raput kolmannen kerroksen toimistoon, enkä käytäkään hissiä. Puolessa välissä rappuja muistin, että mittari jäi toistan housujen taskuun... Arvaa harmittiko ;D Kotonakin tulee yllättävän paljon askelia ihan perustössöttelystä.
      Punnitsen valmiit työt päättelyn jälkeen, eli kaikki langanpätkät jäätäv punnitsematta, kuin myös langat, joita käytän askartelussa tms. Laitan tuonne blogin oikeaan sivupalkkiin kuukausittaisen kertymän ja vuoden lopussa lasken ne yhteen. En viitsi laskeskella paljonko lankaa tulen ostaneeksi ja paljonko kuluttaneeksi. Minua kiinnostaa vain kulutettu määrä. Eivät ne koskaan kohtaa kuitenkaan ;D
      Voin sanoa, etten tuijottelekaan, mutta silti sisäinen hoitaja kertoo minulle, että ihmisen pitäisi liikkua enemmän, eikä istua nojatuolissa neulomassa ;D Hyvä kun menee näinkin, mutta enempi olisi silti parempi.
      Mainiota päivää sinullekin!

      Poista
  4. Muakavahan on välillä katsastaa tekemisiään.
    Liikunnassa ei passaa jäädä pahemmin miettimään laiskotustaan tai muuta...säällä kuin säällä. :)
    Parasta on kun porhaltaa lenkkeilemään säännällisesti rutiininomaisesti niin tulee tehtyä.
    Palkitsevaa on hyvänolo tunne reippaan kävelyn jälkeen.
    Laskin vuodessa kertyneen kävely kilometrejä 1300....1400 km.

    Innostuin tuosta askelmittaristasi, haluan samalaisen. Jos vain löydän.
    Puhelimen sovellusta olen välillä käyttänyt.
    Luulen että kuluttaa akkua niin luovun...


    Upeita käsintekemisiä sulla kertyy runsaasti.
    Se puoli jää mulla heikoksi.:D Ei enää käsityöt kiinnosta.

    Mukavaa tammikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan totta! Pitäisi vaan mennä, eikä miettiä. Minulla on niin epäsäännöllinen työ, että lenkkeilystä on hankala tehdä rutiinia. Iltavuoropäivinä ei edes huvita lähteä talsimaan, kun töissä saattaa joutua "juoksemaan" ja jalat ei kestä loppuun asti. Aamuvuorojen jälkeen olo on usein niin väsynyt, että ei jaksa edes ajatella lenkille lähtöä. Vapaapäivinä taas... No huomaat, että olen selitysten mestari ;D
      Minulla on lenkillä aina puhelimen matkasovellus, koska haluan mitata käveltyä matkaa. En luota matkassa askelmittarin matkaan. Mittari on kyllä siitä kätevä, että mahtuu halposti mihin tahansa taskuun.

      Poista
  5. Kiva kattaus sinun vuodestasi ja paljon olet kirjoja lukenut. Itsellä on nyt joku ihmeen leffa katselu päällä,
    lähes joka ilta olen jonkun leffan tsekannut.
    Itse myös nyt olen päättänyt ulkoilla ja liikkua paljon. Viime vuosi oli jalkaleikkauksen takia raskas.
    Huikean määrän olet kutonut kaikkea ihanuuksia.
    Kaikkea hyvää sinullekkin tähän uuteen vuoteen...muistellaan taas vuoden päästä miten meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei tarvitse kuin katsoa viime vuoden katsausta, niin huomaa taas, miten nopeasti aika on mennyt. ;)
      Minä katson telkkua aina neuloessa, mutta en läheskään aina leffoja, vaan sarjoja, dokumentteja tms. Musiikkiohjelmat on aina pop!
      Toivottavasti jalkasi alkaa kuntoutumaan ja pääset ulkoilemaan enemmän! Tsemppiä siihen!

      Poista
  6. Huikeat käsityömäärät, nostan hattua! Älä nyt poista alle km:n matkoja kuitenkaan. Kyllä nekin on liikuntaa. Mullakin oli joskus tuollainen, mutta vanhempi malli ja monta kuutakin mittaria mittaamaan matkaa ym. Eihän nämä mitkään mittarit ole aukottomia. Kännykkäkin mittaa jostain satelliitista ne askeleet, ei mulla kysy mitään montako cm:ä on askelten pituus tms. Suuntaa antavia vain ne on. Olen nyt pakkasella huomannut, että on taivaltamista kun saa kaksikin kilometriä tulemaan tuolla lumihangessa kävelemistä. Joten ei voi mitään kun ei vaas "luista". Vähäänkin päivässä on tyydyttävä :D
    Hyvä kun on tavoitteita ainakin, hyvää vuoden alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen illalla tein vuoden ekan lenkin ja lunta oli, aura ei ollut käynyt. Olihan se raskaampaa kulkea. Kävelyn lisäksi arkiliikunta on aina tärkeää. Eihän tässä meikäläisen liikunnassa mikään ole millimetrin tarkkaa. Minulle riittää tuollainen suunnilleen oikeaksi arvioitu matka ja mitta. Tärkeintä on, että näen, että jotain on tehty :)
      Mukavaa keskiviikkoa sinulle(piti ensin miettiä, mikä päivä on meneillään... :) ).

      Poista
  7. Hyvä vuosi katsaus!
    ,askelmittari ? eikait omikron 😉
    Paljon ,olet neulonut,tuo "neulepusero -aivan ihana",🧦🧶
    Kirjoja vinopino,siinä kyllä työ-ressi varppina unohtuu...
    ..tuleehan tuossa askeleita kun Merriä.."taikamatolla" kiikuttaa..
    Tuollainen paksurenkainen maastopyörä,onko raskas polkea?
    no eikait sitä muuta ,kuin hyvää alkavaa tammikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läheltä liippaa! Vain pari kirjainta puuttuu ;)
      Kirjat on tosiaan asia, joka vie ajatukset ihan muualle, muihin ympyröihin. Hyvässä kirjassa voi eläytyä olemaan itse mukana :)
      Voin kertoa, että tuo pyörä kulki hyvin, kun siiä oli sähköt mukana ;D Piti tosin itsekin polkea ihan tarpeeksi asti, mutta sähköt auttoi. Hienolta tuntui, kun ajeltiin pitkin metsäpolkuja ja pääsi mäetkin ylös ihan tuosta vaan. Liian pitkäksi venyi tuo lenkki ja väsähdin, mutta kivaa oli!
      Antaa keskiviikon kietoa meidät uusiin keksintöihin! ;D

      Poista
  8. Minusta sinät olet erittäin ahkera kutoja. Tuollainen määrä sukkia noitten isojen töitten lisäksi.

    Minä olen aina joskus innostunut listailemaan paljonko ja mitä olen ehtinyt lukemaan. Jotenkin olen vähän yhdessä sun toisessa asiassa huomannut, että listat ja jonkinlaiset tavotteiden asetannat lisäävät tekemistä. Tulee luettua enemmän, jos on vaikka lukutavoite. Toistaiseksi liikuntatavoitteet ovat kohdallani toimineet huonosti :( Ehkä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on neulottu ja neulotaan yhä :) Langan kulutus tuossa vaan vähän ihmetytti. Monesti luen blogeista, että 10 kiloa on lankaa mennyt ja ylikin. Minulle se alkaa olla haamuraja. Ei sen puoleen, omaksi huviksihan tuota kulutusta mittailen, eikä sillä loppujen lopuksi ole väliä.
      Liikuntatavoitteet on jostain syystä hankalampia täyttää ;) Miten tuon nyt sitten kiertäisi, että sekin nappaisi? En keksi ;) Jatketaan yrittämistä!

      Poista
  9. Touhukas olet Sartsa :) Meikällä hijastuu tekemiset niin vähäsetki tekemiset täyttää päivän. Liikuntaa pitäs lisätä ja intoa siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se, että edes tiedostaa liikunnan tarpeen olevan olemassa, on minusta jo iso askel tekemisen suuntaan. Yritystä pitää olla, vaikka vähäistäkin :)

      Poista
  10. Jo on puikot suhisseet ja lankaa kulunut... aivan ihania nämä "Vuosi-koosteet" - pitäisi itsekin saada aikaan edes kuukausi kooste "päiväkirjatyyppisesti" - kiva itsekin palata... mutta EI... niin päivä kerrallaan vaan mennä tohotetaan ja askarteluharrastus vie välillä vuosikymmenten taa ja joskus edelliseen viikkon, heh heh.. aikamatkaaja ja monen sopan keittijää yhtä aikaa lienen!! Ihailen kyllä suunnattomasti kutimiesi jälkeä... monipuolista, idearikasta ja siistiä jälkeä!! Ja kyllä vain sähköavustein fätti on PYÖRÄ ja PYÖRÄILYÄ... mulla tuli hommattua ihan oma, mut täytyy tunnustaa, ettei ole nyt talvella - ja aika pitkä talvi meillä onkin näemmä jo ollut, heh heh 3kuukautta pyörä liikkunut varastosta mihinkään... josko keväällä...
    Ihanaa ja omannäköistäsi vuotta 2022 omannäköisin tavoittein, siis simmoista lisää arkeesi, joka tuottaa sinulle iloa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä teet aihepohjaisia katsauksia askarrellen. Niitä voi sitten selailla, kun siltä tuntuu :) Minulle parhaimpia hetkiä käsitöissä ovat ne, kun olen pohtinut pitkään, miten toteuttaisin jonkun oudon idean :)
      Ai te tosiaan ostitte nuo sähköläskipyörät?! Wau! Toivottavasti löydätte kivoja paikkoja, missä pyöräillä ja takapuolikin alkaa tottua satulaan. Mahtavia pyöräilyhetkiä!

      Poista
    2. No juu... räpellyksistään sitä tulee napsittua kuvia ja matkoista myös.. sekä lapsenlapsista.
      Ja vain MINÄ ostin sähköavusteisen läskin.. miehelläni on sähkötön ollut jo liki 10-vuotta ja ilman sähköä en hälle pärjäisi. Mun pyörä ostettiin pääsiäismaanantaina, eli 5.4. ja lokakuussa siinä oli kilometerjä 1184... lokakuun jälkeen ei kyllä kuin muutama hassu... mutta kevät se tulee taas... kalliiksi vain tuli pyöräni, kun piti ostaa pakukin millä pyöriä kuljettaa... kun kyllästyn ajamaan samoja maisemia.. hih.. heinäkuussa ajeltiin 11päivässä Ahvenanmaalla 484km. Ensi kesälle taas "tournee" suunnitelmissa...

      Poista
    3. Minulta meni vissiin ohi, että ostitkin pyörän jo ennen reissua (vaikka taisihan siitä olla puhetta...). Aika kova vauhti on sitten miehelläsi, jos et vieläkään pärjää! Minne päin suuntaatte?

      Poista
  11. Minäkin voisin kääriä itseni mattoon ja VH kantaisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Minäkin olen aina Merrin kanssa jonossa ja mies kantaa ;D

      Poista
  12. Kiva katsaus menneeseen vuoteen.😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mukava katsastaa vielä kokonaisuus muutamaan asiaan, ennen kuin suuntaa katseen tulevaan.

      Poista
  13. Kiva katsaus,ja saithan sinä kuitenkin melkein 500 km kokoon. Talvella ei ole helppo tehdä pitkiä kävelyjä jos on paljon lunta.
    Tsemppiä selkäkivun kanssa, toivottavasti selkä voi jo paremmin. Nämä käsityösi ovat aina niin upeita,ei voi kuin ihailla.
    Kiva kuvasarja Merristä:)
    Hyvää tammikuun jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkä kenkkuilee joka päivä, mutta yritän elää sen kanssa. Liike on kai lääke jne ;D
      Viime päivinä on kävelyt jääneet haaveiksi, kun lumityöt ovat vieneet sen ajan. Lunta on tullut ihan kiitettävästi. Meillä on onneksi aurallinen mönkijä, jolla mies ajaa oman pihan lisäksi pari naapuriakin. Sillä ei kuitenkaan pääse ihan seinustoille ja oven eteen, joten lapioimistakin riittää. Silti huomattavasti helpompaa hommaa, kuin työntää kolalla koko piha.
      Tuntuu kivalta ajatella, että loman päätyttyä tammikuu on jo yli puolen välin.

      Poista
  14. Minä aina aloitan kirjoittamaan kommenttia puhelimella ja sehän katoaa aina johonkin bittiavaruuteen, joten olen aina vähän myöhässä kommentteineni, kun pitää koneella kirjoittaa. Mutta kivojahan nämä ovat nämä erilaiset seuraamiset ja listat, mitä on tullut tehtyä ja mielestäni olet kävellyt kyllä todella reippaasti. Jokainen metri on kotiinpäin:) Aikoinaan mittasin askeleita töissä ja 10 000 askelta tuli nopeasti täyteen; kyllä se voinnissa tuntuikin. Ei kauheasti enää vapaa-ajalla tehnyt mieli kävelylle lähteä, vaikka lähdinkin;) Mielenkiintoisia kirjojakin olet lukenut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kommentoin aika harvoin puhelimella, melkein pääosin läppärillä. Haluan myös lukea järjestyksessä kaikki päivittyneet blogijutut... eli olen AINA myöhässä kommentteineni. Vaikka... voiko sitä olla myöhässä? Samahan se on, milloin kommentoi. Välillä ei ehdi kuin pikaisesti lukea.
      Meillä on työpaikan (3.kerros) rappujen puolivälissä teksti, että itsellesi otat jokaisen askeleen... se on lähinnä ärsyttävä siinä puuskuttaessa, jos erehtyy rappusiin ;D Sinulla on tullut hurjasti askeleita! Minä olen tosi ihmeissäni siitä määrästä, joka tulee työpäivän aikana, mutta ilmeisesti asiakkaan kotona otettavat askelryppäät ovat niin lyhyitä, ettei askeleita kartu millään.
      Koska nyt on mittari, on sitä kannettava joka päivä taskussa ;D Pienikin kävelylenkki tuottaa jo huomattavasti enemmän askeleita, kuin mikään työpäivä.

      Poista
    2. Ai kun rupesi naurattamaan tuo "itsellesi otat jokaisen askeleen":) Joo, siinä rappusten puolivälissä ei varmastikaan ilo irtoa tuon lauseen jälkeen...
      Askelmittari varmaan joo tajuaa mitata vasta sen kokonaisen askeleen, ei niitä lyhyempiä, jotka kuitenkin myös vievät energiaa. Minulla noita askeleita tuli, kun koko päivän keräsin lääkkeitä ja kuljin ympäri lääkevarastoa ja sitten vielä piti huolehtia siitä varastosta. Sairaalassahan on hieman isompi lääkevarasto kuin tavallisessa apteekissa, kun useimpia lääkkeitä pitää olla se puolen vuoden kulutusta vastaava määrä kriisitilanteita varten, niin siinä oli lääniä rampata:) Lääkkeitä tuli siis sisään ihan lavatavarana ja niitä säilytettiinkin lavoissa tukkupakkauksissa osaa lääkkeitä...

      Poista
    3. Tuon askelmäärän jälkeen tosiaan jalat mahtoi tuntua kipeiltä! Ironista kyllä, jokainen askel on sittenkin itselle ;)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!