tiistai 12. lokakuuta 2021

Kankaita kiertoon

 Arvatkaapas porukat mitä tuo mamma teki? Se on pengannut jo pari päivää kankaita ja mitä se löysi? Risan tyynyliinan! Voi hyvä ihme, että meikäkissaa jaksoi naurattaa!



Se ompeli siitä sitten kassin, kuten Stansta ehdotti. Nyt se aikoo kantaa siinä ruokaa kaupasta kotiin.
Tuo silmälasipäinen poika salama otsassaan, on kuulemma joku "poika joka jäi eloon" jossain hyökkäyksessä kun se oli vauva. 


Toisella puolella on myös sen kaveri, Ron.  Sillä taas on sellainen lemmikki, että minäkin tykkäisin siitä... se on rotta nimeltä Kutka!  Voisin ottaa vastaavanlaisen lemmikin koska tahansa. Tämä muuttui kyllä sitten kuulemma ihmiseksi. Todella outoa! 
Kahvat mamma raapaisi kokoon vanhojen reppujen hihnoista.  Jostain vanhoista tuulipukukankaista, tai niiden vuoreista syntyi vuori tähänkin kassiin.  Olisi kuulemma ollut liian ohut yksinään.  Kyllä se itsekin myöntää, että tuntuu, kuin kantelisi tyynyliinaa kainalossaan 😂


Minä ehdotin, että käytä nyt mamma tämä kissakangas, jonka ostit aikoja sitten sieltä messuilta. Minusta tämä on huomattavasti upeampaa, kuin nuo pojat.  Leikkaa tuosta hännän osoittamasta paikasta. Tämäkin kassi tarvitsee vuorikankaan. 


No mitä minä sanoin?! Tuli todella komea kassi ja repun hihnoja löytyi taas kahvoiksi.  Tällä kassilla kehtaa tosiaan mennä kauppaan!  Varmasti mahtuisi monta herkkutikkuakin!


Tässä kassissa on kuulemma vuoriosakin onnistunut todella hyvin, verrattuna tyynyliinakassiin. 


Parasta koko jutussa oli se, kun saatiin mamman kanssa viettää yhteistä laatuaikaa askarteluhuoneessa, pitkästä aikaa. Se sai tämän huoneen vihdoinkin siivottua ja pöydällä mahtuu taas koisimaan. 


Laatuaikaa toivottelen teillekin siellä ruutujen toisella puolella. 

41 kommenttia:

  1. Miten hieno kissakassi! Kyllä olet Merri vain niin taitava!! Toivottavasti kassissa tuodaan sinulle monta kertaa viikossa lahjoja/ruokaa/herkkuja.. - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen esittänyt vaatimukseni ruoka-asian suhteen. t: Merri

      Poista
  2. Noin näppärästi valmistu kauppakassit Merrin avustuksella :) Kasseja tarvitaan aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sai bonuksena kankaita edes vähän vähemmäksi ;)

      Poista
  3. Upeat kassit! Työ toisensa perään valmistuu, kun saa itsestään kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloittaminen on vaikeinta. Ensin päättää, mitä tekee ja sitten mistä tekee ja siten miten tekee... hoh hoijaa. Ensin halusin tehdä ihan muista kankaista paitapuseron, kuten joskus koulussa, ja etsin siihen kaavoja. Sitten minulla ei yht´äkkiä ollutkaan enää hyviä kankaita... Kasseihin päädyttiin, niin pääsi edes jotain ompelemaan.

      Poista
  4. Ihanat kassit. Tykkään varsinkin tuosta Merrinkin suosikista, kissakassista <3 Kissat ovat vähän samanlaisia kuin pikkulapsetkin; asettuvat aina juuri siihen paikkaan mistä pitäisi ottaa jotain tai jossa olisi tarkoitus tehdä jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kankaan asettelu ja leikkaus tuntuu olevan aivan hillittömän vetävää hommaa. Koskaan ei yksin pääse leikkaamaan ;)
      Olen säästellyt kangasta, kun en ole muka mitään riittävän järkevää siitä keksinyt tehdä. Eihän se varastoimallakaan parane :)

      Poista
  5. Ihanaa tuunausta mukavia kasseja teit niitä aina tarvitsee ja kyllä tuo Merri osaa.

    VastaaPoista
  6. Tähän muuten nyt sopisi Metri Merri 🤗😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä on! ;D Metri-Merrin hännästähän voisi ottaa ihan mitan, niin tietäisi aina siinä sovitellessa, kuinka pitkälti leikataan.

      Poista
  7. Hyvä sinä!!!👍
    Askarteluhuone on siis siivottu, mikä tarkoittanee kaiken muun ohessa pian alkavia joulujuttuja..?! Tuosta Harry Potterista tuli hieno kassi -olkoon Merri mitä mieltä hyvänsä. Kerro Merrille, että jos/kun kassiin sujauttaa vaikka pari kerää lankaa ja puikot, niin kassi kestää ja arvo nousee!😁
    Kissakassikin on söpö.
    Sadepäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä hyvä ihminen mainitse niitä joulujuttuja... ;D Huone on ollut siivottuna jo hetken aikaa ja olen joka päivänä ajatellut, miten himoitsin aloitella jotain joulukorttiaskarteluja. Kiinnostus lopahti pöydän tyhjennettyä täysin ;D Pian saan huomata, että kiirettä pukkaa jo lähettämisen kanssa ;D

      Poista
  8. No nyt on todellinen kissojen ystävän kassi. :-) Ja niinhän se on, että askarteluhuoneen tärkein ominaisuus on se, että sen pöydällä mahtuu makaamaan. ;-DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harkitsen itsekin jo, että ottaisin pienet tirsat tuossa pöydällä, josko tulisi niitä mahti-inspiksiä askartelujen suhteen ;D
      Pöydän pinta oli jo kokonaan näkyvissä, mutta nyttemmin on taas alkanut keskeneräisten neuleiden ylijäämälangat pyörimään pöydällä, mahdollisia kaavalehtiä (en tiedä toteutuuko mikään) ja muuta käsistä hetkeksi laskettua tavaraa. Ne kelpaavat vielä Merrille makuualustoiksi, kun ei ole kekoa.

      Poista
  9. Ihana tuo kissa-kassi <3 Minun ompelu oli tänään lyhentää miehen kympillä ostamat uudet farkut.Sen jälkeen katselin kangastilkkuja, mutta en keksinyt mitä voisin niistä ommella...jotain erilaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjaushommat ei aina ole niin kutsuvia :) toisaalta on hienoa, että pystyy itse korjailemaan vaatteita.

      Poista
  10. Mites se menikään "kissanhäntä kainalossa" - vai ketunhäntä, vai kaupassakin tyyny kainalossa!
    Kyllä kekseliäs on kekseliäs... hienoa kierratystä ja uniikkia syntyy!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vahvat tyynyfiilikset tulee tuosta H.P. kassista ;D
      Pitäisi tuo Metri-Merrin häntä nyt mitata, niin ei tarvitsisi aina mittanauhaa etsiä, kun tarvii mittausta.

      Poista
  11. Kissakassi on hieno! Syystäkin Merri sitä kangasta suositteli.
    Kissataloudessa ei yksin tarvitse kankaita mittailla. Verhojen mittaaminen ja ompelu oli melkoinen show silloin, kun Juuso vielä eli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin levität kankaat ihan suoriksi ja tasasaumaisiksi lattialle, sitten tulee kissa siististi makaamaan siihen päälle, kunnes se keksii tehdä vähän kaivelutyötä, koska kangas alkaa herättää epäilyksiä ;D

      Poista
  12. Ihan mahtava ilme sulla Merri :) Ja hienot kassit on mammasi tehnyt, tuo kissakassi on varmaan sulle mieleen, vaikka Harry Potter -kassikin tosi upea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotankin tämän kissakassin tuovan minulle kaupasta kaikenlaisia herkkuja ja kissalle välttämättömiä tarvikkeita, kuten leluhiiriä, höyhenhuiskia jne. t: Merri

      Poista
  13. Eka kuvassa näyttää todellakin Merriä makoisasti naurattavan:) Aivan oikeassa Merri on siinäkin,että kissakassi on komeampi. Itseasiassa aivan ihana! Minä kun en tykkää tippaakaan Harry Potterista.,Enkä tykkäis sen kaverin lemmikistään,voi rotta yäk! Mun pojan perheessä on ollut kaksi kesyrottaa,ei ole mun juttu,ei,ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida nyt tännekään sitä rottaa tulla lemmikiksi, vaikka gerbiileitä onkin ollut aiemmin kahteen otteeseen. Ne oli minusta vähän pelottavia. Sitten meillä on ollut kääpiöhamstereita ja hamstereita, ne oli söpöjä. Onneksi ei Merriä vielä silloin ollut :)

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Rehellisyyden nimissä se on minustakin kivempi, kuin Harry ;)

      Poista
  15. Kivoja kasseja olet tehnyt. Merri oli hyvä apulainen ja makutuomari. Minäkin ostin kivoja kankaita kesällä Keskiseltä, pitäisi toimeentua ompeluhommiin. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olisin halunnut oikeastaan tehdä paidan, mutta yht´äkkiä ei ollutkaan sopivia kankaita! Mietin, että pitäiskö oikeasti ostaa joku kangas, vai heittäiskö suunnitelman syrjään. Olin ajatellut myös, että käyttäisin valmiiden poismenevien vaatteiden kankaita, mutta eihän niissä ollutkaan samoja (ja kivoja) sävyjä riittävästi. En sitten piirtänyt edes kaavoja. Syntyi kasseja ;D

      Poista
  16. Voi upeus, mitä kasseja! Molemmat hienoja, mutta omaan mieleeni varsinkin tuo kattikassi 😊 Ja upea hymy on ekassa kuvassa, niin valloittava, että hymy nousi täälläkin kasvoille ihan saman tien.
    Mukavia lokakuisia päiviä teille ja paljon yhteistä laatuaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissojen haukotuskuvat on niin mainioita. Välillä ne näyttää nauravan, välillä irvistävän :) Ihmisen haukotuksesta ei taida saada nauravan näköistä millään ;)
      Nyt on persoonalliset kauppakassit.

      Poista
  17. Ihanuus nyt sinulla onkin hyvä makutuomari hommissa mukana🤗
    Ja lopputulos on kerrassaan upea. Niin ihanat kassit. Ja Merri myös mielissään kisukassista.
    Mukavaa puuhaa sinulla ollutkin.
    Ompelu on kivaa paitsi minä saan aina oman koneen niin sykkyrälle. Ja nyt minulla ja koneella vähän enemmänkin ongelmaa,niin tungin sen kaappiin joksikin aikaa pölyyntymään😂..jospa sitten oppisi käyttäytymään.
    Mukavaa viikon jatkoa🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tekisi kovasti mieli ommella jotain, mutta en oikein keksi mitä, kun ei kankaatkaan mätsää millään minun ideoihini. Montaa kertaa vuodessa ei tätä ompeluinspistä tule ja nyt ois kiva, kun tulis ne ideat nopeasti, ettei mene inspikset ohi! Tota kissakangasta jäi vielä rippeitä ja ajattelin, että siitä sais lasinalusia tms. Olen tehnyt pari vetoketjupussukkaa aiemmin niistä, mutta eihän niitäkään loputtomiin tarvitse.
      Ompelukoneen toimimattomuus syö viimeisetkin ompeluhalut nopeasti.

      Poista
  18. Ihanat kassit! Ja niin mahtavaa tuo kissakangas, tuollaisen kassin ostaisin ehdottomasti jos tulisi jossain vastaan=)
    Kiva, kun teillä taas laatuaikaa mamman kanssa, järjestely aina välillä kannattaa, vaikka siihen ryhtyminen on joskus työn ja tuskan takana.
    Mukavaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissakangas oli ihan heräteostos silloin joskus messuilla ;) Sittemmin sen käyttö osoittautuikin hankalaksi, kun mikään idea ei tuntunut riittävän hyvältä noin hienoon kankaaseen. Lopulta kangas jäi sitten marinoitumaan vailla minkäänlaista käyttöä. Nyt on ainakin kassi!

      Poista
  19. Merri nauraa ihanasti. Kauniit kassit posukassa ompelitte. Kyllä Merri osaa kankaat valita oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri käy ensin vähän tarpomassa kangaslaatikossa ja sitten alkaa sopivia valintoja löytymään ;)

      Poista
  20. Vähän käy kateeksi, kun sulla on ompeluapuri. Ilman sitä meikäläisen ompelukset on ihan olemattomia =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän tämä kommentti näkyy täällä! Aiemmin nämä kaksi alimmaista eivät näkyneet, vaikka eilen hyväksyttyjä. Höh.
      Ei nämä minunkaan kassiviritelmäni ole kovin olevia ;)
      Apuri on varmasti se, mikä saa homman käyntiin. Kannattaa etsiä oma!

      Poista
  21. Hienot kassit niistä tuli, eikä kasseja koskaan ole liikaa. Niitä voi myös laittaa eteenpäin, jos muka tuntuu, että itsellä olisi liikaa. Kyllä maailmaan kasseja mahtuu.

    VastaaPoista
  22. Super hienot kassit! Uniikit ja oikeat katseen vangitsijat! Tuo kissakassi on ihastuttava ♡ Minä olen nyt syyslomalla, niin tässähän saattaapi ehtiä itsekin vähän ompelemaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!