tiistai 5. lokakuuta 2021

Asettelua ja mallinnusta

 Merri! Nosta häntä pystyyn, että saadaan mallia kissakuviosta. 

No en varmasti nosta...



Enkä nouse enää edes istumaan. Tee kissakuvioitasi mistä haluat!
Korkeintaan voin viihdyttää sinua läheisyydelläni, kun neulot. Joko muuten lähdettäisiin nukkumaan...?


Onneksi Maia ja Sam ymmärsivät yskän ja asettautuivat malliksi. Ainakin Sam asettautui edes sinne päin. Poseeraus on kuitenkin tyylikäs. Täytyy kuvitella häntien asento. 


Löytyihän se malli! 
Oikeastaan se löytyi Pinterestistä, vapaasti käytettävistä kuvioista.  Nämä sukat ovat vähän isommat, nk. 5 -vuotiaan jalkaan. Nyt mallailin vaan niihin edellisiin ja tein vähän isommat.  Käytin 1 silmukkaa/ puikko enemmän, kuin aiemmissa. Sukan jalkaterässä on sama silmukkamäärä. Varsi ja terä ovat vähän pitempiä.  Lankana edelleen Nalle, jota kului 85g.   Tuo tumma väri on viininpunaista tai tummaa violettia, miten vaan sen haluaa nähdä. Itse epäilin, että onko sittenkin ruskeaa jonkun muun silmissä, mutta ei ollut 😂   Minun silmissäni nämä värit välillä tekevät kepposia. 


Tämän vuoden ensimmäiset (ja ehkä ainotat 😏) hyväntekeväisyysneuleet vein eilen Asunnottomien keräykseen. Nuo lapaset ovat kyllä äidin tekemät.  Vähän jäi  mietityttämään, että ei taida täällä olla asunnottomia. Vastaanottaja kertoi, että ne viedään paikalliseen työttömien toimitilaan, josta ne jaetaan eteenpäin.  
Ehkä ne löytävät tiensä jonkun kehoa tai mieltä lämmittämään. 


Eipä tässä muuta tällä kertaa.  Mukavaa tiistaita kaikille!

32 kommenttia:

  1. Voi miten hienoa että kudot hyvään tarkoitukseen 👍❤️Aivan ihanat sukat, ja hyvä että löytyi poseeramisesta tykkäävä kissamalli, kun Merri ei niin jaksanut poseerata🤣🐱

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on aika usein vähän nihkeä esittelemään mitään neuleita ;D
      Joka vuosi tulee yleensä tuossa lähempänä joulua laitettua joitain neuleita valitsemaani keräykseen. Nyt otin vähän etuottia tuon suhteen :) Jotain satunnaisia keräyksiä olen kartuttanut vuosien varrella muutenkin, jos on tullut sopivia. Haluaisin lahjoittaa oman paikkakunnan käyttöön, mutta täällä ei useinkaan ole mitään keräyksiä, tai sitten ne on kohdentuneet Martoille ja lopputulos on todella runsas jo muutenkin. Niin paljon tulee neulottua, että eihän ne kaikki löydä omistajaansa muuten millään :)

      Poista
  2. Ihanat sukat tuli vaikka mallien kanssa olikin hiukan ongelmia. Ei sitä aina haluta poseerata.
    Mukavia hetkiä kisujen ja neulomuksien kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallit eivät aina ymmärrä, mitä niiltä odotetaan ;) Edes herkuilla ei saa houkuteltua. Nämä mallit eivät ole niin linjoistaan tarkkoja.

      Poista
  3. Ihanat kisumallit sinulla ja kauniit sukat olet saanut tehtyä 🤍 Eivät nuo nelijalkaiset yleensä perusta mallina olosta; ainakaan meillä koirat eivät oikein pyynnöstä poseeraa, ei vaikka kuinka haluaisi :)
    Kaunista syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Merrin mallin mukaan tehdyt kissasukat olis tuon nukkumakuvan mukaisesti vain harmaita palloja ;)

      Poista
  4. Kauniit sukat ja söpöt kissamallit.😊

    VastaaPoista
  5. Ihanat kissakuvat🐈‍⬛..ja kaikkien ilmeet niin mainiot.
    Ihania neulomuksia ja niin hyvään tarkoitukseen. Saaja saa hyvän mielen ❤
    Ihanat nuo kissasukat😍
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että missä ovat ne kissat, jotka ovat alunperin istuneet malleina tuohon kuvioon :O Nämä kissat eivät selvästi tajua, mitä niiltä odotetaan.

      Poista
  6. Minullakin taitaa olla pikku pussillinen sytomyssyjä viemättä(noloa).
    Kyllä nuo kuviot violeteilta näyttää ja kauniit sukat tulikin.

    Mukavaa keskiviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kulki tuo neulomuskassi pitkään autossa ennen kuin sain vietyä. Piti oikein tarkistaa, vieläkö keräys on voimassa :)

      Poista
  7. Oletko ikinä tutkinut, kietovatko kissat oikeasti häntänsä sydämelle, kun ovat oikein lätkässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, mutta mietin tuota Maian ja Samin kuvaa katsellessa, että jos nuo kissat laittaisivat hännät tuohon asentoon, niin seurauksena ei olisi sydän, vaan karvapallo ;D

      Poista
  8. Sukista tuli hienot, mutta niin on hienoja mallitkin.
    Tapaan yleensä laittaa asunnottomien keräykseen jokusen sukkaparin. Pääkaupunkiseudulla asunnottomia riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkamannekiinit ;)
      Olisi tosiaan kiva, jos olisi jotain paikallista keräystä. yritän vaihdella vuosittain eri keräyksiin. Viime vuonna meni yhteen lapsille suunnattuun keräykseen. Pakkohan näitä johonkin on työntää, kun uutta puskee, vaikka kukaan ei tarvis ;D

      Poista
  9. Tuleepa tänne käymään koska tahansa,niin täällä on aina uusia ihania neuleita valmistunut. Mitenkä mun neulepuikosta sais nopeusrajoitukset pois:!! Aina kun jonkun aikaa teen,niin käteni kuiskii,menepä petiin sitä välillä lepuuttamaan. Mutta sitä ei pidä uskoa. Se on vaarallista mennä petiin sillä sitten koko kroppa tykkää että ei nousta pyllykin onkuin lakanaan liimattu!! T:Intsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tulee ja vähän liikaa istuttua päivän mittaan, eikä selkä tykkää. Vaikka töissä tulee liikuttua paljonkin eri suuntiin ja selkä kiukuttelee, koen sen olevan kuitenkin parempi, kuin jämähtäminen. Liike taitaa olla lääke, vaikka se kuulostaakin niin kornilta lausahdukselta.
      Kroppaa on paras vaan kuulostella, mikä kulloinkin hyvältä tuntuu (tai vähiten pahalta ;) ).

      Poista
  10. Aivan huippuja nuo kissojen poseetaukset ja oi tuota Merrin ylpeää katsetta. Upeita neuleita olet tehnyt. Rakastan kirjoneuleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinua minäkin kiitän siitä, että luiskahdin kirjoneuleiden pariin :) Ne pöllösukat ohjeineen oli silloin ihan huippu!

      Poista
  11. No voi Merriä! Onneksi muut kissat poseerasivat. Mun pitäisi nyt tehdä ensimmäiset lasten sukat ja olen vähän hermona. Onnistuuko? Osaako niin pieniä tehdä. En edes yritä kuvioita, ihan vain raitaa valmiista raitalangasta.

    Tämä viikko mennä hujahti taas niin, että ollaan jo torstaissa. En nykyään ennätä yhtään mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on aikoja, kun aika vaan hujahtaa ohi.
      Pieniä sukkia on kiva tehdä, mutta jos ei ole sovittajaa, alkaa se haaste, että onko sopivaa, vai ei. Sitten kun on neulonut terän, alkaa katsella sillä silmällä, että onko sittenkin liian lyhyt... Tosin noin minulle käy isompienkin sukkien kanssa ;D

      Poista
  12. Sydämelliset kisuliini sukat. Kyllä ilo on vetää jalkaansa tällaiset sukat.:)
    Suloisia kissa kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden sukkien ilo ja koko selviävät vasta jouluna :) kissoista sitä vastoin on iloa jo ennen sitäkin :)

      Poista
  13. Kivoja neuleita ja suloiset mallit. <3

    Tuo edellisen postauksen laiturin nosto nosti kauheita muistoja mieleen. Vanhemmillani oli edellisessä kodissaan jättimäinen laituri (koska iskän mielestä isompi oli aina parempi), ja sen nostaminen/laskeminen oli aina ihan hirveä show.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isompi on tosiaan parempi. Lokkien kakatkin osuu siihen huomattavasti helpommin, kuin pieneen ;D Saa nähdä, uiko tämä laituri enää ensi keväänä ainakaan tässä muodossa. ollaan tosin jo useampi vuosi mietitty sitä vaihtoa. sitten joku taas keväällä "solahduttaa" laiturin vesille. Kiinnitysosat oli viime keväänä niin löystyneet, että aamusella sai poika hakea yhden osion toiselta rannalta veneen kanssa ;D Onneksi oli jäänyt yöksi.

      Poista
  14. Onpa kivat kissasukat. Minun pitää vielä selvittää, mihin noita neuleita veisin. Meilläpäin kyllä riittää asunnottomia ja muitakin avuntarvitsijoita. Myös työväenopistolla on hyväntekeväisyysneulontaa, josta sitten keskitetysti viedään Hope-keräykseen tai asunnottomien keräykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt vaihdella tuota vuosittaista lahjoitusta. Yhtenä vuonna annoin satsin neuloksia eläinsuojeluyhdistykselle myytäväksi myyjäisissä ja arpavoittoina. Paikallisuus olisi paras kohde, mutta kaikkia keräyksiä ei täällä edes löydy.

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Alkaa valmiiden laatikko täyttymään liiaksi :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!