perjantai 1. lokakuuta 2021

Pinkviinisukat

 Kohti etelänapaa ja sen yli! Porukalla matkaaminen on paljon hauskempaa! Osa pingviineistä kulkee pareittain, osa jonoissa.  Kaikilla on sama määränpää!


Olipas mukava tarttua välillä pienempään neuletyöhön. Valmista tulee huomattavasti nopeammin 😍
Nokkien jälkipistelyt ja lankojen päättelyt sujuivat kuin ohimennen Kässäklubissamme.  Kuten kuvasta huomaatte, ei Kässäklubin ainoa tarkoitus ole käsityöt 😋
Itse olin raahannut paikalle myös kasan lehtiä, joista haluan päästä eroon.  Osittain onnistuinkin. 


Pingviinisukat on tehty noin 3 -vuotiaan jalkaan.  Itselleni muistiin laitan, että aloitussilmukoita oli 12/puikko, resorin jälkeen 4s lisäys, hiljalleen kavennusta nilkkaa kohti, jossa 11s/puikko, jalkaterässä alla 2 x 11 ja päällä 2 x 10s. 
Lanka on Nallea, puikot kokoa 3 ja langankulutus 80g. Toiveena oli myös tuo vaaleanpunainen, eli pinkki. 
Noiden mittojen kanssa olin vähän ymmälläni. Tämä alempi kuva on napattu Novitan sivulta. Tein kengännumeron 30 mukaisesti osittain. Aloitussilmukat samat, kantatilkku 22krs ja silmukat 22.  Pohjan pituus ennen kavennuksia ja sen jälkeen tuntui ihan käsittämättömältä lukemalta. Lopullinen mitta on 18cm näissä sukissa. Toisaalta omakin jalkani on "vain" 23 cm varpaista kantapäähän?? , ja kokoa 38!    


Neulominen on ollut hankalaa jo jonkin aikaa.  Sohvan takana oleva jalkalamppuni sanoi sopimuksen irti ja alkoi haisemaan ihan kärvähtäneelle.   Ulkoistin sen nopeasti ja päätin hankkia uuden.  Kiersin parissa valaisinliikkeessä, mutta mieleistä ei löytynyt.  Vaikka edellinen lamppu oli vanha, oli sellainen uusista vaihtoehdoista taas parhaimpana esillä. En halunnut ostaa ihan samanlaista.  Rajoittavana tekijänä oli myös joidenkin lamppujen huteruus, valokatkaisijan sijainti lattiatasolla tai huonosti puhdistettava pintamateriaali.  Sohvan takana olevaa lamppua ei niin vaan napsauteta päälle sieltä lattiatasolta. Joutuisi roikkumaan pää alaspäin sohvan selkänojan ylitse ja sohva kallistuisi, jolloin pää osuisi seinään. Tämäkin on kokeiltu, kun vanhaa lamppua piti rassata hetken edestakaisin pistokkeestaan 😂

Päädyin tilaamaan lampun nettikaupasta, josta keittiöönkin oli tilattu pari lamppua.  Sieltähän se sitten tuli vajaassa viikossa, mutta lamput puuttuivat!  Olin niin odottanut, että nyt alkaa näkemään, eikä tarvitse enää hämärissä sihtailla. Kattovalon kirkkaampaa osiota kun ei saa käyttää, jos huoneessa on muita henkilöitä, koska se kuulemma killittää silmään. 
Tilauslomakkeen mukaan lamput olisi pitänyt tulla mukana, joten laitoin sähköpostia. 


Väliajalla kyllästyin hämäryyteen ihan tosissaan ja hain yläkerrasta tyhjän panttina olevan pikkuisen seinälampun. Ongelmana oli, miten sen saa osoittamaan oikeaan suuntaan.  Uuden lampun  varret ovat kuitenkin niin joustavat joka suuntaan, että kiepautin lampun niiden väliin 😅


Tällä menolla on pingviinisukatkin tehty. 


Vihdoin tulivat postissa myös lamput. Ne ovat led -valaisimet, eivätkä kuumenna neulojan pääkoppaa, kuten aiemman lampun valo.  Näkyvyys on erittäin hyvä.  Mikään kaunotar, tai olohuoneen esteettisin esine tämä vempain ei nyt ole, mutta kaikkea ei taida saada, vai mitä luulette..? 
Näiden hauskojen pompuloiden ansiosta ensimmäinen ajatus lampun ulkonäöstä on Jar jar Binks Tähtien sodasta. Vain lurppakorvat puuttuvat. 


Toivotan teillekin valoisia hetkiä syksyn pimeyteen!

22 kommenttia:

  1. Hyvä kohdevalo on tarpeen joka säällä. Jos sen käyttö on helppoa, on plussaa ja jos sulautuu huusholliin, aina paranee.
    Kivat pingut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä sulautuuko tällainen "Tähtien sota " -lamppu tänne vai ei. Ehkä me näytetään itsekin joltain avaruusolioilta ;) Totutteluvaihe tässä meneillään. Valojen kohdentuminen täytyy löytää, kun edellinen lamppu oli korkeampi ja valo tuli eri tavalla.

      Poista
  2. Sukkien koot ovat minusta jotenkin todella haasteellisia määritellä (elleivät ne ole samaa kokoa omien jalkojeni kanssa). Minusta nuo Novitan kokotaulukot poikkeavat jonkin verran Kodin Kuvalehden taulukoista, joita itse käytän. Katsoin vihkosta, että olen merkannut 19cm kooksi 30..?
    Pingviinit on ihania! Ja sukat söpöt.
    Minulla on "kohdevalaisimena" pöydän reunaan kiinnitetty koulupöydän lamppu. Toistaiseksi toimii -kop.kop.kop- ;)
    Tässä on linkki sinne toisiin kokotaulukoihin:
    https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/neulonta_ja_virkkaus/jalkojen_kokotaulukko
    Leppoisaa alkanutta lokakuuta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpoin tapa (joskaan ei liian helppo sekään) on aina sovittaa johonkin samaan kokoon tai edes sinne päin olevaan jalkaan. Tai edes nähdä jalka ennen neulomista. Jollain voi olla tosi kapea jalka tai jollain pyöreämpi jalkaterä.
      Täytyykin katsastaa tuo kokotaulukko. Eihän noita ihan kirjaimellisesti tule noudatettua muutenkaan, mutta suuntaa antavana tietona kylläkin. Silmämääräisyys on lopulta aina se viimeinen mitta ;)

      Poista
  3. Söpöt sukat :) Onko teillä paljon jäseniä Kässäklubissa? Minä tykkään kokoontua kavereiden kanssa askartelemaan ja silloin kun ompelin niin välillä ommeltiin yhdessä kaverin kanssa.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko meitä kaiken kaikkiaan joku 7, mutta kaikki ei ole koskaan paikalla. Ehkä normaalisti 2-5. Ollaan jossain kahvilassa tai sitten jonkun kotona. Jokaisella on omat käsityöt, eli ei tehdä mitään yhteistä juttua.
      Työvuorojen yhteensovittaminenon usein se haastavin osuus.
      Jos ollaan jonkun kotona, niin pidetään nk. nyyttärit samalla. Meillä on sellainen periaate, että käsityö ei ole edes pakollinen, voi tulla vaan kahvittelemaankin :)

      Poista
  4. Oi että on söpöt sukat! Ja kivat lamput, onneksi ne valotkin tulivat lopulta. Mukavaa lokakuun alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt näkee taas neuloa. Tällä hetkellä kissoja :)

      Poista
  5. Söpöt pingviinisukat. Joku pikkuinen tyttö tulee onnelliseksi.
    Minusta Novitan sukkakokotaulukko on varsin reilu. Törmäsin kerran facen sukkaryhmässä keskusteluun, jossa useimmat olivat samaa mieltä. Käytän enemmän eräästä blogista ottamaani taulukkoa.
    Hyvä valo on kutoessa tärkeää. Meillä sohvapaikat jakautuvat siten, että minä istun pidemmällä sohvalla, koska sen päädyssä on jalkalamppu. Kerran sähkökatkon aikaan kudoin otsalampun varassa. Toimii tilapäisesti, mutta pitkän päälle ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tulee. Värivaihtoehtoihin ei kuulunut tuo musta, mutta ajattelin kuvion tasaavan tilannetta :)
      Aika reiluilta mitoilta nuo vaikuttivat. Harvoin tulee edes tarvetta sukille, joita ei pääse yhtään kokeilemaan. Aikuisten sukkia voi verrata paikalla oleviin jalkoihin :)
      otsalampun käyttö kuvastaa hyvin tilannetta, jolloin neuloja on todellisessa ahdingossa ;D Hätä keinot keksii!

      Poista
  6. Valoa, joka puolella valoa...ja pinkkuja :) Söpöt pingviinisukat, eri kokojen tekeminen on mullekkin haastavaa!
    Samoin lamppujen hankinta, konnan akvaarioon oon joutunu hakemaan usein nipsulamppuja ja niitähän ei juurikaan löyvy. Viimeks ostin halvan lampun, johon ei voi vaihtaa lamppua?! Onneks on kestäny jonkun vuojen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän haasteellista oli tuo minunkin lampun hankinta. Toivottavasti se kestää nyt pitkään ja on mieleinen. Vähän joutuu vielä hakemaan sitä parasta valospottia, missä istua ;D

      Poista
  7. Voi kuinka söpöt ovat pingviinisukat! Mielenkiintoinen tuo kässäklubin pöytä. Aivan kutsuu luokseen sitä penkomaan. Mullakin on kässälamppu. Se on meidän takkahuoneessa,television äärellä. Siinä sohvalla löhöän käsityön kanssa ja katson telkkaria. Se on myös semmonen,että isännyys on tehnyt siihen oman virityksen ja on nyt tosi hyvä. Ei sitä kauniiksi voi sanoa,mutta pääasia,että näkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Hyvin me saatiin tavarat levälleen tuolla kahvilassa ;) Ei ole vielä kertaakaan tullut henkilökunta ihmettelemään meidän touhuja, vaikka usein käydään tuolla neulomassa.
      Joitain neuloksia ei tarvikaan nähdä niin tarkasti, jos on ihan perusjuttua, mutta usein on tarve vaikka laskea silmukoita tai kerroksia, ja jos ei silloin näe, niin alkaa harmittaa.

      Poista
  8. Onnittelut ihanasta neuletapaamisesta, siellä on ollut tunnelma kohdillaan! Onnellista, että saa jakaa itselle tarpeettomia lehtiä ystäville eli kierrättää. Kauniit pingviinisukat, Minä neulon vanhan kaksilamppuisen lattiavalaisimen avulla sohvan nurkassa. Kattovalaisiemen teho ei riitä yksinään vaan kohdevaloa tarvitaan. Tänään on valoisa, aurinkoinen päivä, hyvää lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu; kattovalo ei riitä yksinään, etenkin tarkemmissa hommissa.
      Lehtiä (ja nyttemmin kirjojakin...) on aivan liikaa. Sitten on vielä netti, josta löytyy jos jonkinlaista ohjetta :)

      Poista
  9. Siis en kestä - nuo pingut.... sopisi niin mainiosti 3miinus 6kymppisen jalkaankin, ei kokonsa puolesta, mutta mielen!! Siis ihkut!! Kässäklubinne kuulostaa myös upealta - yhdeeä tekemisessä/kokemisessa on aina enemmän poweria... no, tarttee sitä kyllä valopoweriakin... iloa, energiaa ja kivoja puuhia lokakuuhun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sukkien saajakin on tyytyväinen, vaikka toivevärinä ei ollutkaan tuota mustaa.. Saahan näistä leveämmätkin, ja pingviinien rivistö kasvaa :) Kuvio löytyi ilmaismallina Pinterestin kautta.
      Neulominen on aika yksinäistä hommaa, eikä käsitöitä kovin moni läheisistä tee. Yhdessä on kiva tehdä samanhenkisten ihmisten kanssa.

      Poista
  10. Ihanuuuuuus mitkä pinkki-ihanuudet. Tuo sukkakokotaulukko on minullakin klovassa käytössä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurinpiirtein tuosta tulukosta sihtailin ja sitten silmämääräisesti lisää. Lopputulos on edelleen mysteeri. Toivottavasti eivät ole ainakaan pienet.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!