perjantai 6. syyskuuta 2019

Omituista höpinää

Naapurin pihalla kasvaa komea kuusi, joka on tehnyt valtavasti käpyjä. Alkukesästä ne olivat upean violetteja, nyt ne pursuavat pihkaa.
Huomasin  kuvia siirtäessäni, että ompa hienoa vihreyttä luonnossa.


Toisin kuin meitä ihmisiä, Merriä kiinnostaa, mitä puun ALTA löytyy.  Piilopaikka  ja hyviä hajuja, koska puun alla on pyörinyt monta muutakin eläintä haistelemassa. Voi olla vaikka hiiriäkin....



Meidän pihalle on kasvanut ihme! Hevoskastanja on kasvanut paikallaan jo 30 vuotta sitten, kun muutimme taloon. Anoppi on kysynyt vuosien ajan, että eikö se koskaan kuki?  Ilmeisesti se on tänä vuonna kukkinut, koska tuloksena on pompuloita!  Nämä kolme ja korkealla 2 muuta. Ei yhtään enempää. Voisi sanoa jopa, että haravoijan onneksi 😏
Aluksi puu oli salkomainen. Sen lehdet eivät maadu millään, vaan ovat kovia ja jätettä tulee hirveästi. Päätimme vuosia sitten, että nyt pistetään julmasti puolentoista metrin korkeudelta poikki koko puu ja odotetaan, että se kuolee pystyyn. Mitä vielä!  Sehän on kasvanut ihan valtavaksi pensaspuuksi!! NYT niitä lehtiä vasta onkin!  Ja vielä pompuloitakin!  Pitää miettiä jatkosuunnitelmaa...


Ainoa hyvin menestynyt pienempi kasvi pihallamme taitaa olla ruusupapu. Se on kasvanut kolmessa paikassa runsain mitoin.  Muistan, kun lapsuudessani kaverin isä kasvatti aina näitä. 



Vanha patjakin on saanut täyttymyksensä. 


"Patjan" vieressä on terassilla keinu. Merrikin käy siellä joskus torkkumassa. 



Merri kiinnostuu myös joskus siitä, kun menen ulos neulomaan. Se asettautuu toiseen tuoliin mukavasti. 


Viime yönä näin kerrassaan kummallista unta. Kävelin yksin Muumimaassa, jossa olen käynyt viimeksi, kun lapset ovat olleet pieniä. Otin kuvia Viljonkasta lapsineen. Lapset naksuttelivat hampaitaan ja muistinkin, että kirjassahan sanotaan, että Viljonkan lapset naksuttelevat hampaitaan. Yht`äkkiä ovesta astui ulos nainen, jolla oli jalka kipsissä ja kyynärsauvat. Hän kulki erittäin ketterästi sauvoilla. Tunnistin (mukamas) tulijan TeSaksi! Jäin odottamaan, tuleeko sieltä hänen miehensä perässä.  ( en ole siis ikinä nähnyt heitä livenä, enkä ole käynyt edes TeSan blogissa hetkeen, en myöskään näe mitään enneunia, enkä toivottavasti jalan suhteen nytkään).
Olin juuri menossa tervehtimään heitä, kun olinkin omalla pihallani. Postilaatikko roikkui enää toisen kiinnikkeen varassa. Posti oli laittanut postinsa maahan.  Vieressä oli myös mieheni kasaamia pahvinkeräysjätteitä. Huomasin niiden joukossa laatikoita, joissa oli jotain vanhoja lasten tavaroita. Avasin yhden laatikon ja kas; siellä oli sellaista solumuovia, jossa oli kauniita jouluisia kuvia, joiden päälle oli painettu palapelikuviointia. Niistä oli ollut tarkoitus tehdä omia palapelejä, mutta olivat jääneet tekemättä. Ajattelin, että näitä voinkin vielä käyttää korttien tekemiseen ja otin laatikot itselleni.
Tässä kohtaa heräsin.

Voisiko joku nyt tulkita tämän uneni, vai onko se merkki ylivilkkaasta mielikuvituksesta? 😂

18 kommenttia:

  1. Voi enneuni! Kerron pian lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm. Toivottavasti olet menossa Muumimaahan, etkä jalkaleikkaukseen!

      Poista
  2. Voi Merriä, kävin äsken leikkimässä ja paijailemassa tytön Ville kissaa :)
    Sinun kuvissa näkyy minun untani, en muista yötä. Unessa olin tehnyt kelta-mustia neuleita, jotka joku vei. En muista enää mitä ne oli, mutta en ikinä oo tehny kelta-musta kuviollista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Nyt jäin kiikkiin! ;D Ne neuleet taisi näkyä tuola kissakuvissakin ;D

      Poista
  3. Moi. Hieno patjaseinä! Ja minä pöljä annoin viedä tommoset vieterit keräykseen. Merrillä on kauniit silmät. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkasin kerran mökillä 2 vieteripatjaa päälisistään, niin , että nään vieterit jäi jäljelle. Se oli yllättävän hankala ja hidas toimenpide. Toisella ei nyt ole oikein paikkaa. Onhan nää aika ruosteellisia ajan myötä. Toissatalvena pidin pieniä valoja tässä. Oli aika työlästä virittää ne sinne.

      Poista
  4. Ihana tuo sängynvieteri-juttu....sama mulla pölijä!!!vein kierrätykseen (10 vuotta sitten...ja vielä harmittaa....:))
    Ihana "Merri!-korpikuusen alla on Merrin tiiraus-paikka:))
    oho,mikä uni!!
    no niin nyt niitä tulkintoja,
    Unestahan katsotaan eri tapahtumia/asioita,ja niistä kootaan paketti;)joka kuulostais seuraavalta:)))
    ehkäpä minunkin ois aika päivittää nämä unen tulkinta sanasto/asiat:)::
    Laatikko tietää jotain lahjaa...laatikon tyhjentäminen kodin pysyvyyttä.
    Kainalosauvat:liittyiskö jotenkin työhösi?,/tai läheisiin,joudut ottamaan vastuun jostain sukulaisestasi.
    postilaatikko/laatikko tietäis jotain lahjaa:?
    Palapeli liittyis tuohon vastuuseen/hoitojuttuun??

    Nyt täytyy sanua että taitaa olla pitkä aika kun en ole osannut tulkita koko unta sujuvasti:)
    Mutta nämähän on vain tulkintoja:)eikä niitä kannata ottaa vakavasti,mutta kun kysyit tulkintaa ,yritin taitojeni mukaan,
    (olen 40 vuotta noita uni-juttuja tulkinnu,,,mutta nykyaikaiset unet ,,,ovat sanallisesti/tapahtumallisesti aivan vieraita tulkitsijalle;)),joutuu yksistä sanoista kokoamaan selvityksen:)
    Mutta erikoisen ,kummallinen unesi oli ,siinä oli muutama kohta joka herätti hilpeyttä:))
    Unissahan sitä tapaa/seurustelee julkkisten ym kanssa,mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

    eipä tainnu olla apua tulkinnasta:))
    ;)mutta mukavaa viikonloppua!
    jk.Merristä ihanat kuvat!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjat kelpaa kyllä! ; D Ja nyt kun sanot sen noin, niin olen sen ehkä jopa jo saanutkin.
      Pysyvyyttä on varmaan kyllä.
      Hoitojuttuja tulee nyt silmistä ja korvista, kun olen lukenu päiväkausia lääketentteihin, jotka hoitoalalla on pakolliset 5 vuoden välein. 6 eri tenttiä. Lisäksi työpäivät siihen päälle. Ei mikään ihme, että unetkin viittaa siihen.
      Joo-o. Hyväksyn tämän tulkinnan ;D Toi TeSan asia jäi vielä mietityttämään, että mitä mahtoi hänen mielestään oikein tarkoittaa.
      P.S. Eiköhän noita patjoja aina jostain päin kulje roskalavallekin, jos sellaisen haluaa. Purkaminen oli tosiaan aika iso homma, vaikka ei luulisi. Kangasta oli kieputettu ties minkä rautalankojen ympärille. Mattoveitsi taisi olla minulla apuna.

      Poista
  5. Olipa siinä uni! Usein olen ajatellut, että onnellisia me, jotka emme enneunia näe tai emme ainakaan osaa niitä tulkita!
    Nyt viimein on kuvia ja tarinaa blogissani Elämänpuusta. Käyhän katsomassa, kun ennätät. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En miäkään mitään enneunia koe näkeväni. Muuten vaan vilkasta unielämää lähes joka yö. Useimmiten en muista unia, mutta joskus oikeinkin hyvin.

      Poista
  6. Komeita ja majestettisia hevoskastanjia olen nähnyt eteläisellä Valko-Venäjällä. Varjostivat kivasti kuumuudessa, joten niiden alla oli kiva istuskella juomassa viilentäviä juomia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puu itessään on upea, mut ne lehet on ihan hirveitä kun ne tippuu. En oo mikään himoharavoitsija, ja ne ärsyttää siks niin paljon. Pitäis asuu jossain asfalttiviidakossa, niin ei luonto häiritsis laiskaa ;D

      Poista
  7. Hevoskastanjan pompulat ovat söpösiä. Niinkuin Merrikin💚💚

    VastaaPoista
  8. En suosittele tuon vanhan patjan käyttöönottoa, vaikka siihen on pehmusteet tulleetkin. Unet on joskus ihan parasta komediaa! Ja Merri on ihan parasta kuvattavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pehmusteet ei paljoa pehmennä ;D
      Joskus on niin hassuja unia, ettei malttaisi herätä.

      Poista
  9. Hienosti kirjoitettu uni. Minäkin usein näen mitä merkillisempiä unia. Ukko aamulla saa kuunnella ja naureskelee ettei mun tarvi mihinkään elokuviin mennä kun kaiken yötä katselen sellaisia. Tuntuu vaan että silloin on nukkunut huonosti kun paljon näkee unia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että on huonosti nukuttu olo kun näkee koko yön unia. Aamuyöstä näkee kaikkein älyttömimmät unet ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!