tiistai 24. syyskuuta 2019

Saalista ja satoa

Aika uskomatonta, että sain patistettua itseni sienimetsälle ja että siihen oikeasti löytyi aika (no ehkä vähän laiskanpuoleista yrittämistäkin on ollut). Aamuvuoron jälkeen on niin väsynyt, että pitää heti saada kahvia ja rauhallinen hetki. Sen jälkeen alkaa metsässä jo hämärtää. Tänään on vapaapäivä ja sopiva aika käyttää vihdoinkin sienestämiseen.
  Vaikka liikkuminen on muuten jäänyt todella vähiin nykyisin, niin sienimetsälle on jossain vaiheessa ainakin kerran pakko päästä. Olen lapsena saanut sienestysoppia aikuisilta ja syönyt sienisalaattia, joka maistui hyvältä. Ei sitä voi syödä, jos ei ole sieniä, joten mars metsään!

Ensimmäinen vakiosienipaikkani osoittautui pettymykseksi. Sitä se oli myös siksi, että olin saattanut ehkä vähän unohtaa, missä se paras kanttarellipaikkani olikaan....  Pitäisikö jo huolestua? En meinannut millään itsekään uskoa, että en muista. Metsäkin näytti oudolta, kun oli tehty metsätöitä ja puita kaadettu sitten viime näkemän. Minulla on kokemusta myös eksymisestä (tästä aina huomautellaan), joten pysyttelen aina tunnistettavan matkan päässä autosta 😊

Löysin kuitenkin käpyjä! Niitä oli tosi paljon, enkä voinut ohittaa niitä keräämättä.


Toisessa sienipaikassani löytyi se etsimäni kantarellipaikka, tosin tyhjä. Muutama kantarelli kuitenkin löytyi muualta metsästä. Lisäksi ämpärillinen rouskuja yms. suolasieniksi. 
Onhan tämä alla oleva sienikin ihan kaunis, vaikka jäikin metsään. 



Metsästä kotiin, suihkuun ja kampaajalle. Johan lähti karvalakkia muistuttava hiuspehkoni! Lisäksi löytyi yllättäen kirjoja kirpputorihintaan. En tietenkään päässyt niistä ohitse, vaan valitsin parhaimmat matkaan. Onko joku lukenut? 



Karhut olivat taas hereillä.....


...Merri kesytti ne kuitenkin saman tien, ennen suurempia vahinkoja. 




10 kommenttia:

  1. Moiks. Anne Holt luettu, aika jännittävä. Anja Snellman ahdisti joten jätin kesken. Elina Tiilikka vieras. Hyvä käpysaalis ☺ Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimenen on miullekin vieras. Noilta kahelta olen jotain muuta lukenu aiemmin.
      Ei mitään hajua, mitä noilla kävyillä teen. Ne oli vaan otettava mukaan ;D

      Poista
  2. Satoa,sopivasti:),Saalista riittävästi:)
    Käpyjä ja känkkäröitä minäkin kerään.Pelkään tai inhuan niitä hirvikärpäsiä,ja olen linnottautunut "kotipihalle:)),ja toivon että naapurin kuusesta tippuis käpyjä,toisen naapurin kolme mäntyä pitää minut kävyissä:))
    Kirjat outoja.minulla on jääny tuo lukeminen ..lukeminen kuuluu minun uuteen syys-suunnitelmiin:))
    Ihanat nuo sukat ja Merri :)
    Mukavaa viikkoa! :):))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuten törmänny yhteenkään hirvikärpäseen! Viime vuonna oli kai jättipopulaatio, eikä tälle vuodelle riittänyt :)
      Sinulla on nyt muuta innostavaa luettavaa :)
      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Kauniita sieniä oot löytäny! Holtista tykkään, Snelmannista en välitä, Tiilikasta en varma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin olivat sienet säilyneet, vaikka yöpakkasiakin on jo muutama ollut.
      Minullekin tuo Tiilikka on vieras.

      Poista
  4. Hyvä sinä! Arkivapaa, ei mikään pakko, mutta kiva mennä. Metsässä mieli rauhoittuu, syke tasaantuu ja on kepeä mieli. Piti kirjoittaa kepeä askel, jostain se puunoksa sinne jalan alle kuitenkin löytyy.
    Rapsutukset kissulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Muutaman kerran meinasin ottaa nenäkosketusta, kun jalka jäikin oksaan kiinni ;D Liian vähän tulee nykyään metsässä kuljettua. On siinä jotain rauhoittavaa, ääntä, tuoksua, tuntua.

      Poista
  5. Sienien kerääminen syksyllä on mukavaa puuhaa. Kuten myös käpyjen kerääminen. Ja vielä mukavampaa on, jos kopan pohjalle löytyy saalistakin. Joissain perheissä on karhukoira, teillä on näköjään karhukissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka muuten olis laika, eikä viittis lenkkeillä, niin sienimettään on jotenkin raahauduttava edes kerran syksyn aikana, mieluummin useampikin kerta. Tyhjän kerääminen on tietysti aina tylsää :)
      Merri on äänettömien karhujen kesyttäjä :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!