maanantai 30. syyskuuta 2019

Mummon mussu ja taaton tassu ja mamman marakatti

Merri tykkää käydä mummolassa ja mummo tykkää, kun Merri menee kylään.  Automatkasta Merri ei oikein pidä, mutta useimmiten kestää sen ihan nätisti kantorepussaan.


Kotona täytyy toki käydä vessassa ennen lähtöä, mutta matkavessa on silti aina mukana.  


Mummolla on erityinen juomakuppi Merrille. Nappuloita on myös vähän mukana, jotta Merri voi nauttia eväänsä samalla, kuin ihmiset juovat kahvia. 


Mummo (joka on saavuttanut jo yli 90 vuoden kunnioitettavan iän), voi antaa Merrille vielä yksittäin lisää ruokanappuloita käynnin aikana. Merri on nappuloille niin perso, että kuulee heti nappulan rapsahduksen penkille. Se käy nätisti hakemassa mummon antaman nappulan ja odottaa jopa lisää. Välillä täytyy mennä lepuuttelemaan ja nuoleskelemaan huulia lattialle. Kaikki kolot on tietysti tutkittava parveketta myöten, onko kaikki paikallaan, kuten ennen.  

Kotiin palattua voi ottaa vaikka pienet ruokalevot  käsityöhuoneessa, ja katsella, kun mamma tekee joulukortteja.


Olen aina haaveillut, että saisin joulukortit tehtyä ja myös kirjoitettua ajoissa.
Tässä on nyt hyvä alku.
Tein 5 taitettavaa korttia. Ensin sommittelin kaikki valmiiksi ja sitten vaan  sarjaliimasin osat paikoilleen.Tässä vielä kortit sisäaukeaman puolelta. Tuohon soikeaan/ neliskanttiseen luukkuun on tarkoitus kirjoittaa, keneltä kortti on. 


Ei tässä nyt mitään joulufiilistä silti vielä ole!  

Uutta viikkoa alkamaan ja huomenna jo lokakuukin!  Sieltä se joulukin vielä hiipii.....

Ruskaisin syksytoivotuksin, Sartsa


16 kommenttia:

 1. Moi. Merrillä on paljon virikkeitä! Omatekoiset kortit on kivoja. Ne on arvokkaita, kuin lahjoja. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ei asu enää kotona, niin kissa saa kaiken huomion ;D
   Vielä pitäisi tehdä monta korttia lisää, niin saisin kaikille lähtettyä itsetehdyt kortit. Toivottavasti innostus ei lopahda tähän.

   Poista
 2. Heippa!
  Vastavierailulle tulin. Sain äidiltä reissussa neljä arkillista joulutarroja. Niistä (ja vanhoista) voisi kehitellä jotain. Ajoissa mieluiten. Olen vähentänyt joulukorttien lähettämistä vuosi vuoden jälkeen. Tänä vuonna voisin panostaa määrän sijasta laatuun. Se, että saanko aikaiseksi, jää nähtäväksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit :)
   Minullakin on kaikenlaisia joulukorttiaineksia, joista yritän kasailla kortteja niin, että saisin niitä myös käytettyä pois.
   Määrää olen itsekin vähentänyt, mutta toisaalta olen miettinyt myös sitä, että joulukorttien ja yleensäkin postin lähettäminen tutuille on katoava ilmiö. siksi lähetän kortteja aika paljon vieläkin, vaikka en saisi itse edes takaisin samaa määrää (enkä saakaan). Kortin lähettäminen on muuttunut enemmän ilon tuomiseksi, kuin pakolliseksi toimeksi.

   Poista
 3. ,;)) Sarja työnä näköjään saa erittäin kauniit kortit!
  ((..minunkin haaveena ollut monet vuojet..vielä kerkiää..vieläkerkiää..ja sitten onkin joulu:)
  Tuo Merrin kantoreppu on kyllä jännä,kyllähän mussukat oppii kaikkeen...kun pienestä pitäen opetetaan.Merri on tosiaan monelle "mussukka,ilon tuoja"
  Tottakait mummolassa on paikat tutkittava,jos vaikka joku on jättämässä hajunsa:))
  Minun sydäntä lämmittää niin suunnattomasti ,kun katson Merrin touhuja,
  Soitin löytöeläin-toimistoon,minun vietyä kissaa ei oltu haettu,eikä edes kukaan kaivannut...surettaa suurettomasti,,,:((Mutta Hoitolan-omistaja sanoi : "vien kissan ensiviikolle lääkäriin ,on niin vaisu ?,onko jotain perus sairautta??,Toivottavasti kissa kunnossa.ja sais hyvän kodin!!
  ..joo ei kiirettä joulufiilistelyyn...:))
  Kauniita ruskaisia -syyspäiviä ,Sinulle Sartsa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sommittelu on minusta kaikkein hitain juttu ja sitten kun alat heti liimaamaan, niin liima-astia pyörii siinä papereiden seassa ja homma menee ihan myttyyn. Tääkin on kokeiltu.
   Työkin on varmaan opettanu, että missä järjestyksessä kannattaa asioita tehä, että pääsis nopeammin maaliin ;D
   Eilen just mietittiin, miten voitiin olla niin kauan ilman kissaa, vaikka lapsetkin sitä halusivat. Sehän siinä tietysti jarrutti, että kaikilla oli pienenä pahat atooppiset ihottumat ja oli pelko, että kissasta vois pahentaa tilannetta. Nyt on nähty, että kaikilla lapsilla on omia kissoja aikuisena, joten mekin viimein otettiin. Toisaalta pitiki meidän vaan odottaa rauhassa, jotta meille muuttaisi Merri -kissa, joka on kerrassaan ihmisystävällinen kaikissa toimissaan! Vieläkin jaksetaan hämmästellä, miten se viihtyy meidän kanssa, eikä raavi oikeastaan ikinä, tassulla vaan töpsäyttää leikkiessään. Onhan sekin totta, että eläin aina vaikuttaa omiin menoihin; on oltava ruokkimassa ja seuraakin pitää olla. Monesti mietin, että lähtisinkö sinne tai tänne, mutta sitten en raaskikaan, kun Merri jäisi yksin ;D Sitten olen sen "seurana" ja se nukkuu monta tuntia yhteen putkeen ;D
   Sinua jäi nyt kaivelemaan se löytökissa ja sen kohtalo. Toivottavasti sillä ei ole mitään pahoja sairauksia. Oletko ajatellut, että ottaisit sen itse, jos ei omistajaa löydy? Vai onko teillä jo eläinkiintiö täynnä? Maailma on kyllä täynnä eläimiä ja miksei ihmisiäkin, joita ei kukaan kaipaa. Surettaa kun tapaa. Silti ei voi tehdä koko maailman hyväksi jotain. Ehkä se pienikin apu on hyväksi, kuten se, että otit kissan talteen ja ilmoitit eläinsuojeluun.

   Poista
 4. Kiitos käynnistäsi blogissani.
  Tulin myös sua kurkkaan, kivoja juttuja täällä sulla onkin.
  Ja kauniita joulukortteja olet jo tehnyt. Pitäisi kyllä alkaa pikkuhiljaa jo joulua tekemään, ettei aina tulisi se kiire! Hyvää syksyä sulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit :)
   Vähän voi jo joulua valmistella, kun ei mennä vielä liian jouluisiin aatoksiin :)

   Poista
 5. Ihana kirjoitus Merrin puuhista ja joulukortit on todella kohta ajankohtaista ajattelun aihetta vaikka nyt tuntuu vielä onneksi kaukaiselta. Minä en koskaa tee itse kortteja. Se ei ole vaan mun juttu. Mutta mukavaa katsella taas muiden tekemisiä. Ihanaa katseltavaa onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri vilkuttaa hännällä ja toivottaa sinulle mukavaa päivää :)

   Poista
 6. Matkavessa, tuollainen ei ole käyny ikinä edes mielessäni!
  Upeita joulukortteja. Täällä on varastossa vielä vanhojakin tehtyjä kortteja, kun vähemmän tuppaa nykyään oikeat kortit lähtemään eteenpäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käyny hoitokissoja matkavessan kanssa, siitä itekin saimme kipinän. Vaikka kissa on reilun kokonen, niin se pyllistää nätisti tähän pieneen lootaan :) Jos on peppua nostava pissaaja, niin sit ei ehkä toimi.
   Korttien lähetys on harmittavasti jääny nykyään jotenkin vanhanaikaseksi jutuksi. Jouluna ainakin yritän vielä lähetellä monta korttia.

   Poista
 7. Kyllä se joulu melko lähellä on. Minulta jää isommat joulutouhut tekemättä. Olen toipilaana leikkauksesta,joja tänään iltapäivällä tehtiin. Eli täällä sairaalassa olen ja odotan "Nukku-Mattia".
  Kivoja lokakuun päiviä sinulle ja Merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olet jo paremmalla puolella ja nyt vaan toivut rauhassa. Toivottavasti leikkaus onnistui hyvin. Toipilaana oleminen on kovin hidasta, kun tuntuu, että ei voi tehdä mitään.
   Kyllä se joulu tulee pienemmilläkin joulutouhuilla, tai jopa ilman touhuja.

   Poista
 8. Uskon todella, ettei Merri viihdy matkapussissaan. Eräällä ystävälläni oli kaksi kissaa ja ne itkivät koko matkan ajan häkissään, vaikka ei niillä mitään hätää ollut. Ihania kortteja. Minä en niitä oikein osaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri tykkää matkarepustaan, jos ei mennä autoon. Siellä se ei oikein ole omillaan. Pitemmällä matkalla alkaa maukuminen. Joskus on käyty pikku kävelyllä niin, että reppu on selässä ja sekin tuntuu olevan ihan mukavaa. Vähän paremmin saisi nähdä tuolta verkosta läpi. Reppu on kotona lattialla ja Merri käy siellä välillä itsekseenkin ihmettelemässä. Autoilun sen tuntuu aavistavan jo etukäteen ;D
   En miäkään mitään ihmeellisiä kortteja osaa tehä. Liimailen vaan sitä sun tätä joukkoon :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!