torstai 19. syyskuuta 2019

Liibalaabaa

Vielä jaksaa kukkia pihalla vaikka kelit kylmenevät päivä päivältä. Viime yönä oli jo pakkasen puolella
Viimeinen kalloista helottaa kauniin punaisena.


Vaula on jaksanut kukkia ihan koko kesän.Se on sitkeä, eikä pienistä kuivuuskausista hermostu. Sen sijaan sillä on huono tapa tiputella kukkia alapuolelleen runsaasti, eli ei mikään siisti kukka. 


Tämä kukka lähes kuoli melkein heti, kun olin sen ostanut. Se ei halunnut meillä olla. Näköjään se on muuttanut mielensä!  Viime hetken uuskukinto! 


Tämä kukka oli tosiaankin yllätys! Mustasilmäsusannaa kasvattelin toissakesänä. Nyt laitoin samaan kasvuastiaan uutta kukkaa ja vaihdoin mullan melkein kokonaan. Mikä sieltä salakavalasti lähtikään luikertamaan ylöspäin!  Sitkeä on, ei voi muuta sanoa. 


Tämäkin kukka jaksoi kukkia koko kesän. Taisi olla ihan ensimmäisiä kukkia, joita keväällä ostin ja istutin. Se sulkeutuu yöksi ja avatutuu päiväksi. 


Jiihaa!! Vihdoinkin on niin kylmää, että voin kaivaa taas rakkaat turvakenkäni esiin!  Nämä ovat NIIIIIN  mukavat jalassa. Oikein ilo lompsotella joka paikkaan 😀


Merri on vähentänyt ulkoilua valjaissa melko paljon. Se ei oikein viihdy märällä nurmikolla, vaan halajaa sisälle lämpimään. Toisaalta se menee aamulla ensimmäisenä omaan ulkohäkkiinsä, vaikka muut palelevat. 



Nyt on syytä lähteä sen kameran kanssa muualle, tai näytän sinulle takapuolta! 

16 kommenttia:

  1. Kauniisti sinun kukkaset vielä kukkii. Minulla alkaa glaudiukset vasta kukkimaan.. saan varmasti ottaa ne maljakkoon. Näin voin niitä vielä ehtiä ihailla.

    VastaaPoista
  2. Moikka. Meillä näköjään sama aihe tämän päivän postauksissa : ) Edellisen postauksesi karhusukat ovat hurjan hienot. Merri näyttää oivallisesti karhuille mallia. Ei mikään lälly kissa. Kristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito :)
      Välillä natsaa ihan samoihin juttuihin toisten kanssa ;D
      Merri on kaikkien kaveri.

      Poista
  3. Kukat kukkii näköjään siellä ja sama se on meilläkin. Toivottavasti ei ihan vielä tule yöpakkasia. Vaikka muuten on kiva, kun syksy on tullut, niin saat käyttää lempparikenkiäsi. Merrillä on asenne kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissayönä oli jo pakkasta täällä, joten saa nähdä kuinka kauan kukat vielä jaksaa. Vähän turhan aikasta pakkasille. Kohta alkaa se hillitön haravointi :( No tuo hevoskastanja on oikeastaan ainoa, joka on ihan pakko haravoida.

      Poista
  4. Märkä nurmikko ja kylmyys eivät ole kyllä pihalla hyvä yhdistelmä - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli joku pikkulintu "jumissa" puskan juurella ja siinä kyttäsivät Merrin kanssa toisiaan. Lintukin piti sellasta pelotteluääntä, ettei Merrikään rohjenut nenäänsä sinne työntää. Mielellään tuli nurmikolta poiskin, kun kävin hakemassa sen sieltä pelottelemasta lintua.

      Poista
  5. Kauniisti jaksavat monet kukkasi vielä kukkivatkin. Kesä pitää sitkeästi kiinni. Kylmä vyöry on kyllä monen kesäkasvin menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissayön pakkanen teki varmaan tekosensa, tuskin enää kauaa jaksavat.

      Poista
  6. Paljon ja kauniisti Sinulla kesäkukat kukkii.
    Mustasilmäsusanna..en ikinä saa kukkimaan:),kaunis yhdistelmä hopealehden kanssa.
    no hyvissä ja mukavissa kengissäon ihana lompsia,mennen tullen.tukevan näköiset kengät!!
    oho!
    No nyt Merri näyttä....
    "hyvä että varoitti":))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustasilmäsusanna päätti olla ylläri tässä kukka-asetelmassa :) Kasvaa näköjään paremmin, kun ei kasvata ;)
      Merri on välillä vähän kyllästynyt paparazzeihin. Aina kun se tekee jotain hauskaa ja haen kameran, niin se jämähtää paikoilleen tai lähtee pois ;)

      Poista
  7. Yöpakkaset hiippailevat luoksemme pikkuhiljaa. Olen tuskaillut, kuinka nopsaan kaikki kukinnat ovat ohi...ei vielä. Kyllä sinullakin vaan kauneutta siellä vielä riittää - tuo oranssin sävyinen daaliakin ihan huippuiskussa. Onkohan daaliat tänä vuonna todellisia syksyn kukkia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa varmuudella vain, että kesän kukka se ei ollut ;D Yllätys, kun alkoikin uudestaan kukkia, vaikka oli jo melkein kuollut.

      Poista
  8. Meidän kukkamme ovat jo kompostissa. Seuraavaksi ajelen korret tuusannuuskaksi silppurilla. Kesä meni jo. Merrin lohduttava kehräys ei valitettavasti kuulu tänne asti =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua ei huvittaisi edes astua pihalle työpäivän jälkeen..
      Merri on iso kissa, mutta useimmiten sen äänet ovat hentoja miu -ääniä ;D Kehräys on aina herkässä, ollut pienestä pitäen.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!