perjantai 12. lokakuuta 2018

Uutelat

Tässä joku aika sitten oli Iltalehdessä Novitan tulossa olevasta sukkakirjasta otettu 11 sukkaparin otos, ja kilpailu, mikä niistä oli kaunein. Tämä malli voitti . Sen OHJEKIN julkaistiin lehdessä.

Uutelat minun versionani


11 sukkaparia olivat otos Novitan 90 -vuotisjuhlan kunniaksi kootusta Kaikkien aikojen villasukat -kirjasta, jota voi näköjään ennakkotilata esim. TÄÄLTÄ
Kirjasta mainitaan, että sukat on koottu eri suunnittelijoiden uusista sukkamalleista ja niihin on käytetty lankasuosituksina Nallea, 7 -veljestä, Venlaa ja Isoveljeä.  Lisäksi löytyy perussukkaohjetta, neulesanastoa ja neuleisiin liittyviä tarinoita.  
Tämän ei ollut tarkoitus olla mikään mainos. Itse otin ohjeen ihan lehden linkistä. Kiinnostuin vain, että  mistä nämä 11 paria olivat peräisin. 

Itseäni mietitytti myös tämän sukkaparin aihe. "Näihin sukkiin on vangittu ensilumen taika, rantakallion ja meren kohtaaminen hetki ennen hämärää" , kertoo suunnittelija Niina Laitinen.


Vaihdoin tumman langan tuosta siniharmaasta mustaksi, koska sitä oli varastossani ja pääsin heti neulomaan.  Siksi ehkä tämä meren kohtaaminen ei oikein auennut. Tuolla ylhäällä sataa varmaan lunta, kukat lakastuvat, meriheinätkin jäätyvät, aallot lyövät rantaan ja ankkurit on laskettu.  Tälläinen näkemys minulla. 😊

Käytin siis 7 -veljestä valkoista ja mustaa, langankulutus 185g, puikot 3½. Terän tummaa aluetta voi venyttää mielensä mukaan. Nämä sukat ovat kokoa 39-40. 

Joustin sukan suussa on kaunis. 

Tässä kohtaa oli joustinneulekaavio, mutta ilmeisesti se loukkaa tekijänoikeutta, joten poistan sen.  Kyseessä on siis osin valepalmikkoa, osin takareunastaan oikein neulottua oikeaa silmukkaa. 


Nämä olivat kerrassaa virkistävää neulottavaa niiden karhujen jälkeen.  Seuraavaksi taas minulle uusi, kokeilematon sukkamalli. Mukavaa päästä taas aloittamaan jotain uutta. 💗8 kommenttia:

 1. Upeat ja suuritöiset sukat. Kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olivat ihan mukavat neuloakin. Erivärisistä langoista voisi tulla taas toisenluonteiset.

   Poista
 2. Kauniit,!!!
  Taidolla tehty:)
  mukavia neulomis-hetkiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Mustavalkoinen väritys on selkeä ja ryhdikäs, tykkään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeät värikontrastit on kirjoneuleessa ihan jees.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!