sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Syksy etenee

Laituri sai siirtyä talviteloille mökillä. Kukaan ei ehkä mene enää uimaan. Itsekään en veteen uskaltautunut, vaikka se ei ihan mahdottoman kylmältä tuntunutkaan. Meillä on töissä monella flunssaa, enkä halunnut ottaa vilustumisriskiä.
Vedet ovat tänä syksynä kovin matalalla.

Joku sentään halusi vilvoittelemaan! Jopa kahteen kertaan! 


Vieläkin löytyy kukkijoita pihalla.


Koko loppukesän ja pitkälle syksyyn riitti jännitystä varastossa, jonne ampiaiset olivat tehneet pesänsä mattokasan keskelle. Eihän niitä ensin edes nähnyt, mutta löytäjä saikin sitten monta pistoa kerralla. Nyt oli pesä hiljentynyt. Taidokasta sisustusta on pikkuisilla ollut. Vaan missä on se hunaja, jota pesissä pitäisi olla ainakin Nalle Puhin mukaan?? 


Tutussa paikassa olivat taas mustat torvisienet odottelemassa noutajaansa.   Tein vielä pikakierroksen tavallisienkin sienten perässä ja sain niitäkin jonkin verran. Hirvikärpäsiä ei nyt näkynyt yhtään. Lienevätkö jo menneet talviunille.


Kotona sienten putsausta ja torvisienien nauttimista.  Illalla piti vielä mennä soittokeikalle. Se oli aika hassua touhua, kun oli niin pimeä soittopaikka. En muista koskaan soittaneeni niin pimeässä paikassa. Sovittiinkin soittajien kesken, että soitetaan nyt sitten ne kohdat, jotka nähdään. 😅😅😅 Akustiikka oli tyhjässä tehdashallissa  kantava, mutta soittimet ehtivät joka välissä vähän jäähtyä viileässä ilmassa.  Välillä aina pitää miettiä, mihin kaikkeen sitä on soittotouhuissakin täytynyt itsensä toimittaa.  Tänä iltana on luvassa kuorma-auton lavalla soittamista. Palokunnan soihtumarssi.  Auton lavan seinämät toistavat äänet tosi kovana. Pitänee harkita korvatulppien laittamista. Piccolossa on muutenkin kimeä ääni, joka soi oman korvan vieressä. 


villasukat ovat edenneet tähän malliin. Jouduin eilen purkamaan vähän toisen sukan loppupäästä, kun malli oli mennyt ihan sekaisin. Vielä on nilkkaan jonkin matkaa. 

Mukavaa sunnuntaita Teille, jotka piipahdatte. 💓

8 kommenttia:

  1. Kirkas vesi,:)ihana vilvoittelija:))
    Siellä ei oo tainnu pakkanen/halla olla,meillä viime yönäkin -7 .
    Talavia tekkee.....
    Ihanat sukat tullee....kerrassaan:)
    Oikein Mukavaa sunnuntaita!
    ...ja tääällä on ilo piipahtaa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi piipahduksesta ja kommentista :)
      Yllättävän kirkkaaltahan tuo näyttää. Pohjan pöllyttäjät on jo ehtineet lopettaa laiturin kanssa.
      Täällä on ollu muutamana yönä pakkasta, mutta aamulla jo taas nollan yläpuolella. Ehkä max 4 astetta pakkasta on ollut yöaikaan.

      Poista
  2. Kerran elämässäni olen nähnyt mustatorvisieniä livenä. Niitä oli kokonaista neljä kappaletta. Meillä ei niitä kasva =(. Aurinkoa päivääsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii löyän niitä vain tästä samasta paikasta Joskus muita sieniä ettiessä voi löytyä yksi. Toisaalta nää on niin mustia, että eihän niitä erotakaan. Nousevat maasta vasta vähän myöhemmin syksyllä. Miä en tunnista suppilovahveroita...

      Poista
  3. Aikamoisioa ampiaisia, röyhkeitä! Tekevät pesaänsä mattojen sekaan, piikittävät löytäjäänsä ja lopuksi jättävät jäljelle pelkät pesärauniot. Eikö vuokraisännälle kuuluisi sentään tölkillinen hunajaakin antaa. Sukat edistyy hyvää kyytiä, jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häijyjä olivat. Hiipimällä sai työkaluja loppukesästä hakea vajasta! ;) Tää outoa on, tätä ymmärrä en, ken vienyt on mun hinajani..

      Poista
  4. Mustatorvisieniä, suppilovahveroita, kanttarellejä.. Kyllä on täälläkin tänäsyksynä sieniä poimittu. Hienot sukat tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ;)
      Suppikset on minulta vielä keräämättä. Olen yrittäny saada jonkun mukaan, kun en oo ennen niitä keränny.
      Tänä vuonna on ollu sieniä runsaasti.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!