maanantai 22. lokakuuta 2018

Joulustelua

Monessa blogissa on jo näkynyt joulukortteja....no..ainakin joissakin blogeissa.. no ainakin näin juuri tänään yhdessä...
Jostain syystä sain joulukortintekokipinän.
Sain muutenkin äskettäin siivottua käsityöhuoneeni ja siellä oli lähes tyhjä pöytä odottamassa. Kaivelin kaikki kortteiluvälineet esiin ja etsin jouluun liittyvät aiheet.
Yksin en tietenkään saanut kortteja suunnitella.


Merri huomasi, että jotain on tekeillä. Se valtasi aitiopaikan. Tarkistimme korttipohjat kuntoon. Löytyi valkoisia, punaisia ja sinisiä. Osassa oli aukko.
Olen ostellut alennusmyynneistä korttiasioita ja niistä lähdin väsäämään.
Ensin syntyi tällaisia harmonisen sävyisiä kortteja kaikessa yksinkertaisuudessaan.  Näissä oli eriväristä kartonkia, valmiskuvia ja tarratekstiä. Myöhemmin aion lisätä avattavaan osaan jonkin runon tms.


Vasen kortti on tehty jonkun lehden välistä löytyneestä joulun kuvakalenterista. Leikkasin julmasti siitä palan irti. Aihe on jouluinen ja luukutkin ovat kivannäköisiä.
Kyllä kai Darth Vaderkin voi joulua toivottaa?? Hänet on luotu servetistä, jonka takana on vahvempaa paperia. 


Mallailin vielä nettikaupasta tilaamaani joulukangasta. Siitä olisi tarkoitus tehdä keittiöön jonkinlaiset verhot ja lisäksi tyynyjä, mikäli kangasta jää. Ompelukärpänen antoi kuitenkin vielä odottaa itseään.  Keksintö vaatii keksiintymistään, kuten Nalle Puhin Tikru -kaveri asian ilmaisisi. 


Neulominen on ollut jotenkin hidasta, kun on ollut muuta puuhaa. Onneksi ei ole mihinkään kiire... 
Sukan etuosassa on erilainen kuvio, kuin takaosassa. Lisäksi takaosassa tehdään lisäyksiä 6-8 kerroksen välein. Ei siis mikään ihanteellinen TV:nkatseluneule. Tästä syystä käytän välillä "salaista koodikieltä", johon olen laskenut valmiiksi sekä etu- että takaosan silmukat numeroin. Vasemmalla etuvarren kerrokset, toistaen 1-10 kerroksen sarjaa. Oikealla vieressä kulkee takaosasto 1-6 kerroksen sarjoissa. Lisäyskerrokset on ympyröity.  Ensin teen toisessa sukassa vasemman puolen mukaan 10 kerrosta ja vedän poikkiviivan tehdyn kerroksen yli. Tämän jälkeen toistan saman toisella sukalla, vetäen taas henkselin toiseen suuntaan.  Lisäksi täytyy tietysti seurata lehdessä olevaa neulekaaviota, että minkälainen se minkäkin numeroinen kerros on. Näin voi rauhassa katsoa Tanssii tähtien kanssa, Vain elämää, Supernatural ja monta muuta ohjelmaa. Neulominen etenee huomaamatta samalla.  En tykkää katsoa TV:tä ellen neulo samalla. Toisaalta pelkkä neulominen vaatii jotain muutakin virikettä.  Onko tämä neulomisen ja viihteen kierre?  Menee jo aika syvälliseksi...Tänään oli aika rankka päivä töissä ja nyt on edessä 2 vapaata. Ihan mahtava fiilis! Huomenna haaveilen meneväni keräämään suppilovahveroita, jos sää sallii.  Äsken tuli kyllä räntää. Niin intohimoinen kerääjä en taida olla, että sellaiseen säähän lähtisin.


16 kommenttia:

 1. Koodikielesi meni täysin yli =) Keksintö vaatii keksiintymistään täälläkin päässä hyvin useasti, parhaillaan esim. kolme lankakerää tuijottaa sohvan nurkasta. Minä kanssa siivosin askartelunurkkaukseni, mutta korttitarpeita sieltä ei löydy. Sen sijaan kaikki kristallit, kranssikehykset ja pitsit ovat nyt ojennuksessa (älyttömän paljon muuten kaikkea ilimanaikuista sälää lähti kiertoon) odottamassa keksiintymistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis ehkä samalla nähä se sukan neulekaavio, että ton ymmärtäis. Viimeksi kun sellasen tänne laitoin, niin sain sapiskaa, joten jääköön kertomuksen asteelle. :)
   Lapset on yks kerrassaan muuttanu pois, niin minulle on jääny konkonainen huone kässätavaroille, joten voit kuvitella mitä turhanaikaista sälää sieltä löytyy. :) Eilen just siirtelin peltipurkkeja, mut keksintöä ei tullu. :)

   Poista
 2. No voi sun ihania kortteja väsäsit. Kaikki olivat ihania mutta ensimmäisiin ihastuin todella. Hauska oli kankaasi ja Tikru on oikeassa keksinnöt eivät muuten olisikaan keksintöjä. 😁 Mukavaa kun vierailit blogissani toivottavasti tulet toistekin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Varmasti tulenkin. Olen kyllä lukijasikin. :)

   Poista
 3. Tosi hienoja kortteja olet tehnyt! Vähitellen tässä joulunodotus jo alkaa hiipiä mieleen. Itse paistoin viikonloppuna ensimmäiset joulutortut. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulutorttujen paistajia on jo näkynyt muuallakin ;)
   Minun korttienteko on vähän sellasta ja tällästä, mut ompahan ite tehtyjä.

   Poista
 4. Itse tehdyt kortit ovat oikeita aarteita! Kaunista sukkaa puikoilla. Minäkin neulon TV:n ääressä ja rentoudun. Kaikenlaiset apuvälineet on siinä paikallaan jos pitsikuviota neuloo. Räntä- ja vesisateella on mukava neuloa sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeesti sitä keksiikin niitä apukeinoja, kun pitäis neuloa telkkua katellessa ;)

   Poista
 5. Kauniita kortteja olette väsänneet:) Merrin kanssa:)
  Hyvä että tuollainen "laadun-tarkkailija",omasta takaa,hauska yhdessä touhuta;)
  Kylläpäs #kärki-sukat# on jo pitkälle neulottu.
  Koodikielen käytöstä on liki 50 vuotta :))hmm.:) hyvä!!! :)))Kauniita sukkia neulot:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan itekin käyttäneeni tätä koodikieltä jo kymmeniä vuosia. Jossain vaiheessa se oli vähän tauolla, mutta tiukan paikan tullen muistunut taas mieleen, kun ei muu auta.
   Merrin kanssa on pidettävä vara, että laaduntarkkailija ei poista pöydältä huonoksi katsomaansa tavaraa ;)

   Poista
 6. Kiva kun olit käynyt kommentoimassa blogissani. Tahtoo tuo aika vierähtää fb:n neulontaryhmissä että jää blogit lukematta ja omakin päivittämättä. Ihana tuo sun apulainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja mukavaa syksyn jatkoa missä "kuljetkin". ;)

   Poista
 7. Sieviä joulukortteja ootte Merrin kanssa tehneet, pikku hiljaa kun tekee niin ei tule kiire. Minullakin on välillä ihmeellisiä merkintöjä ohjeiden vieressä ja niistä ei kyllä toiset saa mitään selvää. Ja kiitos vielä ylläripaketista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennakointi on aina hyvä juttu, joulukorteissakin. :) Pitää asiat kasassa.

   Poista
 8. Kauniita joulukortteja. Ehkä mun olis kans syytä ryhtyä askarteleen kortteja jouluksi ja muutenkin. Sulla on hyvä systeemi kuvioiden kutomiseen. Jos kutoo kuvioneulesukkaa ja kattoo samalla telkkaa, on multiosaaja. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ennakoitu on jo puoliksi tehty! Viime tipassa ei huvita enää yhtään ees askarrella, kun se alkaa jo tuntua pakolliselta.
   Pitää huomioida, että telkussa on myös ääni kunnolla päällä, niin kuulee missä mennään, vaikka ei ihan joka hetki ruutua tuijottaiskaan ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!