maanantai 31. lokakuuta 2022

C´est la vie!

 Hei! Täällä halutaan esitellä uusi huonekalu!  Frodo haluaa ensimmäisenä esitellä nojatuolista käsin näkyvää sivuprofiilia. Tälläinenhän tämä nyt on. Täyteen lastattu heti alusta alkaen.  


Näyttää olevan jykevää tekoa, mutta tässä päällä voi nojailla vain tähän toiseen laitaan. 


Etsin alkuvuodesta jotain siirreltävää pöytää, jota voisin käyttää tämän nojatuolin edessä, kun neulon.  Usein on joku ohje, jota pitäisi seurailla. Rahi on tähän asti ollut minulla pöytänä, mutta voitte varmaan kuvitella, miten ergonominen on istuma-asento, kun pitää olla lähes kaksinkerroin rahin päällä lukemassa ohjetta 😂
Minulla on työkaveri, joka päätti, että hoitotyö loppuu nyt, ja lähti rohkeasti opiskelemaan uutta ammattia. Hänestä tuli puuseppä ja työtä on riittänyt.  Näitä pienempiä töitä olisi kuulemma kiva tehdä, mutta niihin ei meinaa millään riittää aikaa, kun on isompia remontteja yms. tekeillä.  

Minulla ei ollut kiire, joten pöytä antoi odotella itseään. Odotus kannatti, sillä nyt minulla on omien piirrosten mukainen, siirreltävä neulontapöytä.  Pöydässä on siis pyörät alla. 

Voihan tämän ääressä tietysti syödäkin, jos katsoo vaikkapa televisiota samaan aikaan 😂 (siitä ei kuitenkaan sen enempää). 


Kovassa testauksessahan tämä pöytä on ollut. Frodo arveli, että pöytä voisi olla vähän matalampi, koska se ei oikein yletä ottamaan sieltä mitään. 


Viime kesänä aloitin näiden sukkien neulomisen.  Kantapää oli erikoinen ja homma hyytyikin lopulta pitkäksi aikaa siihen, että en vain käsittänyt, miten se siitä etenee.   Muutaman kuukauden hauduttelun jälkeen tajusin, että ainoa järkevä vaihtoehto olisi purkaa kantapää ja tehdä ihan perinteinen, ruutukuviota myötäillen. 


Lanka on Venlaa. Sitä kului 95grammaa. Puikot olivat kokoa 2,75 (outo koko, mutta mittataulukon mukaan näin on).  Sukat sopivat jalkaan, jonka koko on n.39. 
Mallihan on Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat 3 -kirjasta C´est la vie. 


Frodo on sitkeä tuolinvaltaaja.  Se saattaa ahtautua nojatuolin sivulle, vaikka minä istuisin siinä, eikä toisaalta lähde pois, jos minä ahtaudun siihen.  Merrikin joskus oleilee siinä kanssani yhtäaikaa, mutta sille tulee aika äkkiä hiki. 


Frodo osaa ottaa rennosti. Neulominen on välillä hankalaa, kun puikot heiluvat kiinnostavasti. Lanka pitää myös muistaa kuljetella tuolta tuolin toiselta sivulta. Ei tästä ole kauaa, kun kehuin, että Frodo ei langoista välitä. Yhden neulomissession aikana ihmettelin, kun vaaleampi lanka yht´äkkiä loppui. Frodo istui hipihiljaa tuolin alla katsomassa, kun sen pureskelema lanka kipusi ylöspäin minua kohti. Minulla oli monta ajatusta mielessä, mitä neulon seuraavaksi ja sitten se neulojan jumi iski kuin puun takaa!   Että mitä voisi seuraavaksi neuloa??  Ei ole oikeita lankoja joihinkin ohjeisiin, ei oikeita värisävyjä jne.   Jotkut mallit eivät useamman katsoman jälkeen sittenkään kiinnosta.    

Pyydän anteeksi, kun en ole ehtinyt hirveästi kirjopittelemaan ja lukemaan toistenkaan blogeja. Kaikki päivät tuntuvat olevan niin täynnä ohjelmaa, että tunnit loppuvat vuorokaudessa kesken.  Lisäksi ompelupuolella alkaa hyytävä loppusuora olla käsillä, kun ensi sunnuntaille pitäisi olla jo valmista! Mieluummin jo vähän aikaisemmin, että ei tarvisi niin hermoilla ompeluajan kanssa.     
Lupaan parantaa tapani heti, kun se on mahdollista.

Kiitos Teille blogikaveruudesta ja viehkeyttä päiviinne 😉

32 kommenttia:

 1. Hauska huonekalu, eipä äkkisiltään arvaisi tarkoitusta. Kissat tuo lisää eloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on saanut alkunsa, kun olen katsellut töissä noita liikuteltavia nk. sairaalasängyn pöytiä ;) Sama idea. Pöydän voi rullata sängyn viereen jne. Mistään kaupasta ei tosiaan löytynyt, joten päätin teetättää.

   Poista
 2. Valloittavat kissakuvat ! Ja hiljaa hyvää tulee niin kutomisessa kuin kirjoittamisessakin. Ei aina jaksa eikä ehdi . Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Elämässä ei pitäisi olla määräänsä enempää aikataulutettuja asioita, eikä niitä etenkään pitäisi itse aiheuttaa :) On vaikea asettaa järjestykseen asioita, joita haluaisi tehdä ja joita on pakko tehdä.

   Poista
 3. Onpa kiva ja kätevä pöytä! Liikuteltavassa pöydässä on aina monta hyötyä. Kissasukkia ja -lapasia neulomaan, ne on niin ihania! - emäntä

  Saalista kaikki langat, se on hauskaa! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin! Minä istun välillä tuolla alakerroksessa ja palvelija työntää minua olohuoneessa. Siitä se ei muistanutkaan äsken kertoa, vaikka se oli se tärkein asia! t: Merri
   Ai niin, se väittää myös, että kaikki sen neuleet on vähintään 5 prosenttisesti kissaneuleita, kun niissä on mukana niin paljon meidän karvoja...

   Poista
 4. Tuollaiset siirreltävät pikkupöydät ovat käteviä ja tarpeellisia, sen kisukin tietää. Minä olen aloittelemassa säärystimien, joogasukkien tyyppisten, kutomista 12-vuotiaalle. Hiukan vaikeuksia vaan silmukkamäärissä. Vaikea tietää miten monta silmukkaa tarvitaan, kun naisten koot ovat hiukan liian suuria, mutta sitten taas lasten koot pieniä.
  Sinä toivot vuorokauteen lisää tunteja, minä taas päinvastaista. Päivät ovat jo muutenkin niin piiiitkiä ja nyt on taas unettomuus vaivannut ja herään joka yö 3-4 maissa. Siinä sitten pitää pari, kolme tuntia odotella ennen kuin voi ylös nousta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuo unettomuus on tosi kamalaa. Itse nukun ihan hyvin (yleensä), mutta vierestä seuranneena on unen puute aivan puuduttavaa. Yön pitkät tunnit ovat muutenkin synkkiä mietiskelyyn.
   Koon määrittäminen neuleissa on aina jotenkin hankalaa, kun tekee "vieraaseen" jalkaan, eikä omaan. Yleensä se ensimmäinen versio on sellainen prototyyppi (paitsi välillä onnistuu hetikin ;) ), ja seuraavan pystyy sitten määrittämään sen ekan silmukoista. Minulla on sama juttu myös tuon ompelun kanssa.

   Poista
 5. Neulojan paratiisi! Vielä vois olla tuolin päältä laskeutuvat ihanasti hartioita hierovat kädet ; D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta minullahan on jossain kaapin syövereissä sellainen tuolille asetettava hierontaistuin! Tosin sen kanssa neulominen ei välttämättä olisi kovin miellyttävää ;) Ehkä se siksi onkin päätynyt sinne kaapin perukoille..

   Poista
 6. Uusi pöytä on varsin näppärän näköinen. Kiva kuulla, että uudelle uralle siirtyjä on työllistynyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppärä ja toimiva :) Uudelle uralle suuntaaminen on aina rohkea teko.

   Poista
 7. Kätevä pöytä, ainut huono puoli, että se on tehty sinun makusi mukaan ja kissojen mittataulukosta on viis veisattu. Olisin myös mielelläni kuullut siitä ruokailusta TV:n katsomisen yhteydessä. :) Tosi kauniit sukat, sinulta tuo kirjoneule onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran voin avata, että neule ei oikein aina etene, kun kädet on täynnä ruokailuun liittyviä asioita ;D
   Onneksi on vielä se rahi, jonka asettelussa on vähän haastetta, kun laittaa tämän pöydän paikoilleen (onnistuu kuitenkin). Merri on hyvin mielellään rahin päällä, vaikka se on toiseen sivuun viisto.

   Poista
 8. Mainio pöytä jonka kissatkin näyttävät heti hyväksyneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä pöydällä on monta käyttötarkoitusta, joista kaikki eivät vielä ehkä ole edes selvinneet ;)

   Poista
 9. Upea pöytä ja varmaan uniikki kappale, jos on kerran omien piirustusten mukaan tehty.
  Mutta apua noita sukkia! Ikinä en tule pääsemään tuolle tasolle. Olen katsonut Lumi Karmitsan malleja ja miettinyt, että joo, joo, ihan kuin noita joku osaisi neuloa, varmaan koneella tehty. - Näin väärässä voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin uniikki. Sairaalapöytää mukaeltu, mutta puusta ;D Näin sitä on lukkiutunut noihin työasioihin, että kotonakin pitää olla hoitopöytä ;)
   Oho, enkö muistanut mainita, että nämäkin sukat olivat koneella tehdyt... no ei sentään ;D Onhan Lumilla kuitenkin erilaisista paksuuksista tehtyjä neuleita ja ruutukuviot ovat selkeitä. Näissä oli nyt tuo kantapää vähän haasteena. Takalapun sain tehtyä ohjeesta, mutta sitten alkoi mennä yli hilseen. Taisi olla peräti vahvistamatonta tuossa ohjeessa ja sitäkin kammoksuin. Olisi ehkä pitänyt olla vielä himpun ohuemmat puikot, kun näistä tuli vähän turhan leveät. Ehkä kuitenkin muokkautuvat jaloissa.

   Poista
 10. Hyvännäköinen pöytä. Mittatilauksena tuleekin sopiva. Ihania kuvia kissoista, ihan olisi tehnyt mieli silittää kissan selkää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa, kun auttaa yrittävää ystävää ja saa itsekin jotain omaperäistä, mitä ei muualta saa :)
   Tässä jutussa taisi olla taas muita pääkohtia, kuin pöytä ;D

   Poista
 11. Onpas kätevä apupöytä ja helposti siirrettävä.
  Ihanuus noita kissoja, hyvät kuvat ja osaavat olla niin kuvauksellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin toimii ja olen tyytyväinen :) Kissat nousevat aina pääaiheeksi, vaikka mistä muusta yrittäisin kirjoittaa ;D

   Poista
 12. Viehkeät kiitokset ;) Pöytä taitaa olla kissankestävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä tapahtuisi, jos Merri (isompana kissana) alkaisi maata tuossa ylätason ulkoreunalla. Alatasolla kyllä tykkää olla kun pöytää työnnetään.

   Poista
 13. Kertakaikkisen kätevä pöytä! Kuvista päätellen sopii erilaisiin käyttötarkoituksiin ;)

  VastaaPoista
 14. Kiva ja tosu kätevän näköinen apupöytä👍Toivottavasti tuolinvaltaajat🐈🐈antavat sinun välillä rauhassa neuloa😁Upeat nuo C'est la vie-sukat, ei voi kuin ihailla näitä sukkiasi. Hyvää viikonloppua Sartsa 💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin :) Olen aina välillä päässyt istuskelemaan :)

   Poista
 15. Hei!Så fine pusekatter du har!Frodo er virkelig så søt :)))Sokkene ble veldig fine Hælene er og helt perfekt!
  Min lille pus er veldig aktiv!Han sitter utenfor døren min og mjaaaauuuer etter mat (helst kokt sei )kl 06.00 om morgenen.Jeg har vist skjemt han bort heh heh..Han er så aktiv jeg har tatt vekk alle cat nip lekene..Men han hopper opp i skapet og henter den!akkja!!Jeg skal kastrere han når han er fem måneder.Er det en god tid?Er dine kastrerte??Ellers så er dagene mine også full av alt slags aktiviteter!Og jobb!!Håper du har det fint! xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sait otettua oman pikkuisen kissanpoikasen!
   Kyllä meilläkin on kastroitu kumpikin kissa. Näin poikakissatkaan eivät ilmeisesti ruiki niin paljon virtsamerkkejään. Kissat ovat myös rauhallisempia, eivätkä rähinöi keskenään. Nopeasti parani kumpikin kissa toimenpiteen jälkeen.
   Kissat pitäisi kastroida 5 kuukaudesta ylöspäin, mikäli paino on noussut normaalisti.
   Toivotan sinulle ja kisulle kivoja hetkiä yhdessä!

   Poista
 16. Kyllä sun sukkamallit vielä joku päivä loksauttaa mun leukaluut sijoiltaan... aikas auki rävähti tänäänkin!! Siis WAU!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai tällainen kommentti löytyi tällä kertaa roskapostistani ;) Onneksi kurkkasin.
   Sen verran korjattava, että malli on Lumi Karmitsan, vain toteutus tämän parin kohdalla minun.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!