tiistai 11. lokakuuta 2022

Liikaa hyviä ohjeita

Merrikin innostuu silloin tällöin leikkimään ja riehumaan. Paljon hillitymmin kuitenkin, kuin Frodo.  Vähän mattoa kasaan ja juoksuvillitys.  
Aamuisin se on sitkeä herättäjä.  Välillä talosta lähdetään aamuvuoroon, välillä ei. Merrin sisäinen kello on vähän sekaisin, eikä se ymmärrä tuollaista nukustelua aamutuimaan.  Se alkaa kävellä nukkujan päällä, tarpoa ihan siinä leuan tai käden lähellä, jolloin kynnet hiljalleen alkavat osua myös nukkujaan.  Välillä se käy vaan taputtamassa pelkällä tassulla poskelle tai kokeilemassa nenän edessä, hengittääkö palvelija edes enää, kun ei kerran pääse ylös. 
Mikäli nämä vähän "hellemmät" herättelyt eivät  auta, voi välillä käydä kokeilemassa jalkapuolelta, josko kynsi tavoittaisi nukkujan jalkaa peiton alta. 
Fazer -Novita -sukkalehdestä sain valmiiksi Marianne Räsäsen suunnittelemat Pihlaja -sukat. Painoa kertyi Nalle -langasta 150g,  puikot kokoa 3.  Sukat ovat kokoa  39.  Oli ihan mukava malli, vaikka oli kyllä tarkoitus tehdä ihan jotkut muut sukat 😉 Tämäntyylisiä sukkia olen tehnyt jo aiemmin lyhyinä versioina.  Ratkaisevaksi tekijäksi  jäi kotoa löytyvien lankojen ja värien löytyminen, sekä Masked Singerin mainoskatkon pituus.  Puolison odotellessa yhteisen televisiohetken jatkumista, piti äkkiä etsiä jotain neulottavaa 😂   
Jälkeenpäin tulikin vielä varmistus siitä, että ei siellä lankavarastossa todellakaan olisi ollut muihin sukkiin sopivia värejä.   Oikeastaan tämä selvisi kunnolla vasta, kun etsin näiden jälkeen tulevaa sukkamallia, eikä mikään  langoista tuntunut täsmäävän mihinkään.  Nämä ovat niitä kuningashetkiä, kun luulet, että et ikinä saa neulottua niitä lankoja, jotka olet kaappiin jemmannut ja samalla tajuat, että ei sinulla ole mitään lankaa! 

 Otin kuvan vaihteeksi terät ulospäin, kun aina tulee otettua niitä oikealle kohdistuvia sukanteriä 😅Ostin kirjakaupasta Lumi Karmitsan Kirjosukkakirjan. Se on täynnä ihania malleja! Mihin minä oikein joudun näiden kaikkien upeiden mallilehtien ja -kirjojen kanssa?    Sukkaa ei kuitenkaan synny samaan tahtiin.  Karmitsan ohjeet ovat aina niin erikoisia, että halusin ilman muuta hankkia tämänkin kirjan.  Tämä on kovakantinen, kun aiemmat omistamani kirjat ovat pehmeäkantisia.   Erikoista tässä kirjassa on, että kaikki sukat on tehty samalla neuleohjeella, vain kaavio vaihtuu. 

Alla minun top kutoseni 😍


Viime viikonlopun soittoleiripäivänä bongasin hienon jämälankaidean!  Lyömäsoittajan työkalut näyttävät olevan langalla päällystettyjä!  Näen jo silmissäni, miten hän pyörittelee iltaisin palloja kapuloiden päihin 😂 Tässä orkesterissa, jonne lupauduin konserttivahvistukseksi, löytyy lyömätön (voiko näin sanoa lyömäsoittajasta?)  marimba -ja kellopelivirtuoosi.  Hän esittää orkesterin säestyksellä soolokappaleen Czardas. Säät ovat viilenneet, eikä tassujen kanssa ole aina kovin kiva tarpoa märässä nurmikossa, siitäkään huolimatta, että aidan vartiointi sitä vaatii.  Harvinainen kuva tästä kaksikosta samassa keinussa, joskin edelleen eri päädyissä.  Frodo on muutenkin vasta äskettäin keksinyt, että se voi mennä kiikuttelemaan. 


Siivousprojektini savuvahingon jälkeen on ollut hidas, mutta kattava.  Sain jopa käsityöhuoneeni siivottua ja se se vasta on jotain!  Nyt voin lepäillä laakereillani pitkän aikaa 😁

Ruskansävyisiä päiviä juuri Sinulle!

38 kommenttia:

 1. Meillä asuu juuri samanmoinen herättäjä eikä siinä auta vaikka kuinka yrittää esittää kuollutta :-).Useimmiten pääsee helpommalla kun nousee palvelemaan ja täyttää ruokakipon ja sitten taas nukutaan.....Meillä tämä show käydään pääosin viiden aikaan aamulla oli sitten arki tai pyhä.
  Ihastuin noihin kettu-sukkiin. Kauniit , lämpimät värit ja tiedän tunteen kun sukkalaarin pohja alkaa pilkottaa....tosin vain hetkellisesti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika sitkeä nukkuja, vaikka unen laatu alkaakin olla aika heikko, kun kynsi nipistelee paljasta hauista tai poskea ;) Onneksi herättelijäkin väsähtää välillä ja ottaa tirsat, jatkaakseen taas herättelyä. Aika raskasta tuntuu tuokin olevan. Onneksi Frodo ei ole vielä alkanut moiseen. Kahta kissaa en jaksaisi vastustaa ;)
   Elän vielä toivossa, että lankani kävisivät johonkin malliin, vaikka en niitä karkkineuleita nyt saakaan tehtyä. Lisäksi haluaisin tehdä sukat ohuemmasta, kuin 7 veikka. Onneksi näitä ohjeita löytyy..... ;D

   Poista
 2. Tosi kauniit tuo neulomasi Kettukarkki-sukat. Minullakin on tuo Fazer Novita-lehti, mutta yhtään mallia en ole vielä ehtinyt edes aloittaa. Kivaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli monta mallia mielessä, mutta nyt ne tyssäsi kaikki lanka-asioihin. Ehkä tässä on jossain vaiheessa tehtävä vähän täydennyksiä ;)

   Poista
 3. Vau, onnittelut siivoussaavutuksesta! Ja kettukarkkisukista, syötävän ihanat!
  Kivoja ovat myös kuviesi Karmitsan mallit. Kunpa vain ehtisi elämässä kutoa kaikki kivat mallit. Niitä on kummasti kertynyt täälläkin. Viime syksyinen Arabia-mallilehti on yhä vain korkkaamatta, ja samoin muutama muu vuosikausia vanha neulelehti, niin että yritän olla ostamatta uusia, ellei eteen osu joku pakkosaada-tapaus ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on onneksi muutama malli Arabiaa tehttynä ;) Pakko-saada -tapauksia tulee aina silloin tällöin, ehkä tihenevässä määrin?
   Siivouksesta olen kuitenkin eniten ilahtunut ;)

   Poista
 4. Onnittelut hienoista Kettukarkki-sukista. Ostin samaisen lehden, mutta ainuttakaan sukkaa en ole siitä vielä aloittanut. Ajattelin, että jälkikäteen lehteä saattaa olla vaikea löytää. Oli parempi hankkia nyt. Ihania mallilehtiä on ilmestynyt pitkän aikaa toinen toisensa perään. Aina on sellainen olo, että tuon ja tuon vielä teen. Ei lopu tekemiset.
  Meilläkin takka savutti, kun pitkästä aikaa ladattiin pesä täyteen. Saatiin sentään savut häädettyä ovesta ulos, eikä tarvinnut samanlaista operaatiota tehdä, kuin sinä.
  Nuo sinun karvakaverisi ovat niin syötävän ihania. Tosin tassutaputtelu aamulla ei ole kaikkein toivotuimpia "yhteydenottoja". Tyttären toinen katti tulee aina aamulla tassuttamaan naamaa. Jos tassuttelu ei auta, pussataan ja viimeisimpänä keinona käydään naaman päälle makaamaan. Silloin palvelija nousee ja ryhtyy hommiinsa eli täyttämään raksukuppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hyvä malli. Mustat osiot korostaa kivasti kettuja. Hyvä, että tekemiset ei lopu :)
   Minäkin olisin varmaan saanut savuhäädöt, mutta en jäänytkään katsomaan, miten syttyy, vaan menin yläkertaan ja sitten se olikin jo menoa...
   Tassun tullessa naamalle, tulee väkisinkin mieleen ne tilanteet, kun olen nähnyt kissojen käyvän hiekkalaatikolla tillustelemassa ;D

   Poista
 5. Samanlaista herättelyä oli meilläkin silloin kun vielä kissa, tai paremminkin kaksi oli talossa.
  Ihanat pihlajanmarjasukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihlajanmarjat sopii syksyyn. Ja suuhun ;)
   Merri tulee yleensä aina samaan aikaan nukkumaan, viimeistään viimeisen iltavalvojan kanssa. Frodo hakeutuu porukoihin vasta joskus aamuyöllä. Se riekkuu yksin yläkerroksessa tai nukkuu sohvalla.

   Poista
 6. Upeat kettusukat! Minullakin on kyseinen lehti, mutta mitään ei vielä ole siirtynyt puikoille asti. Eikö Czardas ole unkarilainen kansantanssi, sellainen joka alkaa hitaasti ja nopeutuu sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se juuri on, kansantanssi, joka nopeutuu :)
   Seuraava sukkamalli ei sitten olekaan tästä lehdestä, koska ei ollut niitä lankoja.

   Poista
 7. Ihanat päivän kissat! Minäkin ostin tuon sukkakirjan (ja en todellakaan ole kirjoneuloja) minunkin kaksi ehdotonta suosikkia ovat nuo sinitiaiset ja kissat. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän kissat touhuavat joka päivä jotain. Pitäisi olla silmät selässä ja kamera täydessä valmiudessa. ja sitten vielä kuvattavan kohteen ei tulisi liikkua kuvan ottamisen aikaan ;)

   Poista
 8. Heti alkoi tehdä mieli kettukarkkeja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole kettukarkkimielitekoja. Ennemminkin suklaata :) On kuulemma tulossa vielä sellainenkin mallilehti ensi vuoden puolella.

   Poista

 9. Onpa taas suloinen kuva Merristä ja kutomasi sukat ovat upeat. Kohta saan itsekin aikaa tarttua puikkoihin, kunhan pihatyöt ja ikkunanpesut ovat tehtyinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vaan katselen ikkunasta, että aikas paljon lehtiä maassa... Ja ei kai se naapurin iäkäs rouva ole jo taas haravoimassa :) tulee niin syyllinen olo, kun ei itse haravoi. Mietin eilen, että pitäisikö ajaa ruohonleikkurilla yli, mutta kovin on märkää nurmikko.

   Poista
 10. Onpa ihanat ja pirtsakat nuo pihlajanmarjasukat. Tuo Lumi Karmitsan kirja minunkin oli pakko hankkia ja on kyllä ihanat mallit. Harmittaa, koska tänään tuli toisen käden leikkausaika 2.11, ja en pääse sitten neulomaan pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin sinulla on sitten materiaalia, kun puikot alkavat taas suihkia :) Sitä paitsi neuleiden katselu on jo puoli ruokaa.

   Poista
 11. Usein ihailen kotimaisen käsityön laadukasta ja monipuolista suunnittelua. Maailmantasoa.
  Enää puttuu se kaikki aika näiden ihanuuksien tekoon. Ja ne langat!
  Karkkisukkavillitys jatkuu, kettu sentään, kun kiva tämäkin malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei koskaan suju täydellisesti. Aina puuttuu jotain😄 Viime aikoina onkin tullut uusia ohjekirjoja ja lehtiä oikein urakalla. Vaikuttaakohan joulun läheisyys osaltaan asiaan.

   Poista
 12. Onpa taas ohjeita mistä valita, karkkisukat on pirtsakat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi olla vaan yksi malli yksi väri ja 1 vahvuus, niin ei olisi mitään ongelmaa 😄

   Poista
 13. Upeat sukat, on vähän erilainen malli kuin ne joita olen netissä aiemmnin ihaillut. On se kummallista, kuinka kaapeissa on aina pelkkiä väärän vahvuisia ja värisiä lankoja. Yritä siinä sitten käsitöitä tehdä, eihän siitä mitään tule. Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko tuo musta osuus uutena vanhaan verrattuna.
   Pitäisi olla joka neulojalla lanka-assistentti, joka ennakoisi aina tulevaa.

   Poista
 14. Kisuliinit osallistuu innolla elämäämme.
  Aikoinaan kun kisumme vielä eli niin yllätin sen eräänä yönä kastelemasta etu tassuaan yöpöydällä olevaan vesilasiin.
  Imi märästä tassusta veden pois. Kuinka kauan lie ehtinyt sitä harrastaa ennen kuin huomasin.:)

  Kauniit repolaissukat. Kuvio kuin pihlaja karkeissa.
  Alkaakin olla lämpimille sukille käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hassua tuo vesijuttu 🤣 Varmasti oli sinulle parempi maku juodessa.

   Poista
  2. Hih - täällä Repolainen ihastelee juuri Repolaisia! Itserakastako?? Heh heh!!

   Poista
 15. Pikakommentti: luin ehkä kolme postausta kerralla, kun en ole jaksanut keskittyä hetkeen mihinkään. Nytkin jo unohdin jotain, mitä aioin kirjoittaa, hmm... No, kävin ainakin kuuntelemassa just Czardas'in YouTubesta. Ai niin, täällä ei ole tulossa savuvahinkoja, koska nuohooja oli jättänyt lapun, että kakluunin tulipesä on rikki. Ei tarvii siis sytytellä - jos olisin muutenkaan sitä itsekseni tehnyt.
  Hyvää pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla kakluuni?🤔
   Aina ei ehdi kommentoida, vaikka haluaisikin 🤗

   Poista
  2. On täällä. Joskus muinoin tuli muutamana vuotena poltettua joulukuusi siinä, mutta niistä vuosista on aikaa.

   Poista
  3. Joulukuusesta saa hyvät savunhajut ;D Minäkin olen usein polttanut.
   Miten teillä sitten pelaa puiden tilaus ja säilytys, jos haluaisi poltella takassa, vai onko se takka edes varaava?

   Poista
 16. O-joi-jo-joi noita "Kettu-karkki-sukkia!" Ei vaan taidot riitä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle sopis noi Karmitsan kirjan kannessa olevat sukat 🙂
   Olen harrastanut muutaman päivän aikana kävelyä vissiin enemmän, kuin koko elämäni aikana 😅

   Poista
 17. Hienot tuli kettusukista 🤍 Ja voi kun et uskokaan, kuinka tuttu tuo tunne on, että joka paikka pursuaa lankaa, mutta sitten ei ole sitä oikeaa, kun pitäisi jotain tehdä :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kaikkien neulojien ongelma tuo väärän langan oireyhtymä ;)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!