maanantai 17. lokakuuta 2022

Syystunnelmia

Viimeisiä kesän rippeitä ihmetellen, Merri päivystää lehtimajassaan.  Syksy pudottaa hiljalleen lehdet ja majasta tulee riisuttu versio. 


Mitäs se mamma siellä huhuilee?   Tulenhan minä katsomaan! 


Jotkut kesäkukista ovat sitkeämpiä, kuin toiset.  Tähän ruukkuun ostin näitä taimia 2. Olivat tosi ohuita ja vain muutama kukka.  Sittemmin olen saksinut kuolleet kukat aina pois, jolloin kukinta on lisääntynyt huomattavasti. Ei näköjään pieni viileyskään haittaa. 


Märkä nurmikko ei ole kovin mukavaa, mutta ei se silti estä Merriä tallustelemasta tuttuja reittejään.  Naapurin pihalla ei ole edelleenkään "mitään", tiukasta syynäilystä huolimatta.  Joitain hiiriä sieltä rohkeni aidan alitse tulla kesän aikana.   Vai pitäisikö sanoa entisiä hiiriä? 


Hyvä valinta oli myös tämä amppeli, joista toinen samaan aikaan ostettu pääsi kuivahtamaan loppukesästä. Tämä oli sitkeämpi.  Nuo värilliset amppelit ovat kivoja.   Olen säästänyt ne aina saamistani amppelikukista. Tässä taisi joskus tulla meille mansikkaa. 


Kaikki eivät ole niin innoissaan märästä nurmikosta.  Pitää kuitenkin seurata isompaa uloskin, ainakin katsomaan mitä Merri tekee. Wc -käynti ulkona on aina mieluisampaa, kuin sisällä. 
Frodon silmät ovat usein vähän surumielisen näköiset. Johtuukohan se noista kulmista?   Painihalujen kohdatessa ei toiminta kuitenkaan näytä yhtään surulliselta 😏


Arttukin kävi yhtenä päivänä kylässä.  Merrin mielestä Arttu on vanha tuttu, eikä sitä huolestuta yhtään Artun touhotus.  Vähän voi haistellakin  kamua pitkästä aikaa.  Koiramainen vauhti ei kuitenkaan ole Merrille ominaista, vaan se ottaa rauhallisesti katsomalla vierestä.  


Missä sitten oli Frodo?  Ennen se katosi aina ihan kokonaan, kun kuuli, että Arttu on oven takana.  Kesällä se sai olla häkissä, kun Arttu pyöri terassilla.  Sekin oli Frodolle jo melkein liikaa, vaikka Arttu ei tainnut edes nähdä sitä ulkoilutilan ylähyllyllä. 
Tämä sen sijaan on jo selvää edistystä, että Frodo ei mennyt piiloon, vaan tähyili tapahtumia hieman kauempaa. Se istui sisärappusilla ja Artun tullessa lähemmäs se meni luukusta ulos tuijottelemaan.  Vähän piti Arttua hillitä, että se ei menisi tekemään liian läheistä tuttavuutta.  Pelokkaasta kissasta ei koskaan tiedä, mitä se tekee puolustautuakseen.   Ehkä Merrin esimerkki kuitenkin tuo tuloksia.


Rapuista aasinsillalla toisiin rappuihin.  Näistä tunnelmista palasimme eilen kotiin ja arkeen.   Kuvia on valtavasti ja niiden asettaminen jonkinlaiseen järjestykseen on niin aikaa vievää, että saatte hieman odotella, mitä on tulossa 😊😎


Arki kuitenkin aina koittaa loman jälkeen, kuten tänäänkin.    
Mukavaa viikon alkua Teille Kaikille!   

32 kommenttia:

  1. Merri on niiiiiin söpö tuolla ulkona päivystäessään! Kumpikin pojista on todella ilmeikäs. Joillakin kissoilla on tosiaan surumielisen näköiset silmät, joillakin tutkiva katse, Mustilla on vähän sellaiset Muumi-silmät, joiden yläreuna on suora, paitsi jos se avaa silmänsä aivan pyöreiksi.
    Houkuttelevan näköiset rappuset jossain ihanan aurinkoisessa ja lämpimässä maassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, miten nuo silmien muodot vaihtavat ilmeitä niin kovin. Kaikki kissat ovat jotenkin eri näköisiä, vaikka olisivat samannäköisiä ;) Merrin ilme on aina sellainen, kuin se ymmärtäisi kaiken mitä sille sanoo ja se sanoisi mielipiteensäkin, jos se osaisi :)

      Poista
  2. Voi kuinka kiva tuo ikkunasta kurkistava Frodo. Syys tunnelmaa kuvissa. Niinpä täälläkin vielä muutama urhoollinen kesäkukka vielä kukoistaa🌸
    Onpas mielenkiintoiset rappuset,mihin ne johtaa saamme varmasti tietää ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvittaa, että Arttu ei ole vielä ehkä ollenkaan oikein tajunnut, että täällä asuu toinenkin kissa ;) haistelee vaan, mutta ei yleensä näe mitään. Nyt sekin oli selvästi hämmentynyt, että mikä tuolla ikkunan takana oikein on.

      Poista
  3. Hurmaavat rappuset ❤️ ja niin suloisen pehmeitä kissoja ja koiria kiven vastapainoksi 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä karvapallot aina voittavat kaikenlaiset kiviraput :) Merri oli selvästi jo ikävissään ollutkin.

      Poista
  4. Mukava kun kisut saavat ulkoilla, tutkia ja nuuskia ympäristöä. Pysyy niidenkin mieli virkeänä ihan kuin meidän ihmistenkin kun käymme päivittäin ulkoilemassa. 😊 Suloisia olette.
    Kauniita kukkijoita näkyy vielä olevan pihapiirissäsi. Pelargoniat ulkosalla minulla vielä kukkivat.

    Ulkomaan raput loivat mielikuvan Kreikasta. Saa nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelakuutkin tosiaan vielä kukkivat. Taitavat kestää jonkin verran pakkastakin.
      Olisi kiva, jos kissat voisivat liikkua ihan vapaana, mutta tiedän, että naapurit eivät tykkäisi. Kettujakin liikkuu ja jopa ilveksestä on ollut vähän väliä havaintoja tässä kaupungissa, ihan muutaman kilometrinkin päässä. Onneksi kumpikin kissa on hyvin oppinut olemaan valjaissa ja kepeässä narussa. Vaihdellaan sitten narun paikkaa pihalla, niin ei käy oleskelu pitkäveteiseksi. Kummallekin on hiljalleen kehittynyt ne lempipaikat, jotka aina pitää käydä tutkailemassa ;)
      Tulin just iltavuorosta ja laskin molemmat kissat vielä hetkeksi ulkohäkkiin. Yöllä sitten nukutaan ;) Ainakin Merri.

      Poista
  5. Hienot kissakollaasit! Ja hienot kukat. Jotenkin alkoivat täälläkin viihtyä paremmin kun helle loppui, ainakin mun pelargonit...
    Haa, mielenkiintoiset portaat. Minnekähän ne johtavatkaan!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on vaikea valita parasta tapahtumakuvaa kissasta ja silloin on syytä tehdä kollaasi ;)
      Portaat johtavat joko ylös, tai alas, riippuen, kummasta suunnasta katsoo ;D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Eläinten touhuja on aina kiva seurata. Äsken sain kivan vastaanottoseremonian, kun palasin iltavuorosta kotiin :)

      Poista
  7. Jonkin verran sitkeimpiä kukkia yrittää vielä kukkia meidänkin pihassa, mutta kyllä se värikkyys on jo pääasiassa kotoisin puiden keltaisista lehdistä. Parempi on vähän varauksella suhtautua Artun Frodoon ja päinvastoin, mutta Merrin opissa siitäkin kaveruudesta voi kehkeytyä vielä vaikka kuinka hyvä ystävyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän aina vahdin Arttua, ettei kissa pääse kimppuun. Merri välillä hätistelee sitä takapuolelle ohimennessä, mutta ilman kynsiä ;) Pelokas kissa saattaa hyökätä. Jos enemmän vielä näkisivät, niin olisi helpompaa ystävystyä. Harvakseltaan on lähtötilanne aina samanlainen.

      Poista
  8. niin suloinen🐈Teillä on siellä vielä kauniin vihreää💚Voi Frodoa kun on vähän säikky,mutta toivottavasti biän myötä rohkenee paremmin,myös Artun suhteen.Kaunista uutta viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä vihreys alkaa jo hiipumaan. Ihan muutamassa päivässä kaunis ruskakin on muuttunut paljaisiin oksiin. Joissain sitkeimmissä puissa ja pensaissa vielä jotakin roikkuu.
      Mitä on mahtanut Artun päässä liikkua, kun se on haistanut vieraan kissan, mutta ei ole nähnyt sitä ja nyt sitten yht´äkkiä näki tuolla rapuissa ;D Sehän luottavaisesti tietysti heti halusi tutustumaan.

      Poista
  9. Aurinkoisia syyspäiviä teille! Kun näitä kissakuvia katselee, voi ihan haistaa, miten erilaiselta ulkona tuoksuu kuin kesällä. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy tuoksuu märille lehdille, maasta huokuvalle kosteudelle, maatuvalle kasvustolle. Piti oikein tosiaan miettiä, että mille se syksy tuoksuukaan :)

      Poista
  10. Tuo kuva, jossa Frodo tuijottaa Arttua luukun takaa on niin mainio. "Pakenin tuota hurjaa petoa ulos" :D

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sieltä se tuijottaa ja miettii, riittääkö edes tuo etäisyys. ;)

      Poista
  11. Voi noita kissoja. Niiden touhuja on kiva seurata, vaikka vain kuvien kautta. Mukavaa viikkoa sinullekin. Meillä viikko alkoi positiivisen koronatestin merkeissä. Oireita on, mutta ei valtavia; ilmeisesti kiitos neljän rokotuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että olette päässeet lievin oirein, vaikka sairastaminen ei tietysti koskaan ole kivaa. Pieni tauko arkeen kuitenkin antaa myöhemmin ilon palata perusarkeen. Paranemisia!

      Poista
  12. Kyllä ovat hurmaava kaksikko, Merri ja Frodo 🤍 Ihan selkeästi taitaa pienempi ottaa esimerkkiä vanhemmasta, kun pikku hiljaa rohkaistuu. On varmasti hupaisaa seurata näiden (ja Artun) edesottamuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo hauskaa on. Frodon ylitsepursuava energia saisi vähän laantua, niin Merrikin jaksaisi sen kanssa paremmin.

      Poista
  13. Kyllä jokaisella kissalla kuuluu olla oma tähystyspaikka 😺 Meidän Ahu melkein asuu ruusupensaassa sillä sieltä näkee suoraan päästäisen pesään.
    Mielenkiintoisen näköiset portaat. Minnekähän ne vie ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Luulisi ruusujen seassa olevan piikikästä ;D Puskan alle kehittyy oikein tallattu alue, jossa on hyvä päivystää. Meikäläisellä on töiden kanssa nyt niin matalalentoa, että en meinaa ehtiä kertoa portaista tuon taivaallista!

      Poista
  14. Tykkään kuvata portaita - en kiivetä niitä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on nilkka nyt taas niin kipeä, että ei houkuttele minullakaan. Just saan töissä nilkuteltua ja hissi käytössä aina kun mahdollista.

      Poista
  15. Ihania syystunnelmia ja kissoja on kyllä niin mukava seurata! Frodohan on jo kovastikin hellittänyt, jos jo luukun takaa Arttua kuikuilee. Enpä tiedä miten meidän kissat käyttäytyisivät kaverin koiraa kohtaan, en ole vielä tohtinut antaa tuoda meille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään Frodoa on alkanut moinen haukahtelija kiinnostamaan ;) Hyvä että näki Merrin esimerkin, jos vaikka pelko tasaantuisi. harvakseltaan tavattuna ei tietysti voi ihmeitä odotella. Merri on kyllä tullut kaikkien koirien kanssa juttuun melko nopeasti, kunhan ne vaan ymmärtävät paikkansa ;)

      Poista
  16. Vaikka niin ilmeikkäät ja tapahtumarikkaat kissa-kollaasit, niin mun mielenkiinto tarrautui rappuihin.
    Missäs sitä on on oltu rapputreeneissä?
    Syksyn tuulet on saapuneet - eli Hyvää tuulta! toivotan viikonloppuusi ja loppukuuhun...
    Me lompsitaan lomalle - vihdoinkin... jotenkin tämä syksy on ollut niin-niin pitkä, vaikka rakastankin aina syksyä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt kasata juttua reisusta, mutta työt ja migreeni ovat päättäneet toisin. Onneksi viikonloppu on vapaa, jos vaikka pääkoppa jo ymmärtäisi tasaantua.
      Ai niin kun ens viikko taitaakin olla kouluilla yms. syyslomaa? Hyvää lomaa sitten teille !! Minä en koskaan muista noita, kun ei ole enää koululaisia ja omat lomat on milloin sattuu. Minullakin on vielä marraskuun lopulla viikko tälle vuodelle. :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!