perjantai 30. syyskuuta 2022

Ilmaista sähköä

 Hattivatit ovat valkoisia olioita, jotka muistuttavat ulkonäöltään aavetta, jolla on pienet nk. kädet. Niillä ei ole suuta, joten ne ovat mykkiä.  Ne liikkuvat suurina laumoina ja etsivät paikkoja, joissa salamoi, jolloin ne voivat tulla sähköisiksi. Niistä tiedetään kovin vähän, vaikka ne esiintyvätkin lähes jokaisessa Tove Janssonin Muumikirjassa.  (Wikipedia)

Viimeisin versio. Vähän muokkasin ja yhdistelin molempia ohjeita.  Nalle -lankaa kului 120g.  Sukat ovat kokoa 43. 

Tein yllättävän huomion:  Neuloin poikkeuksellisesti resorit ja kantapäät puikoilla nro 3, joilla normaalisti olisin neulonut Nallelankasukat kokonaan. Muut osat neuloin koolla 3½.  Sukasta tuli tietenkin paljon joustavampi myös kuvioiden kohdalta.  Ei ollenkaan hullumpi kokeilu. Olen aina ajatellut, että tulee liian löysää noin isoilla puikoilla, mutta olin väärässä. 


Onneksi 2 sukkaparia peruuntui ja nämä ovat nyt lopultakin kaikki tässä!  Jouluna pääsee koko perhe kulkemaan Hattivateissa. Varmaan hassun näköistä 😉 Sitten vaan etsimään niitä ukkostavia paikkoja, että saisi mahdollisimman paljon kerättyä sähköä salamoiden kautta. Ei kuulkaas sähkön hintakaan enää haittaa, kun on omavaraisuutta! 


Hattivateista päästään Ängriböödseihin.  Missä ne syntyvät? Nyt olen nähnyt senkin.  Hieman kasvuaikaa vielä pikkuiselle, niin siitä tulee kunnon köriläs!


Jos Merri haluaa hallita minun neuleohjeitani, niin Frodo halusi vallata kaava-arkin.   Oikeastaan kumpikin oli haltioissaan, kun levittelin jättimäiset arkit pitkin lattiaa.  Vähän vauhtia ja liukuaaaa........    Jouduin hikisenä ja polvet tohjona päästämään aikamoisen karjaisun, kun arkit olivat kasallaan nurkassa.  Hetken aikaa oli hiljaista, kunnes jälleen.... 


Ompeluhomma etenee hitaasti. Olen saanut piirrettyä omat kaavani noista arkeista, lähinnä ohjekuvia tiiraillen.  Ompeluohjelehtinen on minusta aika epäselvä.  Ihan omista lootistani löytyi sopivia kankaita, mikä olikin tarkoitus. Tuskin olisin näitä lähtenyt ostamaan.  Leikkasin alaosan ja yhden yläosan.  Ompelua olen vasta hahmotellut, että mikä kappale tulee minkäkin kanssa yhteen.  Jossain vaiheessa törmäsin vaatehuoneessa yhteen hamoseen, jonka olen joskus ommellut yksiin häihin.  Se olisi jo valmiiksi sellainen, joka kävisi tähän asukokonaisuuteen.  Pitänee harkita sen käyttöä näiden muiden osien kanssa. 

Viime päivinä työt ovat olleet kohtalaisen kiireisistä päivistä  kohtuuttoman kiireisiin.  Ylityökieltokin päällä. En tietenkään haluaisi tehdä ylitöitä muutenkaan, mutta tuo liittojen ohjeistus yhdistettynä mahdottomuuteen on ollut aika stressaavaa. Onneksi minulla on ollut joinain päivinä aivan ihana opiskelijaneitonen työparinani 💖 Ei voi kun ihmetellä, mistä tällaisia tulee!  Nuoria, jotka haluavat tehdä hoitotyötä kaikista ulkoapäin tulevista paineista huolimatta.     Tänään oli ihan hassu päivä, kun yritimme mennä avaimella ja ovikellonsoitolla yhden asiakkaan naapuriin aamulla.  Avain ei jostain syystä sopinut. Hetken päästä tuli mieshenkilö (varmaan juuri heränneenä) avaamaan ja kysymään, mitä asiaa.  No eipä juuri mitään....avainta vaan testaillaan eri oviin, josko johonkin sopisi ja oikea henkilökin löytyisi 😂


Sokaisevan sähköistä päivää juuri Sinulle!

26 kommenttia:

  1. On se vaan niin hauskaa miten kissat haluaa olla kaikessa tekemisessä mukana ja seuraavat silmä tarkkana mitä milloinkin puuhataan. Meidän Arttu ei enää jaksa kovin paljoa puuhastella mutta silti silmä tarkkana katselee meidän tekemisiä. Lakanoiden levittämistä sänkyyn se ei pysty vastustamaan ; mukana on pyörittävä "avustamassa".
    Ison urakan olet tehnyt hattivattien kanssa.Tosi upeita ovat ! Itse en ole inspiroitunut oikein mistään tuhansista sukkamalleista; perussukilla mennään parhaillaan :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukka kun sukka, sehän lämmittää jalassa jokatapauksessa :)
      Merri on myös aivan haltioitunut, jos osuu paikalle lakanoidenvaihtohetkeen. Näissä käsityöhommissa tuntuu kissat olevan enemmänkin suorittava osapuoli, kuin tarkkailija ;)

      Poista
  2. Nytpä selevis ängrien arvoitus, tosi hieno :) Hattivatit pysyy suosiossa, miten lie ängrien!
    Voimia töihin, mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ängri oli ihan hyvää raakanakin, noin niin kun lintuseksi ;D Salaattiin upposi.
      Tänään on taas työpäivän jäljiltä koko kroppa ihan puhki ja pahki. Silti pitäisi aloitella siivousta, kun onnistuin eilen käryyttämään kunnon sauhut meillä kotona. Ulkona oli niin kova matalapaine, että lykkäsi kaikki sisään, enkä edes heti huomannut. Koko kerros oli ihan harmaana... Ihme, että palohälytin ei heti alkanut vinkumaan. Kaikki haisee nyt niin sauhulle, voi itku :(

      Poista
  3. Ihania hattivattisukkia! On ilo työskennellä sellaisen työparin kanssa jonka kanssa kemiat kohtaavat. Hauska sattumus tuo avainten "kokeileminen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkaansa :) Meillä on myös oman tiimin kesken tosi hyvä henki ja sen puoleen on kiva mennä töihin.
      Lohduttelin hämmentynyttä opiskelijaa, että onhan sitä kaikenlaista käynyt minullekin... ;D

      Poista
  4. Upea hattivattiperhe on siinä koossa. Jännityksellä odotan alkaako täällä kohta seikkailla ängriböödssejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida böödsejä tulla ja tuokin reppana on jo tullut syödyksi. Hyvää oli tipunen raakanakin ;) Ai kamala! Toinen oli vasta poikanen! Tällä hetkellä on sellainen ajatus, että katsastelen tarkemmin sitä karkkisukkakirjaa.

      Poista
  5. Upeita Hattivattisukkia on sukkamestari taas kutonut💙Ja Ängriböördseistäkin varmaan teet upeat sukat❤️
    Kiva että työparina mukava nuori, ja hyvä että nuoria hakeutuu alalle, joka raskastakin. Rapsutuksia kisuille🐱🐱ja kaunista viikonloppua 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun aiemmin kommentin vapautin tosiaan just tuolta roskapostista! Ihme, että meni sinne ja tämä kuitenkin tänne.
      Ei lähde nyt böödsineuleet lentoon. ;) Joskus olen tehnyt böödsipipon, mutta siihen jäi.
      Sanos muuta! Ja vielä tällaisena aikana, kun hoitajia kyykytetään hallituksenkin toimesta oikein kunnolla. Työnähän tämä on oikein mukavaa, mutta liiallinen asiakasmäärä tekee hallaa sekä asiakkaille, että hoitajille. Päivä kerrallaan pitää mennä ja pitää oma lippu ainakin niin korkealla, kuin mahdollista (ei kuitenkaan puolitangossa ;D ).
      Hyvät pyhät!

      Poista
  6. On sinulla kyllä ollut teippaamista tuossa kaava-arkissa. Onneksi kissat jakavat apuintohimonsa, muuten voisi olla isompikin epäjärjestys tuloksena. Hyvä, että löysit vanhan hameen, ekologisista on käyttää jo olemassaolevaa. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein eilen yläosaa ja testailin aihiota sen vanhan hameen kanssa ja siitä taitaa tulla ihan oiva pari. Lisäksi minulla on yksi valkoinen paita, joka on myös käyttökelpoinen, eli en taida tehdä sitäkään, vaikka teippailin kaavoja niin reippaasti ;)

      Poista
  7. Hih, nauratti ajatus koko perheestä hissuttelemassa hattivatti-sukissa. :-D

    Tuo kaavakokonaisuus sai kyllä taas respektit lisääntymään! Olet kyllä käsittämätön tyyppi, kun saat tuosta jotain tolkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoo minne, vaan, niin aina hattivatit vilahtelee. Nehän just elävätkin laumoina :)
      Tää ompeluhomma elää nyt joka suuntaan. Yleensäkin olen sitä mieltä, että keskeneräisistä asioista ei pitäis ollenkaan blogissa puhua, kun ne voi jäädä ikuiusiksi ajoiksi kesken ;D En tiedä, tarvinko lopulta noista arkeista muuta, kuin sellaisen liiviosan, jota olen jo tehnyt. Se vanha hame sopii sellaisenaan alaosaksi ja kaapista löytyi paitakin, jota voi käyttää. Vähän lisäosia vielä vaatisi, mutta minulle iski laiskuus, kun ompelun aikana sain aikaiseksi hirveät savunhajut koko alakertaan. Nyt meneekin sitten hirveästi aikaa siivoukseen, jota inhoan.
      Ja lisäys: en grillannut!

      Poista
  8. Minä sain eilen lisää villasukkia, kun haettiin miehen tädin tekemät sukat kotiin. Hän kysyi, saako kutoa minulle vielä lisääkin sukkia, kun hän kutoo niitä niin paljon, että koko ajan tulee uusia ja uusia. Lupasin tietenkin, tykkään villasukista. :)

    Meillä on koirat tuollaisia uteliaita osallistujia, ja kummieni jo edesmennyt Figaro-kissa tuli aina heillä käydessäni makoilemaan pöydällä lukemani sanomalehden päälle, vaikka ei perheenjäsenilleen sitä tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että otat sukkia vastaan :) Aina on mukavampi tehdä (kun kuitenkin tekee mieli neuloa), jos on joku, jolle tekee.
      Eläimet toimii välillä oudosti vieraiden läsnäollessa, vaikka itse luulee tietävänsä, miten ne yleensä käyttäytyvät :)

      Poista
  9. "Sata salamaa iskee tulta" taisi jäädä korvamadoksi tälle päivälle... kyllä sun puikoilta vaan tipahtelee vaan sukka jos toinenkin siihen tahtiin, että ihan hengästyttää.... Minä en ole saanut villasukkien suhteen muuta aikaan kuin inventaarion... tuunaamattomaksi kelpaamattomat lähti nyt kertakaikkiaan roskikseen ja silti eri elukoita ja muita outoja "sukkaotuksia" jäi 58 paria ja ne tiput on yhä puikoilla.... pärjännen.... tämän talven yli!!
    Onkohan mulla mennyt jotain ohi, mutta onko sulla työn alla esim. johonkin esitykseen kansallis- tai kansanpuku?
    Lokoisaa lokakuuta mielipuuhien parissa toivotellen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä iskeekin! Minulle ei vielä korvamatoa tuosta ehtinyt tullakaan. Tarkoitan tietysti ennen kommenttiasi ;D
      Kyllä minun mielestä sinun pitäisi saada parit villasukat tehtyä! Alkaisi täydet kympit paukkua.
      Ei oo menny ohi, koska olen ollut hyvin mitäänsanomaton ;) Sinä sen nyt lähestulkoon arvasit ;D

      Poista
  10. Mahtavat hattivattisukat! Kyllä sitten jouluna kelpaa koko jengin olla hattivattisukissa :)

    Minä olen naureskellut, että minulla on vaihdevuosissa kehon lämpötila noussut kokonaisuudessaan. Hyvä ajoitus, minulle varmaan riittää hyvin 19 sisälämpötilaksi päivisin ja 17-18 kelpaisi yöksi. Näin keski-ikäinen nainen voi säästää sähköä. Perheen miehet ovat murisseet jo nyt alustavia vastalauseita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä säästät sähköä ja tuotat itse lämpöä ;) Lisää päälle vaan muille!
      Minä lämmitin niin hyvin takkaa (matalapaine), että sen jälkeen piti "jäähdyttää" pitkä tovi kaikki ikkunat avoimina. Hirveä savu sisällä ja nyt olen joutunut pakkosiivoamaan, että täällä pystyy olemaan :(

      Poista
  11. On kyllä superhienot hattivatit ♡ Minä olen neulonut pipoja. Alkaa kohta olla vaikka jokaisen päähän kaksi pipoa päällekkäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa! Olet täyttänyt mielesi neulomisen hyvänolontunteella :) Lopputulos voi joskus olla yllättävä ;D

      Poista
  12. Onpas mahtava kavalkadi hattivatti-sukkia! Ja Merri ja Frodo; ihania ja niin varmasti sielläkin osaavat välillä koetella hermoja niinkuin nämä meidän kaksikin😅🐈🐈 T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman erilainen samanlaisuus on minusta näiden sukkien hienous :) Ajatus valtavasta määrästä hattivatteja kulkemassa sinne-tänne ;)

      Poista
  13. Onpa hienot sukat! Ja tuo kaava-assari näyttää todella pätevältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täältä apua saa aina kun tarvii ;) Eilen tulin töistä ja alakertaan oli tuotu jo valmiiksi lankakerä, jota tarvitsen ehkä lähitulevaisuudessa. Ihme kyllä kissat eivät juurikaan lankoihin ole koskeneet, vaikka käsityöni ovat aina ihan tassunulottuvilla.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!