lauantai 3. syyskuuta 2022

Vuoden kierto

 Alkukesäinen kuva Maia -kissasta mökin rannassa.  Pari päivää sitten samainen ranta näytti tältä.  Tuuli puhalsi kylmästi ja lopulta satoikin.  
Laituri vetelee jo viimeisiään, mutta on pysynyt vielä tämänkin kesän jonkunlaisessa kuosissa.  Pian se on vedettävä taas rannalle.  Laiturin lasku ja nosto eivät ole niitä helpoimpia mökkihommia.  Huussin tyhjennyskin on helpompaa...

Minä muuten kävin vielä uimassa! Vesi oli käsittämättömän lämpimän tuntuista. Asteista ei ollut tietoa, mutta tuntuma oli mukava.  Luultavasti kylmän ilman ansiosta ero veden lämpötilaan ei ollut niin suuri.  Tuolla järvellä vesi on kylmää melkein aina. 
Saunaa ei viitsitty lämmittää. 


Varsinainen syy mökille menemiseen oli kukan istutus. Olimme päättäneet äitini kanssa jo keväällä, että istutamme mökille alppiruusun isän muistoksi.  Isähän nukkui pois vuosi sitten juhannuksena.  Väriltään tämän pitäisi olla tummanpunainen kukkiessaan.   


Alppiruusut sopivat hyvin mökkitontin metsäiseen maastoon. Niitä on siellä jo ennestään muutamia. 

Yhtenä vuonna tein tuon ison kiven päälle strutsin kaadettujen mäntyjen isoista oksista ja aitaverkon palasesta. 😊 Syksyn tullen se oli jo niin ruskistunut, että se piti purkaa pois. 


Kaikki aiemmin istutetut alppiruusut ovat kasvaneet enemmän tai vähemmän. Näiden muiden kukkavärejä en muista. En myöskään lajikkeita. 


Alkukesän arboretum -vierailut Mustilassa ovat ehdottomasti upea elämys. Koko metsä on yhtä kukkivaa alppiruusua ja atsaleaa.  Jospa meidänkin mökille voisi saada osan tuota loistoa 💖 


Äitihän näitä on tänne istutellut. Atsaleat ovat lähteneet vähän huonosti kasvamaan. 


Maia ja Sam nauttivat viime kesänä mökkeilystä usean päivän ajan.  Ensi kesänä olisi ehkä toiveissa saada jonkinlainen kissahäkkikin.....  Jos oikein kovasti toivotaan, niin tuo mieheni sen ehkä tekee. 
Merri ja Frodo eivät ole olleet mökillä koko kesänä. Frodo ei edelleenkään pysty olemaan Arttu -koiran kanssa samaa pataa. 


Sitten aivan muuhun. Jonkinlainen askarteluinspiraatio piti toteuttaa.  Alla on suunnitteluversio. Tein töihin meidän tiimin oven pieleen uuden nimikyltin. Tuohon tekstin yläpuolelle tuli tiimin nimi.  Ainakin tämä on persoonallisempi, kuin edellinen A4 -paperi. 


Fazer - Novita -sukkalehti rantautui suhteellisen nopeasti tännekin 😁 Yllätyin, miten paljon siinä on malleja!  Sivuja on 192 ja malleja 48.  Lehti on toteutettu kilpailuna, johon osallistui lähes 600 mallia! 
Ensi vuoden puolella on tulossa vielä suklaa- ja keksipitoinen sukkalehti. 
Jokaisesta lehdestä menee lehden mukaan 1e SOS lapsikylälle harrastustoimintojen tukemiseen. 


Lehdessä on tosi monta kivaa mallia, mutta minä se vaan neulon Hattivatteja 😏 Vähään aikaan ei siis vielä synny mitään tästä lehdestä.  Suosikit voivat muuttua selailun myötä montakin kertaa. Pikaisen selauksen jälkeen valitsin suosikeiksini nämä 6 mallia. 
Ylärivissä Katja Ronkaisen Vihreät kuulat
keskellä Sonja Nykäsen Turkinpippurisukat
oikealla Marianne Räsäsen Pihlaja -sukat (hieman erilainen malli Kettukarkkisukista)


Alhaalla vasemmalla Irene Pöytäsaaren Amerikan pastilli -sukat (Irkunhan me tunnemme täällä blogistaniassa Sairaasti sukkaa -blogista. Irkku on saanut toisenkin suunnittelemansa mallin lehteen.).
keskellä Marin Tuulemetsin suunnittelemat Islanti -sukat 
oikealla Taru Juholan Fazerin parhaat -sukat

Niin paljon malleja, että tulee suorastaan runsauden pula!   


Hyvää viikonloppua sitten vaan Teille Kaikille!  Nyt viimeistään kaivettava puikot ja langat esiin 😊


30 kommenttia:

 1. Syksyä ilmassa, vääjäämättä!
  Meidänkin pitäisi ehtiä jodssain vaiheessa laittamaan mökki talviteloille - tänä kesänä taisin käydä siellä pperäti kaksi kertaa... No, Mies kävi vähän useammin, ja koira.
  Ihana sukkalehti, vieläköhän mahtaisin sellaisen löytää... Aika nopeasti sukkalehdet katoavat kaupan lehtihyllystä muiden ostoskärryihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole montaa kertaa tullut mökillä käytyä...
   Eiköhän tällaisesta lehdestä mahda tulla uusintapainoksiakin? Minä sain omani lahjaksi :)

   Poista
 2. Kaunis kuva Maia kissasta🐈
  Toivottavasi isäsi muistolle istutettu alppiruusu menestyy ja kasvaa kauniiksi.
  Voi että, suklaa-ja keksi aiheiset sukat, ihani🍫Muutenkinbkauniita sukkakuvioita. Voihan Frodoa kin ei tule toimeen koirulin kanssa. Kaunista viikonloppua sinulle💐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maia kissa taitaa olla aina kuvauksellinen :)
   Aiemmat alppiruusut ovat hyvin pärjäilleet mökillä, toivottavasti tämäkin.
   Keksit ja etenkin suklaa kiinnostaisivat kovasti minuakin. Olenkin enemmän suklaaihminen, kuin karkki-ihminen ;D

   Poista
 3. Näin tuon sukkalehden kaupassa, ja näytti kyllä tosi houkuttelevalta! Kauppaan se kuitenkin jäi, kun en uskalla neuloa (kyynärpää varmaan ärtyisi touhusta tosi pahaksi), ja tuossa lehdessä on muutenkin tosi paljon kirjoneuletta, jota en oikein osaa harrastaa. Jään odottamaan, mitä sinun puikoiltasi syntyy!

  Mustilassa käynti on ollut suunnitelmissa, mutta vielä en ole saanut toteutettua. Ja nythän se kesä jo taas menikin. :-D

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kauan joudut odottelemaan, kun minulla on nyt tämä hattivattikausi. 7 paria pyydetty ja vaikka en olekaan luvannut niin montaa tehdä, häilyy jossain aivojen sopukoissa haasteenomainen ajatus siitä, että kuinka kauan menee, kun on kaikki tehty ;)
   Ehdottomasti alkukesästä Mustilaan. Kannattaa katsoa ensin vähän nettisivuilta, onko alppiruusujen kukinta jo alkanut. Ja onhan siellä teilläpäinkin arboretumia. Minä en ole niissä käynyt, mutta lukenut.

   Poista
 4. Lehti on tilattu, vaan ei vielä saatu. Odotan kovasti, vaikka en (vielä) olekaan kovin taitava kirjoneuloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain omani lahjaksi, niin en tiedä saatavuustilannetta tai aikatauluja. Nyt kun on lehti, niin tulee tunne, että siitä on melkein pakko tehdä edes jotain, ettei ole turha laja. Onneksi nämäkin mallit ovat ajattomia, kuten monet muutkin neulemallit.

   Poista
 5. Ihana mökkikissakaksikko. Alkukesällä tosiaan kaikki oli edessä, mutta kesä hurahti ohi melkein huomaamatta. Onneksi talven aikana minulla tulee töihin muutos, ja uskon sen myötä elämään mahtuvan muutakin kuin työtä. Minä pidän oikeasti sinun käsityölehtiesittelyistäsi, niistä saan inspiraatiota. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on sitten mukavaa odoteltavaa ilmeisesti :)
   Tällä kertaa oli aika suppea lehtiesittely. Näitä on varmaan monessa blogissa nyt, kun se on ilmestynyt. Jokaisella on kuitenkin omat suosikkinsa.
   Minä innostuin kun huomasin, että telkusta alkoi taas se englantilainen ompelukisa -ohjelma. Sitä on mukava katsoa ja alkaa itseäkin taas ompeluttaa.

   Poista
 6. Ihanat mökkeilykisulit <3 Kaunis maasto ja luonto teillä siellä! Alppiruusut sopivat siihen hyvin.
  Kiva, kun esittelit sukkalehden! Minulla on vielä edellisvuotinen arabia-lehti korkkaamatta, joten onneksi näissä malleissa ei ollut sellaista, joka olisi pakko tehdä ;-) Vihreä kuula -sukat ovat kyllä tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan mökillä pelkkää metsämaastoa. Eipähän tarvitse miettiä , että pitäisi se nurmikko lähteä mökiltä ajamaan. Tontilta löytyy mustikat, puolukat, vähän sieniäkin. Olen niin hidas marjanpoimija, että minulle sopii keräillä vähän kerrallaan ja huilia välillä :)
   Paljon on aina kauniita neulemalleja, mutta aika vähän tulee lopulta toteutettua. Minä tykkään yleensä eniten kirjoneulesukista, mutta nuo Vihreät kuulat olivat jotenkin tosi kauniit.

   Poista
 7. Kaunis muisto rakkaalle ❤
  Sukkalehti, pari, öh, 3 uutta kirjaa. Ihan kuin joulu!
  Lehdessä oli monta upeaa sukkaparia. Islanti nousee täällä suosikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä istuskeli paljon kiikussa tuon uuden alppiruusun vieressä.
   Islanti oli selkeässä kaksivärisyydessään hieno malli.
   Sinulla on varmasti kokonainen kirjastohuone kässäkirjoillesi ;)

   Poista
 8. Olipa hienoa, kun saitte alppiruusuja istutettua mökille isäsi muistoksi❤️
  Ja sukkalehdestä oikeinko valitsit minun Amerikan pastillitkin; kiva kiva🤗 Minulta naapuri pyysi jo niitä Islanti kakkosia, mutta joudun kyllä jotenkin muuntelemaan ohjetta, että saan tehtyä, kun en tuota tikapuutekniikkaa osaa enkä jaksa ruveta opettelemaan🤪 t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa minäkään tikapuita. En perehtynyt yhtään mallien tekniikoihin, kun valitsin suosikkeja. Aika näyttää, mikä pääsee toteutukseen asti. Tykkään sinun kisuistakin, mutta siinä on tuota päälipistelyä (?), johon en ihan herkästi ala.
   Jännään joka aamu herätessä, että onko jo nollassa lämpötilat, ja paleltuuko uudet istutukset. Tein pihaankin uuden kukkapenkin. Eilen kävi jo 4,5: ssä , mutta nyt on 7,5. Hankala aika töissäkin, kun ulkona on kylmä ja ihmisten sisällä tulee kuuma. Takki jäi heti jo eilen yhden asiakkaan naulakkoon.

   Poista
  2. Sama, että en itsekään tykkää tuosta silmukoinnista ja mietin jo, saisinko nuo omat kissakuviot jotenkin muuten tehtyä😅 Ja voihan sitä tehdä itse sukan ja tekee toisen neulottavissa olevan kissakuvion siihen tilalle. Minun mallejani saa kyllä muokkailla ihan rauhassa, ei haittaa yhtään👍T. Irkku

   Poista
  3. Tuo oli kyllä varteenotettava ehdotus. Ei tullut edes mieleen. Pitää pähkäillä sitten jos ja kun alkaa jotain neulomaan. Olen yhtä hattivattia vielä pitkään ;)

   Poista
 9. Teillä on kauniin avara mökkimaisema. Rhodot ja atsaleat sopivat hyvin metsäiselle tontille. Jossain säätiedotuksessa meteorologi sanoi vesien olevan yhä harvinaisen lämpimät. Ehkä tuulinen sää vähitellen sekoittaa vettä, jolloin se viilenee.
  Ihanat "mökkikissat".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi se vuoden viimeinen uinti ollakin, lämpimästä vedestä huolimatta. Jos korkeintaan saunasta uimaan vielä saattaa mennä. Nyt ei ollut saunaa.

   Poista
 10. Meillä iski mökille syksy perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun lämpötila tipahti neljään asteeseen. Järven vesi jäähtyi yli kaksi astetta yhdessä yössä :(

  Todella hienoja nuo Fazersukat! Jos osaisin ja jaksaisin neuloa sukkia alkaisin ehdottomasti tekemään jotakin niistä.

  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä aamuna oli täälläkin 4,5 astetta töihin lähteissä. Tuli heti mieleen, että kohta ne on auton ikkunatkin taas jäässä aamusella...
   Tuollainen aihe on sukissa kiva. Mietin, mitä muita aiheita voisi olla... tiehallinnon kanssa (liikennemerkit) , viittomakielimerkit, pelikortit .... ;D Tai ehkä pesuaineet! Mäntysuopasukat voisi olla kivat ;)

   Poista
 11. Oih, teillähän on oma Rhodopuisto siellä ja millaisin muistoin täydentyykin - upeaa!!
  Ja kiitos "karkkikauppa" visiitistä myös... arvatenkin minä haluaisin nuo Pihlajanmarja-sukat... vähän samantyyliset olen kai jollain omintakeisella mallilla tehnytkin, mut väritkin pliisut.. perinteistä harmaata. Äidin kämppää tyhjentäessä muutakin lankakerä siirtyi nyt tuonne olkkarinnurkkaamme... saavatko sinne seurakseen puikot, vaiko siirtyvät yläkertaan (joka on kohta kaaos)... saas nähdä - syyskuussa ei ainakaan puikkoja ennätä esille ottaa!
  Upea kyltti siellä myös syntyy - ihania tekstejä löydät... sulla on tarkat ja havaintokykyiset silmät.
  Minä jo odotan syksyn väri-ilottelua luonnonpuolelta - se on jotenkin niin terapeuttista päästä kuvailemaan syksyn värejä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina tapana liioitella. Näin jo silmissäni, että alppiruusu per vuosi pitäisi istuttaa uusia taimia ;)
   Tuollaiset tyhjennyshommat ovat aina kovin tunnepitoisia. Minullakin alkaa olla askarteluhuoneessa kaaos.. Järjestely ja siivouskin tuottavat tuskaa, kun kaikki paikat on ihan täynnä. Jotain pitäisi kyllä tehdä, että mahtuisi taas itsekin sekaan. Olen kyllä mestari siirtelemään tavaroita vähän syrjään, että mahtuu taas askareisiin.
   Minä olen aina tykännyt tuollaisten tekstien yhdistelemisestä ja monimerkityksistä. Kyltti on nyt tiimin oven pielessä :)
   Minua ei syksy oikein kiehdo. On niin kylmäkin.. Töissäkään ei tiedä, pitäisikö takkia vai ei; vedä päälle, ota pois.... ja unohda jonkun naulakkoon, mene hakemaan ;D Pitää varoa, ettei vilustu löyhöttäessään.

   Poista
 12. Syksyn tuntu tuli minusta äkkirytinällä me olemme kuitenkin olleet mökillä sitten toukokuun alusta melkein koko ajan kaksi yötä taitaa olla että olimme kotona. Atsaleat on kauniita minulla on niitä kolme mutta huonossa paikassa samoin alppiruusuja on kolme.
  Sukkalehti tuntuu kiinnostavalta saa nähdä tarttuuko mukaan kun sen huomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikkoa aiemmin oli helle ja sitten melkein pakkanen viikon päästä. Pian kukat kuihtuvat...
   Sukkamalleja on niin paljon nykyään, että eihän niitä ehdi tekemään, pitää vaan kuvista ihailla :)

   Poista
 13. Huihh, uimassa vielä kävit. Kylmältä tuntuu alkuun sää helteiden jälkeen. Tottuuhan sitä ajanmyötä.:)
  Alppiruusu onkin näyttävä vihreydessää läpi vuoden.

  Kauniita sukkia ja säärystimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti ei ollut vesi kylmää, vaikka olin siitä ensin ihan varma. Ilma oli niin tuulinen ja viileä.

   Poista
 14. Makeita sukkaohjeita! Harvakseltaan olen yrittänyt tehdä kirjoneulesukkia ja joka kerta päättänyt, että sai olla viimeinen kerta kun ryhdyn niin hankalaan hommaan. Kirjoneuleen tekeminen ei ole minun juttuni, mutta pääasia kai että jotain tekee mielen virkeydeksi, vaikka sitten raitasukkia. Järvivesi oli eilen +12, hrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makeita kerrassaan :) Sama se mitä neuloo, kun vaan saa tehdä jotain mukavaa. Neulomisellahan on vaikka mitä terveysvaikutuksia ihan tutkitustikin.
   Minulla ei ollut mittaria, joten jäi onneksi tietämättä veden lämpötila.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!