sunnuntai 25. syyskuuta 2022

PDF

 Tarvitsen sattuneesta syystä yhden erityisen vaatekokonaisuuden.  Saisin sen lainaksikin, mutta sopivaisuus (kaikinpuolinen)  mietityttää.  Illalla ( lue: melkein yöllä) sain ajatuksen, että kuukeloin vähän, onko jossain kaavoja moiseen.  Sellainen löytyikin heti Burdan ohjeissa.   Vanhoja Burda -lehtiä minulla ei enää ole (vaan olen vienyt ne kasseissa tallin yläkertaan...), joten sain päähäni ostaa PDF -kaavan, hintaan 5,90 e.  Tuumasta toimeen. Kaava kilahti vielä pimeinä tunteina sähköpostiini.  Maltoin sentään mennä nukkumaan ja perehtyä asiaan vasta aamusella.  Onneksi meillä on tulostin!  

Lisäys: Onneksi meillä on tulostuspaperia 😂Ensin tulostin nuo pienemmät osiot.  Eihän niissä arvatenkaan ollut suomen sanaa. Vasta myöhemmin tajusin, että olin tulostanut ruotsinkielisenä ja englanninkielisenä saman ohjeen 😉 Niitä ihmetellessä ajattelin, että nyt tuli ohari. En osaa muuntaa pienessä koossa olevia kaavanosia isoiksi ja itseni kokoisiksi!  Suunnittelin jo pyytäväni täältä apua, miten pitäisi toimia. Sitten löytyikin vielä yksi tiedosto, joka ilmeni olevan kaava-arkki, A-nelosina tietenkin..   Sivuja oli n.80, mutta mikäs siinä auttoi muu, kun pistää tulemaan!   
Tulostus oli hidasta ja neuloin seuraavia Hatteja samalla. Merri tuli ihmettelemään touhujani. Sen lempipuuhaa on nyt todellakin kävellä neuleohjeeni päältä, heilauttaen merkkiä näyttävän paperin paikkaa.  Lisäksi meinasin saada sydänkohtauksen, kun ilmoille kajahti möreä ja kova ääni! 

Pianon kansi oli auki ja Merri hyppäsi bassopuolen koskettimille 😂 Yllättävän vähän se itse pelästyi, tai ei ainakaan näyttänyt siltä.  Kiinnostusta pianoon riitti vielä senkin jälkeen.   Mitään musisoivaa kissaa siitä ei vielä Talent -ohjelmaan saada, mutta harjoitus tekee kai tässäkin metsurin, vai mitä? 


Ison paperinipun kanssa siirryin keittiön pöydän ääreen. Työkaluina sakset ja teippi. Paperien reunoihin oli  hyvin merkitty liitäntäkohdat. Vastapaperista piti aina leikata pienet siivut reunoista, että kohdistusmerkit menivät tasan.   Tämän pidemmälle en ole vielä ompeluprojektissani ehtinyt.   Hivenen hämmentynyt olen siitä, miten tällaista lakanaa tulisi säilyttää.  Eihän tätä pysty taittelemaan normaalin kaava-arkin lailla. Rullaaminenkaan ei onnistu, kun on niin leveä ja pitkä, monta metriä!  
Kaava-arkin kokoaminen tuntuu jo jännittävältä. Seuraava vaihe tulee olemaan oman koon kaavojen piirtäminen ja kangaslaatikoiden penkaaminen, josko sieltä löytyisi sopivaa kangasta.  Yleensä sopivaa ei löydy, jos jotain oikeasti tarvitsee, mutta aina kannattaa kokeilla! 
Ompelutyön lopputulostakaan en lähde vielä arvailemaan, miten mahtaa onnistua, tai sitten ei. Siksi en vielä edes paljasta, mitä tästä tulee. 


Tyttären kanssa käytiin kaupoilla ja löysin tällaisen.  Ihan äskettäin hierojani suositteli pyörittämään esim. tennispalloa jalkapohjan alla, jotta lihaskalvot aukenisivat. Muistin, että ennenvanhaan oli tällaisia vempaimia, joiden päällä jalkoja rullailtiin.  Tämä on tällainen yhden jalan kokoinen halpisversio. Ne joskus näkemäni olivat leveämpiä ja joissain oli nk. piikitkin noissa "helmirullissa".  Olipa ennen edistynyttä teknologiaa!  Samassa kaupassa  mietimme, josko pitäisi miehelleni ostaa tällainen Halloween -asuste?  Tämä on  miehelle, koska mainoskin niin kertoo. Naisille oli pupunkorvia. 


En sitten ostanut, koska tuo versio on selvästi tarkoitettu miehille, jotka ovat vähempihiuksisia.  Sen sijaan sain ostettua päivän aterian, eikä tarvinnut enää kotona kokkailla. 


Seuraava kuva ei ole heikkohermoisille!

Hoitotyöntekijänä tämä oli aika karmaiseva hylly!  Luu poikki ja pinoon!  Tässäkö on ihmiskunnan kohtalo, hoitoalan päätepiste ja hautausurakoinnin nopeutuminen? 


Ihan oikeasti ajatellen tällaisen luurangon kokoaminen pihalle Halloweenin merkeissä olisi suorastaan karmivaa. Suomessa ei ole päästy suuren maailman tasolle noissa koristeluissa, vaikka yritystä toki on.  Täällä vietetään enemmänkin sitä  vainajien muistopäivää. 


Höpinät sikseen ja kankaiden kimppuun!

Hyvää päivänjatkoa!

30 kommenttia:

 1. No huhhuh, mikä kaavaprojekti! Onnea ja menestystä, ei sinulta ainakaan sisukkuutta puutu. Tulostinmuste tuntuu loppuvan yleensä kymmenen arkin jälkeen, joten hintaa vaatekappaleelle ainakin taitaa tulla ;-) Minustakin nuo halloween-koristeet ovat karmivia, hirveimpiä ovat olleet jotkin kissan ja koiran luurangot, joita olen puodeissa nähnyt. Niistä tulee ihan oikeasti pahoinvointiseksi. Olen aina pelännyt pääkalloja, pienestä pitäen, enkä tajua, että joku saattaa vapaaehtoisesti sellaisen katseltavaksi hankkia. Silmämunat ovat kyllä hassuja, proteiinipitoinen ateria ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musteet kesti oikein hyvin! Toisaalta eihän näissä kaavoissa ole montaakaan viirua yhdellä paperilla ;)
   Hyvin on silmät tehneet kauppansa! Nälän lähtemisestä en olisi niinkään varma.
   FB:ssä näkee askartelu/tee se itse -sivustolla välillä upeita viikatemiehiä tms. kun ne on valettu betonista ja vaatekappaleista ja mistä lie. Aihe ei ole kovin miellyttävä näky, mutta upeaa käsityötä ovat kuitenkin. meikäläinen kun kotihoidossa menisi jonkun luo iltahämärissä ja sellainen olisi pihalla, saisin varmaan sydänhalvauksen! ;D

   Poista
 2. Ihan sieluni silmin näin sinut kasaamassa tuota paperiläjää. Naurattaa. Ihan kuin Ikean kaapin kasausta koko kaavan kasaus. Uskomatonta, että kohta on Halloween. Karmivia nuo luuläjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin sitten näiden paperisten "lakanoiden" kanssa piirtelemään kaavoja omalle koolleni. Oli jotenkin sekavasti aseteltuina. Kissat keksi, että hei, nyt me "lennetään"! Voi hemmetti, mikä meno! Yksi paperilakana oli ihan kasassa olkkarin nurkassa. Varmaan naapurit kuuli, kun minä karjaisin ;D Luulivat varmaan, että Halloween on jo täällä ;D

   Poista
 3. Huh, mikä kaavankokousurakka! Mitä ilmeisimmin et siitä vielä lannistunut, vaan saamme jännittää ainakin seuraavaa vaihetta tai kenties jopa lopputulosta. Hatun nosto sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papereista kokosin kaksi isoa, melkein lakanankokoista arkkia. Nyt ne ovat yläkerrassa pöydän päälle aseteltuina, kaiken muun tavaran päällä, kun en saanut niitä mihinkään järkevään paikkaan säilöön. Tuo oli vielä helppoa, mutta nyt täytyy piirtää ne oman koon kaavat noista arkeista. Inhoan just sitä hommaa. Pääsin vasta alulle ja nyt on lannistuminenkin aika lähellä. Pitää varmaan huomenna viritellä paperit taas levälleen, että saan homman etenemään. Kissat pihalle siksi aikaa!

   Poista
 4. Aikamoinen palapeli, tai paperipeli on tiedossa. Nostan hattua ihan. Jännä nähä mikä hienohelma siitä tulee.
  Varaosia luustoihin, onkohan kaikki osat! Olen seurannut "rapakon takaisia" youtube videoita, niin ihan hurja tavaramäärä on mitä he saattavat ostaa halloweeniksi, ei voi kuin ihmetellä. Ei meillä vaan olekaan, eikä tarvitsekaan olla edes kaupoissa. Joku yksi hylly vaan, enkä osta niistäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on tosiaan alkanut tässä vaiheessa vähän hirvittämään, että mihin sitä oikein tuli ruvettua. Kangaslootia en ole vielä ehtinyt edes kaivella, kun kaavanpiirtelykin on kesken.
   Minua vähän hivotteli ostaa ne pupunkorvat ja laittaa ne töihin päähän ;) Olisipa sitä jotain hupia ollut asiakkaillakin ;D

   Poista
 5. Mulle iski ihan kaamea ahdistus jo tuon paperikasan nähdessäni. Olet kyllä uskomattoman sinnikäs ja sisukas (vai tarkoittavatkohan nuo samaa?). Toivottavasti ompeluksesi onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että se ompelus onnistuu, kun pääsen joskus siihen vaiheeseen ;D Tää paperien teippailu oli ihan hauskaa, mut niiden iso koko hirvittää. alkaa jo vähän epäilyttää. Tein lisäksi jotain, mitä en yleensä tykkää harrastaa, eli kerroin etukäteen, mitä touhuan. Silloin harvoin homma menee maaliin asti... ;)

   Poista
 6. Huh mikä homma noiden kaavojen kanssa. Pidetään peukkuja että tulee hyvä asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä näiden kanssa nyt tarvitaankin useampi peukku )

   Poista
 7. Jo on urakkaa kaavan tulostamisesta ja kasaamisesta 😲 Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on ihmisillä erilaisia huveja elämässään ;D Hyvinhän näihin sai aikaa menemään ja nyt vasta kaavojen piirtäminen meneillään.

   Poista
 8. OMG!!
  palautit elävänä mieleen pari lopputyötä... niiden tulosteilla ukkokulta aina vitsaili tapetoivansa olkkarin!! Onneksi ei koskaan tehnyt sitä.... En ikuna selviäisi tuollaisilla kaavoilla (=mittakaavamuutoksilla), joten nostan todellakin hattua Sinnikkäälle Sinulle!! Ja odotan innolla lopputulemaa!!
  Minä heitin juuri tuollaisen jalkapohjanhierojan roskiin perjantaina - ei meiksi sitä käyttänyt ja ei me nuoremmatkaan osattu nähdä jatko-arvoa... sukumme nuorimmat tykkäävät kyllä näistä karkki-kepposteluista ja askarteluiden merkeissä olen minäkin niitä touhuillut.... ruskanhohtoista viikkoa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota paperinpyörittelyä elämässä riittää. Minulle tulee mieleen sen sijaan töissä pyörittelemäni paperit; tehdään RAI, hopasu, väliarvio, on lääkelistaa, hakemuksia ja ties mitä. Paperia, paperia, paperia.
   Mittakaavamuutoksia? Toivottavasti niitä ei tule. Nämä ovat ihan oikeaa kokoa, eli minulla on nyt 2 valtavan suurta kaava-arkkia, joista piirtelen omankokoisia kaavoja, joilla sitten saan ne kankaat (joita en ole yhtään vielä etsinyt) leikattua. Nyt on niin monivaiheinen ja iso projekti, että meinaa takki tyhjentyä jo alkumetreillä. yritän sinnikkäästi...

   Poista
 9. Aikamoinen projekti kaavan kanssa, ja mikä määrä paperia. Olet kyllä sisukas😁Toivottavasti tuosta hierontajutusta on hyötyä. Muistan että minulla on joskus ollut vähän samantaoainen, mutta missäköhän sekin on... Hui noita Halloween luita, aika karmeita... Hyvää alkanutta viinkoa Sartsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti löytyi just roskapostista. yritän usein kurkistaa sinnekin, kun välillä siellä on jotain. Sinun tuoreempi kommentti ei kuitenkaan ollut roskapostissa. Mistähän tuokin johtuu.

   Poista
 10. Tulipahan paperia! Kaavoitus sujuu varmaan näppärästi, kun alkuun pääsee.
  Halloween ei oo minun juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava-arkkien yhdistely oli ihan hauskaa, mutta siitä eteenpäin alkaa totisempi homma. Tai on jo alkanut, mutta on vaiheessa ;)

   Poista
 11. Hattua nostan tuolle projektille.Toivotaan että lopputulos on sellainen kun toivot kunhan nyt päämäärääsi pääset.Meillä ei ikinä tulostin toimi tai muste on vähissä tms. sen kerran kun sitä tarvittaisiin.Paperittomuus tulee "hauskasti " esiin vaikkapa sairaalassa kun asiakkaille lähetetään ajanavarauksia joissa liitteinä saattaa olla liki kymmenen sivua ohjeita ja kaavakkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, että tulosteita tulee välillä enemmän, kuin on tarvetta :) Jos olisin osannut tätäkin kaavaa paremmin ymmärtää, olisi jäänyt edes joitain sivuja tulostamatta.
   Tällä hetkellä on tunne, että illalla vielä lihakset huutaa, kun olen pitänyt sellaiset kaavanpiirtelysulkeiset tuolla lattialla ;D Erikoisia asentoja ja venymisiä. Kaava-arkit on niin isot, että ei niitä oikein enää saa millekään pöydälle. Onneksi on nyt kaavat piirretty. Huomenna panostan kankaiden etsintään ja mahdolliseen leikkaamiseen.

   Poista
 12. Nyt on kyllä sitten nähtävä se valmis asukin, kun olet tuollaisen kaavaurakan ottanut! Itse en tajuaisi tuosta yhtään mitään:) Meillä pianonkansi on kiinni, kun on niin epävireinen, mutta pitääköhän ihan huvin vuoksi aukaista ja testata tuota kissojen kiinnostusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että kansi on kiinni (vaikka näin, että oli auki..) , mutta olikin tytär käynyt kokeilemassa jossain vaiheessa. Siksipä varmaan niin pelästyinkin, kun siitä kuului ääniä. Tässä on myös vire sitä luokkaa, että sävelkorvat vaurioituu soittaessa ;)
   Minäkin toivon näkeväni tämän työn valmiina ;D Eilen sain sentään piirrettyä ja leikattua omat kaavani noista paperisista lakanoista. Nyt on selkä niin ikävän tuntuinen, että hirvittää. En ole edes ihan varma, mitä vaatekappaleita mikäkin kaavanosa edustaa, kun leikkuuohje oli vähän sekava.

   Poista
 13. Aikamoiseen hommaan ryhdyitkin, mutta hyvin se varmaan sujuu kissanpolkan tahtiin. Kaavojen kokoaminen pienistä paloista on melkoista palapeliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin ilman muuta ostanut valmiin kaava-arkin, vaikka vähän kalliimmallakin, mutta en tiedä miten kauan se olisi kestänyt tulla postin mukana. Minulla oli kiire ja piti saada HETI ;D
   Alan hiljalleen päästä eteenpäin, vaikka kaavojen piirtämisen kanssa meinasi usko loppua. Nyt huomasin yhtä osaa leikatessa, että yhdestä kaavaosasta oli jäänyt 2 osaa piirtämättä, eli huomenissa taas paperit esiin.

   Poista
 14. Pitkäjänteisyytesi ja sisukkuutesi paperien kanssa on kunnioitusta herättävää.
  Jotkut halloween-rekvisiitat viehättävät kuten lepakot mutta - huh huh - patologian laitokselta haetut eivät niinkään ☠️💀👻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kuulostaa rikostutkinnalta ;D
   Paperisota ei aina ole niin byrokraattista hommaa ;)

   Poista
 15. Kyllä sulla ainakin viitseliäisyyttä riittää ja pitkäjänteisyyttä, itseltäni ei varmaan noin paljon löytyisi.
  Mutta olihan sulla siellä musiikkiakin, ehkä se vähän auttoi.
  Hyvää syyskuun loppua sulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!