lauantai 10. huhtikuuta 2021

Farkkuremonttia ja kissakavereita

 Merrillä on varmaan välillä aika tylsää, kun se on ainoa kissa talossa. Ihmiset ovat ihan jees, mutta onhan ne kyllä aikamoisia köntyksiä, jos kissojen leikeistä on kysymys. 

Onneksi Merri sai yllärivieraita! Maia ja Sam tulivat pitkästä aikaa kylään. Heti synkkaa yhteen, ei tarvitse yhtään kähistä tai pöyhistellä häntiä. Toisten kuulumiset on tietysti takapuolesta haisteltava... 

Maia ei ole paljonkaan kiinnostunut muiden tekemisistä. Se aloitti heti omat tutkimuksensa...ja päätyi nopeasti Merrin häkkiin tuulettumaan. Siellä se sitten katsella nillitteli ikkunasta sisään. 


Minnekäs ne pojat jäi?  



Pian löysi Samkin ulkolipalle. 



Merri vanavedessä.  Se ei oikein tiennyt kenen touhuja se seuraisi, kun oli yht´äkkiä kaksi kaveria talossa. Välillä se tarjosi kohteliaasti nappuloita vierailleen. Ehkä sillä oli taka-ajatuksena, että se saa silloin myös itsekin nappuloita. 


Kissat puuhailevat omia kissamaisuuksiaan, joten ihmisetkin voivat puuhailla omia ihmismäisyyksiään. 
Minut yllytettiin leventämään näiden farkkujen vyötäröä. Miten se muka tehdään siististi, kysyn vaan?  Siinä toisen ihmisen omia ompeluksia seuratessa päädyin sitten kuitenkin yltiöpäiseen farkkuremonttiin. 


Ratkoin irti vyölenkkien alaosan, vyötärökaitaleen lähes kokonaan (vain edestä annoin olla), sekä sivut ja takasauman noin 10cm:n matkalta. 


Leikkasin mustasta jämäfarkkupalasta lisäpalat taakse ja sivuille. Ajatuksena levittää V-mäisesti vyötäröä leveämmäksi. 


Sen jälkeen piti tietysti suurentaa myös vyötärökaitaletta. Leikkasin sen tyynesti poikki paikasta, jossa oli aiemmin tuo valkoinen merkki. Ompelin kaitaleeseen mustan lisäpalan ja sitten ompelin kaitaleen takaisin paikoilleen. Merkkikin päätyi takaisin paikalleen, mustan lisäosan päälle. Vähän jäi sivuista näkyviin mustaa, vaikka oli tarkoitus jäädä peittoon...   Lopuksi vielä vyölenkkien alaosien kiinnitys. 


Kyllähän se vyötärö siitä leveni jonkin verran. 


Olin aika ylpeä aikaansaannoksestani, vaikka ei siinä mitään järkeä ollut työmäärään nähden 😂 Tulipahan otettua vähän niinkuin haasteenomaisesti työ vastaan. 
Toisaalta kokonaisuutta katsoen ei vyötärön korjaaminen minun mielestäni ollut ollenkaan se akuutein korjauskohde.....


Huomasin vasta tänään, että tuo niin suloinen nillittäjä, Maia -kissa, oli taas ehtinyt vedellä napaansa kiinanruusun ylälehdet, jotka olin juuri edellisen jäystämisen jälkeen saanut kasvatettua!  Mikä vietävän villitys sillä on noihin kasveihin??? Merri ei koskaan pureskele kukkia.  Kiinanruusua ihmetellessäni en heti edes huomannut, että myös kahvipuusta oli ylälehti kadonnut.. 1 paprikantaimi sojotti pelkkänä vartena ja 3 oli jossain muualla kuin purkissa. Onneksi en ole mikään intohimoinen kasvattelija, joten suljen silmäni noilta tuhoilta ja jatkan jäljelle jääneiden kasvattelua. 😁

Mallikasta viikonloppua ja leppoisaa lauantaita! 
 Terveisin ihmiset ja kissat. 

47 kommenttia:

  1. Voi miten mukava että Merri sai kisukavereita kylään! Ja että yhteiselo sujuu heti jo niin kuin vanhoilla tutuilla. Hihii, joo, meilläkään ei ole tuosta samasta syystä yhtään viherkasvia, ne olisi alta aikayksikön paremmissa suissa.
    Ja hei, vau, hyvin onnistunut farkkuprojekti! Seuraavaksi lahkeiden paikkaus=)
    Kiitos samoin: mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahkeet olisi minun mielestä pitänyt ensiksi laittaa kuntoon, tai ehkä jopa leikata poikki ja sortseiksi koko pöksyt ;D
      Merri on yleensä tullut kaikkien kanssa toimeen joko heti, tai hetken päästä. Vain pihalla pyörähtävät irtokissat ovat sen "vihollisia". Silloin, kun niitä sattuu sen nähden siellä käymään. Joka kerta täytyy kuitenkin haistella kulmat ja reitit, onko vieraita hajuja.

      Poista
  2. Mutta jääkö sulle Merri mitään ruokaa, kun vieraat syö kaiken? - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä pidin huolen, että sain nappuloita. Tää on vähän niin kuin itsensä pelastamista, että täytyy syödä että jaksaa sitten olla taas muillekin tukena! t: Merri

      Poista
  3. Jes kiitos vinkistä tuossa vyötäröjutussa, pitääpä pistää korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkin aikaa katselin tuota vyötäröä ja ajattelin, että hirveä homma; pitäisi ratkoa kaikki saumat jne. Siitä se sitten kuitenkin lähti etenemään. Minun hommissa on aina prosentuaalinen mahdollisuus myös epäonnistua ;D
      Tervetuloa lukijaksi! Ja kiitos kommentoinnista :)

      Poista
  4. Minun mittapuulla teit ison työn farkkujen kans, hyvä sinä :D
    Kiva kolmikko, kun ei tarvii kenenkään pomotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se aika iso minunkin mittapuulla :) Ilman yllytystä ei olisi lähtenyt käyntiin.
      Nää sopii kyllä niin hyvin yksiin, että. Pojat välillä painii ja Maia elää ihan omaa elämäänsä muista riippumatta. Joskus se katselee, mitä muut tekee :)

      Poista
  5. Ymmärrän Merriä. Kaikki kaipaavat lajitovereita ja varsinkin, jos on noin kivoja kavereita ylipäätään olemassa. Maia taitaa olla vegaani-kissa. Kiinanruusu maistuu varmasti hyvälle, kun sen maustaa paprikalla.
    Hienosti hoidettu farkkuprojekti. Muutamia ilmastointikanavia jäi vielä mietinnän alle...
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi tosi kiva, jos Merrillä olis kaveri, mutta se ei nyt taida toteutua, joten yritetään petrata viihdytysjoukkoina ;D Mietityttää sekin, kun Merri on niin sosiaalinen kissa, että miten sitten se mahdollinen kaveri suhtautuisi Merrin hoitokissakavereihin. Hoitolaisia kuitenkin silloin tällöin käy.
      Meillä on yhden asiakkaan kanssa vähän niinkuin kisat noiden muutaman kukan kanssa ja olin kerrankin hyvissä asemissa, kunnes jäin taas kakkoseksi ;D
      Joillain on varmaan kovinkin hikoilevat polvet ja nilkat ;D

      Poista
  6. Suloset kaveri-vieraat Merrillä.😻
    ..no toisella teki vihreää mieli 😺😸😸
    no jössis!
    teitpä melkoisen urakan!
    Hyvä Sinä!!!
    farkut,just nuo levennykset ja paksujen saumojen kanssa pelailu,huh´´´
    Menikö monta koneen neulaa poikki?
    Minulle kans kerran ,jos toisenkin tuota "ns-pientä "korjausta tehtäväksi,mukana lappu;EI POLVIA,tartte paikata
    🤣😂
    hmm.
    nyt taitaa mallikkuus olla huitsin nevadassa..Mutta rinta rottingilla etiäpäin!🙄🙂
    Kiitos,kuitenkin toivotuksista!! 😄
    TEILLE MYÖS Leppoisista lauantaita!
    jk.Mallikkaita olette AINA! 😄😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä muuten mennyt yhtään neulaa! Välillä vähän ronkotti kone, mut käsin kääntämällä pääsi aina paksumpien paikkojen yli.
      Mies pyysi ennen useinkin korjailemaan työhaalareita. Kun sitten laitoin yhteen reikäkohtaan My little pony -ompelukuvan, niin korjauspyynnöt loppuivat ;D
      Korjailu on kaiken kaikkiaan aika tylsää hommaa. Usein se on aika nopeaa, kuten housunpunttien lyhennys, mutta se alottaminen se vasta raskasta onkin!
      Meillä on tietysti salaattipöytä vieraita varten ;)

      Poista
  7. Voi juku miten huikeet kuvat ja kirjoitus🥰. Ilo lukea😊
    Kiva kun Merrillä on noi tutut kamut ja leikit/tuttavuus varmalla pohjalla.
    Eikä tarvi karvoja pöyhistellä eikä suhista. Hih paitsi taian omaisesti sinun kukista häipyikin vihreyttä😂. Jännä juttu tuo kissojen himo kukkiin joillain yksilöillä.
    Esim.pojan kissa Burmilla rotua siinä, niin hää yö aikaa käy hampaillaan leimaamassa heidän kukat. Kissat on kyllä niin ihania🥰
    Wau kiva farkkujen tuunailu sinulla myös ollut.
    Aurinkoa viikonloppuusi🙂🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasin epäillä jotain tälläistä, kun Maia tuli taloon. Yritin vahtia sitä, ja se oli melkein koko ajan näkyvillä. Vaan ehtipä sittenkin jossain välissä käydä salaattipöydässä ;) Onneksi en tosiaan ole kovinkaan viherpeukalo ja kasvatus on enemmän viihdepohjaista, kiva katsella, kun jotain pökkää esiin mullan alta. Äitillä oli joka kevät hirmuiset kasvustot siemenistä istutettuja kukkia. Siitä varmaan jäänyt minullekin tuo into edes pieneen kasvustoon. Oisko ollu viime vuonna, kun palellutin yli puolet tomaatintaimistani, kun unohdin ne tietenkin sen upean aurinkoisen päivän päätteeksi pihalle yöksi...
      Näitä kolmesta kissasta Maia on ainoa, joka maistelee kasveja.

      Poista
  8. Hienosti levensit vyötäröä! Farkkukankaan ompeleminen on haastavaa ainakin minun ompelukoneelleni. Vielä sulle jäi parsittavaa ja kokoonkursimista :)))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kone yritti vähän ketkuilla paksummissa kohdissa, mutta eteni pyörästä pyörittämällä niidenkin yli. Pitäiskö vetää vielä punasella villalangalla nuo polvien reiät umpeen ;D

      Poista
  9. Ei olisi mun hermoni kestänyt farkkujen korjausta, ei tod. Sen sijaan olisin mennyt häkkiin kissojen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ylipääsemättömiä juttuja aikansa tuijottelee, alkaa ratkaisu häämöttää, ainakin suunnitelmissa ja samalla hetkellä työ muuttuu haasteeksi. Niitä ei pysty vastustamaan ;D

      Poista
    2. Meillä olisi muutama haaste, voisitko tulla tuijottelemaan pikapikaa??

      Poista
    3. Joitain asioita joutuu vaan tuijotella pitempään, jopa useita vuosia. Kärsivällien pitää olla!

      Poista
  10. Kissoilla on tarve syödä heinää, ehkä siksi popsi kukkia, kiinanruusu taitaa olla myrkyllinen,
    kasvatin rae ruohoa ja vein tyttären kissalle sitä, kun on sisäkissa.
    onko tuo toinen kissa pirma,? kauniit kisut.
    Farkkuja on kiva pitää, itekkin olen aina ollut farkuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri syö heinää ulkona, sisällä ei koske kasveihin. Tarkistin jo aiemmilla syömäkerroilla tuon kiinanruusun myrkyllisyyden ja näytti siltä, että ei olisi myrkyllinen. Sitä ei myöskään mainita missään kissoille myrkyllisissä huonekasviluetteloissa. Maia -kissa ei myöskään ole koskaan esim. oksentanut gourmet -ruokailunsa jälkeen :) Onneksi. Myrkyllisiä en edes pitäisi. Minulla ei muutenkaan ole muita kukkia juuri tästä syystä.
      Maia on persialainen ja Sam on puoliksi maine coon. Nuo viimeksimainitut kasva usein aika isoiksi, mutta Sam on pikkuinen tirrikkä, Merriä huomattavasti sirompi. No aika moni kissa on Merriä sirompi ;D
      Minulla on yleensä aina farkut, kun lähden kotoa, työhousuina ainakin. Kotona pidän useimmiten jotain hirveitä lötöpöksyjä, etenkin näin korona-aikana, kun ei ketään käy. Mies kieltää joskus pilallaan minua viemästä roskia tai hakemasta postia ne jalassa ;D

      Poista
  11. Enpä olisi itsekään taitanut taipua moiseen korjaukseen. Hyvä sinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtään ei ensin huvittanut, mutta yllyttäjä jatkoi yllyttämistään. Lopulta homma muuttui haasteeksi, että osaanko, vai enkö osaa ;D Lopputulos oli tällä kertaa onnistunut.

      Poista
  12. Onpa kiva että Merri sai kissavieraita:) Ja Maia todedellinen kaunotar:)
    Yläkerran naapuritutuillani on 3 kissaa, ja niistä kaksi: Jerry poikakissa ja Lara-tyttökissa tulivat loistavasti toimeen keskenään, mutta vähän yli vuosi sitten seuraan liittyi Juli-neitonen, ja nyt kaksi tyttökissaa tappelevat koko ajan Jerryn huomiosta ,eivätkä tule erityisen hyvin toimeen keskenään.
    Vau,tosi taitavasti tehty korjaus, olet kyllä niin taitava:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maia on niin suloinen, suurikatseinen sinisilmä :) Täysin oman tiensä kulkija.
      Merrillä onkin ollut jo vähän ikävä kavereitaan. Joskus ne ovat meillä viikonkin yhtä soittoa, mutta nyt vain käymäseltään. Voi sitä haikeaa ilmettä kun kamut lähtivät pois.
      Korjausten suhteen toimin yritysten ja erehdysten kautta ;) Vain onnistuneita viritelmiä voi näyttää muillekin.

      Poista
  13. hah hah artige kommentarer her inne.Jeg måtte le da jeg leste My Little Pony-sybilde i et av hullene, endte reparasjonsforespørslene; D hah hah

    Du er så flink!Wow sy ut bukser!!Du kan få sy ut mine også..Disse corona tider har gjort meg fet!!Men nå skal jeg begynne å trene igjen..Ja har du hørt det før hih hih..Jeg har forelsket meg i en sommerkjole og vil komme inn i den :))

    Syns dine katter er søte.Tisset hun virkelig på din rose hih hi aiiiiiiiii!!

    De pusenen er noen rakkere!Jeg hadde engang en hannkatt md diabetes..Enda lukter det tissetiss fra vitrineskapet..han elsket å skvette der!

    Ønsker deg en fin helg!

    Jeg må arbeide og her er virkelig en snøstorm !Vi skufler og brøyter snø dag og natt :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, she didn´t pee to my flowers ;D She ate them ;D Cat´s pee is awfull. My outdoor flowers are in bad shape, because Merri fertilizes them alla over long summer. it´s like a king of the mountain, when it´s sitting on my flower bed. I have given up...
      Do you really have so much snow?? I think you oversize a little? My neighbour has done snowworks every day. i wonder what he will do, when there´s no snow left. He moves snow from the place A, to the place B. We think the snow will smelt much earlier from his garden, than ours... maybe even 2 days or less ;D
      I´ve got myself thinner a little, when I had to do my physical jerks and stretches for my back. Oh, I had also a meeting with a chiropractor! It was such a good thing! I thought I will eventually die with my aching back. Now it´s a little bit better! I will survive! Yeah!
      Well, straight ahead, said the grandma in the snow, like we say in Finland ;D

      Poista
  14. Voi tota Merriä, kun se on ihana!
    Sen katse kertoo kaiken!
    Ja kiva idea farkkujen vyötärön levityksestä, mun pitäisi tehdä noin kaikille housuilleni, hi!
    Olisi tullut valituksia, jos olisit alkanut paikkaileen housujen reikiä, hi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään housuissa pitää olla reikiä. ja aivan eri paikassa, kuin ennen. Polvi kun oli puhki, niin kyllä sen äiti korjasi tavalla tai toisella. :)
      Miten voikaan eläimen ilmeestä nähdä niin monia asioita, sitä en lakkaa ihmettelemästä!

      Poista
  15. Voi kissanelämää. Hauska lukea, kun omista 'kissa-ajoista' on ikuisuus. Vuosikausia on ollut koira ja kuviot erilaisia.

    Uskomattoman farkkutyön teit! Tuo kiilakuvio on sinänsä tuttu, mutta vyötärökaitaleen irrotus 😮 uuh! Kova urakka. Miten sen edes saa takaisin, kun ompelukohta/-sauma on niin paaaaksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin ompelukone pystyi sauman takaisinompeluun. Vain jotkut tooosi paksut kohdat vähän junttasivat eli oikeastaan enimmäkseen nuo vyötärölenkkien takaisinompelut.
      Kissoilla ja koirilla on omat kuvionsa ;)

      Poista
    2. ...mutta siis selvisit kuitenkin paksutkin kohdat 👍 Mun kone on vastaavissa hommissa tökkinyt.

      Poista
  16. Hienosti modatut farkut. Kummasti niistä katoaa joustot =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin just joustot, jota farkuissa useimmiten on ;D
      Itse asiassa kiva, kun nykyään on oikeasti tullut myös noita joustofarkkuja.

      Poista
  17. Mukava on seurata kisujen touhuja.
    Eivätkö kovin mourunneet, meinaan jos kevättä rinnassa ois...;)

    Taidokas olet.Ihan helpolta ei tuo korjaus ainakaan minulle näytä.
    Se on muotia revitty, kalliilla hinnalla myydään rikkinäisiä housuja.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hiljaista porukkaa :) Vähän pientä asiaa, mutta hyvin vähän.
      Ihan järjenvastaiselta tuntuu tuo kallis hinta risoissa housuissa, kun kaupassa on näitä näkynyt.

      Poista
  18. Onpas kiva, että Merrillä oli vanhan kunnon playdate! Oli varmaan kiva touhuta kavereiden kanssa kaiken tämän social distancing jälkeen.

    Vaan kuka tuli ja korjaisi mun housujen (ja hameiden) vyötäröt. Olisi työsarkaa. Vyötäröt tuntuvat olevan vaatekappalaiden kutistuvin osanen. Mielestäni jokseenkin aika sikamaista, että tuotetta ostettaessa ei kerrota, että vyötärä kutistuu tuplaten muuhun kutistumiseen verraten :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se taitaa olla, että nilkat jostain syystä mahtuvat paljon pitempää, kuin vyötärö. ;D Vastaus on jousto- tai kuminauhavyötäröinenfarkku, joista jälkimmäinen ei ole enää niin istuva, kuin vetoketjumalli. Sitten on tietysti ihan verkkari tai lökäpöksykotihousu, jota itse kannatan (ainakin kotona). Näissäkin on kuitenkin se huono puoli, josta jo tuolla aiemmassa kommentissa taisin mainitakin että puoliso voi kieltää ovesta poistumisen näiden vaatteiden kanssa.
      Kissat on niin kotipaikkauskollisia, että ne ei sitten tapaa toisiaan, kuin suunnitellusti. Koirilla kun on tuo oma fasepookinsa tuolla ulkona lenkkeillessä. Se on aika jännittävää touhua, kun ei voi koskaan olla varma, kuka jäljen on jättänyt. On tietysti kutsumattomat vieraat, jotka tulevat röyhistelemään siihen pihalle ja jättämään hajujälkiään omistajan tarkoin merkitsemälle reviirille. Ovat joko lukutaidottomia, tai muuten vain itseään täynnä. Niitä Merrikään ei suvaitse. Onneksi on näitä tarkoin valittuja sydänystäviä :)

      Poista
  19. Onkohan Maia alkanut vegaaniksi, tytöillä se on niin tavallista nykyään. Kasvisruokaa oli tarjolla, niin ei voinut vastustaa tarjoiluja. Kiinanruusu ei ole myrkyllinen, siitähän tehdään "teetäkin". Olet sinä kyllä taitava ompelijam kun noin vain teit isotöisen korjauksen. Minä olisin tehnyt ne lisäykset venyvästä, leveästä kuminauhasta, niin olisi voinut muu vyötärökaistale kutistua vaikka lisääkin. T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se täytyy olla, vegaani neiti :) Merri sen sijaan kyttää nyt ulkona proteiinilisää minkä kerkiää. Hölmöt linnut tulee sen puumajan päälle kekkuloimaan. Onneksi ei ole vielä tärpännyt :)
      Yhden kikan kun tajuaa, ei muuta enää näe. Tästä tuli tällainen "pakonomainen" tuunaus ;)

      Poista
  20. Jos kissoilla on kummat mieliteot, on kyllä joskus koirillakin...
    Edesmennyt koirani, arvokas ja hillitty whippet-herra villiintyi aina keltaisia kukkia nähdessään. Karkaili ihmisten pihoihin ja söi keltaiset tulppaanit ja narsissit, kotipihasta voikukat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin erikoinen intohimo! Olen ollut aina siinä luulossa (ilman faktatietoa..) että koirat eivät näe värejä. Ilmeisesti ainakin keltainen näkyy ;D
      Tarvitsisin jonkun syömään kotipihastani voikukat. Reppana kyllä halkeaisi siinä hommassa ;D

      Poista
  21. Ihanaa, että Merrillä kävi vieraita.
    Upea on tuo sinun korjausprojektisi. Katsoin viimeviikolla, kun teehtaalla oli ehjien farjkkujen pino ja mies kulutti noita reikiä jollain pyörivällä raastimella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D Ensin tehdään ehjiä housuja, jotka sitten rikotaan, että ihmiset voivat innoissaan niitä ostaa ;D Outo,outo maailma!

      Poista
  22. Wau! Tosi siististi sait entrattua farkut. Juuri hiljattain paikkasin poikani farkut, jotka oli takamuksesta kuluneet lähes puhki. Korjaamiseen ei mennyt kauaa aikaa, mutta se jo tuntui liian haasteelliselta. Nyt melkein hävettää, kuinka hankalana sitä hommaa muka pidin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korjaaminen on aina ikävää hommaa verrattuna uudelleen tekemiseen. Neulomisessa purkaminen on tylsää :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!