sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Keittiöremontti osa 1

Omakotitalossa on aina jotain korjattavaa tai remontoitavaa.  Melkein joka vuosi on jotain kohtaa yritetty kohentaa.  On vaihdettu ikkunoita, remontoitu olohuonetta, tehty terassia ja lasitettukin se osittain.  Pitkään olemme tässä asuneet ja alkutaipaleesta lähtien on talo hiljalleen luonut nahkaansa ulkoa ja sisältä. Pihalle on noussut talli ja varasto. Ei kai tätä edellinen omistaja ja talon rakentaja enää samaksi tunnistaisi, jos vielä sattuisi elämään ja näkemään. Ehkä sieltä pilven reunalta seuraa tilannetta ja pyörittelee päätään. 
Tämän vuoden projekti on keittiöremontti. Edellinen tehtiin silloin aivan alussa, kun tähän muutettiin.  Keittiössä oli silloin hyvin pieni astiakaappi, puuhella, korkeita komeroita, jotka oli rakennettu talon rakentamisen yhteydessä. Toisin sanoen niiden purkaminen olikin vähän työläämpi juttu. Lisäeristystäkin on matkan varrella lisätty remontoinnin yhteydessä.  Keittiön ikkunat vaihdettiin muutama vuosi sitten. 

Tämänhetkinen keittiö on tammiovinen ja monin paikoin hyvinkin kulunut. Haaveilemme keittiöstä, joka olisi sitten se "lopullinen", ainakin meidän elämämme loppuun asti 😃 Moni asia on muutenkin muuttunut, kun asukkaita talossa on enää 2. 


Remontin suunnittelu alkoi mietteistä, että onko järkevää, vai ei?  Mies mittaili seinät ja korkeudet, piirsi hahmotelman, jonka kanssa lähdimme keittiöitä myyviin liikkeisiin. Aluksi olimme aika untuvikkoja sen suhteen, mitä halusimme, ja mitä voi toivoa/ saada.  Kävimme ensimmäisenä päivänä kolmessa eri paikassa. Esiteltyjen asioiden määrä ja osittainen toistuvuus alkoi hiljalleen nostattaa sauhua korvista. Väsymys iski, eikä kärsivällisyys enää meinannut riittää.  Piti ottaa muutaman päivän tauko ja miettiä asiaa uudelleen.  Vieläkin oli vähän epävarma olo, kun informaatiota oli tullut niin runsaasti. 

Jokaisessa kohteessa piti käydä läpi, missä meillä on vesipiste, hormi jne, koska niitä ei voi siirtää.  Suunnittelijat kysyivät hahmotuksen vuoksi, mitä meillä nyt on missäkin nurkassa.  Keittiöistä lähti koko ajan muodostumaan samanmuotoisia, kuin vanha!   Oikeastaan ainut ajatus siitä, mitä halusimme, oli se, että halusimme erilaisen kuin ennen!  Tarpeeksi sisustusohjelmia katsoneena alkaa käsittää, että asioita voi tehdä myös aivan eri tavalla, kuin ennen.   Samankaltaisten suunnitelmien katselu alkoi väsyttää.  Haluammeko tosiaan samanmuotoisen keittiön uudistettuna?  Tietoisuus lisääntyi materiaalien, saranoiden, mekanismien, altaiden, kosteusaltaiden yms. osalta jokaisessa myymälässä.  Hiljalleen alkoi tulla suosikkeja, jotka oli helppo nimetä haluavansa. Ennen oli 2 tiskiallasta, nyt tulee vain 1. Uuni, mikro ja liesi upotettuina, tiskikone integroituna. Haluan pitkän laatikoston. Lisää avaruutta tasojen muodossa. Seinästä otetaan pätkä pois ja unohdetaan vanha kulmakaappimuoto, tehdään suoraa linjaa. 

Vielä kaksi paikkaa  kävimme läpi. Jokainen tapaaminen kesti noin tunnin. Viimeisin meinasi jäädä käymättä tuon samaisen väsymyksen takia. Onneksi ei jäänyt!   Saimme myöhemmin nähdä ensimmäisen selkeästi erilaisen keittiösuunnitelman.  

Seuraavassa vaiheessa juoksimme noita samaisia firmoja läpi katsomassa heidän piirtämiään suunnitelmia. Yksi halusi tulla meillä kotona käymäänkin ennen sitä.  Hänet tapasimme kolme kertaa.  Menoa oli siis useina päivinä töiden jälkeen ja vapaapäivinä.  Juoksumittari alkoi taas täyttyä.   Tämän viimeisen paikan suunnitelma oli niin erilainen, verrattuna muihin, että päätin pyytää tältä luovalta suunnittelijalta vielä toisenkin version, ihan vaan uteliaisuudesta. Siinä se sitten oli!  Täytyy sanoa, että suunnittelijoissa ja suunnittelijoissa on eroa!  Ei riitä, että osaa suunnitella, vaan on hyvä olla myös sellaista luovaa silmää, ehdotella erilaisuutta.  Vertaan tätä kampaajiin: jotkut vaan näkevät jo heti, mitä asiakas haluaa ja ehdottelevat itsekin mitä voisi tehdä, jotkut yrittävät toteuttaa sen, mitä asiakas yrittää kömpelösti selittää, vaikka se ei hänelle sitten sopisikaan. 

 (tämän kuvan tapetti on ainoa, jota en haluaisi vaihtaa. Toivottavasti tilalle löytyy kuitenkin jotain yhtä kivaa.)


Kurjaa oli ilmoittaa firmoille, joita ei valittu, että keittiö on tilattu muualta.  Näinhän tämä tarjouskilpailu menee ja kyllähän he sen tiesivät jo heti, että pyysimme tarjouksia useammasta paikasta.  Hirveästi tällaiset firmat joutuvat käyttämään aikaa mahdolliseen asiakkaaseen, vaikka lopputulos on epävarma.  Yhdestä firmasta ei tosin ikinä kuultu mitään, vaikka sieltäkin luvattiin tarjousta. Oli varmaan kiireitä.  Näinä aikoina ihmiset tekevät kuulemma todella paljon remontteja, kun on oltava kotona muutenkin.  Pelkona onkin, että korona menee ohi ja myynti pysähtyy.   Eivät nämäkään myyjät silti toivoneet, että korona EI menisi ohi 😏

Nyt on keittiö siis tilattu ja saapuu paikalle (sisään kannettuna) vapun jälkeen.  (Tässäkin asiassa yksi suunnittelija menetti asiakkaansa, kun keittiö olisi kannettu vain meidän pihalle asti). Ennen saapumista pitäisi vanha saada purettua ja mieluummin vaikka myytyä jollekin. Pinnat pitäisi  myös uusia.  Olen alkanut jo hiljakseen tyhjennellä kaappeja, että ei tule sitten kiire, kun on pakkotilanne.  Tässä kohtaa on taas hyvä saada osa tavaroista ihan katoamaankin.  Osan voi viedä kierrätyskeskukseen, mutta osalla on sen verran arvoa että ei raaskisi. Olen yrittänyt myydä nettikirpparilla joitain, vähän huonoin tuloksin.  Onneksi kävi yksi tuttu, jonka mukaan sain lähtemään ison kakkuvuokan.  Odotan jo sitä hetkeä, kun saan järjestellä kaiken uuteen keittiöön... 


Yhdessä vaiheessa piirustusten näkymiä ihmetellessä tuli käännettyä keittiön pöytäkin toisin päin. Tuossa penkillä ei ennen istunut, kuin vieraat, nyt siitä tuli minun paikkani. Selkäkivun  takia olen pitänyt monta tyynyä selän takana, eli tuolla takana on minun paikkani. Merri on alkanut majoittua tuohon viereen oman tyynynsä kanssa. 😄

Nyt eletään odotusvaihetta, mutta kohta siirtyy keittiö evakkoon muutamaksi viikoksi. 

Annetaan  pääsiäisen jatkua vielä vähän aikaa 😀 Rauhallisia vapaapäiviä toivottelen, mikäli sinulla niitä on. 


42 kommenttia:

 1. Keittiöremontti on aina aikaa vievää hommaa. Hyvä suunnittelu ja toimivuus ovat varmasti ne tärkeimmät seikat. Meillä on Puustellin keittiö, jossa ovet ovat tammea. Emme ole ainakaan toistaiseksi uskantautuneet vaihtamaan laadukasta keittiötä uuteen.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa. 🐣🐣🐥🐥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tammiovien takia mekin mietittiin pitkään, että mitä tehdään. Onneksi löytyi ostaja, joka ottaa keittiön uuteen käyttöön ainakin osittain, niin ei tunnu niin pahalta, eikä tarvitse hävittää kokonaan. Tuo firma oli meilläkin ihan hyvänä kakkosena, olisi ollut jopa hieman halvempi, mutta ideointi ratkaisi.
   Tätä keittiöremonttia meillä on vatvottu jo useamman vuoden ajan haudutellen. Mietittiin joskus jopa ovien maalaamista. Maalarikin kävi katsomassa, mutta jäi sitä viimeistä päätöstä vaille tuokin.
   Pääsiäiskelit ovat mitä mainioimmat ainakin nyt :)

   Poista
 2. Remontit ovat sellaisia,koko huusholli sekasin.jos ei yhtähuonetta johon toisen tyhjennetyn huoneen lappoaa;)
  minä tykkään tuosta tapetista.
  Varmasti ihana saada uusi keittiö!😊
  :)
  Meillä vesivahinko(pannuhuonesta .käyttövesiputki tihhuutti,puoli taloa porattiin auki evakossa 3 kk,,,,),nokipalo johon liittyi jälkeenpäin paljon pelkoa,saatiinko kaikki kytemispesäkkeet pois,piippuun laitettiin sisäpiippu;)
  Nuo kaksi remonttia tuntuuuuu vieläkin jäsenissä.vaikka vuosia noista aikaa(ehkä alitajuntainen muisti=
  pientä remonttia sitä tosiaan on tehtävä.
  Meillä suunnittelussa (jo valmiina,keittiön uusii tiskipöytä),olohuoneeseen kaksois verhotanko,siis aina jotain pientä:)
  Merrillä hyvä näköalapaikka.
  Vähän sellainen kuva:ei vähemmän vois kiinnostaa 😻
  Mukavia Pääsiäispyhiä..ja vapaapäiviä 🌞🐣😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontit on aina kovin rassaavia, etenkin sillä hetkellä kun ne tuntuvat vaan jatkuvan ja jatkuvan ja eletään sen sekasorron keskellä. Onneksi lopussa on aina kaikki paremmin, joskin loppusiivous on taas kovin epäkiitollista hommaa.
   Merri ei vielä tiedä mikä sitä odottaa. Se joutuu varmaan "evakkoon" ylä- tai alakertaan määräämättömiksi ajoiksi, isoiksi osiksi päiviä. Varmaan yläkertaan, niin pääsee ikkunaluukustaan edes pihahäkkiinsä. Ehkä se tyytyy lopputulokseen, kun sen ruokapisteelle vaan löytyy sopiva paikka ;D
   Kaikki muutokset, isot ja pienet, piristää aina asumista ja eloa.
   Aurinkoisia päiviä sinne!

   Poista
 3. Meilläkin on omakotitalo. Pikkuhiljaa ollaan tehty korjauksia ja uudistuksia, onneksi puolisoni osaa yhtä sun toista. Hän maalasi meidän talon kesän 2017 aikana. Kivaa kun/jos voi tehdä omaa tahtia. Aikamoinen sirkus teillä. Toivotaan että kaikki menee hyvin. 🍎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tässäkin maaliin päästä. Aina on päästy :)
   Tuntuu ihan uskomattomalta, että meille voisi tulla sellainen keittiö, kuin on suunniteltu.Tähän on jo niin tottunut ;)
   Meillä on talo maalattu aika kauan sitten, mutta maali on pysynyt hyvin. Iso homma oli muutaman vuoden takainen katon vaihto. Siinä vierähti valtavasti aikaa ja voimia itse tehden.
   Hauskaa päivää sinulle!

   Poista
 4. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, vai-miten-se-meni. Tsemppiä tulevaan remonttiin!
  Hyvää pääsiäispäivää!🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mikä voisi mennä pieleen ;D
   Meitsillä alkoi 3 päivän vapaat!

   Poista
 5. Oi, teillä alkoikin sitten mukava odotusaika! Ihanaa kun tulee uutta ja valmista, aina saa jotain nurkkaa olla kohentamassa, ja remontit ovat aina hyvin stressaavia.
  Teillä mukava paikka sohvalla Merrin kanssa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulos on ihana, mutta väliosa on tosiaan aina stressaavaa.
   Merrillä on nappulat loppu ja nyt se pyörii taas tuossa edestakaisin, kun minä juon aamukahvia. Tai siis yritän juoda aamukahvia. Alkaa olla karvanlähtöaika hiljalleen ja tuntuu, että ei saa mitään syötyä ilman, että on karvoja suussa ;D

   Poista
 6. Minua kiinnostaisi kovasti nähdä paljon kuvamateriaalia ennen ja jälkeen remontin. Meilläkin pitäisi jossain vaiheessa saada keittiöremontti aikaiseksi. Meillä on 19v vanhat kodinkoneet ja keittiö. Taso ei ole ollut yhtään omaan makuun ja liian monta epäkäytännöllistä kohtaa, joten joutaa koko paketti uusittavaksi. Mökille haluaisin jonkun edes jonkun kosmeettisen uudistuksen, koska ne mäntyovet särkee silmiin.

  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäpä yritän räpsiä lisää otoksia! ;) Monen monta vaihetta on tosiaan tullut jo vastaan suunnitelmia tehdessä, mitä ei osannut aluksi edes ajatella; tasot, värit, materiaalit, sijoittelu, laitteet... Toivon, että ollaan tajuttu kaikki, eikä tule mitään ihmeellisiä ylläreitä, kun ei tajuttu kysyä.
   Ai särkee simiä? ;D Yleensä käy ennemminkin niin, että silmä tottuu, eikä näe enää mitään ihmeellistä ;)
   Kiitos ja minulla alkoikin nyt vasta vapaat :)

   Poista
 7. Keittiöissä on eroja näössä, materiaalissa ja hinnassa. Neljä keittiöremonttia läpikäyneenä (eri kodeissa) tietää jo vähän mitä haluaa. Itse olen kaikki suunnitellut, kaapit noutanut ja itse koonnut. Mies sitten asentanut. Uusi keittiö on kaiken vaivan arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä juuri. Kun materiaalit alkavat hiljalleen hahmottua, niin hintatasokin alkaa pyöriä aika lähellä toisiaan eri suunnitelmissa. Aluksi tuntui erikoiselta, että eri paikoissa tehdään meille yhtä ja samaa suunnitelmaa ja vain yksi valitaan, mutta sehän se taitaa olla heidän työtään ja tietävät itsekin sen. Toisaalta ostajan kannalta olisi aika yksipuolista pyytää suunnitelma vain yhdestä paikasta.
   Meitä alkoi hirvittää sellainen kotiinkuljetus, että kaapit jätetään pihalle, kun muutamassa paikassa kuitenkin oli vaihtoehtona että ilman muuta kannetaan sisään, ei edes jätetä vaihtoehtoa. Meille tulee aika paljon kalustoa ja niiden kantaminen pihalta sisään ei olisi ihan helppoakaan, sääolosuhteetkin huomioiden.
   Sinulla on sitten jo rutinoitunut keittiösuunnittelijan silmä, kun olet toteuttanut noin monta versiota :) Kyllä siinä joka kerta varmaan tulee ajatuksia, että miten olisi pitänyt tehdä.
   Odotan vähän hämmentyneenä uutta keittiötä, enkä meinaa käsittää, että meille tosiaan tulee sellainen :)

   Poista
 8. Niin totta omakotitalossa on aina jotain puuhaa. Yhden saan valmiiksi,niin seuraava jo kolkuttelee ovelle. Mutta mistään hinnasta en kyllä muuttaisi pois.
  Meillä oli keittiö remppa monen monta vuotta sitten ja siirsimme siksi aikaa väliaikaisen köökin yhteen toiseen huoneeseen.
  Ja kaiken parasta rempassa on se kun se vaan olisi äkkiä valmis. Mutta lopussa se kiitos aina seisoo.
  Ihanaa teillä kyllä kiva projekti tulollaan.
  Mukavaa pääsiäisen aikaa,vielä saamme nauttia tästä ajasta ennen arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika vanha omakotitalo ja sitä on tosiaan käyty vuosien varrella läpi ties mistä kohtaa. Alkaa olla hiljalleen oman näköinen ;D Paitsi että sitten huomaa, että omakin silmä on jo alkanut toivoa uutta ilmettä uudelleen ;)
   Vaikka remppa kestäisi lopusta katsoen vain lyhyen ajan, se tuntuu sillä hetkellä olevan ikuisuuden mittainen :)
   Minulla alkoi vasta nyt vapaat, eli 3 vapaata peräkkäin :) Mukavaa päivää sinullekin. Täällä kova tuuli tänäänkin.

   Poista
 9. Omakotitalo on vähän kuin ikuinen työmaa. Se on elämäntapa josta saa mm. paljon ajanvietettä. Mä olen remppojen ystävä. On ihanaa nähdä ennen- ja jälkeenkuvat. Omat aikaansaannokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämäntapa on juuri oikea sanavalinta. Sen mukana tulee monta asiaa, jotka on vaan tehtävä, joko mielellään tai pakolla. Salaojien ja patolevyjen kaivaminen ja asettelu ei ollut niitä miellyttävämpiä, mutta kuitenkin erittäin tärkeitä. Tapettien vaihto ja keittiöremppa on ehkä mukavampaa esteettisessä mielessä :)
   Lopputuloksen takia asioita on just mukava tehdä. Mitä selkeämmin näkee, mitä on tehty, sitä mukavampaa.

   Poista
 10. Mielenkiinnolla seuraan keittiöremppanne edistymistä, sillä meillä on sama homma suunnitelmissa. Koronan vuoksi siirrettiin kuitenkin vähän eteenpäin, sillä ei huvita kiertää eri paikoissa tautia houkuttelemassa/levittämässä. Keittiöön kyllä kannattaa panostaa. Laadukas ja hyvin suunniteltu keittiö kestää aikaa ja katseita.
  Mukavia pääsiäisen viime hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on nyt muutama vuosi mietitty. Viime vuonna sain valita, laitetaanko terassiin osalasitukset, vai rempataanko keittiö. Halusin lasitukset. Se tuntui ihan luxukselta ;D Vaikka edelleen tuulee yhdeltä suunnalta ja naapurit "tuijottaa" ;D
   Keittiön uusiminen tuntuu myös ihan käsittämättömältä. Että tuleeko meille tosiaan tätä kaikkea, mitä nyt suunnitellaan. Millainen onkaan nykyajan keittiösuunnitelma? Aika monta juttua, mitä ei ole osannut haaveillakaan tähän asti. Aika näyttää, ovatko sitten käytännössäkin hyviä. Halvimman kautta ei kannata mennä ja työt on tehtävä kunnolla. Myös ne näkymättömät, kuten hormit ja vesiputket ja viemärit.
   Nyt kun meitä on vain 2, voi olla, että katselimme asioita silläkin silmällä, hieman erilailla. Ehkä 5 -henkisen perheen keittiö olisi joltain osalta toisenlainen, tiedä häntä.
   Minulle nämä ovat vapaiden alkumetrejä! 3 päivän vapaa alkoi nyt ;D

   Poista
 11. Ainahan omakotitalossa tekemistä piisaa..:)
  Keittiöremontti on suuri ja kallis operaatio, joka kannattaa suunnitella huolella ja käydä läpi kaikki tarjonta.
  Odotan kuvia uudesta keittiöstänne..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi oli kyllä sellainen olo, että ymmärtääkö sitä nyt kaikkea, mitä keittiöön pitäisi tulla. Useamman tarjouksen myötä asioita alkoi pulpahdella myyjien puheissa ja lopulta alkoi tuntua, että osattiin jopa kysellä ja kyseenalaistaa ;) Vieläkin varmasti tulee esiin asioita, jotka ymmärtää viiveellä. Toivottavasti ei mitään isoja juttuja. Onneksi tuo mies on käytännön asioissa huomattavasti järkevämpi ;)
   Nyt kun mitään ei ole vielä purettu, tuntuu remontti utopialta. Voiko meille tosiaan tulla niin hieno keittiö? :)

   Poista
 12. Mervi ottaa näköjään rennosti nämä remonttihommat!

  VastaaPoista
 13. Merri on keittiönsä ansainnut. Selitys: kun palvelijatar on tyytyväinen, myös palveltava hyötyy suuresti ;)

  Tänä aamuna heräsin siihen, että Vanha herra oli irrottanut kaikki keittiönkaappien peitelistat ja imuroi vimmatusti alusia. Sitten se suoristi astianpesukoneen, joka oli 11 vuodessa lepsahtanut kokonaista 2 milliä vinoon =) Minä haahuilin aamutakissani ympärillä ja ihailin keittiötäni. Se on yhtä ihana kuin 11 vuotta sitten. Eikä tuo keittiöreiskakaan hassumpi ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras osio onkin varmaan tuo keittiöreiska ;D Silloin mikä tahansa keittiö on hyvä.
   Oho.. tarkoitin, että meidän keittiöreiska kyllä haluaa uuden keittiön ;D Tai siis (puhunkohan nyt jo pussiin?) meidän keittiö ei mene vaihtoon siksi, että keittiöreiska olisi huono. No höh. Liian vaikea yhtälö ;D

   Poista
 14. Aurinkoista alkuviikkoa ja ihania kevätpäiviä Sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Tänään onkin ollut vähän kurjempi sää, tuulta ja räntääkin.

   Poista
 15. Voi että miten jännältä uusi keittiö kuulostaa! Olisi ihana panna kaikki uusiksi ja teettää kaikki täysin oman makunsa mukaan.

  Voiko olla suloisempaa otusta kuin tuo teidän Merri. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin jänskättää, että tuleeko meille oikeasti uus keittiö ;) Siinä onkin sitten ihmettelemistä ja tavaroiden asettelua. ei ole enää sitä ongelmaa, kun nykyään, että jos vaihtaa astioiden järjestystä, niin etsii niitä astioita vielä vuosien päästä samoista kaapeista missä ne oli aiemmin ;) Naurattaa, kun saa välillä toisen kiikkiin tuosta hommasta ;) Pian on niin erilaisia paikkoja, että vaikea kuvitella että kulkis enää "vanhalle kaapille".
   Merri (kuten moni muukin eläin) on niin suloinen, kun se tuppaa syliin kun istun tässä läppärin ääressä. Se tulee vain tarkoin valitsemillaan hetkillä. Ei ole muuten oikein sylikissa. Yöt kyllä nukkuu minun jaloissa, mikä tekee tukalaakin tukalamman olon välillä, kun olen kovasti kääntyilevää sorttia. Sillä on sellainen pieni teltta meidän sängyn jalkopäässä, että se nukkuisi siellä, mutta aina se siirtyy jossain vaiheessa yötä minun jalkoihin. Ei koskaan miehen jalkoihin. Meillä ei ollut koskaan lemmikkiä, kun olin lapsi, vaikka tietysti silloinkin sitä kinuttiin. Nyt nautin kaikesta siitä, mistä jäin paitsi ;D

   Poista
  2. Hihii, myös muuton jälkeen on ihan kauheaa, kun ei koskaaan muista, missä mikäkin on. Meillä on esimerkiksi aterinlaatikko omasta mielestäni väärässä paikassa, ja kuinkakohan monta kuukautta auoin aina väärää laatikkoa ruokailuvälineitä ottaessani. Eikä ukkeli ole tainnut oppia vieläkään, missä meidän paistinpannut ja kattilat on (ollaan asuttu tässä kohta vuosi). ;-D No mutta, ainakin tämä kasvattaa kärsivällisyyttä. ;-D

   Poista
  3. Jostain selkäytimestä se tulee, että intuitio vie väärälle kaapille ihan "oikeissa aikeissa" ;D

   Poista
 16. No nyt! Ihanaa, kun haaveet toteutuu. Mukavia ja rentouttavia vapaapäivä sinulle. Siellä se, vappu, häämöttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vieläkin ihan epätodelliselta, kun ei edelleenkään tapahdu mitään. :) Ja silti ennen kesää on jo uusi keittiö :)

   Poista
 17. Hyvässä muistissa on täälläkin keittiörempan vaiheet parin vuoden takaa. Monenlaista tarjoajaa ja kiemuraa matkan varrella riitti. Eräs suomalainen tunnettu keittiövalmistaja jäi mieleen kun suunnittelija aloitti keskustelun katsomalla meitä pitkään ja kysymällä "onko teillä tarpeeksi rahaa"... Mies vastasi että "niin paljon ettei lopu kesken" ,heh. Toisessa paikassa kun ilmoitimme valinneemme toisen valmistajan, suunnittelija sanoi että "senkun valitsette" ja lopetti puhelun. Mietityttää onko asiakaspalvelun taso tämmöinen keskimäärin.
  Toivotaan että saatte upean keittiön jossa Merriä on mukava palvella, t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä tarpeeksi rahaa ;D Voi elämän kevät. Varmaan heillekin tulee vastaan asiakkaita, että suunnitellaan kallis keittiö ja kun tilauksen aika tulee, niin budjetti osoittautuu vain murto-osaksi. Siltikään ei kuulosta millään muotoa asialliselta kysymykseltä. Asiakas on herkkäkorvainen ja pienetkin asiat vaikuttavat päätökseen :)
   Pari suunnittelijaa kyseli peruutuksen jälkeen, että mistä valitsitte ja mikä vaikutti päätökseen. Sen sanominen tuntui reilulta siihen ajankäyttöön nähden, joka meihin oli satsattu. Jospa vaikuttaa seuraavien potentiaalisten asiakkaiden vastaanottoon.
   Alkaa remontin aloittamisajankohta lähestyä ja hiljalleen aivot vastaanottaa sen totuuden, että keittiö oikeasti vaihtuu, eikä vaan pyöritellä papereita :)

   Poista
 18. Ihanan kuuloinen keittiöremontti, pistätte järjestyksen uusiksi, tsemppiä siihen. Minun keittiöremonttini oli, kun ostin Ikeasta uudet kahvat oviin ja seuraava, että piilotin ovessa olevan kolhun kissatarralla.(arvatkaapa, miten ihmettelivät lentokentän turvatarkastuksessa sitä metallikasaa, joka oli laukussa) Kun ei voi olla oikeaa kissaa, niin edes tarra ovessa. Keittiöliikkeessä suosittelivat uusia saranoita, koska niin tukevia ovia kuin meidän 30v vanhat ovat, ei enää valmisteta. T. saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nuo kahvat jo vaihdettu muutamia vuosia sitten, eli samoilla raiteilla ;D Lisäksi olen maalannut jollain akryylivärillä tiskikaapin takaosan seinän, joka oli kulunut ihan maalittomaksi ; D Hätä keinot keksii.
   Veikkaan, että ennen on tehty niin vahvaa tuotantoa, että kestävät isältä pojalle. Meidänkin ois pitänyt vaan pysyä niissä keittiökalusteissa, jotka tässä talossa oli vuonna 1960 laitettu. Mentiin sitten muuttamaan sitä omin luvin ;) Puuhellaa on joskus ollut ikävä, mutta toisaalta meillä on kuitenkin pari takkaa talossa. Jos haluaa jotain haudutella, niin sinne vaan yöksi.

   Poista
 19. Mielenkiinnolla odotan minäkin remontin valmistumista ja näyttöä. Meille on tehty joku vuosi sitten keittiö remontti ja kohta tulee myös mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti ja uudistus ovat aina ihania jälkikäteen :)

   Poista
 20. Pöh, olen IHAN varma, että kommentoin keittiöremppaa ja pitkästi.
  Pitikin nyyt tulla katsomaan vastineesi, mutta on näemmä kommentti kadonnut taivaan tuuliin.
  No, ehkei se niin tärkeää ollutkaan...
  Keittiöremppa on raskas, mutta niin iloa tuova asia - ainakin valmistuttuaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan sitten tähän :) Kommenttien tarkistus on vähän hankala kommentoijan kannalta, kun ei heti näe, että tallentuiko kommentti vai ei.
   Odotan innolla lopputulosta. Vieläkään ei olla aloitettu. Alkaa olla viimeinen viikko tyhjennellä kaapit ennen niiden katoamista :) Onneksi saadaan kai myytyä nämä vanhat, ettei tarvii ihan kaatsille viedä.
   Keittiössä ollaan niin paljon, että iso muutos tuntuu varmaan ihanalta!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!