sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Keittiöremontti osa 3

 Remontti on edennyt hyvää vauhtia!  Maanantain tyhjennyksestä tähän päivään, tai oikeastaan perjantaihin. Eilen ei ole tapahtunut mitään kovin oleellista. 

Kahdelle seinälle tuli eristelevyä.  Kattoon uudet koolaukset, koska vanhat olivat liian harvalla välillä. 

Keittiössä on tosi vaikea kuvata kunnolla, kun siellä ei ole valoja ja vastaavasti kahdella seinällä on ikkuna, joka aina vaikeuttaa kuvan ottamista. 


Kattoon tuli levytys.  Keittiö on jo heti vaaleampi sävyltään! Ennenhän katto oli puun väristä lankkua. 


  Säälittelin niin sitä vanhaa tapettia, joka oli mieleinen.   Ajattelin, että nyt on varmaan laitettava hillitympi sen kirjavan tilalle...    Olin jo vähän asennoitunut tasaiseen, neutraaliin kuviointiin, kunnes löytyi tällainen lintutapetti!  Eipä tarvitse aamupalapöydässä ihmetellä, jos on tunne, että joku tuijottaa 😁  Tapetti tuli niille seinien osioille, jotka jäävät näkyviin kaappien asentamisen jälkeen. 


Tästä ei oikein tiedä, mikä vuodenaika on kyseessä, kun värisävy on näin tasaisen harmaa-valkoinen. Puissa näyttää kuitenkin olevan lehdet.  Pöllöt ja palokärjet pesivät näissä metsissä 😉 Hyvin näyttävät tulevan toimeen keskenään. 


Huvittaa tuo pöllön ilme. Merrillä on välillä sama ilme, kun se tuijottaa. 


Ikkunan pielet on alustavasti laitettu kuntoon.  Vain reunuspuitteet vielä puuttuvat. Ikkunat on vaihdettu muutama vuosi sitten, joten ne saivat olla paikoillaan. Reunat piti laittaa uusiksi sen takia, että eristelevy siirsi seinää muutaman sentin sisäänpäin. 

Iso muutos ulkonäöllisesti tuli tästä ovesta, josta astutaan keittiöön eteisen puolelta.  Vasemmasta reunasta lähti noin 15 cm pois, eli aukko suureni.  Tässä vanhassa talossa oli näitä oviaukkoja ja ovia useampia. Keittiön ja olohuoneen, eli entisen makuuhuoneen (makuuhuoneen ja olohuoneen väliseinä on kaadettu aiemmassa remontissa) väliltä, sekä eteisen ja olohuoneen väliltä ovet on poistettu jo aiemmin. 

Ennen tuossa heti vasemmalla oli kulmakaappi. Tulevan keittiön kaapisto alkaa jatkossa aivan suoralta seinäosuudelta. 
Heti vasemmalla oli myös aikoinaan ovi keittiöstä olohuoneeseen, mutta jo aiemmassa keittiöremontissa se otettiin pois käytöstä ja jätettiin ylä- ja alakaappien välinen aukko jäljelle (kurkistusaukko).  Nyt tuo aukkokin peittyy kokonaan, kun siihen kohtaan tulee korkea komero. 


Lattiaan tuli vinyylilankkua.  Ajatuksena oli ensin, että laitetaan samaa laminaattia, kuin olohuoneeseen on laitettu.  Oikeaa sävyä ei kuitenkaan enää löytynyt ja tämä materiaali kestää kuulemma hieman paremmin kosteuttakin, joten päädyimme tähän. Valinta oli ihan oikea. Eihän olohuoneen ja keittiön tarvitsekaan näyttää samoilta, vaikka ovatkin vierekkäin. 
Tuohon valkeaan aukkoon "istutetaan" pakastin ja kaapistoa. 


Meillä on ollut Ruut -koira hoidossa muutaman päivän.  Siitä voin kertoa myöhemmin lisää 😊
Poseerauskulmassa Ruut esittelee sekä tapettia, että lattiaa. 

Jahas! Toinenkin koira!  Ruut lähti kotiin ja Gizmo naapurista tuli kylään. Gizmokin esittelee tuota nurkkausta, tosin se ei  tiedä mitä siltä oikeastaan odotetaan, eikä se arvaa nostaa korviakaan pystyyn. Kissoilla on sellaista sisäistä viisautta, jonka Merrikin taitaa.  Se tietää, että lattia ja tapetti eivät kaipaa mitään esittelyä. Katsokoon jokainen ihan itse!  Parempiakin paikkoja keittiöstä löytyy. 


Perusasiat alkavat olla hyvällä mallilla keittiössä. Kaapistot tulevat kuitenkin vasta vapun jälkeisellä viikolla, joten siihen asti eletään edelleen tätä "leirintäalue-elämää". Toistaiseksi siinäkään ei ole ollut mitään vikaa.  Olohuoneen ikkunasta näkee suoraan ohikulkevalle tielle, joten kukaan ei pääse salaa ohitse, jos istun pöydän ääressä 😂

Lomaviikko vetelee viimeisiään ja töihin paluu on edessä maanantaina.  Keittiön odottelu tekee silti elämästä jännittävää. 

Arvauskisa (TÄÄLLÄ) on vielä voimassa 1.5. asti, mikäli haluat osallistua, etkä vielä ole sitä tehnyt. 

Mukavaa viikonloppua Teille Kaikille!  Ja tervetuloa joukkoon, uudet lukijatkin 💝


28 kommenttia:

 1. Kivan hillitty tapetti. Eläinkuviossa on paljon katsottava, olematta päällekäypä. Valoisaa remonttia, tulossa upea keittiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei arvannut mitään kirjavaista ottaa, kun ei ole kaapitkaan vielä paikoillaan ja niiden sävy on valkoinen ja harmaa. Ehkä sitten kymmenen vuoden kuluttua voi uusia tapetit kirkkaammiksi ;D

   Poista
 2. Kaunista tapettia, minusta pienet yksityiskohdat ovat kivoja ja tuovat elävyyttä seinään. Kissat (ja meidän kuopus) tietävät, mikä on oleellista: pahvilaatikot! Älkööt koirat tulko tähän laatikkoon, olkoot vain siellä pakastinnurkassa... T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten laitettiin tuo olkkari uusiksi ja siellä on niin tylsä tapetti, että oikein ihmetyttää, mitä sitä oikein tuli ajateltua, vai ei mitään ;) Kissojen elämässä on niin selvät kuviot!

   Poista
 3. Ihastuttava tapetti! Ja niin söpöjä koiravieraita teillä ollut vierailulla=) Merri tietysti tyytyväisenä pahvien valloituksessa. Ihanaa kun remontti edistyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kai piakkoin todeta, kuten telkussa, että "met olemma eläiellistä sukua!" ;D Onneksi on pysytty näissä karvaisissa otuksissa, ettei kukaan ole kiinnostunut liskoista.
   Merrille oli heti selvää, mikä oli sen paikka keittiössä.
   Remonteilla on usein tapana pitkittyä, mutta nyt se ei pidä ollenkaan paikkaansa! Tässä on vähän hämmästynyt olotila. Toisaalta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa.

   Poista
 4. Tosi nättiä tuo uuskin tapetti.Kerrassaan ihana!!
  mukava ,että Merri saanu "remontti-kavereita",Sulosia Ruut ja Gizmo 😻🐾🐾🐾🐕🐕
  Paras paikka kuitenkin Merrillä :esiteltävänä:)
  Kiitos ,
  Samoin Teille Mukavaa Sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava se on keittiössä istuskella vähän niin kuin lintumetsikössä. Pitäisköhän jostain saada ääniefektejä mukaan.. Merrille ne vois olla jo vähän liikaa. Yksi tyhmänrohkea räkätti koki jo tiensä pään :(
   Merri esittelee koirakamuille muutenkin, miten ollaan vaan ja pysytään tyynenä, eikä häsläillä.

   Poista
 5. Kaunis tapetti pöllöineen. Vaalea katto valaisee huonetta ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pöllöt eivät huhuile kuorossa kaiken yötä ;)
   Yllättävän tummaksi vetää huone, kun on kymmeniä vuosia tummunutta puuta ja tammen väriset kaapit. Nyt huomaa eron oikein kunnolla.

   Poista
 6. Ihanaa teillå hyvällä mallilla hommat. Ihana luonnon tapetti ..kaunis ja neutraali sävy. Ihana tuo pöllön katse🥰
  Hih Merri osaa ottaa super rennosti😍
  Kiva sinulla kaksi koiruus malliakin. Ihanat koirat.
  Työn iloa ja mukavaa sunnuntai päivää🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti on tosiaan edennyt odotettua nopeammin. Täällä on ollut oikein hulinaa ja on pitänyt jakaa oleskelutiloja, ettei kukaan menisi remontin keskelle ;)

   Poista
 7. Kaunis tapettivalinta. Kuvioitu, mutta kuitenkin rauhallinen ja hallitsematon. Ja tosiaan, pöllön ilmeestä tuli heti Merri mieleen. Merri taasen testaa, onko laatikot kunnolla tyhjennetty ja litistetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään noista luonnonkuvioista. Ajattelin, että täytyy valita joku geometrinen juttu, mutta tämä oli hieno löytö. Aina pitää olla jotain vähän sovinnaisuudesta poikkeavaa ;)
   Merri on saanut tänään olla taas talon ainoa eläin ja se on ottanutkin jälleen tilan suvereenisti haltuunsa. Vähän on kyllä havaittavissa myös pientä kaihoa haistelussa ja etsiskelyssä, josko kuitenkin joku kaveri olisi jossain.

   Poista
 8. Ihanainen Merri remonttivahtina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on ollut joka päivä yläkerrassa oven takana, eikä ole päässyt katsomaan, mitä alakerrassa kolistellaan ja kuka siellä ramppaa ulko-ovesta edestakaisin. Hyvin sukkelasti se on aina sitten ilmestynyt katsomaan, kun ovi on avattu. Tarkistuskierros on aina heti tehtävä :)

   Poista
 9. Kaunis tapetti ja hieno on lattiakin. Onpa kiva nähä kokonaisuus valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia ja tapetin värihän on lopulta valittu keittiökaappien värien mukaan, eli sieltä se pääväritys tulee.

   Poista
 10. OOOoh, kylläpä on ihana tapetti ja lattiansävy niin yhteensointuva...
  "Rakennusmestarinne" Merrikin niin tarkkana ja hyväksyvänä seuraa...
  Tsemppiä jatkoon... työnohessa remppaamiselle nostan hattua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä työn ohessa eletään vain leintäalue-elämää olohuoneessa ja kun keittiössäkin pystyy sentään jo kävelemään, ei elämä sentään ole niin vaikeaa. Pohjatyöt on nyt tehty ja odotellaan vaan niitä kaappeja vapun jälkeen :)

   Poista
 11. Onpas erikoinen tapetti, ja pöllön tuijotus on huikea!
  Johan ne kaapit tulee ensi viikolla, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei ole enää pitkää aikaa odoteltavana.
   Elämässä pitää olla vähän outouksia. Ne tuo hyvällä tavalla suolan ja sokerin elämään :)

   Poista
 12. No on tuossa Merrillä vahtaaminen! Pöllöjä tuotiin sisälle asti - miten kätevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää todellakin! Justiinsa pari päivää sitten heivasin ilmeisesti kauhusta jäykistyneen räkätin pois pihalta.

   Poista
 13. Kaunis tapetti. Tuon edessä on varmaan mukavaa juoda aamukahvit sitten kun keittiö on valmis. Suloiset hauvelit, sekä hoitokoira että naapurin koira. Mites Merri tulee toimeen koiravieraiden kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on juuri valittu "Suomen sosiaalisimmaksi kissaksi" ;D Ihan uskomatonta, millaisella rauhallisuudella se ottaa kaikenlaiset eläinvieraat vastaan tähän taloon. Vain pihalla kulkevat irtokissat saavat pahasti kuonoonsa. Kyllä koiratkin tietävät, kuka talossa on isäntä :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!