tiistai 20. huhtikuuta 2021

Keittiöremontti osa 2

 Vanhat kaapistot ammottavat tyhjyyttään ovet levällään.  Kaikki tavarat on pakattu olohuoneen puolelle ja osa muuallekin. . Tulee vähän haikea olo, kun katselee näitä vuosikymmenten ajan hyvin palvelleita  kaappeja. Muistuu mieleen, kun ne hankittiin. Kohtuullisen hyvin ne ovat säilyneet pinnoiltaan. Jossain näkyy vähän enemmän käytön jälkiä, kuten tiskikaapissa, laatikostossa, roskakaapissa. 

Koko keittiö on ollut pitkälti puun värinen. Kattokin on puulankkua.  Värimaailma on vaihtunut hieman tapettien ja lattian osalta matkan varrella. 

Tähän taloon muutettaessa keittiössä oli valmiina puuhella, pieni "postilaatikon" kokoinen tiskikaappi ja  alakaappi. Nurkissa oli erittäin jykevät, talon rakentamisen aikaan tehdyt komerot, jotka oli aikanaan vaikea saada pois, kun ne olivat osa taloa.  Talo on rakennettu vuonna 1960.  Tunsimme myös naisen, joka talossa asui. Hän oli puolisonsa kanssa rakentanut talon.  Nainen oli hyvin pienikokoinen ja tiskikaapisto oli sen mukainen 😂 

Nyt on tuosta meidän tekemästämmekin keittiöremontista kulunut jo 30 vuotta!  Enpä olisi uskonut, että se tehdään vielä kerran uusiksi. Jääkaappi, pakastin ja hella viettävät nyt sulassa sovussa aikaa olohuoneessa, kaappikellon vieressä. 
Ainakin  aluksi on ihan hauskaa asua näin leirimuotoisesti 😉 Tulee mieleen aika, jolloin kiertelimme kotimaata asuntovaunu perässä.  Leirintäalueilla oli aina omat toimintonsa tiskauksille ja ruuanlaitoille. Astiat ja kaikki muutkin tavarat olivat näppärästi ja järjestyksessä pakattuina pieniin tiloihin.  
Nytkin on tiskaus, veden käyttö, astiat, mikä milloinkin mietittävä tarkkaan, miten tekee ja missä.


2 miestä purkasi kaapistot ja toinen vei ne mennessään. Mukaan lähtivät myös kaikki lamput, hella, tiskikone, liesituuletin, altaat ja hana. Myös kattolaudat olivat mieluiset. Hän aikoo tehdä niistä lampolaan katon.  🐏
Voitteko kuvitella, kaapistot lähtivät yhteen 100 vuotta vanhaan museotaloon?! Nyt menivät niin hyvään kotiin, että vanhojen kaappien puolestakaan ei ollut enää haikea mieli.  Lisäksi hakija olikin tuttu mies, vaikka ei etukäteen ollut tiedossa.  
Lehdessä oli juuri juttua tuosta museotalosta ja siellä toimii ilmeisesti kesäkahvilakin? Mikäli näin on, pääsen ehkä vielä näkemään kaapistomme joskus. 


Merri oli koko ajan yläkerrassa. Se oli aivan hämmästynyt, kun kotona selvästikin tapahtui jotain, eikä se päässyt katsomaan. Yläkerran rapuista se pääsi kuitenkin ulkohäkkiinsä ja sitä kautta myös valjaissa ulos. Minä  sain kuin sainkin haravoinnin käyntiin! Nyt on 1/3 pihasta haravoitu.  Lisäksi sain poistella vähän tapetteja ( juuri kun pääsin vauhtiin, poistettavat osiot loppuivat) ja irrotella nauloja laudoista. Iltapäivällä taas ostoslistan kanssa kauppaan. Olen surrut noita vanhoja tapetteja, kun ne ovat olleet niin mieleiset.  Uudet tapetit löytyivät ja nekin ovat ihanat! Tykkään niistä jo nyt. En tiedä tykkääkö tapetoitsija, kun niissä on niitä kohdennuksia... 

Tyhjältä näyttää keittiö. Merrikin pääsi viimein ihmettelemään tuloksia. Tuolla takana vasemmalla se hiipii katsomaan tilannetta. 


Tikkaiden kanssa riitti ihmettelyä. 


Kaikki muukin oli hämmentävää. Minne kaikki tavarat on viety?? 


Uudesta aamusta on hyvä taas aloitella uusin haastein. Aurinko paistaa kirkkaasti. Vielä on aika viileää ulkona.  Jännittävää nähdä, mihin pisteeseen remontti päivän aikana etenee 💗


Yritin olla avuksi monessakin asiassa, mutta avuntarve oli hyvin vähäistä.  Eväätkin oli remonttimiehellä mukanaan!    
Niinpä sitten sulkeuduin välillä Merrin kanssa yläkertaan.  Mitään neuletta ei ollut kesken, joten aloitin ihmettelemällä, mitä kummaa voi tehdä langoista, jotka ovat aivan omituisia.  Nappasin tämän turjakekerän ja aloin neuloa Revontuli -huivia. Upeaa kevätpäivää kaikille!

43 kommenttia:

 1. Ihana, kun ei itse tarvitse luututa, kerätä pakkausjätteitä, juosta kaupoissa ja kokata vessanpytynkannella. Voi vaan katsella ja muistella niitä kahta keittiöremonttia, mitkä olen elämäni aikana kärsinyt. Nyt vaan nautin ja katson, kun teillä tehdään valmista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi olen päässyt aika helpolla. Se vähän huolestuttaa, että joudun syödä itse kaikki pullat ja muut, kun toisella on omat eväät ;D

   Poista
 2. Voimia remonttiin! Kun me muutimme 10 vuotta sitten tähän 50-luvulla rakennettuun pikku taloon, niin jouduimme myös remonttia tekemään keittiössä, enimmäkseen sen teki tuttava mies. Muistan kun tiskasin käsin saunan lauteilla ja jätin sinne astiat kuivumaan pyyhkeen päälle, kun ei voinut vettä käyttää.Remontissa sain myös uuden tiskikoneen, (kun saan helposti käsi-ihottumaa)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on niin uutta, että alkaa mietittyttää, osaako täällä enää ollakaan ;D Toivottavasti tällä pärjää nyt elämän loppuun asti. Ainakaan 30 vuoden kuluttua ei meistä kumpikaan enää jaksa siihen ryhtyä ;D

   Poista
 3. Hyvät värit revontuli-huiviin!
  Voi pientä kissaa, johan tuo on epäilyttävää ja huolestuttavaa, että keittiö on mullin mallin. Mitä jos ruuantulo loppuu?
  Jännää, että pääset ehkä tapaamaan kaapistonne vielä. Odotan mielenkiinnolla sitä uutta tapettia ja muutenkin uudistuvaa keittiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänistä puhumattakaan! Äsken pääsi hetkeksi alakertaan ihmettelemään, niin häntä oli pörhöllä saman tien ;) Eihän sitä tiedä, mikä sen metelin oikein aiheutti!
   Poika kysyi, että oliko se keittiö jo NIIN vanha, että kelpaa museotaloon museokeittiöksi ;)

   Poista
 4. Samanikäistä ja -laista keittiötä rempataan myös Terhillä. Mielenkiinnolla molempia seuraan.
  http://tiuhaantahtiin.blogspot.com/2021/04/sehan-kavi-nopeasti.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen sielläkin käynyt seuraamassa tilanteen etenemistä (blogissa siis). Isoja remppoja (ja miksei pienempiäkin) on kiva seurata telkusta, noista sisustus- ja remontointiohjelmista. Nyt onkin tilanne päällä ihan oman katon alla :)

   Poista
 5. Mahtaa olla jännää! Jännää se on täälläkin odotella etenemispäivityksiä!
  Aina mä jaksan hymyillä vienosti, kun joku mainitsee astianpesukoneen - minulla sellaista ei ole ollut koskaan (mutta tiskattavaa olisi nytkin).
  Tsemppiä ja uuden odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tulin justiinsa vessasta tiskaamasta ;D Mies on tuonut jotain ruokaa joskus sellaisessa isossa, muovisessa astiassa (kuin jauhelihamuovirasia, mutta isompi).Siinä mahtuu vessan hanan alla tiskaamaan muutaman astian kerrallaan, eikä kuitenkaan astiat pyöri wc-hanoihin tms. kosketellen.
   Meitä on asunut täällä kaikkiaan 5, kun lapset oli vielä kotona. Tiskikoneen tyhjennys oli aina lasten hommaa, kun se oli helppo kotityö. Aina siitä tuli väittelyä, että kuka tyhjentää ja milloin. Nyt kun se on selkeästi joko minä tai mieheni, tykkään sen tyhjentämisestä. On niin yksinkertaista hommaa. Ei tarvii miettiä mitään ;D Töissä joudun usein tiskaamaan, mutta harvemmin mitään isoja tiskejä.
   Toi uus tapetti oikein hykerryttää minua. En viitsi rullalla laittaa kuvaa, laitan vasta, kun se on seinällä. Nyt on meneillään seinien eristelevyjen kiinnittäminen.
   Yritän keksiä "kehittävää ja hyödyllistä" tekemistä, kun remppamies huhkii rempan kanssa. Ei kehtaa olla laakereillaan itekään. Eilen haravoin jo reippaasti ja tänään olen katkonut kaiken maailman oksia puskista ja pääsen huristelemaan oksasilppurilla, joka viime vuonna ostettiin poismuuttaneelta naapurilta.

   Poista
 6. Voi, voin niin kuvitella kuinka Merri ihmettelee ja kiertelee katselemassa muuttunutta keittiötä! Olipas mukava yllätys, että vanhat kaapit menivät museotaloon ja saavat uuden elämän. Voimia remonttiin ja laitahan jatkossakin kuvia edistymisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan vaihekuvia, kun homma etenee näkyvästi :) Meinasin kirjoittaa tilannekuvia, mutta en taidakaan laittaa. Ei taida remppamies tykätä, jos alan filmailemaan ;D
   Tää menee nyt ainakin ihan hyvin, kun olen lomalla. Loppuviikosta on tulossa koira hoitoon ja se vähän jänskättää. Merri ei ihan täysin ole vielä hyväksynyt, vaikka ei ole kimppuunkaan käynyt. Yleensä se vähän uhittelee, koska ollaan sen reviirillä. Sitten leppyy ja rauhoittuu.

   Poista
 7. Monen keittiön kokemuksella sanon, että sinun pitää Merri pitää nyt jöötä ja olla tosi tarkkana! Muutoin ihmisille tulee mokia, kuten yhden kerran se kun ovilistan takia ei laatikosto auennutkaan (anna mun kaikki kestää). Joten Merri vaadi päästä töihin! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jää keittiöt kakkoseksi! Kuulin juuri, että meille tulee koira yökylään ylihuomenna!! Hei haloo! t: Merri

   Poista
 8. Meilläkin keittiö ja koko asunto kaipaisi kunnon remonttia, aurinkoista alkuviikkoa Sinulle :) - Suvi -

  https://arkipaivienielamyksia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa hyvä tulee :) Yksi asia kerrallaan ja toivottavasti ilman pakkoa.

   Poista
 9. Innolla odotan niin tapettia kuin koko keittiötäkin. Aika monen keittiörempan keskellä on tullut elettyä; se vaatii omanlaistaan retkihetkeä, mutta on myös ihanaa odottaa valmsitumista.
  Kyllä riittää Merrilläkin ihmeteltävää. Vieraita hajuja ja selkeä palvelutason heikennys.
  Langoista päätellen huivista tulee hieno siitäkin.
  Tsemppiä rempan keskellä elämiseen. Ehkä käy vielä niin, että jääkaappi olohuoneessa osoittautuu mukavaksi ratkaisuksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkaappi olohuoneessa olisi kyllä aika kiva lisä rentoutumishetkiin ;D Vielä siihen ihan käden ulottuville.
   Kivalla vauhdilla etenee tämä remontti. Toisaalta kaapit tulevat vasta vapun jälkeisellä viikolla. Minäkin olen jo saanut tehdä jotain, kuten poistella tapettia (vähän), maalata lautoja, hakata nauloja laudoista, siivoilla, hakea kaupasta lisää tavaraa, keittänyt yhden kerran kahvit ;)

   Poista
 10. Tavallaan on ihan hauskaakin elellä vähän aikaa retkielämää. Pidemmän päälle siihen voi tietty kyllästyäkin. Loppujen lopuksi sitä pärjää aika pienellä määrällä astioita ja muuta tavaraa, jos kamppeet on tilapäisesti pakattuna laatikoihin ja pois käytöstä. Huomasin sen joskus, kun osa tavaroista oli varastoituna jonkin aikaa. Merristä ei ehkä olisi ollut apua remontin teossa. Vai olisiko kuitenkin? Tapetin valintaan sillä olisi varmaan ollut hyvä maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, niin uusikin tapetti taitaa olla Merrille mieleinen ;D
   Pitää paikkansa tavaroiden suhteen. Sitten kun pääsee purkamaan tavarat takaisin oikeille paikoilleen, pitää taas yrittää karsia asioita.
   Tällä hetkellä täällä on tosi kylmä, ainakin näin aamutuimaan :) Ovi ja ikkunat ovat olleet päivisin auki, keittiössä ei ole enää pattereita, eikä lämpöpumppu riitä öisin lämmittämään taloa. Tänään on varmaan pidettävä takassa tulet. Sitäkään ei raaskisi aurinkoisella ilmalla tehdä, kun tuntuu, että naapurit nauttii mieluummin raikkaasta kevätilmasta, eikä savun hajusta ;) Ehkä illalla sitten, kun aurinko ei enää paista..

   Poista
 11. Kuvia katsellessani tuli niin elävästi mieleen meidän keittiö remppa. Kaikki oli purettu ja siirretty varakeittiö toiseen huoneeseen. Aluksi se oli aika mukavaa ja erillaista. Mutta sitten tuli kaipuu, kunpa remppa olisi äkkiä valmis. Meillä purettii yksi koko keittiön seinä ulos asti auki, kun siitä tuli kulku verannalle. Onneksi oli kesä aika.
  Kyllä se siitä valmistuu ja pääset kohta kokkailemaan uutukaiseen köökkiin. Se on muuten voin kertoa valtaisan ihana tunne!
  Oikeen mukavia remppailuita sinne.
  Hih Merri katselee silmät pyöreenä,mitä ihmettä on meneillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä kaikki on mukavampaa :) Täällä on tosiaan nytkin aika kylmä. Remontti etenee hienosti. Työteliäs remppamies! Veikkaan, että pinnat valmistuu ennen, kuin saadaan keittiökaapit, jotka tulevat vasta vapun jälkeen.
   Uusi keittiö on varmasti mukava, josko siinä heti osaa/ raaskii mitään tehdäkään :)

   Poista
 12. Åhh det der er litt a v en jobbe!!Uhh huu pusse opp er ikke min grie emn det blir jo så fint etterpå :))

  Skjønne Merri virrer frem og tilbake Nyskjerrig liten pus!

  Ønsker deg en fin vår uke.Her hos meg ventes det snøfall igjen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. What? Is it really going to snow there, again?? Sometimes it snows here, too, also in June, but it´s rare. Now the spring seems to be in time :)
   Merri has so funny expressions. It looks me from the stairs and seems to think that "what`? are you really going to lock me to upstairs again!!?? ". Merri has got food and water, cat litter, and the way out to it´s cage from the window. Sometimes I let it out from the cage door. It has often been outside.
   Good luck to you and please, no snowing for you anymore!

   Poista
 13. Huh! Mikä homma. Katselen oikein hikikarpalot otsalla tätä menoa. Muistan kyllä hyvin oman suuren keittiörempan. Sen jälkeen teimme joskus tosin paljon kevyempää päivitystä: rungot säilyivät ja vain kaapistojen ovet vaihtuivat. Ihanaa on nähdä uutta jälkeä vaikka vanhassa on aina oma hohtonsa. Mielenkiintoisia päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa on hohtoa, se on totta ;) Ei me silti ihan sellaista täysin modernin näköistä keittiötäkään haluttu, ehkä tämä on sellainen hillitympi versio materiaalien puolesta. Induktioliedestä en innostu yhtään, mutta niitähän ne uudet nyt ovat.
   Täällä vedellään juuri kattolaminaatteja kovalla kyydillä. :)

   Poista
  2. Uusia tuulia ja hyviä vanhoja muistoja. Tsemppiä asennuksiin 😊👍

   Poista
 14. Meilläkin olisi tarvetta keittiörempalle (ja kylpyhuonerempalle). Olen kohta 50v enkä ole koskaan tehnyt/teettänyt keittiöremonttia eikä lapsuuden kodissanikaan ikinä tehty sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, minusta tuntuu vähän syylliseltä, että meillä tehdään jo toista kertaa ;D Aika menee niin nopeasti. Meillä asustelee ennemminkin autoremonttihenkilö, eikä kotiremonttihenkilö, mutta avun kanssa näyttää tuokin sujuvan aivan mallikkaasti ;)

   Poista
 15. Merrillä on riittänyt ihmeteltävää! Ihanaa sitten kun on valmista, kestää taas seuraavat 30 vuotta! Kiva että vanhat kaapit pääsivät uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kiva, että vanhat kaapit saivat uuden elämän! Pääsisinpä vielä kurkistamaan, miltä ne näyttävät uudessa kodissaan.

   Poista
 16. Tsemppiä remonttiin!
  Hienoa että kaapit saivat uuden kodin hyvässä paikassa, ja teidän keittiöstä tulee varmaan hieno kun se päivitetään nykypäivään.
  Ihana Merri, hänellä takuulla riitti paljon ihmettelemistä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kierrättämisen aikakautena on hienoa, että vanha keittiö ei mennyt kaatopaikalle. Se oli kyllä ansainnut kymmenien vuosien kokemuksella vielä uuden elämän :)
   Tänään meille tulee koira hoitoon, siinä sitä vasta onkin ihmettelemistä. Ehkä suurin ihmettely on yöaikaan... nukkuuko kukaan ;D

   Poista
 17. Varmasti kiva seurata uuden keittiön valmistumista. Merrilläkin tulee riittämään ihmeteltävää pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on joka päivä yhtä hämmästyneen näköinen, kun se tulee suljetuksi yläkertaan, eikä pääse enää kulkemaan koko talossa ;) Voi sitä hämmästyksen määrää ilmeessä, kun se tuijottaa ;D
   Nyt on katto valmis! mitähän tänään tapahtuu.

   Poista
 18. Työnsä taitavan tekijän jälkeä on ilo katsella. Talon arvo säilyy, kun päivittää pinnat, jos ei ihan museossa asu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :) Museossa taitaa olla ihan omat kuvionsa.
   Mikään remontti tässä talossa ei ole sujunut yhtä sutjakasti kuin tämä. Tätä on todella ilo katsella.

   Poista
 19. Meillä mies teki rempassa kaiken mitä pystyi ja sai tehdä itse. Ostettiin kyllä kaapistojen asennus. Että tiedän miltä tuntuu elää remontin keskellä. Me ollaan remontoitu ja rakennettu jo monta vuotta joko kotona tai mökillä yhteen menoon. Mutta mukavaa kun saatte valmiiksi ja pääsette nauttimaan uudesta keittiöstä. Merrilläkin häntä ei pörhistele sitten enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista remonttia on aina kodeissa ja mökeillä. Meilläkin on mies tehnyt jos jonkinlaista. Usein on ollut joku remonttimies apuna (tai toisinpäin, miten vaan ;) ). Tälläkin kertaa remppailee mukana töiden jälkeen. Mutta kun tuo sydän on enemmän autoremppapuolella, niin nää kotirempat koettelee hermoja ;D

   Poista
 20. Onpa jännä nähdä, mitä tuosta vielä kehkeytyy! :-) Varmaankin aivan ihana keittiö. <3 Merrillä on kyllä todella ihmettelemistä, kun kaikki tuttu on kadonnut. Miltähän se mahtaa tuntua kissasta, kun ei ole samanlaista tietoa ja ymmärrystä kuin ihmisillä...

  Enpä tiennytkään, että sinullakin on kokemusta karavaanielämästä! Hauska kuulla. :-) Mekin kiertelimme lapsena (siis silloin kun minä olin lapsi; vanhemmat oli tietysti aikuisia :-D) Eurooppaa monena kesänä, ja ne muistot on ehkä parhaimpia lapsuusmuistojani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Vanhempasi olivatkin aikuisia ;)
   Me ollaan kierretty vain Suomessa ja pari kertaa Norjan puolella. Paljon on kivoja muistoja. Lopulta lapset kasvoivat niin isoiksi, että ahdistuivat samassa tilassa olemiseen. Toisaalta viikon siedätyshoito yhteiseloa auttaa siihenkin, vaikka tästä olivat samaa mieltä vain aikuiset ;)
   Tulee mieleen kaikki erikoiset leirintäalueet savusaunoineen, kivoine uimarantoineen, hevosratsastuksineen, huvipuistoineen, vesiliukumäkineen, nähtävyyksineen. Vaunuun oli helpompi pakata kaikkea tarpeellista, kuin pelkkään autoon. Yöpyminen Ivalossa oli hurjaa, kun kaikki muut ryntäsivät itikoita pakoon autoon, mutta mies joutui vielä nostelemaan vaunun tassuja ja sai ehkä miljoona itikan pistoa... uhh.
   Keittiö edistyy kovaa vauhtia. Paljon nopeammin, kuin uskoinkaan. Kaapit tulevat kuitenkin vasta vapun jälkeisellä viikolla.

   Poista
 21. Tsemppiä remppa-aikaan! Mielenkiinnolla odotan, millaiset kaapit valitsit!

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!