sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Hamat velhoilee

 Eiväthän ne aiemmat hamahelmi -kokeilut siihen jääneet. Aihe oli niin koukuttava, että päädyin kokeilemaan useampaa eri kuviota. Helmieni värit olivat vähän mitä sattuu, mutta jonkinlainen lopputulos kuitenkin. 

Tässä Harry Potter -logo vielä silittämättömänä.  Oikealla tylypahkan tupien nk. vaakuna ja sen värit (jotka ovat minulla vähän omalaatuiset 😀).


Alla samat silitettyinä. Yllättävän kauan saa raudalla painaa, että sulavat, ja silti tuntuu jäävän vielä noita vähemmän sulaneita joukkoon.  Ensin silitin leivinpaperin välillä tuon piikkitelineen päältä. Kun päälipinta oli sopivan sulanut, jotta sain irrotettua kuvat, silitin vielä molemmin puolin leivinpaperin välissä uudelleen. 


Koukutuin niin tuohon värien välppäämiseen, että tein useana päivänä aina 2 uutta kuviota. Noita isompia piikkipohjia oli minulla vain 2 ja muissa olikin sitten piikit ihan oudoissa järjestyksissä, jos oli kuviopohja. 
Eihän näitä nyt koko ajan yksin tarvinnut tehdä. Aluksi pelkäsin Merrin hyppäävän salaa pöydälle katsomaan, mitä on tekeillä. Sitä ei kuitenkaan kiinnostanut tuon taivaallista, vaikka kuului tippuvan helmen rapsahduskin lattialta. Se linnoittautui puoleen väliin yläkerran rappuja, ulkoiluikkunansa viereen, lämpöpumpun puhaltimen alle.  Saattoi se vähän käydä katsomassa mitä tapahtuu. 
Turhaan pelkäsin räjähdysmäistä ylläriä kissan muodossa.  Merriähän kiinnosti vain helmien asettelu  ja lajittelu. Kyllä se vähän yritti tassulla varovasti täppäistä, ei kai se muuten mikään kissa edes olisi 🙀
Hetkellisen kiinnostuksen jälkeen takaisin lämpöpuhaltimen alle nukkumaan. 


Lopulta minulla oli useita H.P. -aiheisia kuvioita, enkä tiennyt, mitä niillä tekisin.  Kuten sanoin jo aiemmin, hamailu on kuin ristisanojen täyttämistä tai palapelin tekemistä. Niihinkin koukuttuu ajoittain.
Askarteluhuoneesta löysin tuon pienen bambumaton. Olisiko tämä sellainen, jota käytetään susheja tehdessä?  En ole niitä koskaan tehnyt, mutta televisiossa olen nähnyt. 
Ylhäältä vasemmalta löytyy siis Hedwig. Sen vieressä on aika oudon värinen Dobby.  Sen alla on kultainen sieppi Huispaus -pelistä.  Sen alla nuo alussa näytetyt kuviot. 
Keskellä alla lentävä avain Viisasten kiven kätköpaikalta. 
Alhaalla Tylypahkan pikajunan raide. Sen vieressä tuo kakkaemojiltakin näyttävä lajitteluhattu. 


Tämä oli niin mielenkiintoinen aihe, että en meinannut osata lopettaa 😉 Viimein kaikki vähänkään järkevän väriset hamat alkoivat käydä liian vähiin.  Samassa yhteydessä käytin tietysti tuntikausia väreittäin lajitteluun 😂

Harry Potter -kirjat ovat yksi lempikirjasarjoistani. Olen lukenut ne moneen kertaan. Kolme ensimmäistä englanniksikin. 

Iltaisin nukahdan usein helposti laskemalla montako H.P. hahmoa muistan nimeltä (huvinsa kullakin). Joku voi laskea lampaita, minulla on muita laskettavia. 

Taianomaista alkavaa viikkoa Teille Kaikille! 

26 kommenttia:

  1. Onpa kivoja! Monenlaisiin kuvioihin hamat taipuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän minutkin innosti, kun löytyi mielenkiintoinen aihe :) Pitää vaan laajentaa perinteistä ajattelua (tai selata Pinterestiä..).

      Poista
  2. Itse en ole koskaan kokeillut "helmeilyä". Olikohan väärä ilmaisu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoista helmeilyä tuo on ;) En minäkään noita muoviputkiloita osaa oikein helminä pitää, vaikka niiden nimi onkin hamahelmet.

      Poista
  3. Hienoja! Voin kuvitella, että tuohon jää koukkuun ja saa käyttää aivonystyröitään, kun miettii miten kuvan rakentaa. Mulla on yksi pieni hoitolapsi, joka on kauhean suuri Harry Potter fani. Mietiskelin, että pitäisikö tehdä sukat HP-väreissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterestistä löytyy kaikenlaisia malleja. kaikki ei ole hama- malleja, mutta ruutumalli riittää ja oikeat värit. Vietin oikeasti valtavan monta tuntia näiden kanssa ;D
      HP -elokuvissa näkyi tosiaan paljon erilaisia neuleita ja fanittajalle se oikeanvärinen neule kuvastaa varmaan herkästikin aihetta, vaikka asiaan vihkiytymättömälle esim. kaulaliina näyttää raidalliselta :) Ravelryssä taitaa olla ainakin yksi ihan sukkamallikin.
      Sinullakin alkaa tuo neulerepertuaari nyt sitten laajenemaan, kun mielikuvitus pääsee vauhtiin.
      Maanantai on onnenpäiväni, olkoon se myös sinun!

      Poista
  4. kylläpäs on "taianomaisia" merkkejä.
    voi tuota Merrin ihmettely ilmettä,Merrikin taitaa olla "tylypahkaan ".lumoutunut.
    Kiitos,
    Samoin Sinulle:😼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri taitaa sittenkin olla lumoutunut noihin muovisiin nappuloihin, jotka maagisesti liikkuvat astiassa. Siitä kun vähän vauhdilla täppäisi tassullaan, niin saisi kunnon alkuräjähdyksen! Merri on kuitenkin hyvin käyttäyvyvä kissa ja tyytyy vain tassulla kevyesti koskettamaan helmiä (vaikka mieli tekisi jotain ihan muuta...).
      Maukuvaa maanantaita!

      Poista
  5. Kivaa näpertelyä ja ihania. Hamahelmi puuhat ovat kyllä kivoja.Töissä teen paljon lasten kanssa hamahelmillä. Ja tottakai Merri siellä sinulla apuna,ihana kisu! Mukavaa helmikuuta ja alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole pitkään aikaan hamaillu,ehkä lasten kanssa viimeksi. Nyt satuin nuo näkemään kaapissa joku aika sitten ja samaan aikaan Pinterestissä houkuttelevia kuvioita. H.P. napsahtaa aina ;D

      Poista
  6. Kivoja! Helmeilevää helmikuun alkua!

    VastaaPoista
  7. I have never seen or read Harry Potter.But Iam looking at the vikings serie right now..Very cute litty cat and lovely hobby:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikings would propably be my favourite, if I looked it from the start, but now I can´t see it because we haven`t got netflix or anything else like that. I like fantasy and stories like that very much.I`ve seen Game of thrones, Hobits and Twilight etc. Now I`m reading Sally Greens fantasybook Half bad.
      The name Merri, is from the Lords of the Ring -story; that hobit Meriadoc ;D

      Poista
  8. Hienosti hahmoteltu -vaikka en H.P.:sta juuri mitään ymmärräkään. Okei, tykkään pöllöstä eniten.
    Olen alkanut käyttämään töissä sandaaleja. Niiden merkki on Merrell, joten muistan Merrin mennen & tullen vaikka emme olekaan tavanneet.
    Kivaa alkanutta helmikuuta ja uutta viikkoa! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankos Merrillä korvat viuhtoo ja soi monta kertaa päivässä, kun ajattelet sitä ;D
      Tahdikasta tiistaita!

      Poista
  9. kun näin tuon viimeisen kokoelmakuvan, totesin heti, että hieno Dobby. Ei siis ollut tunnistamaton otus vaan ihan näköinen. Keksit kivan tavan saada nämä esille tauluksi. Terveisin kahden luihuisen korpinkynsiäiti. (eli Saukkis)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että noin pitkälle en ole mennyt, että nimeäisin itseni osalliseksi ;D Vaikka olisin ehkä sukua Punurmiolle ;D

      Poista
  10. Tulipa hauskoja <3 Vain mielikuvitus on rajana. Mukavaa helmikuun alkua !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Antaa ideoiden kulkea, vaikka ne oliskin välillä vähän höpöjä. :)

      Poista
  11. Hienoja! Meilläkin on taloss HP-faneja, isoja ja pieniä. Itse tutustuin Potteriin vasta ihan viime vuosina, kun olen ostanut esikoiselleni niitä Jim Kayn kuvittamia versioita, tällä hetkellä vasta neljäs menossa. PItää kyllä otteessaan aikuisenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se aika kovaa kolahti, kun vanhin lapsista luki sen ensimmäisen kirjan. Ensin ei ymmärretty mistä puhutaan, kun niitä taikasanoja lähti tulemaan. Sitten luin itse ensimmäisen osan ja siitä se sitten lähti :) Elokuva ei mielestäni ole koskaan niin hyvä, mutta ekassa elokuvassa on minusta hienosti tavoitettu ne tunnelmat, kun Harry tajuaa, että ei olekaan se, mikä on luullut olevansa.

      Poista
  12. Hauskoja kuvioita! Innostuin viikonloppuna kokoamaan lastenlasten kanssa palapelejä. Koukuttavaa puuhaa sekin. Koira tuli tietenkin "avuksi". Käveli palapelien yli muutamaan kertaan. Aikas röyhkeetä.
    Upea tuo tekemäsi villapaita! Karheat langat on harmillisia. Ani harva voi niitä käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palapelit vie mennessään..tai koira vie palapelit mennessään ;D
      Ihmettelen aina, miten jotkut ihmiset ei tunne karheutta ollenkaan.

      Poista
  13. Hienoja helmitöitä. Taitavasti koostettu!

    Nämä on sellaisia töitä, jotka vievät mukanaan. Tulee ns. himo hommaan. Ei saa lopetettua, kun keksii vaan uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkaansa ;D Mihinkään näitä ei tarvi, mutta ei voi lopettaakaan kun hyvä aihe löytyy :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!