torstai 21. tammikuuta 2021

Huurteiset Sullavikat

 Aiempi neuleiden katselu kai auttoi, kun omatkin neuleet alkoivat valmistua.  Ennen joulua oli niin selvät sävelet, mitä neuloo. Lisäksi oli jonkinlainen aikataulu, vaikka se ei mitenkään kireäksi käynytkään.  Näin joulun jälkeen voi neuloa kaikessa rauhassa, harvakseltaankin. Välillä huomaan illalla, että en ole neulonut yhtään silmukkaa (voi kauhea, ajattelee joku 😉).  

Omien juttujen neulominen on kivaa sekin, mutta aina mukavampaa on, jos joku pyytää  tehdä jotain erityistä, kuten tässä.  Sukat, joita en ole ennen tehnyt. Kokeileminen on mukava haaste.  

Aika jähmeästi lähti käyntiin. En osannut laskea silmukoita millään oikein, kerrassaan typeriä laskuvirheitä. Aloitin sukan moneen kertaan.  Palmikkoisesta resorista tuli aika napakkaa, vaikka tein sen ohjeesta poiketen 3½ -puikoilla. Ohjeessa oli neuvottu käyttämään 3 numeroisia puikkoja.  Lanka on kuitenkin 7-veljestä, joten epäilin tuota puikkokokoa (oman käsialankin tuntien). Valintani osoittautui oikeaksi loppuun asti. 


Ohje on tästä lehdestä. Malli on Mia Sumellin ja nimi otsikon mukainen.  Koska olen niitä ihmisiä, jotka katsovat ohjeet vasta, jos on aihetta (myös kokkauksessa), meni lankavalinta aavistuksen vierestä.  Jossain vaiheessa neuleohjeessa luki, että ota hiekanvärinen lanka. Oliko minulla sellaista? No ei ollut. Olin valinnut jostain syystä harmaan, vain kuvaa katsoen.  Siitä aloin epäillä muitakin valintojani, kun mieleen välähti, että minua on myös värisokeudesta osoiteltu...   Kävi ilmi, että tuo vaaleanpunainen olisi pitänyt olla Lapintaikaa...  No eipä ole. Jäi sitten se pieni kimallus pois... Värisävyt ovat kuitenkin hyvin lähellä oikeaa.  Harvoin tulee tehtyä muutenkaan täysin samoilla väreillä, kuin ohje.  Nyt kuitenkin opin, että jos jotain samoja värejä yritän tehdä, voisi ne langan sävytkin tarkistaa.
Lanka siis 7 -veljestä ja langankulutus 215g. 


Arvatkaa menikö kärkikavennus kerralla maaliinsa? No ei mennyt 😂 Vasta kolmannella kerralla alkoi löytyä koko 39. 
Kuva ei valehtele ja siitä näkyykin, että se on otettu ennen kuin oikeanpuoleinen sukka on päätelty.  Pääteltäviä lankoja oli yllättävän paljon, kun värit vaihtuivat niin pitkällä syklillä. 
Lehden vinkin mukaan nämä olisi nyt sitten laitettava jalkaan talvisen luistelupäivän jälkeen. Ei muuta kuin luistimille! 


Lehdestä löytyi kerrassaan oiva liikuntavinkki! 



Eihän minun yksin tarvinnut neuloa.  Neulekaveri Sam oli uskollisesti mukana useamman kerran.  Sillä on selkeä näkenmys siitä, että neulominen on tärkeää ja kiinnostavaa.  Merri ei oikein jaksa enää kiinnostua moisesta.  


Pitkittynyttä lomaa on vielä muutamia päiviä jäljellä.  Selkä on sellainen, kuin on. Ei se siitä enää 20 -vuotiaan seläksi muutu. Olen uskollisesti venytellyt ja jumpannut sitä päivittäin.  Olen liikkunut enemmän (paitsi en töissä) ja  tehnyt mielikuvaharjoituksia terveestä selästä.  Voiton puolella siis ollaan, luulisin. 

Eilen sain tuon paljon puhutun koronavirusrokotteen. Nimeltään se on Comirnaty ja valitsin sille paikaksi vasemman olkavarren, kun olen oikeakätinen.  Pistos tietysti vähän tuntui, mutta sen jälkeen ei mitään tuntemuksia, ei edes kosketuskipua.  Iltaa kohti käsi alkoi tuntua siltä, kuin olisin nostellut liian isoja painoja (mitähän minä niistäkään tiedän..) tai heiluttanut haravaa vain toisella kädellä. Lihaskipua siis paikallisesti.  Nyt aamullakin tuntuu vielä kosketuskipua.  Päänsärkyä vähän tuntuu, mutta sitä oli jo ennen rokotusta, joten en laita sitä rokotteen piikkiin.  
Rokotteen jälkeen piti istua 15 minuuttia, ennen kuin sai lähteä kotiin. Kaikkia rokotteita annettaessa on aina vaarana harvinainen anafylaktinen reaktio.  Tässä vielä varovaisempi ohjeistus varmaan siksi, kun kyseessä on aivan uusi rokote.  Voin vakuuttaa, että kukaan lukuisista läsnäolijoista ei saanut mitään kohtausta. 
Mahdollisiksi oireiksi ohjeessa mainitaan päänsärky, nivel- ja lihaskipu, kuume, vilunväristykset, väsymys tai huonovointisuus. Lisäksi pistosalueen kuumotus, punoitus, turvotus, kipu, kutina, ihottuma.  Näiden sanotaan häviävän muutamassa päivässä. 
Rokotteesta ei voi saada  koronavirustartuntaa, mutta voihan taudin silti saada vielä tartuntana. muualta. Vastustuskyky nousee pikkuhiljaa ja vasta toisen rokotuksen jälkeen se alkaa nousta sinne 90 -prosentin tasolle. Toisen rokotuksen ajankohdan sain mukaan. Se on 4 viikon kuluttua. 

Nyt pitää vaan toivoa, että rokotustahti kiihtyy ja kaikki halukkaat saavat rokotteen. Eilen ainakin homma sujui ihan  liukuhihnalta.  Lisäksi olisi hienoa, jos mahdollisimman moni ottaisi rokotteen, tai sen kattavuus ja teho eivät riitä nujertamaan tätä tautia. 
Tällä alueella (ja muuallakin Suomessa) on alkanut esiintyä enenevästi tartuntaryppäitä. 

Torstai on toivoa täynnä. Toivottavasti sinullakin!

31 kommenttia:

  1. Ystispäiväsukat, joka päivä, kun on nii monta syräntä. Hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä onkin! Alun värimaailma näytti vähän erikoiselta, mutta kokonaisuus muuttaa aina lopputuloksen.

      Poista
  2. Kauniin neuleen olet tehnyt. Hienot värit! Ja nyt sitten vaikka luistelemaan. - Hienoa, kun olet saanuut rokotteen. Kovasti täälläkin sitä odotellaan, nyt rokotetaan tereysalalla työskenteleviä, mutta muiden rokottamisesta ei ole vielä kuulut mitään. - Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Juu minäkin sain rokotteen jo nyt, kun olen kotihoidossa töissä.

      Poista
  3. Kiitos hyvästä liikuntaohjeesta! Kauniit sukat neuloit ja Sam valvoi puikkojen tahtia, hienoa. On ihan parasta, kun nelijalkainen valvoo laatua ja toteutusta, vuoroa vaihtaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan olekin mainio vinkki! Kolahti minuun oitis ;)
      Taisi nuo minun neulontaongelmat ajoittua just siihen nelijalkaisten vuoronvaihtoon tai ruokatuntiin.

      Poista
  4. Hienosti toteutut sukat. Nyt vain luistimet jalkaan ja lumipyryssä kiitämään pitkin jäätä.
    Minulla on harvoin ohjeiden mukaisia värisävyjä kotona, enkä yhden kerän vuoksi yleensä jaksa erikseen lähteä ostoksille. Juuri nyt pää lyö sen verran tyhjää, että keskityn jämälankojen tuhoamiseen.
    Hienoa, että olet saanut rokotuksen. Vanhempani saivat viime viikolla, mutta itse joudun varmasti odottamaan kesään ellei pidempäänkin. Jatkukoon siis elämä toistaiseksi pääasiassa omissa nurkissa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyryä ois nyt ja eilen huomattiin kävelylenkillä, että isompikin jääkenttä ois jo jäädytettynä...
      Rokotuksen vaikutus antaa vielä odotella itseään muutamia viikkoja, luulisin. Rokotus tai ei, niin töissä suojautuminen jatkuu entiseen malliin. Jospa tää tartuntojen määrä kuitenkin alkais laskemaan. Lehteä kun kattoo, niin lisääntyvät vaan :(

      Poista
  5. Ihanat sukkavillat, kisu on ihana myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täällä olikin melkein viikon ajan 3 kissaa, nyt taas arki palautunut ja Merri yrittää saada huomiota muilla keinoin.

      Poista
  6. Ihanat nuo sukat,olet todella taitava. Ja niin ihana kisu apulainenkin sinulla hommissa mukana. Meillä myös kissat häärii siellä missä tapahtuu. Kiva olet saanut suojan koronaa vastaan. On tämä kyllä niin merkillistä aikaa kyllä,ja tuntuu että lisää tartuntoja tulee vaan koko ajan.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Harjoitus tekee metsurin, kuten sanotaan ;D
      Tällä alueella tuntuu tartunnat lisääntyvän jatkuvasti. Niin kuin kyllä monella muullakin alueella.
      Merrin kanssa ollaan tänään vähän siivoiltukin. Nyt on niin väsy, että vetää tuntikausian päikkäreitä ;D

      Poista
  7. Pirtsakat sukat! Mulla ei puuttuis enää paljoa niistä sukista, joiden tekemistä olen etanoinut piiiitkään. Hyvä, että sait rokotteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi vähän oudoksutti nuo värit, kun alkoivat neuloontua. Kokonaisuus on kuitenkin aina erilainen, kuin alku.

      Poista
  8. Todella kauniit sukat. Et sinä ohjeita näytä tarvitsevankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nää ihan melkein ohjeista tuli tehtyä, mut katoin vaan kuvasta silmämääräsesti värejä. Kerrankin löyty oikeita värejä, kunnes :)

      Poista
  9. Suvat kikat, eikä ohjeita tarvitse noudattaa!
    Vakkalankasuhti tarvitaan, ehdottomasti! Meillä koira kietoo kingat lanttuihinsa, ihan kiusallaan! Kirsu kippuralla seuraa, miten niitä selvittelen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira teksii sulle kekemistä! Se on ihmisen yräs pastava, väittävät.
      Kyseessä oli suivomus tokat, siksi ohje.
      Kouska hammentti, kiitos ;)

      Poista
  10. Kauniit sukat ❤ Ihana kuvio ja kauniit värit! Olet taitava! Kiitos liikuntavinkistä. Noudatan liikuntaohjetta ihan heti 😄 Hyvää viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Vinkki on suorastaan pysäyttävä. Se oli ainoa niistä monista, joka tarttui heti silmään :)

      Poista
  11. Ihanat sukat!!
    Ja tuo liikunta -neuvo :ihan paras! Kiitos! 🤗
    ..minäkin nakkasin vierotus-oireissani toiseen blogiin..kymppilenkin?...vinkin?🤣😮😏
    ihana killi 😻
    ....hetkinen???😮
    nyt olen puonnut kärryltä!
    mitäs salakieltä 😮😏🤣,nyt oikein kirjoitellaan:=)
    Hyvä että ensimmäinen rokote annettu,(toivottavasti vasen käsi jo ok:)
    🤪me saadaan viimeisenä......
    Mukavaa viikonloppua!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minusta liikunta pitäis olla innostavaa, eikä ruoskivaa, joten tällainen vinkki on ehdottomasti lempeä ja ymmärtävä, kannustavakin.
      Juu SatunNainen Paula oli salakielituulella ;D Mutta minäpäs osaan sitä myös!
      Kympin lenkki kuulostaa aika isolta, mutta tarkemmin tarkasteltuna ei sittenkään ;)
      Kädessäni vielä vähän kosketusarkuutta, ei muuta. Toivottavasti rokotukset etenee nopeasti. Jos kaikki ottaa, niin sinä olet sitten viides miljoonas.. ai mutta alle 16 -vuotiaille ei anneta, joten ei sulla ihan niin kauan mene ;D

      Poista
  12. Tuommoisen kutomiskaverin ottaisin tänne. Vanha herra ei kehrää =(

    VastaaPoista
  13. Sinä ihmettelet muiden taitoa tehdä ristipistotöitä, mutta minä ihmettelen sinun taitoasi neuloa toinen toistaan kauniimpia sukkapareja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että maailmassa monta on ihmeellistä asiaa ;)

      Poista
  14. Kyllä ovatkin niiiin tosi kauniit sullavikat, että vau!
    Ja sun omilla lankavalinnoilla ja ohjeilla ne parhaat sukat valmistuukin näemmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi oli tosi outoa väritystä, kun lähti neulomaan, mutta kokonaisuus näyttää kivalta. Aika lähellä oikeita värejä kuitenkin :)

      Poista
  15. Hienot sukat olet saanut aikaiseksi ja nuo värit näyttää kyllä ihan samoilta kuin lehden kannessakin! Ja tuo liikuntaohje; muutahan ei tarvikaan👍👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin lehden kuvaa ja valitsin langat ja iloitsin, kun kaikkea löytyi. Sukkiahan tehtiin ruudukkokuvion mukaan pääasiassa. Jossain vaiheessa luin sitä kirjoitettua ohjetta (vamraan kantapään kohdalla) ja siellä luki että hiekanvärinen lanka. Hölmistyin siinä kohtaa, että mikä se on? Pakko oli tarkistaa, että missäs sitä pitäis olla ja värikoodin mukaan minulla olikin väärää lankaa. Sitten heräsi epäilys, että onko muutkaan oikeita, kun minua on täällä kotona värisokeudestakin mollattu. Se kimallus jäi sitten kokonaan pois, kun se ei oikein lehdessä edes näy. Olishan mulla sitäkin lankaa ollu... ;D
      Tuota liikuntaohjetta on helppo noudattaa!
      Hyvää ystävänpäivää!

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!