lauantai 9. tammikuuta 2021

Hamahelmet käyttöön

 Ulkona on 10 astetta  pakkasta, mutta Merrin täytyy päästä joka aamu haistelemaan ulkotuulia, edes hetkeksi. Jotain hajuja siellä on lumenkin keskellä. Lisäksi siipiveikot lentävät jossain yläpuolella. .. jospa kuitenkin erehtyisivät hetkellisesti koukkaamaan tähän hyppyetäisyydelle...  Kannattaa olla jo kyyryssä varttumassa, että on sitten valmiina ponkaisemaan. 



Ulkoilmasta sisään lämmittelemään. Päivät kuluvat pääosin päiväunia nukkuessa. 
Jaa, mutta eihän nyt sentään! Tässä tehdään suunnitelmaa päivän kulusta. Ehkä juuri ruokalista suunnitteilla... koemaistaminen kieltä lipoen. 


Välillä tietysti voimistelua ja venyttelyä. Reisilihakset ovat kovilla ponkaisuista ja juoksupyrähdyksistä. Pitkät selkälihakset ja vinot vatsalihakset kaipaavat huoltoa. Tiedättehän. 


Voiko kissa tehdä kahta asiaa yhtäaikaa?  Siis nukkua ja voimistella... ehkä tässä onkin juuri sellainen pysytään venytyksessä -vaihe. 



Lopuksi vielä täydellinen rentoutuminen (ja pehmeän vatsaturkin esittely 💖). 

Neuleasioissa ei mitään näytettävää, valmista.  Päivät kuluvat hitaasti.  
Pinterestistä osui silmiin hamahelmijuttuja. Niitä piti sitten selailla lisääkin ja yht´äkkiä piti lähteä etsimään omia hamakätköjä.  Helmiä jäi runsaasti lasten kanssa touhuiluista. Sen koommin niihin ei olekaan koskettu.  Hamailu ei ole minusta koskaan ollut kovin innostavaa touhua. Nyt löytyi kuitenkin hauskoja aiheita, joita piti kokeilla.  Helmiä oli monessa eri astiassa; pulloissa ja pusseissa väreittäin, sekä isompi aski sekavärisiä helmiä. Tarvitsin ruskeita ja piti tietysti selata se koko sekaväristen astia läpi.  Saumurin pinsetit olivat hyvänä apuna nyppimisessä ja asettelussa. 
En tiedä kumpi oli viihdyttävämpää, kuvion muodostuminen vai värien riittävyyden jännittäminen.  Tuli mieleen, että homma on kuin sanaristikoiden täyttämistä. Valmis osio etenee hiljalleen ja etsitään oikeita asioita oikeisiin kohtiin. Ruudukkokuviot käyvät varmasti neulontaankin, enkä tiedä olivatko ne alunperin suunniteltu hamoille vai jollekin muulle. 
Aloin tekemään kahta samanlaista yhtäaikaa ja ilmeni, että jouduin lopuksi yhdistelemään niitä värien takia. Lisäksi päivänvalossa touhu oli ihan ok, mutta illlemmalla jatkaessani valo tekikin tepposet, enkä nähnytkään kunnolla! Tässä tuli kai taas esiin se värisokeus, jolle perhe on naureskellut aina, vaikka en itse ole sitä huomannut.  Tuossa ylimmässä on selvästi violettia mukana! Kuva ei valehtele, vaikka silmät valehteli. 
Helmipetikin sai käyttöä, vaikka oikeita helmitöitä ei ole tullut tehtyä pitään aikaan. 
Piikkipohjia oli jos jonkinlaisia.  Osan reunojen piikeistä oli silittäessä litistynyt, eikä niihin saanut helmiä. 


Silittäminen olikin sitten kärsivällisyyttä vaativa juttu. Käytin raudan ja helmien välissä leivinpaperia. Muovi suli epätasaisesti ja paikkailin moneen kertaan.  Piikkilevystä irrottaminen oli myös hankalaa, kun osa oli tosiaan niitä sulahtaneita piikkejä ja hamat niissä jäykemmin kiinni. 
Loppu hyvin, kaikki hyvin. 
Kyseessä ei ole kakka -emoji, vaan lajitteluhattu Harry Potterin velhomailmasta. Vasemmalla Harryn pöllö Hedwig. 


Onnea kaikille, joilla on tänään syntymäpäivä! 

28 kommenttia:

  1. Suloisia kuvia Merristä. Ei viihdy meidänkään Maija kauaa ulkona ja Ahududu kääntyy jo rappusilta häntä paksuna takaisin. Ei ole talvi kissojen lempivuodenaika. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin vähän ulkoilua, pääosin päiväunia ;D

      Poista
  2. Merri <3 Samaistun nyt illasta Merriin - loikoilen ja venyttelen, unikin meinasi äsken silmiä lupsuttaa. Hamahelmeily on mukavaa. Siitä onkin tovi, kun viimeksi tein hamahelmitöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hamoissa tarvitaan näköjään materiaalia ja riittävän kiinnostava aihe :)

      Poista
  3. hieno rentous.meille ilmestyi pihan ohi kävelylle eilen 2 ilvestä.onneksi kissa osaa jo varoa mutta ainahan on vaara.on se muuten kenkkua hommaa tuo silitys.äsken taistelin itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kamalaa! Ilveksiä noin lähellä! Miä olen pelänny lähinnä mahdollista kettua, mutta ei niitäkään ole hetkeen näkynyt.
      Silityksestä muuten kyllä tykkään, mutta tässä kohtaa en :)
      Kiitos kommentista ja mukavaa päivän jatkoa!

      Poista
  4. Hih, hymy huulilla kakka-hamahelmityöstä! Ja kylläpä olet napannut Merristä ihanat venyttelykuvat!
    Venyttelevää ja notkeaa uutta Vuotta Sinullekin, asioiden parissa joista itse eniten nautit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo aikalailla siltä kakka-emojilta näyttää, jos ei ole taustatietoa ;D
      Kyllä täällä on nyt venytelty ja vanuteltu, sekä jumpattukin, kun selkä kenkkuilee. Ehkä se siitä vielä norjistuu noilla ohjeilla ;)

      Poista
  5. i love you kitty cat!!Cats know how to relax for sure :))

    Nice hobby too!
    Very creative you are :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cats know also, if there´s cold outside, don´t go there. If you want to get up in the morning, wake everybody. If you don´t like your food, don´t eat it, ask other food. That`s for learn to people, too ;D
      Thanks for commenting and have a nice day!

      Poista
  6. Merrin voittanutta ei oo..tuossa voimistelu/venytys esittelyssä.Tietenkin on Merrin normi päivää,,kaikki nämä suoristukset-Kiitos Merri!😻😊
    ---hyvää tekis vanhoille ronkille..nuo venyttelyt👵👩‍🦳🧓
    ..minulle ihan uusi tuttavuus nuo "hamahelmeilyt":)
    Mukavaa sunnuntaita,,jokos on lumikolaa saanut ulkoiluttaa⛄❄🤍🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo niin rennolta näyttää. Minulla selkä kenkkuillut ja olen lojunut "yhtenään" maassa yrittämässä samoja venytyksiä, ei suju. Kateeksi käy. Olis vaan pitäny itekin alottaa 3 vuotiaana, niin nyt ois jo vaikka kuinka notkea!
      Hamat on ehkä enemmän sellanen lapsille suunnattu juttu? Meilläkin jääny niitä lasten ajoilta. Minä tietysti silloinkin hamstrannu niitä ja nyt riittää vieläkin;)
      Pariin otteeseen on lumityöntarvetta ollu. Meillä kun on tollanen automies, niin onhan sillä tietysti aurallinen mökinjä, millä se työntelee koko pihan (vain ovien ja seinustojen edustat lapioitava) ja vielä 2 naapurinkin pihan, kun on ikäihmisiä. Minä olen säästyny koko hommalta! Vähän liian helppoa, eikö? Keväällä sitten haravoin tuolta nurmikolta niitä hiekkoja, jotka sinne on talvella lumen mukana pökätty ;)

      Poista
  7. Nämä helmihommat on valtavan kivoja. Joskus innostun itsekin. Ostin tovi sitten Ikeasta ison purkin. Uutta inspistä odotellen siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä taitaa tarvita vaan vähän "aikuisempaa" ideaa, kuin lasten kanssa hamaillessa ;) Harry P onkin tosi aikuismaista ;D

      Poista
  8. En ole koskaan käsitellyt hamahelmiä ja siksi tuo silittäminenkin oli mulle ihan uutta.
    Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hamat on irtonaisia pötkylöitä, jotka kiinnittyy toisiinsa sulaessaan kuuman raudan alla.
      Sitäpä samaa, lumisateista sellaista :)

      Poista
  9. Kissamaisen ihanaa ja levollista sunnuntaita.
    Hamahelmistä saa näköjään vaikka mitä kivaa. En ole koskaan kokeillut, materiaa kyllä olis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vähän kuin palapeliä tekis, ei pysty lopettamaan värien etsintää ja asettelua :)

      Poista
  10. Hihii, ihana Merri, mahtavia asentoja! Kissoista pitäisi ottaa oppia tuossa venyttelyssä!

    Itsekään en ole hamahelmistä mitään kokeillut tehdä, ihastuttava tuo pöllökin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat kyllä panostaa tuohon palautumiseenkin aikalailla ;)

      Poista
  11. Kissanpäivät Merrillä <3 Hamahelmiaskartelua en ole koskaan kokeillutkaan. Mukavaa alkanutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän moni on todennut että ei ole kokeillutkaan. Hämmästyttää kun niitä tursuaa joka kaupassa. Lasten kanssa näitä tuli joskus aloitettua.
      Inspiroivaa vuotta myös sinulle!

      Poista
  12. Tunnistin askartelemasi hahmot! Hama-helmijuttuja meillä oli pilvin pimein, kun lapset askartelivat mummilassa. H.P.-aiheita ei silloin kukaan hoksannut tehdä. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin vasta nyt osui Pinterestistä silmään kuvio, josta tuli hamat mieleen. Nyt olen tehnyt vielä 4 lisää ;)

      Poista
  13. Samoin täällä en ole koskaan hamojen parissa viettänyt aikaa enkä tehnyt mitään. Nähnyt olen joitakin juttuja täällä blogeissa. Kyllä Merri on ihana kuvattava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähny myös niitä askarteluja netissä, että on sulatettu esim. maitotölkin korkkeja tai limsapullon korkkeja. Toimiikohan ne samalla periaatteella, en tiedä.

      Poista
  14. En ole koskaan askarrellut hama-helmistä, enkä muista askarteliko lapsetkaan koulussa tai kerhossa, ehkä, on vaan mennyt pois mielestäni. Hyvä vertaus tuo sanaristikon täyttäminen. Minulle tuli mieleen ruutuvirkkaus. Merri sopisi vaikka partioon tai nokikolariksi, aina valmiina ja yhä ylös yrittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruutuvirkkaus tai palapelin tekeminen, värien etsiminen. Tänään vietin tällaista laiskan turhaa aikaa järjestelemällä hamoja väreittäin... ;D

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!