keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Vyölaukku, farkut osa 9

Jonkinlainen vyölaukku teki tuloaan.


Lähtökohtana farkkujen takatasku, kangasta, vanhasta repusta talteenotettu hihna lukkoineen. 


Taustakankaan  liimasin kuumaliimalla siististi taskuun.  Hihnat on ommeltu koneella.  Hihnaan jäi vielä säätövaraa pituudelle. 


Vyölaukkua voi käyttää näin, tai sitten minkä vaatteen kanssa tahansa, vyölenkeillä tai ilman. 
Lisäuskottavuutta löytyi kangasmerkkilootastani. Tämä tuli ostettua viime syksynä Karnaluksista. 
Ompa kuvassa rötjöiset farkut....taitavatkin päätyä pian saksien ääreen....


Tällaisista vyölaukuista voi olla montaa mieltä...


Merri päätti eilen ottaa "takin" (valjaat) pois ulkona, kun se oli jäänyt jumiin. Kumpikaan meistä ei hetkeen ollut katsonut, miten kissalla menee. Ehkä se oli ollut jumissa jo jonkin aikaa. Takki kuitenkin jäi ja kissa lähti, mutta mihin? 
Tallin nurkille oli tullut tuttava koiransa kanssa juttelemaan. Koira katsoa nillitti pihalle päin ja ajattelin kissan olevan jossain katsomassa takaisin. Olihan se!  Tavanomaisessa paikassaan. Takkia ei kuitenkaan ollut päällä. Merri oli kaikessa rauhassa katsellut koiraa. Minut nähtyään se naukaisi ja tuli syliin! 
Kyllä meitä nauratti, kun pohdittiin, mitä se oli oikein miettinyt ja kuinka kauan oli ollut jo vapaana.  Kissan luulisi lähtevän livohkaan heti, kun naru irtoaa. Merri on kai niin tottunut pihapiiriin ja naruun, että sitä ei huvittanut lähteä, kun koirakaan ei lähtenyt.

Mitä minä sitten olin tekemässä tekemässä? 
Loma ja lepäily lähtivät hyvin käyntiin.  Olin aiemmin heittänyt vitsiä, että eiköhän osteta oksasilppuri, niin saadaan puusilppua pensaiden juurille. Silloin se oli pelkkä huvittava ehdotus. Tuossa yhtenä päivänä meille sitten olikin ilmestynyt oksasilppuri! Naapuri oli myynyt omansa pois. 
Vaan eipä ollut oksia! Mikä avuksi?
Vähän aikaa patsastelin pihalla ja heiluttelin oksasaksia. 


3 jasmiinipensasta päätyi siistimisvimman kouriin.  Hämmästelin oksia katkoessani ja pois kantaessani, että miksi en ole aiemmin tajunnut karsia, kun nurmikon leikkaaminenkin on ollut hankalaa roikkuvien oksien takia.  Nämä kaikki puskat on joskus leikattu ihan maan tasalle, mutta ovat kovia kasvamaan.  Risuja tuli valtavasti, isojakin oksia. 
Seuraavaksi oksasaksikäsittelyyn pääsi hevoskastanja. Se on tavallaan kiva puu, mutta roskaa tulee syksyisin ihan valtavasti. Yritimme joskus jo "tappaa" sitä leikkaamalla sen karskisti poikki. Sepä sitten hullaantuikin kasvamaan ja leviämään oikein kunnolla! Niinpä en nytkään kuvittele, että se tuosta kärsisi, vaikka sekään ei haittaisi... 
Seuraavana päivänä viimeistelin homman sahan kanssa, kun ei ollut enää autoa edessä.  Latvus oli todella korkea ja oli paksuja oksia.  Samanaikaisesti naapurissa lauloi moottorisaha. Sanonpahan vaan, että tosinaiset ne sahaa ihan käsipelillä vaan! 


Mikäli asuu omakotitalossa, on kesälomalla aina tapana tehdä polttopuita, vai mitä? Napsin oksasaksilla ja sahalla 2 kottikärrillistä poltettavia kalikoita. Huomatkaa komea, uusittu rengas kottareissa! Ei tarvinnut enää lutoilla kumeilla työnnellä, kuten kompostin tyhjennyksen aikaan. 


Näistä kaikista koitoksista syntyi valtava määrä risua ja oksaa. 
Vihdoinkin pääsin kokeilemaan oksasilppuria! Se oli kuulkaas mahtavaa! En olisi ikinä uskonut, että tällaisella vempeleellä voi oikeasti silputa jotain ilman jumituksia ja oksien pienimistä. Isotkin oksat menivät aukosta sisään, kun leveämpää latvusta puristi kasaan! Metelikään ei ollut niin kova, kuin olin kuvitellut. 
Vaikka en edelleenkään päätyisi kauppaan ostamaan silppuria, niin tähän vempaimeen olen oikesti tosi tyytyväinen! 

Varastossa on Merrin mielestä paljon parempaakin katseltavaa, kuin joku silppuri...


Mukavaa PikkuLauantaita kaikille!

18 kommenttia:

 1. Hieno ja niin kätevä tuollainen vyölaukku! Kyllä nyt pihoilla hommaa riittää. Tuollainen oksasilppuri on varmasti kätevä! Mukavaa viikkoa ja ihanaa lomaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin omaperäinen ;)
   Silppuri on tosiaan tosi hyvä!

   Poista
 2. Jopas siellä ollaan oltu ahkerana!
  Mä olisin varmaan laittanut sellaisen remmin vyölaukkuun (näpsäkän näköinen), jotta ylettäisi olan yli. VyötäröNI kannattaa (muulloinkin, mutta varsinkin "näinä aikoina") jättää mahdollisimman vähälle huomiolle, arghh. :(
  Tuohon kenkään silppurin alla/takana kiinnitin huomioni. Niin ihana! Kai sulla on siinä kesällä kukkia? Pakko olla!
  Ps. Näyttää, että kottikärryt ei pääse 'hukkumaan' syksylläkään lehtikasojen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kengässä on kukkaa melkein joka kesä. Ihmeen hyvin kestäny vuosien saatossa, vaikka on tosi vanha.
   Minulla tää ahkeruus kulkee vähän niin kun puuskissa. Välillä ei tehä mitään ja sit kun tehään, niin ei osata lopettaa, ennen kun on valmista ;) Tää pätee usein käsitöihinkin. Tosi tylsä jatkaa siitä, mihin on aiemmin päässy, jos joutuu lopettaa kesken, näin ainakin muissa kuin neuloksissa.
   Kottikärryjen sitruunankuorirengas onkin nyt kuulemma ikuinen, ei puhkea!

   Poista
 3. No nyt on kyllä asennetta vyölaukussa :) Ja voi Merriä. Mitähän mahtoi kissa ajatella karkumatkallaan.

  Kottikärryt varmaan menevätkin sitten kuin ralliauto, kun rengaskin on noin räyhäkkä. Mutta tuolla sun työntekemisen vauhdilla pitää kyllä varmaan ollakin aikamoinen vauhti myös kottikärryissä. Onnea oksasilppurille. Vaikuttaa näppärältä peliltä.

  Hyvää pikkulauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kerran tehään, tehään kunnolla, tai sitten ei tehä mitään ;) Siinä on minun työt.
   Vieläkin tota oksasilppuria hämmästelen, että ei ollukaan mikään lelu, kuten kuvittelin. Nyt kun sais lisää oksia... mitähän nyt silppuais, pitänee mennä naapurin puolelle..

   Poista
 4. no joo nyt sinä ,minulle parhaan idean keksit!!!
  KIITOS!!
  Hieno vyölaukku!
  Tiiätkös jos minä tekisin ),usean taskun,sellaisen tasku,taskun viereen,ja laittaisin siihen vyön ,hah,nyt varmaaan kaks vyötä liittää nippusitteellä kiinni...mulla kaikennäkösiä kevät tarviketta etsii taskua,ei oo!!!kaikki housujen taskut ommeltu kiinni,peffa-paikaksi tikattu:)
  Tuo taskujen ompelu siihen liittyy sellainen ,,muukin juttu,tuo paksu -osa minua..,varastaa taskuista levikettä itelleen,ikäänkuin taskut toimivat kiilana....nyt rajoittuu suoraviivasemmaksi nuo minun pers-sivut:))..nappia kyllä käy sääliksi sillä on kova paine pitää koko olemus..napin takana...
  nythän mää kekkasin teen kuminauha jutun ,vyöksi!,heleppo pukia pihakampeitten päälle.yes!!!!ja siihen roikkumaan taskuja ja taskuja.ja pari taskua lisää!
  Voi KIITOS ,tästä ideasta!
  Tavallista kuletan ämpärissä,kaikkia roinia,saksia,naruja,puutarhasakset,jokunen klipsukka=kiinnitetään jotain johonki:))
  Meillä myös silppuri,on hyvä,siinä onsemmonen juttu laitetaan jatkojohon ei pistoke vaan toinen ,ja minä hermoromahuksen partailla kerran yritin auton lämmitysroikkia ja vaikka mitä,naapurin isännältäkin hain apua,ja arvaappa ,kumpi lopujen lopussa älysi homman.Minä!!
  joo tosi -nainen sahaa käsisahalla....samaa mieltä!!
  Kyllä Merrikin ymmärtää vyölaukkujsen merkityksen..mutta kun löysi jotain niin mielen kiintoista,mitä??? ihmettä noin tarkkaavaisena kattoo;)?
  :)))ihana kenkä-ruukku;))))
  hitsi,kaikki nukkuualkaisin heti ompelemaan tasku.taskua..
  Kesälomalla,onkin mukava noita puu/pensas-juttuja tehä!
  Mukavaa torstaita.:)

  jk-kirjotin niin pitkää että pikku-lauantaikerkes loppua;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tekis sellasen lokerikko -essun taskuista johonkin pohjakankaaseen? En tiiä onko raskaampaa kantaa pihalla kaikkea tavaraa taskuissaan, vai kävellä hakemaan yks kerrallaan mitä tarvii, kuten miä teen ;D
   Pitäiskii käydä hautausmaalla viemässä kukka, jonka ostin sinne. Istutuslapio matkaan.
   Sinäkö siis irrotteut housuista taskuja ja teetkin niistä paikkoja..? Ymmärsinköhän nyt ihan loppuun asti;)
   Ei noi vempainten käytöt aina aukee, mut hyvä on nähä, että ei aukee muillekaan ;D
   Torstai on toivoa täynnä!

   Poista
 5. Miten aiemmin näyttämäsi kangaspino on huvennut? Taskupussi on kiva! Vähitellen kesän edetessä pihatyöt tulee vastaan, ei kiireellä, mutta ilolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hitaasti, mutta nyt siellä on sentään tapahtunu jotain pöyhintää! Kiitos kannustuksesta! Olis oikeesti kiva, jos vois vaan käyttää niitä pois, tavalla tai toisella. Tässäkin nyt meni hiukan tohon taustaosioon ;D

   Poista
 6. Ihan kiva taskulaukku. Meidän pojalla kun oli kissa ja se oli hänen mukana mökillä ja hihnassa ulkona. Me menimme puutarhan puolelle ja kissa jäi hihnaan mökin eteen ja hihna sidottuna silloisiin portaisiin. Se kun ei nähnyt enää meitä oli irrottanut joten valjaista ja tuli meidän perään puutarhaan. Kyllä poika pelästyi jos vaikka olisi lähtenyt omille teilleen. Jänniä nämä kissat. Meillä on ollut vuosia jo haketin ja hyvä peli on saa ihan ilmaiseksi kariketta pensaille ja oksat pois tontilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä juttu ois, jos lemmikki katoais vieraassa paikassa. Eihän se ehkä osais takasinkaan ja oisko sitten ketään edes enää paikalla. Merrikin lähti eilen naapuriin taas vaihteeksi. Jos alkaa käydä liian usein näitä vapaudenkaipuita, niin pitää kehitellä suunnitelma B. Toisaalta jännitti kissaa kovasti, kun näkyi sitten menevän melkein maata myöten hiipimällä naapurin pihaan. Sinnehän se vahtii aina muutenkin aidan alta! Kun menin lähelle, se kääntyi kattomaan, että mitä asiaa ja tuli syliin :)
   Mietin tässä puutarhahienouksia taitamattomana, että alkaako nyt joka paikassa kasvamaan hevoskastanjaa, kun vein silppua pitkin pihaa... alkaa tietysti jostain oksanpalasistaki kasvaa, kun on niin kovaa kasvamaan :)

   Poista
 7. Kivan tuo taskulaukku, sellainen johon saa sopivati kaiken tarpeellisen ja jää vielä kädet vapaiksi sen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hassuhan tämä on farkkujen kanssa sommiteltuna, kun on noita taskuja muutenkin. Mutta jos ois sellaset vaatteet, joissa ei ois mitään taskuja ja pitäis saada rahapussi ja puhelin mukaan niin tää vois olla ihan ok. '
   Kiva kun kävit ja kiitos kommentistakin :)

   Poista
 8. Kätevä vyölaukku!
  Mökillä ois tarvetta hakettimelle, eikä loppus tavara kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä tosiaan ois. Mut toisaalta siellä ei tarvita sitä lopputuotetta, kun on metsäinen piha. :)

   Poista
 9. Siis nykkö nää vasta oksasilppurin sait??? On kolme konetta, joita ilman nainen ei tule toimeen: pesukone, imuri ja oksasilppuri. Mies ei kuulu konekategoriaan, kai ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai? En tiennyt! Nyt minulla ei ole enää oksia, joten mitäs tehdään?

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!