maanantai 25. toukokuuta 2020

Farkkuinen loota (farkku osa 13)

Ostin uudet työkengät. "Tingin" mukaan laatikon, jossa kengät olisivat kuuluneet olla. Pyysin niitä askarteluun. Sain kolme!  Sanoivat, että niitä menee koko ajan pahvinkeräykseen. 
Kenkälaatikko on säilytystilana jo aika kivan kokoinen 


Vähän siistimistä ja koristelua piti olla, joten päälystin lootan farkulla!  Nyt täytyy tunnustaa, että olen tehnyt muutaman jutun melkein käyttämättömästä farkusta.  Olen aloittanut vuonna nakki ja muusi, tekemään tyttärelle farkkuhousuja. Hyvin edistyivät, kunnes tuli pysäys. Se pysäkki oli nähtävissä vieläkin. Housujen kangas, sekä ylijäämäfarkku on nyt päätynyt myös askarteluun.  
Laatikko tuli päälystettyä. Käytin kuumaliimaa. 


Päälystin myös laatikon sisäpuolen, sekä pohjan.  Kankaiden yhtymäkohdat kaipasivat vielä siistimistä, joten liimasin tuota vaaleaa nauhaa näihin kohtiin. Näyttää maalarinteipiltä, mutta ei siis ole!


Pääliosaan sentään löytyi ihan käytettyäkin farkkua, taskun ja vyölenkkien osalta.  Merkit liimasin päälle erikseen. 


Taskuunkin voi laittaa jotain. 


Laatikko on hyvän kokoinen ja sinne mahtuu jonkin verran tavaraa. 
Näin jälkikäteen arvioituna kangasta tuli kannen sulkemiskohtiin lähes liikaa. Laatikko oli etenkin aluksi vähän jäykkä avata ja sulkea.  On kuitenkin löystynyt vähän. 


Minulla on käytössä ennestäänkin monta kenkälaatikkoa, vaikka tämä onkin ensimmäinen, jonka olen päälystänyt.  
Säilytän niissä mm. kortteja, korttiaskartelun pienimpiä tarpeita, kirjontalankoja, kuminauhoja. 
Mitä sinä säilöt kenkälaatikoissa? Miten olet muokannut laatikoita? 

Neulottukin on, neulontakaverin kanssa tietysti. Sam otti oikein sydämen asiaksi olla lähellä, jos vaikka tarvisin ohjeen kanssa jotain apua. 


Viime aikoina on ollut jotenkin jatkuva väsymys päällä työpäivien jälkeen. Eilen meni kevyesti kahden tunnin päiväunet, eikä haitannut yöunia yhtään.  Etenkin aamuvuorot ovat minulle tällaisia, kun en ole mikään aamuihminen. Useamman päivän aamuherätykset ja täyden  höyryn työpäivät vievät mehut kropasta.  Kotona ei jaksa tehdä enää mitään.  Pakollisten ruokakuvioiden lisäksi alkaa puikkojen heilutus olla ainoaa liikehdintää. Onneksi sitä voi nyt tehdä myös ulkona, joten tulee samalla raitista ilmaa...
Samalla ihmetyttää, että ei ole tullut soitettua yhtään.  En edes muista, milloin olen viimeksi kaivanut huilun esiin.  Korona kielsi orkesteriharjoitukset. Tuntuu, kuin soittaminenkin olisi samalla kielletty.  Voisihan sitä soittaa kotona ja harjoitus olisi aina hyvästä. Vaan miksi harjoitella?  Minulla pitää olla aina jokin tavoite ja nyt sitä ei ole. Miten selvitä soittolamaannuksesta? 
Ehkä tässä kaivataan nyt vain ryhdistäytymistä. Taidan antaa itselleni lupauksen, että kaivan tänään....ööö ehkä sittenkin tulevan viikon aikana huilun esiin, "ilahdutan" Merriä ja luikautan muutaman äänen. 
Pitäisi varmaan luvata myös muitakin asioita, kuten ruohon leikkaaminen ja siivoaminen... vaan sellaista en lupaa. Silti toivon, että jokin osa niistä toteutuisi "kuin itsestään". 
Tänään ja huomenna on iltavuoro, klo 14.21-22. (meillä on hassuja kellonaikoja).  Ajan ollessa rajallinen, ei hommat lähde käyntiin.  Toisaalta, jos saa jotain tehtyä, niin hämmästyy, miten pienessä ajassa se lopulta tapahtui. 

Olisiko heittää jotain tsemppaus- ja ryhdistäytymisneuvoa? 

20 kommenttia:

  1. Näppärä laatikko, joka minun silmissä alkoi välittömästi 'huutaa' sisäänsä valmiita villasukkia "varastoon". Tupon parvekkeella on VIISI kenkälaatikkoa. Hmmm...
    Tsemppausneuvoissa olen surkea, pahoittelen. Jospa sitä energiaa alkaisi kertymään jos/kun ilmat alkaisi edes vähän lämpenemään? Tsemppiä nyt kuitenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! ;D
      Nyt vaan lootia tuunaamaan! Paperilla tulis varmaan helpommin, mutta kun se farkku ;)

      Poista
  2. Kenkulalaatikot menee nykyään pesään. Mut tämä sinun laatikkosi on kyllä magee. Hyvin on taas hyödynnetty kangasta.
    Mä niin yhdyn päikkyihin. Helposti uni maittaa, mut sinnittelen töiden jälkeen, ja nukun vain tarvittaessa työmatkat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;D Ja kangasta paukkuu menemään ;D
      En miäkään yleensä nuku päikkäreitä, vaikka helposti nukahankin tilaisuuden tullen.

      Poista
  3. Kivan laatikon päällys. Minulla on aika paljon rikkinäisiä farkkuja mistä voisi tehdä vaikka mitä mutta en ole saanut aikaiseksi.Tuunatussa laatikossa voisi säilyttää siemenpusseja tai vastaavaa.
    Joskus on sellaisia aikoja kun väsyttää ja laiskottaa ja ne menee ohitse aikanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut asiat kai sitten kutsuu enemmän kuin toiset. Ne toiset vaan tuppaa olemaan aina niitä samoja (siivous yms.)
      Pitkän vetkuttelun jälkeen sain käytyä kaupassa. Sitten aattelin, että leikkaan pienen pläntin nurtsia. Meni niin sujuvasti, että leikkasinkin koko yläpihan, noin puol tuntia. Nyt on hirvee hiki ja töihin pitäis kohta lähteä.

      Poista
  4. Minulla on palon erilaisia ja erikokoisia laatikoita (kenkä ym laatikoita,osa tytöltä saatuja), olen osan päällystänyt esim. erilaisilla kuvilla yms. Joku isompi on päällystetty kankaalla. Voimia sinulle töihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Iltaan kun jaksaa, niin taas pääsee kotiin huilimaan ;D Tää on välillä yhtä huilimista tää elämä.
      Laatikoilla saa kivasti järjestytä etenkin pikkuhilpetööreihin. Ja lajittelua.

      Poista
  5. Sulla on aina ihania tuunausideoita. Kyllä hienosti päällystetty kenkälaatikko. No,kuinka ollakaan Merrin ruokia sinne säilöön:) Edellisessä postauksessa todella upea verho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minusta on kiva, kun nyt on ideoita ja toteutuksia. Talvella kävin monet kerrat askarteluhuoneessa istumassa, ja pää oli ihan tyhjä.
      Tykkään tehä esim. kirppisverhoista omalla tyylillä toisenlaiset silputtuina :)

      Poista
  6. Kiva säilytyslaatikko syntyi. Mulla on ollut myös mielessä kenkälaatikoiden tuunaus. Laatikoita olen säästänyt, mutta toteutus ontuu...😂😂😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkii oon säästelly monia jo aiempiakin lootia, että päälystäisin. Tästä tuli eka oikeasti toteutettu päälystysidea. Voihan sitä tavaraa pitää niissä ilman hienosteluakin ;)

      Poista
  7. Laatikosta tuli hyvän näköinen. Kenkälaatikot on käteviä, ne on tosi tukevia, vallankin jos ne päällystää ja ne on myös kätevän kokoisia monenlaiseen säilyttämiseen. Ite päällystin sanomalehtisuikaleilla ja säilytän niissä kortteja, yhdessä saatuja ja toisessa askartelemiani. Aina ei siitä intoa riitä, eikä siitä kannata itseään soimata, jonain päivänä sitä saattaa ihan huomaamattaan saada taas aikaan vaikka mitä. Tarvitsitkos Samin apua ohjeen tulkkaamisessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lootia vois päälystellä vaikka millä, mut kun minulla nyt on tämä farkkukausi meneillään, niin sitä pitää sitten soveltaa kaikkeen ;D
      Kyllä tarvitsin! Erityisesti piti välillä nostaa tassua, että näki sinne alle ;D

      Poista
  8. Nyt on taas niin hieno! Mä olen säästellyt sellaista tapettirullan pätkää (ostin kirpparilta), että sillä päällystäisin laatikon. Mutta ei siitä kyllä noin hienoa tulisi jos ikinä saan aikaiseksi.

    Mun parhaimpia tsemppilauseita on "life is hard and then you die". Siinä on sellaista realismia ja sitten vähän myös sarkasmia (ainakin mun mielestä). Opin tämän muistaakseni tv-sarjasta Dempsey and Makepeace. Taistelupari taisi olla suomeksi. Oikein kun potuttaa (viime päivinä paljon), niin näin huokaisen. Jotenkin oudosti se lohduttaa. Mutta jos ei sun kohdalla toimi, niin pahoittelen jo etukäteen. Onhan se vähän rankka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siitä tulee yhtä hieno kun vaan käyt kokeilemaan.
      Yritän saada fiiliksestä kiinni makustelemalla tota sinun tsemppilausetta...en taida saada. Minulla on "Tulta päin" ja "Ei saa jäädä tuleen makaamaan". Nyt olen tainnu jäädä tuleen makaamaan. Oikein persuksia kärventää. ;D
      Toi sinun on vähän sellanen "pessimisti ei pety " -tyyppinen. ei kai siinäkään sitä pohjimmaista pessimismiä haeta, vaan sarkasmia. Teillä on kyllä oikeasti rankka tilanne kaikin puolin. Minä täälä vaan huhhailen omaa saamattomuutta.
      Muistan ton telkkuohjelman. Ne muistaakseni väitteli aina. Minulla oli kauan sitten yks poikaharjoittelija mukana. Työ oli silloin toisenlaista ja ajeltiin pyörillä paikasta toiseen (mikä oli myös kivaa). Jouduin aika paljon ohjeistamaan ja patistamaan tätä kaveria, joka totesi kerran, että me ollan kuin Dempsey ja Makepeace. ;)
      "Kyllä se päivä paistaa vielä sinne risukasaankin". Voimia sinnepäin!

      Poista
  9. Tulipa hieno kenkälaatikosta, jonka päällystit.
    Kenkälaatikot ovat tosi hyviä kierrätykseen, koska ovat tukevia ja hyvän mallisiakin.
    Useesti ostan kengät cittarista tai senkaltaisista paikoista, joten kenkälaatikoita ei mulle pahemmin kerry. Mutta talteen laitan, jos tulee..säilytän niissä myös kortteja ja yms. pientä tavaraa.
    Tuo Sam on ihana kisuli ja on sulle hyvä apulainen..
    Stemppiä sulle sinne oikein paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sam- hoitokisu rakastaa vieressä nuuhaamista, etenkin neuloessa.
      Nyt on tiedossa 2 vapaata ja toivon että saan tehtyä jotain järkevää ja hyödyllistä 🤔

      Poista
  10. no hitsi ,miten tasasesti sait tuon kankaan laatikkoon liimattua.ihanat ,tykkään:)
    ihana tuo tasku tuossa kannessa (minä oonservettijuttuja liimannu,varisevatpois..lopeti antoin perksi.koko laatikoiden tuunauksen:(
    no tarvikko apua;)Sam...apulainen lähellä..valmiina.
    Jaksamista,voiko ohittaa..korvaa loksauttamatta..jos ei voimia Sinulle:)Työjuttuun!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkku on niin tukevaa kangasta, että asettuu helposti tasaseen.
      Huilua en oo vielä kasannu. Työt hetkeksi taputeltu 2 vapaata tulossa. Sain parin päivän rupeamalla nurtsin leikattua.
      Alkaa toi siivous painaa taas päälle. Jossain kohtaa tulee raja vastaan, kun sitä ei enää voi ohittaa. Jos joku tulis käymään, niin siivous kävis nopeasti 🤣

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!