torstai 22. marraskuuta 2018

Kankaiden pyörittelyä

Meillä on oltu pitkään ilman verhoja keittiössä, mutta nyt on asia korjaantunut. Tilasin samaan aikaan olohuoneen verhojen kanssa joulukangasta, mutta silloin ei vielä tuntunut oikealta laittaa jouluverhoja ikkunaan. Nyt sen sijaan tuntuu! 😉
Ensin piti tietysti tarkastella mistä kohtaa pitää leikata. Merri ei yksinkertaisesti malttanut pysyä erossa tästä tehtävästä.



.
Isot kuviot antoivat oman haasteensa leikkauskohtaan, joka olikin yllättävän pitkä kuvien toistuvuusvälinä; 74cm, kun tarvitsin vain n30cm. Leveyteen tarvittiin kaksi kankaan leveyttä, joten ompelin keskelle sauman. Se ei kirjavassa kankaassa näy ollenkaan valmiissa verhossa.  Aloin nuukailemaan leikkuusuunnitelmissa, kun olisi tullut kankaan kuvioiden takia 20cm:n hukkapaloja useampi. Kappa on korkeudeltaan vain 30cm, eli puolet kuviomitasta. Näin sain 2 x 74cm palasta kahtia jaettuina kaksi kappaa. Kangasta jäi vielä muihin tarkoituksiin. Suora leikkuulinjahan syntyy helpoiten vetämällä yksi poikittainen säie pois tai edes rypylle, ja leikkaamalla sitä myöten.


Kangas on hieman tukevampaa puuvillaa, kuin olin tilatessani olettanut. Sitä ei oikein tuntunut järkevältä alkaa valmiina rypyttelemään mihinkään suuntaan.  Ompelin vain siksakilla reunat ja käänsin saumat siisteiksi suoralla ompeleella. Muistin, että minulla on vanhat virkatut kapat, jotka viime vuonna värjäsin punaisiksi. Jätin ne pohjalle ja päälle suora kaitale joulukangasta




Tänään on taas ollut laadunvalvonta käynnissä. Näiden kankaiden tarkistus on paljon väsyttävämpää hommaa. 


Saksetkin olisivat olleet Merrin kiinnostuksen kohteena, mutta eipä vaan annettu olla mukana siinäkään.  Merri ei muutenkaan pelkää meteliä, ei imurin, eikä ompelukoneen. Eilen olisi ompelukone kiinnostanut. Ei osaa katti varoa omaa nahkaansa.
 Näistä kankaista on leikattu iso pino sydänaihioita. 


Katsotaanpa mitä niistä sitten syntyy......

10 kommenttia:

  1. No nyt sulla on verhot keittiössä! Mulla ei ole eikä tule =(. Hoksasin Merrin makuupaikkakasassa kultaista verkkokangasta. Sen avulla olen rakentanut mm. Oscar-gaalan pöytäsomistuksen 220 hlölle.

    Varoita Merriä, ettei käpälää kannata tukkia ompelukoneen jalan alle. Nimim. Eräs, joka teki niin ja joutuu varmaankin menemään lekurille poistattamaan ompelukoneen neulan pätkiä peukalostaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä taas huomasin, että verhot nk pienenti huonetta hiukan.
      Wau mitä juhlia! Miä silppusin surutta osan kankaasta :D Kyllähän tuollaisista saa aika näyttävää sisustuselementtiäkin.
      Hui miten kamalan kipeä täytyy peukalon olla tuommosen jäljiltä. Tarkkana saa täälläkin olla, ettei tassu vilahda.

      Poista
  2. Tosi sievät verhot!Tuo punainen pitsiverho ,luulin ekana että ompelit pitsin,vitsi noinhan menee kangasta vähä vähemmän.nätti yhdistelmä,minäpäpaan korvan taakse tuon idean;),kiitti vaan:))
    voi tuota ihanaa Merriä,tosiaan laadun tarkkailijana toimii;)Olehan Merri varovainen:)))
    ihania kankaita,paljon:)
    oottelen seuraava tarinaasi,punaisista sydämmistä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoista verhoista saa ihan uusia yhdistelmiä ;)
      Sydämellisyys on jo aloitettu eilenillalla. Pitää tehdä vielä useampi. Leikkasin ties miten monta. ;)

      Poista
  3. Verhosta tuli tosi kivan näköinen. Isot kuviot on hankalia. Jos niitä yrittää kohdistaa, niin kangasta jää helposti hukkapaloina haaskuulle vaikka kuinka paljon. Netistä tilatut tuotteet yllättää välillä, joskus kangas on paksumpaa kuin luuli tai sitten toisinpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa näin tässä kävi. Molemmat tilaamani kankaat olikin hiukan tukevampia, kuin kuvittelin. Toisaalta keväällä tilaamani kankaat olivat just passelit.
      Eihän tollasta kuvion kohdistusta taas osanu tällänen harrastelija tajutakaan, ennen kun otti sakset käteen ja tajus faktat. :)

      Poista
  4. Hienot verhot ja kiva tuo pitsikoristus :)
    Sulla on kyllä kiva kaveria laatua tarkkailemassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!