perjantai 9. marraskuuta 2018

Eräänlaista valmistautumista tämäkin

Täyteläinen viikonloppu tiedossa menoineen ja työvuoroineen. Sunnuntaina isänpäivä. Mitä voi antaa isälle, joka ei juurikaan liiku, eikä tee mitään? Ei lue mitään, syömisetkin on vähän kyseenalaisia ja villasukka ei sovi jalkaan materiaalin puolesta. Olen aiemmin tehnyt muusta materiaalista sukat.
Päädyin ostamaan erityisen pehmoisen torkkupeiton, kun ne päiväunetkin taitavat olla monta kertaa päivässä.  Tässä on käsille ja iholle ihanaa pehmeyttä. Idea  tuli mieleen niistä hypistelymuhveista, joita olen nähnyt. Tämä ajaa vähän samaa asiaa.
No joo. Olisihan itsetehty kortti tms. ollut myös ihan kiva, mutta sellaista ei nyt tähän saa aikaiseksi. Tästä päästäänkin siihen, miten helppoa elämä olisi, jos asioita osaisi ennakoida....

Sunnuntainakin  iltavuoro, joten ostin myös valmiita tarjottavia pakastimeen. Leipomon myymälöissä on usein laatikoissa raakapakasteita tai valmiita leivonnaisia, jotka voi käyttää vähän kerrallaan. Hinta on ensin iso, mutta kun miettii, miten pitkään se laatikko riittää, on siitä iloa pitkäksi aikaa. Tälläinen leipuri täällä asuu! Eipä oteta mitään stressiä suuntaan tai toiseen. 😊


Tarpeellisena heräteostoksena päätyi mukaan myös tekstiilivahakangas keittiöön. Siinä on  vähän jouluisia kuvioita, mutta sopii pöytään jo nyt. Kaapista kaivoin esiin myös tonttutabletit. Mies oli vähän hämmästynyt, kun ensin peitetään pöytä vahakankaalla, sitten suojataan se tableteilla. Pitäisikö tablettien päälle vielä levittää tuorekelmu?? 


Otin inspiraatiokuvan näistä joulupusseista. 


Mustat pitsisukat ovat nyt kantapään ylittäneet. Puikot ovat hassusti eri järjestyksessä, kuin normaalisti. Usein kerroksen vaihtumiskohta, kahden puikon taite on ihan pohjan keskellä, näissä koko pohja on yhdellä puikolla ja sivuissa ja edessä oma puikkonsa.  Kantapää tehtiin 7 puikolla. 


Jouluvalmistelut ovat ainakin hyvällä mallilla.😉 Joulu ei muutenkaan  nyt tunnu mitenkään ahdistavalta tai kiirettä tuottavalta ajatukselta.  Radiossa on aloittanut taas jouluradio -kanava, jota olen kunnellut autossa jo useamman päivän. Se on jostain syystä tosi rauhoittavaa kuunneltavaa.  Joulun työvuoroistakaan ei ole vielä mitään tietoa, onko työpäiviä vai ei. Luultavasti on ainakin osittain.  Joulu on kyllä töissäkin ihan mukavaa aikaa tunnelmansa puolesta. 

Käsi pystyyn, kenellä on jouluasiat jo mielessä! 😍

19 kommenttia:

  1. Minäkin hyödynnän leipomon antimia ja ostan pakkaseen raakapakasteita. Ne on niin käteviä.
    Minä en ole päässyt vielä joulufiilikseen, vaikka kaupan hyllyt jo notkuvat Joulua. Mietin, että olen jo myöhässä kaikessa, koska minulla ei ole edes yhtään joulukorttia tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks on vasta marraskuu! Ei tarvii olla vielä mitään. Miäkään en oo ees yrittäny joulufiilistä, mut se on vaan tullu hiljalleen. En koe olevani mikään erityinen jouluihminen.
      Valmisjutut on ihan jees! Leipoa voi sit kun siltä tuntuu.

      Poista
  2. Joulu on mielessä, sillä jouluaatoksi napsahti työvuoro. Mistähän semmoinenkin luutunut käsitys on saanut alkunsa, että kaiken pitää olla itsetehtyä jouluna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Tai kaikki pitää olla siivottu kaappeja myöten. Sekin on ihan huuhaata. Tulee se joulu kuitenkin. :)
      Meillä ei oo vielä työvuoroja niin pitkälle.

      Poista
  3. "huomaatkos",hei täällä ylä-kulmassa!!
    minulla käsi pystyssä:))
    ...joulu...
    mielessä on ,karsitusta,vähennystä,tarpeetonta: tästa joulusta puotan pois kaikki ylimääräset ja ,jonnin joutavat.Kodin laitan verhoja myöten joulu kuosiin,joulumusiikki kuuntelen,,mutta pahoin pelkään että tämänkin joulun sotkee "kuningas-alkoholi:(,niinkuin kaikki edellisetkin joulut,Minun jouluni alkaa kun tonttu -sammuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mikä tonttu! Toivottavasti osaat sulkea siltä ajatukset pois ja nauttia omasta joulusta ees jonkii verran. Sehän tarvii joululahjaksi raittiusseuran lahjakortin.

      Poista
    2. :)helekutti,sinä se sanoit!!!
      kiitos! Halauksen kera!
      ...joo tonttuilut ei minun sisäistä joulu pilaa:))

      Poista
  4. Ihana tuo peitto,Päikkärit maistu pehmeälle:)) tuon peiton alla.
    Piti oikein funteerata,tuota pöytäliina juttua,niin ikkäästi kuin se tapahtui:)niin just niin isoliina ja päälle kauniit tabletit,ihan hyvä niin:))))))
    nuo joulusukat ihanat,täyttää vaikka karkeilla:)
    hui```` mustaa lankaa,ja kaks pimiää vastassa:),mutta muistin että sinähän istuit lampun alla:) ,siellä näkee kutua,mustaakin.
    Mulla kahet tuulipuvun housujen vetoketjut,korjattava:)tihraamista,ja tirkistelyä:))
    Oikein mukaavaa viikonloppua!!
    ja Isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampun alla istun ja päätä alkaa kuumottaa ;)
      Mietin, että noita joulusukkia vois tehä itekin. Ei välttis ees samanlaisiakaan, mut idea ois kiva.
      Vetoketjuremppa on ikävää hommaa.
      Hyvää viikonloppua sinullekin. Otetaan rennosti :)

      Poista
    2. ikean punaisesta fleecistä ja joku nätti vuori:)tai meiän nuorelle parille harmaa tai musta:))...joo eikös tehä koe sukat:))
      ihanaa viikonloppu sinulle myös!!!.

      Poista
  5. Ihania juttuja sinulla siellä♥ Käsi on täällä ylhäällä... joulu on ollut jo monta kertaa mielessä♥ Leppoisaa lauantaita sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leppoisaa on näin saunan ja työpäivän jälkeen. Vielä voi hetken neuloa ennen nukkumaanmenoa.
      Jouluradiossa soi vähän väliä tosi erikoisia sovituksia vanhoista joululauluista. Musiikki-ihmisenä hämmästelen usein, miten nerokkaita ideoita niistä voi vielä ammentaa. Olis kiva, jos joku keksis uusia, tarttuia joululauluja lisää, vanhojen rinnalle.

      Poista
  6. No täällä on! Suomen matka itseasiassa sai vielä enemmän joulumielelle, siellä sen jo melkein haistoi ilmasta. Ja glögiä oli joka paikassa!

    Mutta täällä mä nyt ihmettelen, että miten voi kantapäätä tehdä seitsemällä puikolla. Tämä on minulle jotenkin ihan ylivoimainen ajatus. Toin sukkalankoja mukanani, viimeksi taisin tuoda vuonna 2010. Silloinhan kudin jäi juuri siihen kantapään kohdalle ja ihan perussukkaa vain kokeilin. Saas nähdä miten nyt käy.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjetta seuraten pääsin seitsemään! ;) Yksi neuloo ja kuudella silmukoita. Etuosan kuvioneule on haluttu eristää sen vieressä olevista sileistä silmukoista ja kiilakavennukset tulevat ihan hassusti oikeiden silmukoiden rivistön keskelle. Kyllä se ihan yksinkertaista on, mut puikot on koko ajan tiellä, kun neule kiertyy. Etenkin kun tykkään tehä ihan tavallisen kokosilla puikoilla, enkä pyöröilläkään.
      Sinulla oli varmaan erityisen nostalginen ja tunteikas matka. Toinen puoli sinua on jo täysin amerikkalainen ja toinen puoli vielä suomalainen. Kummasta irrottautua?

      Poista
  7. Pikkuisen olen minäkin jo valmistellut joulua. Ajoissa kun aloittaa niin ei tule kiire =))
    Kaupoissakin on niin ihania tavaroita jo esillä. Toivonkin malttia omiin ostoksiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiire ei oo yhtään mukavaa ja se pilaakin joulumielen aika hyvin. Nyt on vielä sellanen rauhallinen joulunalusfiilis meneillään:)

      Poista
  8. Täällä nousi yksi käsi, joulu on jo hiipinyt mieleen. Kaikenlaista pientä olen pukinkonttiin väsännyt tai hankkinut, lähinnä pikkuväelle. Pehmoinen torkkupeitto oli varmaan ihan oiva valinta isänpäivälahjaksi. Itsetehdyn kortin voi tehdä joku toinen kerta tai sitten ei, ei siitä kannata stressiä ottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvillä mielin näkyi peiton saaja olevan lahjastaan. :)
      Joululahjoja tulee usein aloitettua liian myöhään. Päätän joka vuosi, että alotan jo tammikuussa, mut eihän joulun jälkeen heti huvita mitään joululahjoja tehä ;) Tänä vuonna olen ehkä ajoissa. Usein haave siitä, mitä ehtii tekemään pakettiin kasva joulua kohti. ;)

      Poista
  9. Kyllä joulu on ollut mielessä jo pitemmän aikaa ja alkuviikosta sain vaihdettua keittiöön jouluverhot :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!