tiistai 6. syyskuuta 2022

Hatten och vatten

 Eikö tuo olekin hattvatti ruotsiksi? 😂 Nuo sanat ovat pyörineet pÀÀssĂ€ niin monta pĂ€ivÀÀ, ettĂ€ pakkohan niiden on tarkoittaa jotain!  Siis jotain muuta kuin mitĂ€ virallinen kÀÀnnös vĂ€ittÀÀ. 

NĂ€mĂ€ ovat nyt sen toisen kirjan ohjeesta neulotut Hattivatti -sukat. 

Onnelliset villasukat, Aakkosmatka Muumilaaksoon. Sukkien suunnittelija on Minttu Wikberg.  Sukat ovat ohjeessa Muumilangoista, mutta minĂ€ kĂ€ytin Nallea, jota kului 105g. Sukat ovat kokoa 39-41.  KĂ€rkeĂ€ voi pidentÀÀ mielensĂ€ mukaan. Puikot olivat kokoa 3. 



Ohjeen vĂ€rit olivat hieman erikoiset ja halusin kĂ€yttÀÀ itsevalitsemiani vĂ€rejĂ€. Ohjeessa vĂ€rit menevĂ€t kahden puikollisen jĂ€lkeen aina peilikuviksi, mutta minĂ€ neuloin tasaisesti  samoilla, joka aiheutti hienoista pÀÀnvaivaa ohjetta lukiessa ja toteuttaessa. 

Koska minulla on nyt Hattivattimaraton, ovat seuraavat hatit ja vatit jo puikoilla 😄


Merri on niiiin rakas kissa.  Se vaikuttaa ymmĂ€rtĂ€vĂ€n aina ihan tĂ€ysin, mitĂ€ minĂ€ ajattelen 💕 Se loikoilee usein lĂ€hellĂ€, jos olen askarteluhuoneessa, tai imuroin. VĂ€lillĂ€ oikein sĂ€ikĂ€hdĂ€n, kun imuri huutaa ja satun vilkaisemaan sivulle; siinĂ€hĂ€n makaa kissa tuijottamassa!  Ei pelkÀÀ imuria yhtÀÀn. Haluaa olla tukena, kun teen ikĂ€viĂ€ hommia. 
TĂ€ssĂ€ ollaan ihmettelemĂ€ssĂ€, mitĂ€ se mamma oikein pihalla touhottaa.  Ei kai vaan ole mennyt salaa hiirijahtiin ilman MerriĂ€?? 


Muutama loppukesĂ€n, alkusyksyn kukkaotos vielĂ€ jatkeena.  TĂ€mĂ€ leijonankita on kasvanut tosi upeasti. Ensin se oli sellainen kapea soiro, jossa oli muutama hassu kukka. Ihastuin siihen kuitenkin taimitarhalla ja ostin kukka-asetelmaan. Olen aina muistaessani napsinut siitĂ€ ne kukkineet pois, niin nyt tĂ€mĂ€ on levinnyt nĂ€in isoksi ja kukkii paljon runsaammin, kuin kesĂ€llĂ€. 


Amppelikukista se vaaleanpunainen versio kuoli kuivuuteen lomareisun aikana. TĂ€mĂ€ oli sitkeĂ€mpi. TĂ€stĂ€kin olen leikannut kukkineita pois. SÀÀli, ettĂ€ kohta se kuolee kylmyyteen.  Taustalla ruusupapua, jonka ylĂ€osien kĂ€tköissĂ€ vaaleanpunainen pelakuu. 


Syyshortensia kukassa. Istutin tĂ€mĂ€n vasta viime vuoden kesĂ€nĂ€. Hyvin on kestĂ€nyt huolettoman puutarhurin hoidossa.  Juuri tĂ€llaisista kukista tykkÀÀn, jotka ovat omatoimisia, eivĂ€tkĂ€ sĂ€ikĂ€hdĂ€ "pienestĂ€" hoitamattomuudesta. 


VielĂ€ on muutama kukka kĂ€rhössĂ€. kukkapenkki nĂ€yttÀÀ aika tĂ€ydeltĂ€, koska ostin syysalesta lisÀÀ kĂ€rhöjĂ€, eikĂ€ minulla ole niille vielĂ€ kunnon paikkaa. Aion tehdĂ€ niille jonkun oman penkin, jonne siirrĂ€n nĂ€mĂ€kin kĂ€rhöt.  


MikĂ€s se tĂ€mĂ€ oikein onkaan?? Koko kesĂ€n suunnittelin edellisvuonna tekemÀÀni kukkapenkkiin laajennusosaa. Ei jaksanut, ei viitsinyt, ei ollut aikaa.  VielĂ€ ehti ennen talven tuloa kaivaa ylös nurmikon ja muokata penkkiin L -osion. Sinne istutin kaksi atsaleaa lisÀÀ. AlkuperĂ€isessĂ€ penkissĂ€ on 3.  JĂ€nösille taas vĂ€hĂ€n purtavaa talveksi!  Luulin kevÀÀllĂ€, ettĂ€ atsaleat kuolevat, niin reippaasti oli  maistunut jĂ€niksille. Ne kuitenkin kukkivat kaikki ja nĂ€yttivĂ€t oikein tykkÀÀvĂ€n latvojen pureskeluista.  Kaikki laajenivat ja tekivĂ€t uutta versoa. 
Koko kesĂ€n suunnittelu toteutui erÀÀnĂ€ iltana klo 18-21 vĂ€lillĂ€, osittain vesisateessa😅 Voi olla, ettĂ€ ensi kesĂ€nĂ€ tĂ€mĂ€ vielĂ€ jatkokehittyy, mutta nyt oli tĂ€rkeÀÀ vain saada nuo uudet atsaleat istutettua. 


Syysterveiset MerriltÀ, Frodolta ja Sartsalta!

38 kommenttia:

  1. Onpas ihkut sukat,hattivatti sukat😍
    KyllÀ nyt ilmojen viiletessÀ villikset sujahtaa ilomielin jalkaan.
    MeillĂ€ Lulu ,kun nĂ€keekin imurin niin karkuuđŸ€Ł ei taida olla yhtĂ€ innokas siivooja,kun Merri.
    Kauniisti sinullakin kukat vielĂ€ kukkii🌾
    Mukavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ei ole koskaan pelÀnnyt imuria, mutta huilun ÀÀnestÀ se ei tykkÀÀ. PienenÀ se ei kyllÀ ihmeemmin reagoinut siihenkÀÀn. EhkÀ sillÀ sÀvelkorva kÀrsii ;D
      Aamulla oli kamalan kylmÀ ja nyt on taas ihan lÀmmin.

      Poista
  2. NÀtit sukat taaskin! Mukavaa, kun on syksyisiÀ kukkijoita :)
    Kivaa syksyn alkua teillekkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Justiin kÀvin kastelemassa noita rehujani. Ihme ettÀ eivÀt lakastu, vaikka aamulla oli liki nollassa.

      Poista
  3. Ihanat sÀhköiset Hattenvattensukat!
    Voi tuota MerriÀ, se on niin mahdottoman söpö kissa, ihana naama ja ihanat vÀrit ja selvÀsti luonteeltaankin yhtÀ ihana! <3
    Vautsi, niin sitÀ saa puutarhassa aikaan muutamassa tunnissa, kun inspiraatio iskee. Syksy on usein just hyvÀÀ puutarhan muokkausaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VÀhÀn hassulta tuntuu laitella kukkapenkkiÀ syksyllÀ, kun kohta tulee lumet pÀÀlle. SitÀ vastoin on kiva varttua kevÀttÀ ja lumen sulamista, kun on jotain jo valmiina.
      MerrillÀ on taas hiirivahti pÀÀllÀ. Montakohan tuntia se nyt vahtii tuota naapurin aidanalustaa ;) Frodoa alkaa jo sillÀ vÀlin palella.

      Poista
  4. Hatten och vatten kĂ€y oikein hyvin ruotsennoksesi👍👍 Nuo sanat kuitenkin tarkoittavat jotakin. Ruotsinkielinen nimitys Hattifnatte ei sekÀÀn kerro yhtÀÀn enempÀÀ noista omituisista Hattivateista. Mutta sukat on hienot!đŸ€—đŸ€—
    Merri on kyllĂ€ ihana ja ettĂ€ ei pelkÀÀ imuria. MikĂ€ rohkea kissa!đŸ’ȘđŸ’Ș MeillĂ€ Nacho(poikakissa) on tĂ€mĂ€ perĂ€ssĂ€ ”hiihtĂ€jĂ€” ja minĂ€ olen ainut, jolle puhuu koko ajan. Sanonkin ettĂ€ meillĂ€ on teinejĂ€ talo tĂ€ynnĂ€, kun kaikki marmattavat vastaan, kun kiellĂ€n tai komennan😅 Tai ovat koko ajan jotakin vailla🙄 Hienosti oot saanut myös kukat sĂ€ilymÀÀn; minĂ€ jo luovutin ulkokukkien kanssa. T. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tullut edes tarkistaneeksi, mikÀ Hattivatti on oikeasti ruotsiksi ;) No tuossahan on sitten seuraavan sukkaparin otsikko!
      MinÀkin olisin varmaan jo luovuttanut kukkien kanssa, mutta kun tuli ostettua puutarhan alesta lisÀÀ taimia, oli pakko ryhtyÀ toimeen :)

      Poista
  5. Kiitos terveisistÀ!
    Aika mÀÀrÀn meinaat Hattivatteja tehdÀ. Aloitin MUKA sukkaa RovaniemellÀ, mutta enpÀ pitkÀlle ehtinyt, kun piti tyhjentÀÀ kaappeja yötÀ myöten. Meinasin tÀnÀÀn MUKA jatkaa, mutta tuli kutsu uuteen paikkaan vetÀmÀÀn bingoa. En edes tiedÀ löydÀnkö sinne perille, huoh.
    Syyskuun alkua toivottaa Stansta, joka ei uinut kertaakaan menneenÀ kesÀnÀ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EihÀn ihminen sentÀÀn tÀysin uimaton voi koko kesÀÀ olla, vai voiko tosiaan? ;) Jotkut kÀy avannossakin, ehkÀ sinÀ olet sellainen?
      Miten monta bingopaikkaa sinulla oikein onkaan! ? Olet ilmeisesti suosittu bingoemÀntÀ, kun kutsuja satelee.
      MinÀ olen hullu suorittaja! Onneksi tuo tuttava ei pyytÀnyt 20 paria hatteja, koska olisinhan minÀ sitÀkin lÀhtenyt yrittÀmÀÀn, ihan vaan nÀyttÀÀkseni itselleni, ettÀ pystyn (vai olisinko edes pystynyt, tuskin ;D )

      Poista
    2. En ole minÀkÀÀn heittÀnyt talviturkkia tÀnÀ kesÀnÀ ;) Ja nyt jo kasvaa uusi turkki vanhan pÀÀlle.

      Poista
    3. KyllÀ teillÀ mahtaa olla lÀmmin talvella, kun on paksumpi turkki, kuin muilla ;)

      Poista
    4. En todellakaan kÀy avannossa!!!
      Bingopaikkoja on tÀllÀ hetkellÀ kolme. Ti, pe ja su. Uudessa paikassa ainakin kiiteltiin vuolaasti... :D

      Poista
    5. Sinusta kehkeytyy piakkoin tÀyspÀivÀinen bingoemÀntÀ!

      Poista
  6. Ihanat hattivattisukat ja hieno toteutus ja vÀrivalinnat.
    Mutta miten olette onnistuneet pitÀmÀÀn nurmikon noin kauniin vihreÀnÀ tÀnÀ kuivana kesÀnÀ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Samaa olen nurmikon suhteen miettinyt itsekin. Aika harvakseltaan olen sitÀ leikannut. Apilan kukinta-aikaan pidin erityisen pitkÀn tauon. Kuivaa on ollut.

      Poista
  7. Kauniit Hattivatit. TÀytyy sanoa, ettÀ olet todella tuottelias sukkien kutoja.
    Merrin ilme onkin sangen mietteliÀs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KesÀ menikin neulomisen suhteen muissa touhuissa. Nyt on tullut oltua enemmÀn sisÀllÀ, kuin kesÀaikaan.

      Poista
  8. MeidÀn Arttu-kissa ei siedÀ yhtÀÀn imuria mutta ei myöskÀÀn huilun soittoa.SiksipÀ soittelenkin vain Touhulassa mökillÀ tai kotona kellarissa.... ja siksi vÀhÀn vÀhÀlle jÀÀ sekÀ soitto ettÀ imurointi :-).Mutta mitÀpÀ sitÀ ei tekisi kissan onneksi.
    Ja kyllÀ Sinusta vielÀ puutarhuri tulee; hitaasti ja varmasti taimi kerrallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SiellÀkin samat harrasteet ;) Merrin kannustuksesta huolimatta ei imurointi tÀÀllÀkÀÀn ole mikÀÀn suosikkihomma ;D Huilunsoitto saisi olla runsaampaa, mutta jonkinlaisia omantunnon pistoksia tunnen aina, kun Merri alkaa tuijotella minua pahasti ;D
      Ollipas onnistunut kannustus, ettÀ taimi kerrallaan puutarhuriksi! Kiitos siitÀ :)

      Poista
  9. Aivan ihania hattivatteja siellÀ syntyy. Kiva malli, ja varmasti kivat neklottavat.

    Minun syyshortensijat kasvoivat vartta yli metrin ja nyt muutama kukka latvuksissa. Odottelen, ettÀ metsuri tulisi kaatamaan muutaman mÀnnyn tontilta, ettÀ tulisi valoa lukkapenkkiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MeidÀn pihaltakin on aikojen saatossa kaadettu kaikki isot puut. Tuntuu hassulta muistella, ettÀ alkuaikoina sai pyykkinaruja viriteltyÀ puiden vÀliin ;)
      TÀmÀ malli vaikuttaa kivemman nÀköiseltÀ, kuin tuo aiempi. Teen nyt kuitenkin molempia vielÀ.

      Poista
  10. Olet kyllÀ taitava kutoja ihanat hatti vatit. Minulla on menossa nyt myös sukat mitkÀ on tarkoitettu kÀyttÀÀ viikinkiasun kanssa. Saa nÀhdÀ mitÀ siitÀkin tulee.
    No olet kyllÀ saanut kasvatettua upean leijonakidan. Haikeutta tuntee taas nÀin syksyllÀ mutta samalla helpotusta kun voi alkaa keskittyÀ esimerkiksi sukkien ja muiden kutomiseen puutarhan hoidon sijaan.
    Tuo Merri on sitten meidĂ€n kaikkien suosikki ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, ihastuttava haaste! hieman erilaista sukkaa tulossa :) Erilaiset mallit ovat neulomisen suola.
      Merri on alkanut vanhemmiten viihtymÀÀn enemmÀn sylissÀ. Aamuisin se " herÀttelee" niin kauan, ettÀ taitaa nauttia siitÀ enemmÀn, kuin herÀtettÀvÀ ;D Rauhallisen elon ja olon katkaisee pÀivittÀin villi pikkuveikka, joka kaipaa actionia!
      Kiitos, kukkakehut aktiivisempien puutarhurien suusta ovat kannustavia :) minulla on jo suunnitelma kÀrhöpenkinkin levittÀmiselle ensi kesÀnÀ. En varmaan tekisi yhtÀÀn mitÀÀn tuollaista, jos en katselisi teidÀn puutarhablogejanne :)

      Poista
  11. Hienot sukat!
    Minunkin kukkapenkkini kaipaisi uudistusta, mutta en ole saanut vielÀ mitÀÀn aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MinÀ en todellakaan ole mikÀÀn puutarhuri, mutta olen vaihtelevasti innostunut katsellessani toisten puutarhakuvia tÀÀllÀ blogistaniassa :) Tahti on vaan hitaampi ja lopputulos epÀvarmempi. EnemmÀn kuin kasvit, houkuttavat minua muodot ja luovuus suunnittelussa. MeillÀ on aina ollut aika vapaa piha, eikÀ millÀÀn muotoa "pihakilpailualue" ;)

      Poista
  12. Vilka fina hattifnattar-sockar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;) Irkku jo valaisi minua tuosta oikeasta nimestÀ ja se taitaa sitten olla seuraavan Hattivatti-jutun otsake ;D

      Poista
  13. Hienot sukat ♡ Minulla on ollut muutamia suunnitelmia puutarhaan toteutusta vailla. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty (?). Eilen huomasin, ettĂ€ rusakko oli jĂ€rsinyt tĂ€nĂ€ kesĂ€nĂ€ istuttamani Tuurenpihlajan alimmat oksat ja raastaneen kuorta rungosta! MielestĂ€ni rusakko meni nyt todellakin liiallisuuksiin. Salaatitkin on syönyt kasvimaalta. MitĂ€ sinĂ€ tuumaat tĂ€llaisesta menosta mikĂ€ tÀÀllĂ€ meidĂ€n pihalla on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on vÀÀrin syödÀ toisten kasvatuksia etenkin, jos on ruokaa muuallakin nÀin kesÀaikaan! Talvella vielÀ jotenkin ymmÀrrÀn, jos nuo kasvit ovat ainoat nÀkyvÀt tuoreruuat hangen pÀÀllÀ. MinÀ olen istuttanut tÀlle pihalle jo monta omenapuuta ja naapuri nauraa minulle joka kerta, ettÀ istutanko taas ruokaa jÀniksille. Talvella nÀkyy vÀlillÀ jÀnis pihalla kököttÀmÀssÀ ja ne nÀyttÀvÀt ihan jÀhmettyneiltÀ, eikÀ niitÀ voi millÀÀn vahtia, menevÀtkö ne syömÀÀn oksia, vai istuvatko vaan paikallaan. Merrikin tuijottaa silmÀ kovana pitkÀkorvia, vaan ei ole ulkona törmÀnnyt.
      Minulla on nyt alkanut kehkeytyÀ suunnitelma ensi kesÀÀ varten kÀrhöille... saa nÀhdÀ meneekö taas syksyyn, ennen kuin lapio heiluu ;D

      Poista
  14. MInusta on hauskaa (ja niin tunnistettavaa! :-D), ettÀ kun sinÀ innostut jostakin, niin innostutkin sitten kunnolla. Nyt on siis hattivatti-tehdas pystyssÀ. :-)

    Komeita kukkia siellÀ! Taidat olla vielÀ viherpeukalokin!

    IhmeellistÀ, ettÀ Merri ei pelkÀÀ imuria. Olen jotenkin ajatellut, ettÀ kaikki elÀimet pelkÀÀvÀt. Mun nallenikin pelkÀÀ imuria. :-D Sen lisÀksi nalle pelkÀÀ yli kaiken vettÀ ja koiria. TÀmÀ on sille oikein Bermudan kolmio. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo nyt selvÀ haaste, jota pitÀÀ ainakin yrittÀÀ toteuttaa, sanoo sisÀinen suorittajani ;D
      MinÀ en ollenkaan lukeudu viherpeukaloksi. NÀen kasveissa ja pihajutuissa mahdollisuuden luovaan toteuttamiseen, joskaan en vÀheksy kukkien suomaa kauneutta (olipa hienosti sanottu). Silti en jaksa juosta rikkaruohojen perÀssÀ kovin kauaa. TÀnne pihalle on vuosikymmenten varrella kaivettu ties mitÀ ja sitten annettu taas nurmikon peittÀÀ kaivustot, kun ne ovat kasvaneet umpeen ;D Joka kerta uskon, ettÀ tÀllÀ kertaa tulee hieno ja pidÀn siitÀ huolta.
      Mietin, ettÀ miten nallesi ilmaisee pelkonsa, mutta sitten tajusin, ettÀ sehÀn menee tietysti ihan mykÀksi ja vapisee peiton alla ;D Mies osti meille kerran sellaisen pienehkön robotti-imurin, joka oli hÀnen lemmikkinsÀ nimellÀ Spider. HirveÀ suru, kun se nyt meni rikki. HÀn haaveilee nyt uudesta ja vÀhÀn isommasta ja suloisemmasta robotista, vaikka harvoin kulkeva normi-imurimme on selvÀsti kateellinen moiselle turhuudelle. Merri ei ole koskaan istunut robotin pÀÀllÀ, mutta se on ottanut matsia niiden imurin alta heiluvien harjaksien kanssa.

      Poista
  15. Jestas mihin tahtiin puikoilta putoilee ihanuuksia ja pihallakin ennÀtÀt multaan upottaa sormesi... elohopeaa sinussa virtaa!
    Minun nÀppÀni jÀmÀhti EriKeepperiin - korttitilauksia ja lupailemiaan askrateluvaihtojakaan ei meinaa saada aikaan....
    Pelkona, ettei lempiharrastuksesta tule "pakkopulla" - josta aasinsilta toiseen lemppariin leipomiseen ja kokkailuun...
    Mihin minÀ aikani tuhtaan, kun en saa mitÀÀn aikaan...
    Ihana seurata energistÀ Sinua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn tullen sukkia kasvaa olkkarin nurkassa ;) Pihajutut on selvÀsti satunnaisempia ponnistuksia.
      Tuntuu ihan kummalliselta, ettÀ minua kehutaan energiseksi. Minusta minulla menee tuntikausia pÀivÀssÀ neulomiseen (istumiseen) ja lÀppÀrillÀ pyörimiseen, tai kahvituntiin (siis kotona, töissÀ en juo). EhkÀ minulla on nyt jonkinlainen energiavaihe sen sairaslomalla junnailtujen kuukausien jÀljestÀ. TöissÀkin on vauhti kohdillaan.
      MinÀ luin, ettÀ lÀppÀrisi jÀmÀhti liimaan! Saman toisto on tosiaan aika tylsÀÀ. SiksipÀ mietin nÀitÀ hattejakin, ettÀ montako lopulta viitsin tehdÀ. YritÀn vÀhÀn vaihdella ulkoasua ja katson, pÀÀsenkö 7 pariin.
      Mutta energinen.....?

      Poista
    2. Heh, no eipÀ ihme ettÀ lukee lÀppÀri, kun piti kirjoittaa ettÀ nÀppini.... ja sit ennakoiva on korjannut, ettÀ nÀppÀni tai ehken voi syyttÀÀ ennakoivaakaan... itsekin osaan kirjoittaa puuta-heinÀÀ!! Huomenissa kiva pÀivÀ askartelujengimme kanssa... josko minÀ(kin) saisin silloin jotain aikaan sillÀ liimalla ja kaikenmaailman silpuilla...
      Ja kyllÀ - oot aikaansaava = energinen!! EnkÀ muuten ikuna jaksais kutoa 7paria "samanmallin" mukaisia sukkia... usein nÀet kÀy, etten meinaa jaksaa sitÀ pariakaan sille ensimmÀiselle.... siihen keksin kyllÀ oman terapiakeinon ittelle, eli kudon molempia sukkia yhtÀaikaa... no heh heh... ny ne sitten on molemmat kesken!!
      Ihanaa-iloista-viikonloppua... onhan sulla muuten aina viikonloput vapaat.onhan??

      Poista
    3. Ei tosiaankaan ole viikonloput vapaat kovin usein ;) Nyt sattuu olemaan. Just sain iltavuoron tehtyÀ.
      TeillÀ on mukava yhteisaskartelupÀivÀ huomenna. MinÀ ostin ihania elÀintarroja, vaikka ei ollut tarkoitus, eihÀn niitÀ voinut olla ostamatta, kun ovat niin söpöjÀ. Mietin, ettÀ voisko niitÀ kÀyttÀÀ vaikka joulukorteissa. Jotain jouluista vaan ympÀrille.
      MinÀ teen melkein aina kumpaakin sukkaa yhtÀaikaa, kun inhoan sen toisen aloittamista toisen valmistuttua. vain, jos lankaa on jotenkin hankala jakaa, sitten teen yksittÀin.
      Ennakoivan tekstin kanssa on vÀlillÀ varsinaisia sanahupakoita töissÀkin. Itsekseen nauran ja vÀlillÀ asiakkaankin kanssa, mitÀ meinasi tulla, jos en olisi tarkistanut lopuksi.

      Poista
  16. Ihanat kuviot sukissa.Luulen, ettÀ mun lapsenlapsi tykkÀisi Hattivatti-sukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset tietÀÀ ainakin heti, mistÀ on kyse :) Puikot heilumaan vaan !

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa pÀivÀÀsi!