keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Melko omituisia sukkia...

 Jos ei muu auta, niin sitten vasta luetaan ohjeet!  Tämä vanha viidakon sanonta toimii niin keittiössä, laitteiden käytössä, kuin neulomisessakin. 

Pari vuotta sitten käytiin Pärnussa ja kotiin lähtiessä vielä Karnaluksissa. Jostain lankaliikkeestä hamusin mukaan tämän todella upean langan, josta piti tulla aivan maagiset sukat. Hintaa kerällä oli sen verran, että en raaskinut kahta kerää ostaa, kun myyjä ja paketti vakuuttivat, että sukkapari tulee yhdestä kerästä. 

Kerä seisoi lankakaapissani. Välillä pyörittelin sitä käsissäni, mutta neulomiseen asti ei kipinää riittänyt.  Viime aikoina minulla ei ole ollut mitään pyyntöjä, eikä tarvetta mihinkään suuntaan neulomisessa, mutta silti on vaan neulottava, koska on se diagnosoitu neuloosi! 

Ajattelin tehdä ohuemmasta langasta kesäsukat.  Kaapissa tuijottelin ja pyörittelin aikani noita lankoja ja sitten osui silmä taas tuohon "niin kalliiseen" kerään, joka vieläkin odotti käyttäjäänsä.  Nyt oli tartuttava härkää sarvista. Kerä käyttöön ja heti! 



Ohje laikkusukkiin löytyi vyötteestä, tosin englannin kielisenä...  Ei riittänyt into ja kiinnostus alkaa sitä  lukemaan silmukka silmukalta. Päätin, että nyt neulotaan sukat, tuli mitä tuli.  Tein 16 silmukkaa/ puikko ensin resorin ja siitä sileää oikeaa eteenpäin, ihan perussukkaa. Aika vitsikästä on tuo väriasia, kun sukat alkavat täysin eri värisinä.  Epäilin nimittäin, että yhdestä kerästä ei tule sukkaparia, tai jos yritän, niin lanka loppuu kesken ja mitä sitten?? Näillä uhkakuvilla tein aivan päättömän ratkaisun ja aloitin toisen sukan samanaikaisesti kerän sisältä tulevalla langalla.  Mahdollisuus kahteen samanlaiseen sukkaan oli siis täysin mahdoton.   Keltainen lanka (joka löytyi myös kerän keskeltä) oli varmaankin merkkilanka, että aloita tästä.  No en varmasti aloita! Säännöt on tehty rikottaviksi....ja tässä on lopputulos.  
Olen joka käänteessä kertonut tekeväni värillisistä langoista aina symmetriset sukat, jos mitenkään mahdollista.  Kaikkihan tietävät, että poikkeus vahvistaa säännön, vai kuinka?

Joka tapauksessa sain itselleni ohuet kesäsukat (puikot kokoa 2½). Painoa sukille tuli 50g. 



Lankaa jäi siis vielä ylikin, vaikka kuvitelmissani se loppuisi kesken.  Olin jo niin kypsynyt tähän lankaan, joka aina vaan pyörii kaapissani, että aloitin saman tien lasten sukat loppulangasta. Eihän se niihin riittänyt, mutta jatkoin toisella jämälangalla. Riemunkirjavaa siis kerrassaan.  
Pikkusukat silmukkamäärällä 12/ puikko. Langankulutus 40g. 

Missä ja millä rekvisiitalla voi ottaa kuvan näin omituisen värisistä sukista?  Kävisikö valkoinen tausta ja olohuoneen pöydällä valmiudessa oleva valomiekka? (Kaikillahan on oma valomiekkansa, eikö?). 


Löytyisikö ulkoa mitään sopivaa taustaa...


Raparperipuska on valtava...


Mitä siellä taas tapahtuu mamma??  

Merri on uskollisesti osallistunut pihakiihkoiluuni, olemalla henkisenä tukena. Se on asettunut viisaasti varjoon ja ihmettelee, miksi tuo sileäihoinen mammuskainen polttaa itseään auringonpaisteessa ja toimii kutsujana hyttys- ja mäkäräisjoukkueille. 


Koko lomani on ollut sään puolesta niin ihana, että ei parempaa olisi voinut toivoa.   Terassilla kiikussa istuminen ja neulominen, pieni tuulahtelu (hyttysten karkottelu), Merrin kanssa puuhastelu. Siinä ovat olleet ne parhaimmat hetket. Yhtään en ole kaivannut mihinkään matkoille tai muihin rientoihin. Ihana rauha!  Huomenna on työpäivä ja tiedän jo nyt, että rauha ei ole oikea sana kuvaamaan kotihoidon arkea.  Aikamoisia helteitäkin on luvattu.  Miten mahtaa sujua maskin käyttö yli 30 asteen lämpötilassa. Nostaa hien pintaan jo ajatellessa.  Onneksi on vielä 2 pientä lomapätkää tulossa loppukesästä, on jotain mitä odotella.

Nautinnollisia kesäpäiviä, missä sitten niitä vietättekin!

21 kommenttia:

  1. Kesäisiä sukkia, on niissä ainaki poutapiliviä :)
    Kävin tytön raparperipuskassa, otin muutaman ja niistähän tein kiisseliä, piirakkaa ja hilloa. Eikä puska näytä yhtään pienemmältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miä tein yhden piirakan, niin voi sanoa, että jotain on tehty ;) Maistui ihan pannukakulle...

      Poista
  2. Omituisuudesta en osaa sanoa, mutta minun mielestäni tuli tosi kivan näköisiä sukkia.
    Kukas se siellä raparperin alla luuraakaan. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri on ollut iloinen, kun olen vääntänyt kukkapenkkihommia alapihalla, niin se on päässyt naruineen myös. Yleensä se on narussa tuossa terassin lähellä, tai ei ainakaan noin kaukana, kuin nyt :)
      Ihan menevät kesäsukat. Paksuus on ainakin sopiva, tai sitten pidän yösukkina.

      Poista
  3. Nyt ainakin tiedät, mikä on oikean, mikä vasemman jalan sukka. Jos muistat valita puolet. Tai välität valita, sillä sukat ovat kerrassaan veikeät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on vaan se suuri JOS, eli kumpi on kumpi? Sitä on vaan niin lukkiutunut noihin pinttyneisiin tapoihinsa neuloa aina samikset ;)

      Poista
  4. Ihan hienot pilvisukat! Mikäs niitä pakottaa tekemään tai olemaan ihan samanlaisia, eihän ne jalatkaan aina ole samanlaiset. Lämmittää kuitenkin molempia jalkoja :))
    Ihanaa olla varjossa rapaperin lehtien alla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on :) Mies on muistuttanut jo moneen kertaan, että nykyään on muotia kulkea eriparisukissa ja jopa kengissä ;D en ole kyllä hänellä nähnyt vielä eriparikenkiä, mutta ite meinasin lähteä asiakaspaikasta tänään kenkäpussit jalassa ;D

      Poista
  5. Minä äänestän rapaperinlehteä parhaaksi taustaksi unelmasukille. Nuo vaaleat laikut sinisellä pohjalla ovat aivan pilven näköisiä taivaalla. Jännä lanka joka tapauksessa. Ei sukkien aina tarvitse olla identtiset kaksoset, ainakaan kesäsukkien. Hienot on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilviä tässä ehkä haettiin. Piti olla meikäläisen hätähousu ja tehdä pikapäätöksiä :) Lastensukista voi sanoa, että jos menee vaikka päiväkotiin, niin ihan samanlaisia sukkia ei varmasti tule vastaan ;)

      Poista
  6. Tuollaiset langat on varmaan markkinointitahon unelmien voitto. Asiakkaiden on pakko ostaa kaksi kerää, jos aikoo saada symmetriset sukat. Novitan Korpi-langan (onko niitä vielä myynnissä?) kanssa minulle kävi joka kerran noin ja siksi käytin ko. lankaa vain jonkun muun kaverina. Kaikkia ei suinkaan häiritse eripariset sukat, minua häiritsee. Sinänsä tuo lanka on kivaa. Varsinkin kärjessä on kuin pilvenhattaroita sinitaivaalla.
    Langalla on suuri merkitys siihen, miten tekemiseensä suhtautuu. Ostin Revontuli-huivia varten lankaa, joka jo ostaessa tuntui hukkaratkaisulta. Kuten olikin. Aloitin varmaan viisi kertaa ja purin jokaisen. Jääköön hautumaan, kunnes mieluinen lanka tulee vastaan.
    "Äidin kasvimaalla, raparperin alla, Merrillä olo on kesäinen...."
    Tsemppiä työpäiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri nauttii silminnähden noista puutarhahommista ;) Eilen se kävi muutamaan otteeseen katsomassa, olinko kaivanut esille matoja tai muita öttiäisiä ;D
      Minusta nää on nyt vähän hurlumhei -sukat, kun ei värit kohdanneet. Oma vika taisi olla. Alotin seuraavaksi tekemään taas Revontuli -huivia ja lankana jälleen yksi epämääräinen lankakiekko. Nyt ei ole kovin kivaa neulottavaa, vähän nk.nahkeaa, mutta saanpahan langan pois... Enkä tiedä, mihin noita huiveja tyrkkäisin. Ehkä voisin viedä jossain vaiheessa johonkin keräykseen. Anopillakin alkaa olla jo "Kerää koko sarja" -huivisto varastossa.

      Poista
  7. Muumipilvet! Niiden inspiroimat hattarapilvet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sieltä taikurinhatusta? No hyvällä mielikuvituksella ne voi olla niitäkin ;D Vaan ompahan upea kesäsää ulkona, hattarapilvistä puheen ollen...

      Poista
  8. Äidin kasvimaalla, raparperin alla, sammakolla koti oli kultainenn.. ei,ei, vaan kissalla! Suloista lankaa tuo sukkalanka,vaikka ei tullutkaan samanlaiset sukat T. Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sama biisi on soinut minullakin päässä ja näköjään tuttu monelle muullekin ;) Kissa varttuu, josko tulis vaikka sammakko kotiin ja pääsis kisailemaan ...
      Kivan ohut tuntuma on näissä sukissa. Vois käyttää yösukkinakin.

      Poista
  9. Uhkea raparperi sielläkin!
    Keittelin eilen 8 purkillista raparperihilloa, siihen riitti vaivaiset 14 vartta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ehdotankin miehelle, että tehdään raparperihilloa! ;D Tästä meillä onkin riittänyt pulinaa, kun yhtenä vuonna tein. Sitä sitten syötiin ja syötiin ja syötiin, eikä se ollut edes hänelle mieleen ;D
      Mansikka-raparperimehua olen joskus keitellyt, mutta mehunkeitotkin on jääneet, kun ei ole enää lapsia niitä juomassa.

      Poista
  10. Nyt kuulosti niin sekavalta langalta, että mulle nousi melkein jo tuskanhiki tätä lukiessa. :-D Hauskan näköisiä sukkia sait kuitenkin neulottua, ja kuvausrekvisiittakin on kohdallaan. Harvemmin sitä pääsee raparperi villasukkien kanssa samaan kuvaan. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ois kiva ottaa kuva jossain muualla, kun olkkarin tai keittiön pöydällä, valkosta taustaa vasten ;D Yllättävän vähän sitä on sitten löytyvinään mitään muuta paikkaa, jossa näkyy neulokset edukseen ;D Raparperilla ei paljon muuta käyttöä olekaan ollut. Yhden piirakan tein, mut sekin maistui ihan pannukakulta ;) Merrin päivänvarjona toimii kylläkin raparperit (yllättävän vaikea kirjottaa oikein tuo raparpertit ;D )

      Poista
  11. Söpöt pilvisukat :)
    Mahtavat lomasäät osuivat sinun lomapätkällesi, onneksi olkoon :) Minua on jo huolestuttanut, että oliko hyvä kesä tässä ja sitten heinä- ja elokuu pidellään sadetta. Minä olen tehnyt ihan hullunpitkiä päiviä tähän saakka ja nyt ensimmäinen työpäivä mökillä ja olen vakaasti päättänyt, että tänään menee kone kiinni klo 16 ja sen jälkeen aletaan kuopuksen kanssa uimaan ja saunomaan ja grillaamaan makkaraa.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!