sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Murhan kivoja juttuja!

 Loma on ohi, mutta kesästä voi silti nauttia monin tavoin.  Kahvilareisu hyvässä seurassa ja kierros lähimaastossa.   Vesi virtaa. Sen tuoksun tuntee ilmassa ja mieli tekisi heti uimaan.  Virtaava vesi ja sen  ääni on rauhoittava, jotenkin hypnotisoiva.

Tähänkin kuvaan sain tallentumaan monta kaunista asiaa; voimakkaasti virtaava vesi, joka kevyen putouksen jälkeen valuu kivikkoon pärskymään. Rannalla kalliota, rantaheinikkoa ja luonnon pyöreiksi muovaamia kiviä, jotka ihmiskäsi on nostanut kuin patsaaksi päällekkäin. 


Vieressä  löytyy jonkun maahisen tai menninkäisen luola... ei ollut kotona. Liikkuu varmaan vain pimeällä. 


Aurinko paistaa, vesi pärskyy ja hienoinen tuuli tuntuu iholla. 
Suomen kesä!  Lyhyt, mutta vähäluminen 😅


Taidenäyttelyssä voi pyörähtää muun palaveeraamisen ohella. 
Kovin veikeitä lintusia on Margit Hakanen saanut aikaan. Tuo fakiirilintu on paras!


Kissa antaa hiirien temmeltää!  Liekö laitettu ihan lapsenvahdiksi pienille vipeltäjille.Neulahuovutetut korppi ja skorpioni ovat vaikuttavia. Sen verran olen kokeillut tuota neulottelua, että vaikeaa on. Miten ihmeessä nuo muodot saa kohdilleen? Sen tietää varmasti Miia Karhu, joka on nämä pistellyt taidokkaasti. 


Onhan minulla kotonakin näitä lintuja.... 😂
Oikein tarkkoja kun ollaan, on tämäkin lintu ostettu tuolta samaisesta Taideruukista. Se on ollut pihalla useita vuosia kesät ja talvet. Puu on edelleen yllättävän hyväkuntoista.  Harakka on vaan yrittänyt luoda nahkojaan. Otin kuvan, että muistaisin, miten värit olivat, jos tulisi hiottua ja maalattua uudelleen. 


Kotoa löytyy myös tämä kuuliainen puutarhavahti.  Tällä kertaa varjopaikka on löytynyt peräkärrin alta.  Kaiva sinä vaan mamma niitä puskan juuria, niin minä katselen täältä kauempaa...


Välillä on käytävä sisällä vilvoittelemassa ja tarkistamassa, mitä posti on tuonut.  Tässä on selvästi koiran hajua...olisiko se Väinö??


Minä ihastelin paketin pääliosia.  Ihanaa, kun paketti on päältäkin kaunis. Joku on selvästi nähnyt vaivaa paketoinnin kanssa. Itse tulee kiedottua lähetykset ties minkälaisiin käärösiin... 


Liisa se minua oli muistanut paketilla! Voitin taannoin arvonnasta tuon sukkakirjan! Uudet inspiraatiot ovat aina tervetulleita. Kylläpä minulla kävi hyvä säkä! Tai mäihä!  Tai lykästi ihan murhasti (murha sanaa käytetään täällä päin herkästi kuvaamaan sanaa "todella" , kuten "murhan iso tai murhan hieno"). 
Kerta kaikkiaan mahtiska juttu! 😂
Lisäksi paketissa oli kaunis kortti ja vihko, jota varmasti aion käyttää neulosten muistiinpanovihkona. Kiitos Liisa! 

Olen tehnyt kirjaan vain pikakatsauksen, kun haluan vielä pitää jännitystä yllä.  Kun saan nykyisen neuloksen valmiiksi, otan täältä jonkun ohjeen työn alle. 


Tänään vielä iltavuoro, sitten onkin jo hujahtanut 5 työpäivää loman jälkeen.  Helteistä huolimatta pää ei ole pehmentynyt sitä tavallista määrää enempää.   Pian pääsee taas parille vapaalle. 

Simpsakkaa sunnuntaita kaikille!26 kommenttia:

 1. Empä ole koskaan kuullut käytettävän murha sanaa noin, kaikkea sitä oppii uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä se on hyvin yleinen sana ;D Täällä on nyt ihan murhan kuuma ;D

   Poista
 2. Vai murhan kuuma! No on kyllä täälläkin. Onneksi karvapojille löytyy tuollaisia varjopaikkoja.
  Murhiakin kyllä sattuu, enimmäkseen myyrille kyllä ;-)
  Ihana arvontavoitto, kiva nähdä, mitä seuraavaksi esittelet!
  Aivan ihana tuo jokipaikka ja näyttelyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murhan siistii pakata kohta kassi, eväät ja lähteä maski naamalla töihin juoksemaan ;D
   Onneksi murhia ei tapahdu kovin dramaattisesti.

   Poista
 3. Ihastuttavia maisemia ja niin ihana tuo kissa, ja tietty Merri myös♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patsaskissalla on vinkeä ilme ;) Aina ajattelee, että pitää lähteä merta edemmäs kalaan, mutta näitä hienoja maisemia on ihan vieressäkin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Eikös vaan ollukkin! Ihan mahtiska kerrassaan!Mikää ei o niin siistii, ku murhan siisti!

   Poista
 5. Ensin vähän ihmettelin tuota murha-sanaa otsikossa, mutta sitten se selvisi. En ole aiemmin kuullut.
  Nuo ensimmäisen kuvan kivet ovat tosi hienoja, samoin kuin nuo eläinhahmot, Etenkin tykkäsin kissa&hiiriryhmästä:) Kaunista tulevaa viikkoa sinulle ja Merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus bloggailun alkuvaiheissa kirjoitin pitkään nk. puhekielellä. Sitten vaihdoin kirjakieleen, joka kyllä välillä tuntuu vähän kankealta. Kommenteissa käytän silti edelleen molempia sekaisin ;D Pelkkää murrekieltä on oikeastaan vähän hidas lukea, jos on enemmän tekstiä, jos ei ole oma murre kyseessä. Murteissa on silti tosi hauskoja sanoja, oikeastaan ihan murhan hauskoja ;D

   Poista
 6. Hyvä ,että paketti/kirja löysi perille:)
  ;) vihko just ,niitä "silimukka soikoon" muistiinpanoja varten:))
  :)
  Varmasti Väinön tuoksuja,kun joka paikkaa kuononsa pistää...
  Ihania kiviä,asuisko noissa koloissa "vesihiisi"?:)
  oho !jopas on sanalla paiskattu:),aina oppii jottain uutta.
  ihannia nuo elläin jutut,vähä siisti amma (lapsenlikka/ lapsenvahti)hiirillä:)
  Paras puutarhavahti,muistahan Merri sinäkin juoda vettä:),kun aurinko porotta,vaikka viliposessa paikassa oleskeletkin.
  Mukavaa uutta viikkoa ,Sinulle ja Merrille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on jo pihalla paahtumassa, vaikka olikin tullu miehen töihin lähdön jälkeen vielä minun kanssa nokosille. On sillä vettä siellä kupissa, vaikka harvoin se näyttää siitä juovan. Jos laitan kastelukannuunvettä, niin sitä pitää kyllä käydä tonkimassa. Siinäkin ehkä mukavampaa se tassulla läppäily, kun juominen ;)
   Posti kulki minusta aika nopeasti! Välillä se tuntuu kuskaavan iän kaiken jotain kirjettä tms. Kiitos vielä. Kirja oottelee sohvalla vieressäni, kun teen tota nykyistä huivia loppuun. Vielä ois jonkii verran neulottavaa, kun ei malta näin helteillä kauaa siinä istuskella kerrallaan. Ukona on niin lämmin, että en oo paljon sieläkään viittiny neuloa.
   Vesihiisi vois olla oikeampi vaihtoehto tuon kolon asukkaana, kun kolo on ihan veden ääressä. Se on kuitenkin varmaa, että jotain siellä asustelee!
   Minulla alko viikko mukavasti, kahella vapaalla!

   Poista
 7. Haha, mulla on sama, että ei tule ihan hirveästi panostettua lahjojen kääreisiin. Oon joskus ostanut ylenmäärin joulupaperia, ja koska en oikein raaskisi ostaa kokonaista lahjapaperirullaa "vain yhtä lahjaa varten", saatan kääriä lahjan joulupaperiin keskellä kesääkin. Moni paketti päältä kaunis, eiku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuostapa tuleekin mieleen viime joulu, jolloin en paketoinu paperiin juuri mitään. Olin säästelly (hamsteri taas liikenteessä) sellasia pienehköjä pahvilaatikoita, jonne kasasin kunkin henkilön tai pariskunnan lahjat, enkä edes paketoinu noita lootia. Ne oli aika roisin näkösiä muiden nättien pakettien vieressä ;D Ja sitten ne vei tavaransa kotiin ja osa lootista tais jäädä tänne edelleen ;D Ens joulua odotellen....

   Poista
 8. Hakasen linnut ovat vastustamattomia!!! Viime kesänä olin ihan vähällä ostaa Hälläväliämuuttohaukan Naivistit Iittalassa -näyttelystä. Ja edelleenkin harmittaa, etten ostanut!! Valitettavasti sille ei keksitty mitään turvallista paikkaa tästä huushollista. Missä tuo parvi on esillä?
  PS. Haukka päivystää täällä http://satunnainenblogi.blogspot.com/2020/05/lisaa-pollotysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mainio tuo Hälläväliämuuttokaukkakin!
   Nää löytyy Kouvolasta, Kuusankosken Taideruukista. Siellä on useita myynti- ja esittelynäyttelyitä vuosittain ja taidelainaamo.Lisäksi pieniä käsityöputiikkeja yms. Lisäksi murhan hyvä kahvila! ;D

   Poista
  2. Hertsimaleijaa, kesälle on suunnitteilla piipahdus Kouvolaan (matkalla Imatralle). No nyt on kolmas poikkeamiskohde Novitan tehtaanmyymälän ja rautatieaseman (josta napataan Systeri kyytiin) lisäksi!!
   Kiitos vinkistä!! :o)

   Poista
  3. Hienoa! ja hetken jo ihmettelin että onko kaupungin rautatieasema jo noin vetovoimainen, että se pitää nähdä ;D Täällä on päättäjät väännelleet kättä jo pitkään siitä, miten sitä muutetaan. On ollut suunnitteilla kulttuuritaloa ja viimeisin taitaa olla uimahalli... ;D Junasta suoraan uimaan tai jotain sellaista ;D No mutta mukavaa piipahdusta kuitenkin!

   Poista
 9. Olen tutustunut Margit Hakaseen opiskellessani, monen mutkan asiayhteys. Häneltä saamani keramiikkaenkeli liihottaa usein kesäisin kasvarin oviaukossa.
  Hänen lasityönsä on todellisia taideteoksia.
  Kiva näyttely ja voimia töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän alkaa ilmetä,että minulla on ollut ihan aukko sivistyksessä, kun ilmoille heittämän nimi on herättänyt jo kahden hengen muisteloihin! Tässä näyttelyssä hän oli mielestäni yhtenä monista taiteilijoista. Jos lasitöissä on sama huumori ja pilke silmäkulmassa, niin varmasti ovat upeita nekin!
   Eilinen ilta oli aika raskas töissä. Lämpö alkaa kerääntyä ikäihmisten asumusten seiniin ja sisätilat kuumentuvat paljonkin. Moni ei uskalla tuuletella rosmojen tai kärpästen pelossa, eikä tuulettimiakaan ole. Turvotukset ja sydänvaivat lisääntyvät. Tuntuu kurjalta jättää ihminen tuollaiseen kotiin, kun itse pääsee hetkeksi ilmastoituun autoon istumaan. Vähän huono olo tuli itellekin, vaikka hirmuista hikivirtaa ei tullutkaan.

   Poista
 10. Pajon Onnea arvontavoitosta! Liisa osaa paketoida hienosti :)
  Enpä ole minäkään koskaan kuullut tuollaista murha-sanan käyttöä, ei ole tullut käytyä sielläpäin luultavasti.
  Oo mitä taidetta, Kesä ilman taidenäyttelyä on kuin kesä ilman jäätelöä. Jäätelöä on mennyt, mutta taidetta ihan kohta alkaa tulla myös mukaan.
  Kyllä helle ei enää helli täälläkään, pitää olla tarkkana ettei tule huono olo vaikka istuu sisällä verhot kiinni, kun ei kärsi auringonpaahdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa onpakettitaituri ;)
   Myä ollaakii murhan sanarikast porukkaa ;D
   Liian vähän tulee taidetta seurattua. Minusta on muutenkin tullut kotijumi tän koronavuoden myötä. Töissä on jatkuvasti valtava määrä ihmiskontakteja, joten kotona on ihana rauha. Ei oo mitään tarvetta lähteä mihinkään.
   Eilen oli vapaa ja olin vähän liian kauan ulkona paisteessa. Onneksi ei tullu mitään pistoksia. Olen saanu päähäni, että tänä kesänä tehään pihahommia! Ja kun se on sinne päähän pälkähtäny, ei sitä näköjään voi pysäyttää helteetkään ;D Mies kävi välillä kysymässä, onko mulla kaikki kotosalla ;D
   Kohta kun saan aamupalan syötyä, menen uuelleen...

   Poista
 11. Ihania veden äärellä -kuvia. Tekee mieli uimaan pelkästään kuvia katsellen.
  Onnea arpajaisvoitosta; hienot on paketit.
  Viileämpiä päiviä odotellessa hyvää keskikesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meiän säätiedotuksessa näkyy tänään, että klo 18 sataisi vähän vettä! Tulispa, niin ei tarvis kastella niin paljoa. Huomenna ukkostaa...
   Vettä katellessa tulee aina uimaanmenohalut. Vaikka ilmakin ois kylmää, niin silti :)

   Poista
 12. Hienoja taide-esineita 🌺

  Eka kuva: Minullakin juuri kivi postauksessa 🙂

  Tänään oli vaikeuksia kun Blogger ei päästänyt kommentteja blogiini,
  mutta otin sinun kommenttisi kopioimalla ja vastasin siihen. 🍎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei vielä viime aikoina ole ollut ongelmia kommentointien kanssa, mutta puhelin kenkkuili eilen aamulla muutaman tunnin netin osalta, sitten korjaantui.
   Ajatella, jos olisi taiteilija, niin koti vois olla täynnä taide-esineitä :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!