lauantai 8. toukokuuta 2021

Remonttihuivi

Katsotaanpa....    Ahaa! Hän tekee vielä käsitöitäkin!  
Remppa alkoi, huivikin alkoi.  Remppa on vielä kesken, mutta huivi valmistui jo aikoja sitten. Vain päättely oli tekemättä, hoyrytys silitysraudalla ja kuvaus. 
En halunnut virittää tätä huivia neuloilla venytykseen, kun lanka on tälläistä  sekoitelankaa, jossa on epätasaisuuksia muutenkin.  Turkkilainen lanka, jossa 15% polyesteriä, 68% akryyliä ja 17% villaa.  En ole aiemmin keksinyt langalle käyttöä ja päätin nyt neuloa siitä huivin.  Värit ovat yllättävän hyvät. Huivi on myös reilun kokoinen. 



Ohje on Revontulihuivi. Se on hyvä malli mille tahansa langalle, vaikka se onkin kai pääasiassa suunniteltu väriä vaihtaville vironvillalangoille.  Ohjetta voi pienentää tai suurentaa tarpeen mukaan.  Ajattelinkin, että joudun neulomaan isomman huivin, että saan langan loppumaan, mutta tässä on kuitenkin ohje kokonaisuudessaan, ilman lisäyksiä.  
 Ohje löytyy Ulla -neuleesta TÄÄLTÄ. 
Yläkuva on sisällä ja alakuva ulkona. 


Puikot olivat kokoa 4½-5.  Lankaa kului 205grammaa. 
Jäljelle jäi vain tuo vasemmanpuoleinen 20gramman läjä, jonka kerin sitten siistille kerälle kerimäkoneella.  Mitä tuosta nyt enää voisi tehdä? En keksi. 


Kuten aina, minulla on ollut tämänkin huivin kanssa neuleystävä. 
Kuka sanoi, että vain kissat tykkäävät neulomisesta ( ei kai kukaan). 


Leikkisää ja lupsakkaa lauantaita! 

35 kommenttia:

  1. Yhden (vai kaksi??) revontulihuivia tehneenä sanon: kiva malli neuloa, kiva malli katsella. Ja kiva oli käyttääkin, kunnes Sisko päätti sopivan paremmin hänelle ja vei mennessään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miäkin olen tehnyt näitä ihan vaikka kuinka monta. ;) Tää on kiva malli tehdä ja langan mukaan voi säädellä kokoakin hyvin. Ei tarvi paljon mallia katsella, kun se toistuu kerros kerrokselta kasvaen. Ohjeessa sanotaan, että reikäkerroksetkin voisi jättää kokonaan pois, jolloin huivi vaan laajenee peruskerroksilla.

      Poista
  2. Kaunis huivi,ihan oikiat revontulen värit:)
    niin,et ole ollut toimettomana sinäkään,:)
    ....mutta...mutta MISSÄ ON MERRI? 😽
    ihana on Ruut,voi hiljentyispä hetkeksi meidänkin Väinö ,sisälle,mutta jussia pitää paimentaa....ja hän on EVVK-koiruus.Eilen käytin kynnenleikkuulla.Sitten Mustissa ja Mirrissä haisteli hyllyissä olevia herkkuja,Pukkasi koreja:"ei hyviä".Myyjä kysyi mistä se Väinö tykkää,lähti ovelle,,,eli ei mistään,kyllä meitä sen käytös nauratti 🤣🐕
    Kiitos,samoin Sinulle lupsakkaa lauantaita.😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hurjat revontulet onkin! ;D
      Mietin, että laittaisko vielä Merrinkin kuvan,mutta laittamatta jäi. Nyt sai Ruut ruutuaikaa.
      Merri rakastaa nappuloita. Eilen avasin uuden pussin ja mielenosoitus oli valmis. En syö! Tänäänkään ei ollut vielä niihin koskenut. Toin äsken kaupasta vanhaa tuttua nappulaa ja laitoin sekaan. Taisi kaivella parhaat päältä ;D

      Poista
  3. Tulipa komea huivi! Ja ihana apulainen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Revontuli -huivista tulee aina hieno. Malli on helppo, mutta silti näyttävä. Toinenkin on vielä päättelemättä ja kuvaamatta, eli lisää tulossa :)
      Apulaisia minulla aina riitätä. Yllättävän vähän niitä kiinnostaa nuo itse langat. Merriä kiinnosti ennen puikot, mutta nyt se on kyllästynyt niihinkin. Vissiin ikä painaa ;)

      Poista
  4. Ihana huivi ja mahtavan värinen! Olen monta kertaa kuvitellut tekeväni tuollaisen, mutta se on tyssännyt riittävän pitkien pyöröjen puutteeseen.
    Hyvää huomista äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan ihan ohjeenmukaiset pituudet ollu pyöröissä. Aika paljon mahtuu neulottua osaa lyhyempäänkin pätkään, kun se menee kasalle sinne siimalle. Parasta tässä oli se, että sain tuon oudon langan lähes kokonaan pois. Sitten se, että tuo väritys yllätti noinkin positiivisesti.Langan laatu ei myöskään haittaa huivissa yhtään. Huivista tuli vähän sellainen shaalimainen tuntuma, vähän pöperö :)
      Samoin sinulle :)

      Poista
  5. Onpa kaunis huivi. Ja niin komeat värit. Kiva kun sinulla on ahkera apulainen. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Värit on hyvät. Apu ei ole koskaan pahitteeksi! ;D

      Poista
  6. Vau, miten upea huivi ja hienot värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Revontulihuivi on näyttävä malli. Värit vielä osuivat ihan nappiin.

      Poista
  7. Upea huivi mieluisissa väreissä. Tallensin ja tulostin ohjeenkin, josko jossain välissä innostuisi kokeilemaan. Ja löytäisi sopivaa lankaa. Ei vaikuttanut kovin vaikealta.
    Harrastavat apulaiset ovat mukava lisä käsitöitä tehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan ootellaan, milloin saat huivin tehtyä :) Tää on oikeasti tosi kiva ja helppo malli. Olen tehnyt pitkälti toistakymmentä niitä vuosien varrella. Se on sellainen "perushuivi" -malli ja kuitenkin ulkonäöltään tosi kaunis. Reikäkerrokset tuo ilmavuutta. Olen ostanut välillä vironvillaakin ihan sen takia, että pääsen neulomaan tätä mallia ja näkemään, miten ne värit sieltä kerältä avautuu neuleeseen. Se on joka kerta yhtä hämmästyttävä kokemus.
      Onneksi apulaisia on useimmiten aina vaan yksi kerrallaan. Muuten minä en mahtuisi sohvalle neulomuksineni ollenkaan ;)

      Poista
  8. Aivan ihana huivi,sinulla on kyllä tuo taito hyppysissäsi🥰
    Ja vielä noin mukava neulomis kamukin,kyllö sinun nyt kelpaa🤗
    Ihanaa äitienpäivää huomiselle❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kamustahan tää homma on ihan täysin kiinni. Hän se tsemppaa, kun ei meinais noita pitkiä kerroksia huivin loppupäässä neuloa: jaksaa, jaksaa!
      Samoin sinulle :)

      Poista
  9. Revontuli-huivit ovat näyttäviä mistä langasta vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo taitaa olla ihan tosi juttu. En ole ainakaan saanut aikaiseksi yhtään pilalle mennyttä huivia tällä mallilla, vaikka lanka onkin vaihdellut :) Siksipä tää malli tulee varmaan niin herkästi valittuakin.

      Poista
  10. Kiitos :) Tämä huivimalli on kaunis.
    Kiitos toivotuksista ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  11. Tässä huivissa on kiva muoto ja se asettuu kauniisti harteille, kun on tarpeeksi suuri. Kaunis on huivin värikin. Ajaton ja sopii useampaan asuun.
    Minulle jäi joskus neuloosi päälle tämän ohjeen kanssa. Olen tehnyt 28 Revontuli-huivia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku tässä vetää neulomaan kerta toisensa jälkeen. Ehkä juuri se helppous ja kuvion toistuvuus ja muunneltavuus. Pitänee joskus laskea oma saldo :) veikkaan, että en ihan samoihin pääse, mutta ei paljon puutukaan.

      Poista
  12. Kaunis huivi. Hyvä, kun muistutit tuosta Revontuli-mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tuo malli ja ohje palaa käsiin aina ajoittain. Joka kerta se on yhtä kiva tehdä :)

      Poista
  13. Tosi nätti ja varmaan lämmittävä huivi:) Tsemppiä remonttiin ja hyvää uutta alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, lämmittävä on! Juuri sellainen, kuin teillä sielläpäinkin tarvisi ;D
      Tää onkin vähän sellainen shaalimainen tuon langan takia.
      Mukavaa viikkoa sinullekin. Menen tästä vielä tänään aamuvuoroon ja sitten 2 vapaata, jolloin on luvattu jopa 20 astetta lämmintä! Voitko kuvitella? ;)

      Poista
  14. Upea huivi, osaat neuloa hienoja käsitöitä.
    Kiitos postista,! vastasin siihen yö myöhällä vasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Vähän huolestuin, kun paketti ei tullutkaan postilaatikkoon, kuten piti. Ehkä se sitten joltain osin sinne mahtunutkaan, tai postiljooni ei raaskinut yhtään rutistella.

      Poista
  15. Sattupas sopivasti, kun pitäisi huivia aloittaa ja mulla on mielessä vain tasan yksi huivimalli. Tämä Revontulihuivihan on tosi kiva malli ja kiva kun noin väriä vaihtaa eri kerroksilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan huippukiva neuloa! lopputulos on aina jännitävä, miten värit huivissa sitten asettuvat.

      Poista
  16. Kaunis ja lämmin huivi.
    Ihanan pehmoisen näköistä lankaa.
    Villan määrä riittää kutittamaan ihollani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin tämä on ja vähän sellainen pöperöinen. En minäkään tykkää villasta ihollani. Ajattelin, että tätä voisi käyttää sellaisena lämmittimenä (ei ihoa vasten) vaikka sohvalla tai ulkona.

      Poista
  17. Kaunis huivi, kauniin värinen! En ole kenenkään kuullut sanovan, että vain kissat voisi toimia neuleystävinä. Kyllä siihen virkaan koiratkin sopii, toimiihan ne lukukoirinakin. Keittiöremonttikin edistyy näköjään hyvää kyytiä. Onko Merri koskaan suunnitellut Talenttikisaan osallistumista? Varmaan päihittäisi kaikenmaailman akrobaatit ja tankotanssijat mennen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuleekin tästä mieleen, että meillähän on tosiaan ollut hamstereita ja gerbiileitäkin neuleystävinä! ;D
      Merri ei ole kiinnostunut Talenteista. Se haluaa pitää taitonsa vähän niin kuin vakan alla ja näistä tilanteista saa vain sellaisia salakuvia....
      Oikeasti Merri ei ole niitä kaikkein sulavaliikkeisimpiä kissoja noissa hyppy- ja taiteiluhommissa. Sillä on selvästi tuo kehonrakennus aiheuttanut sirojen liikkeiden puutteen.

      Poista
  18. Todella kaunis huivi! Ja voi mikä ihanuus tämä neuleystävä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava yllätys saada välillä vähän erilainen neuleystävä viereen :) Silmissä katse: Ollaan kavereita, jookos?? No tottakai! :)

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!