tiistai 11. toukokuuta 2021

Remontti pitkittyy, huivit lisääntyy

 Toinenkin Revontuli -huivi näki päivänvalon!  Tämä ei nyt tarkoita sitä, että minä olen vain neulonut, kun toiset tekevät rankemmat hommat 😂  Olen tehnyt kaikenlaista pikkuhommaa ja pyörittänyt ravintohuoltoa. Lisäksi olen ollut valmiudessa auttamaan ties minkälaisissa asioissa ja syöksymään lähimpään kauppaan, jossa myydään milloin mitäkin tarvittavaa ja puuttuvaksi todettua tavaraa. 

Välillä on ollut tyhjiä hetkiä, jotka olen täyttänyt mm. neulomalla muutaman silmukan ja kerroksen ja kuvion 😏 Huivi on reilun kokoinen, mutta se on yllättävän nopeaa neulottavaa. 



Lähtökohta oli tämä. Halusin taas "kadottaa" lankavarastosta jotain.  Tämä lanka on ollut jonkun karvatassun ihastuksen kohteena.  Uskokaa tai älkää, niin katkaisin tuon sumpun vain kerran, kun tuli niin paha solmu. 


Lanka näyttää kerällä lähes kokonaa harmaalta, mutta lopputulos yllätti!  Mistä tuo kaikki väri oikein tuli??  Lisäksi se on mielestäni erittäin kaunis väritys.  Tämäkin lanka on turkkilaista, sisältäen 10% alpakkaa, 8% mohairia, 57% akryyliä, 10% villaa, 15% polyamidia.  Aikamoinen materiaalien yhdistelmä siis. 
Lankaa kului 180grammaa ja puikot jälleen kokoa 4½-5. 


Tässä välitestailu. Tassut mahtuvat jo kerän keskiaukkoon. Aika paljon on jo neulottu, mutta lankaa on vielä reilusti.  Tämä karvatassu on kuitenkin vain 5 % varmuudella alkuperäisen lankahässäkän aiheuttaja.....


Lankaa jäi 30g, jonka kerin uudelleen siististi. 


Lanka kiinnosti tätä käärmeenlumoojaneitiä jo aiemmin... nytkin se heti bongasi tämän loppukerän  yläkerran rappusista.....


Keittiö on oikeasti loppusuoralla, mutta pieniä asioita on vieläkin kesken. Osaa kaapeista saa alkaa jo pyyhkiä ja hiljalleen täyttääkin.    Iso  vaikutus on sillä, että vettä saa jo käyttää ja tiskikonekin on jo kytketty.  Kuivauskaappiin voi laittaa märkiä asioita, eikä niitä tarvitse aina erikseen kuivata.   Jääkaappi ja pakastin huristelevat edelleen olohuoneen puolella.  Uusi uuni ja liesi ovat jo käyttövalmiina ja puhdistettu, mutta ei varsinaisesti käytetty. Tämä epävarma "varsinaisesti" tarkoittaa miehen pannulla pyöräyttämää hampurilaispihviä.  Ei siis mitään ruokaa ole valmistettu.  Mikro ei ole vielä tullut.  

Auto on täyttynyt kerta toisensa jälkeen pois lähtevästä pahvista ja muovista. Se on ollut minun hommani. Aina liikkeelle lähtiessä kierrätyspisteen kautta 😆


Tälle päivälle on luvattu parikymmentä astetta lämmintä!  Tuntuu lämpimältä jo nyt aamusta (mittaria ei ole..). Rohkenin kantaa vähäiset taimikasvustoni pihalle.  Merrille sanoin, että niihin ei saa koskea.  Taimien selviytyminen minun hoteissani tapahtuu vain noin 40 prosentin varmuudella.  Täällä on liian monta vaaratekijää kasveille. Minä itse en ole niistä yhtään vähäisempi, kuin muutkaan. 

Vapaapäivä!  Lämpimät toivotukset tälle päivälle, olitte sitten vapaalla tai työssä! 

27 kommenttia:

  1. Apua, mitä vauhtia noita huiveja syntyy. Ja kaikki tämä remontin keskellä. Huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On täällä ollut tasaisempiakin aikoja, eikä ihan koko ajan myllerrystä :) Kerros silloin tällöin. Tässä on oikeasti niin paljon ihan perusneuletta, että suhteellisen nopeasti valmistuu.

      Poista
  2. Upea huivi jälleen kerran. Kauniit värit. Innostuin edellisen postauksen huivistasi ja vietin sunnuntaina pitkän tovin netin äärellä etsimässä sopivia lankoja. Niitä kyllä löytyi, mutta kivat värit oli useimmista loppuunmyyty. Josko nyt jollain peruslangoilla lähden liikenteeseen. Jos onnistuu ja innostus säilyy, siirryn muihin lankoihin.
    Merri on kyllä sen näköinen, ettei hän ole koskaan hipaissutkaan tassullaan mitään lankakerää. Käärmeenlumoojatar lumoaa katsellaan tällaisen naislukijankin.
    Hienoa, että keittiöremppa lähenee päätöstään. On se vaan kiva taas kokkailla uudessa keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt tämän huivin kerran raidoitettunakin, kahdesta langasta. Nuo raidat tulevat reikäkerrosten väliin. Ihan kiva siitäkin tuli, eikä mennyt yhtä lajia lankaa pelkästään.
      Täysi luottamus Merriä kohtaan, mutta tuo käärmeenlumooja sen sijaan on viekas lankojenkin suhteen. Se kulkee yleensä kuin unessa, mutta jos se kiinnostuu jostain, löytyy turbovaihde aika äkkiä ;)
      Eilen pääsin laittamaan jo joitain asioita keittiöön laatikoihin ja kaappeihin. Kahvia on keittetty jo keittiön puolella ja tiskikne pelaa. Suurin osa kaapeista on vielä "käyttökiellossa" jonkun keskeneräisyyden takia. Nyt arvon, mihin sijoitan mitäkin astioita.

      Poista
  3. Vau, oletpa ahkera tekemään noita upeita huiveja, ja hienot värit niissä. Voi Merriä, oliko hän ollut pahanteossa lankakerän kanssa;D Tsemppejä remontin loppuvaiheeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huivien väritys aukeaa näkyviin vasta neuloessa. Kerällä langat näyttää aina vähän erilaisilta. Lisäksi tuo huivi tehdään nk.niskasta kolmionkärkeen, jolloin levein osuus levittäytyy puikoilta vasta päättelyn yhteydessä, eli ihan lopussa.
      Melko varmasti lankojen sotkijana on ollut tuo viekas käärmeenlumooja aiemmalla vierailuillaan. Merri ei paljon lankojen perään himoitse. Se on selkeästi poika, eikä välitä ns. tyttöjen jutuista. Merriä kiinnostaa enemmän metsästys ja ulkoilu, sekä kala(lelu)stus.

      Poista
  4. Olet kyllä todella taitava,nuo huivisi ovat kyllä kauniita ja huolella/rakkaudella tehtyjä.
    Ja WAUDEEEE mikä kissa neiti kaunotar teillä nyt onkaan,nyt on Merrillä seuraa.
    Aurinkoista viikkoa sinulle ja mahtavaa teillä remppailu loppu suoralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo neule toteuttaa :) Huivien väritys on aina kiehtovaa.
      Maia -kissa oli kyllä kiinnostava Merrin mielestä. Maialla on kuitenkin niin omat juttunsa, että se ei paljon Merristä ole kiinnostunut, touhuaa vaan omiaan. Merrikin oli lopulta aika epäkohtelias, ja naukui moneen kertaan päästämään ulos, vaikka sillä oli vieras.
      Tänäänkin vielä vapaapäivä ja aurinko paistaa!

      Poista
  5. åhh så fint skjerf!!Kan du ikke lage til meg også!!Jeg har ikke tid til håndarbeid!

    Ja knuter i garnet!Iriterende!Men pusekatten liker det veldig godt..sikkert mykt å kroe labbene sine på søte vennen:))
    Vi skal også ha 20varmegrader!Jeg fikk litt farge idag på tur!Deiligt for jeg er ellers blekansikt hih hih

    Koseligt innlegg fra deg!Har du ikke microbølge ovn wow!!Jeg kan ikke leve uten på jobben!

    Ha det super fint tog nyt dagen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinulla on aikaa sinun rakastamillesi asioille :) Minulla on pakko olla aikaa neulomiselle edes vähän, tai alkaa ahdistaa :)
      Tänäänkin on ihanan lämmintä jo heti aamusta! eilen ostin jo kesäkukkia vähän.
      Mikro tuli vähän myöhässä muihin osiin nähden, se tuli vasta eilen iltapäivällä posti mukana, eli kohta on mikrokin paikallaan. Induktioliesi näyttää niin oudolta, että taidan syödä pelkkää mikroruokaa jatkossa ;D
      Mukavaa päivää ulkoillessa, jos olet vapaalla!

      Poista
  6. Onpa Merri suloinen tassutellessaan kerää ♥ Huippukauniin värisen huivin teit, ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri tassuttaa lankoja niin harvoin, että suotakoon se hänelle :) Nytkään se ei oikeastaan tassutellut, vaan halusi vain työntää etutassut tuonne kerän sisään. Siinä se sitten istui ja herkisteli tuntumaa ;)
      Kerä näytti aika harmaalta, mutta sisälsikin nämä värit!

      Poista
  7. Upea!!!!
    niitähän syntyy ,kuin sieniä🍄 sateella.noita
    ihania /kauniita huivia. käärmeenlumooja,todellinen kaunotar.

    nyt teki tepposen tämä kone:(

    Mukavaa
    vapaapäivää oi minkä lankamyllerryS ?onko Merrin tekosia:

    VastaaPoista
  8. Tais edellinen kirjoitus olla ,suoraa roskakori kamaa.
    Jotenki jumiutui tämä masiina.
    IHANA ! huivi ...niitä noin vain syntyy ,tuosta ohimennen.. 😊🍄🍄🍄🌞
    Kaunotar.lumoava!
    oho!Oliko Merri lankakerän kimpussa?
    Ihana uusi keitiiö,,kohtapuoliin valmis 👍
    Mukavaa vapaapäivää 🌞😊😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä jumiutunut! :)
      Ei Merriä saa epäillä lankojen sotkemisesta! Ei se ole sen heiniä ollenkaan. Syyllinen on tuo tyttökissa, joka ei ole tekevinään mitään, mutta sitten tekeekin tuollaista ;) Merri tykkää vain fiilistellä langan tuntumaa, pitämällä tassuja kerän sisällä.
      Tämä on helppo neule, kun selkeää perusneuletta on niin paljon ja silmukat lisääntyvät järjestyksessä. Toisin sanoen nopea neuloa :)

      Poista
    2. Heti miten ANTEEKSII Merri,että ees kävi mielessä" tuhmuudet".
      Olenhan minä seurannut touhujasi,ja katsonut videoita,oishan minun pitänyt osata laskea yksi+YKSI:
      Tarkastaja kokeilee tassullaan ,onko se työ edistynyt,kuluuko lankaa oikeassa tahdissa..
      punkkilääkkeen pakkosyötetty 🐕🐾 Väinö lähettää ,kevät terveiset Merrille 😻

      Poista
    3. Vaikeaa on olla, kun nurmikolla makoilu ja ulkona pyöriminen on kivaa ja sitten on ne hiivatin punkit! Pysykööt poissa tältä planeetalta! Varmaan joku ekoysteemi siitäkin sitten taas järkkyisi ;)

      Poista
  9. Kauniit värit huivissa ja muutenkin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästyttävät värit ilmaantuivat kerän sisältä :)

      Poista
  10. Tuo lanka on kerällä ihan kamalan pörröisen näköistä, mutta huivina tosi kaunista. Onneksi kissaliiton tarkastaja on hyväksynyt kangan ja lopputuloksen. Minun koulukaverillani on myös kissaliiton hyväksyntä neuleilleen, tarkastajasta työssään on usein kuvia instassa. T: saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! En oikein keksinyt tuosta langasta mitään tekemistä. Lopulta päätin kokeilla huiviksi ja sehän olikin ihan kiva. Huiveista tuli vähän sellaisia shaalimaisia, varmaan myös tosi lämmittäviä.
      Kissaliiton hyväksyntä! Tosiaan ;D Myös kulutusta on seurailtava. Kissan on myös helpompi löytää eri lankoja varastosta kiipeilemällä lankojen päällä ja tonkimalla sieltä väleistä sopivia keriä. Kissaliittoa ei aina kannata päästää liian läheisiin tutkimuksiin varaston kanssa.

      Poista
  11. Kaunista huivia kattoessa alko haluttaan huivin tekkoon. Ei, ei, on monta rojektia ensin :)

    VastaaPoista
  12. Kun on taitoa niin syntyy valmista. Ihailen suuresti. Itse en pystyisi tuohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen tekee sitä, mistä eniten tykkää :) Yksi osaa yhtä ja toinen toista.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!