maanantai 9. marraskuuta 2020

Joulupuu on rakennettu

 Tästä se lähti.  Tai oikeastaan tuija-aidan leikkaamisesta, oksista peräkärrillä, tuijakransseista (TÄÄLLÄ). .  Muutama tuttukin kävi hakemassa oksia omiin tuotoksiinsa. Silti peräkärrillä oli vielä "harmillisen" paljon oksasilppua, nyt jo vähän pienempää. Tässä kohtaa minuun iski tarve käyttää kaikki pois, että ei menisi hukkaan. 😆 (Ette halua tietää, missä nyt ovat ne kaikkein pienimmät oksasilput...)


Tein oksista pieniä nippuja ja sidoin ne langalla.  Langankulutustakin tästä tuli jonkin verran, mutta eipä välitetä nyt siitä. 😀


Rautalankaverkosta nappailin pihdeillä palasen, jonka puristelin kartion muotoiseksi. 
Oksanippujen laiton aloitin alhaalta. Näin seuraava kerros tuli aina edellisten sidontakohtien päälle. 


Tätä hommaa tein ulkona, vaihtelevissa olosuhteissa, sormet kohmeessa useamman viikon, aina silloin tällöin.  Mainittakoon, että epäuskokin oli välillä olemassa, mutta valtava inspiroituminen asiaan ajoi kuitenkin eteenpäin.  
Tässä kohtaa tuli monesti mieleen, että olen ennenkin tehnyt helposta vaikeaa.  Mies toi aikoinaan pitkistä lankuista silputtuja pätkiä polttopuiksi pahvilaatikollisen.  Minä ruuvailin niistä kokoon kasvulavan TÄÄLLÄ.  Ei varmaan kannata mainita, miten paljon helpompaa olisi ollut lavan tekeminen niistä pitkistä lankuista. ..
 Vaan tehdään niistä mitä on!  Ei lannistuta siitä, että joudutaan aloittamaan vähän niin kuin pohjalta.  Kokonaisia puitakin olisi varmaan ollut saatavana, mutta joululaulun henkeen päätin sitten itse rakentaa tuon puun. 


Rautalankaverkko ei ole kovin tukevaa  ja nippuja tuli valtavat määrät, joten puusta tuli aika raskas. Juuri ja juuri pysyy nojaamalla pystyssä. Se ei haittaa.


Lopputarkastuskin suoritettu. 
Merri nautti enimmäkseen siitä, että oltiin useita kertoja yhdessä terassilla, jopa niin pitkiä aikoja, että se ei olisi aina edes jaksanut, vaan halusi sisään lämmittelemään. 


Lopullinen sijoituspaikka oli tarkoin mitoitettu tähän lasipömpeliin.  Katossa on sisäpuolella muutama koukku, joihin sain puuni kiinnitettyä sellaisella vahvalla amppelikoululla.  Muuta tukea ei tarvittu. 


Aika vihreältä näyttää, toistaiseksi. 
Nyt vain odotellaan, kuinka kauan puu pysyy vihreänä... 😅




Ainakin yksi naapuri on jo ehtinyt ihmettelemään, mitä tapahtuu.  Gizmo on  aina ystävällinen ja innostunut, päästyään moikkaamaan.  Merrin kanssa ne tulevat toimeen, joskin tuttavuus ei ole kovin läheistä, ilmeisesti erilaiset mielenkiinnon kohteet. 


Testailin valojakin paikoilleen.  Pitää vielä löytää patterivalot, joissa on ajastin.  Näissä ei ollut ja kävin sammuttamassa valot ennen nukkumaan menoa.  En aio muutenkaan vielä poltella puussani valoja, kuin satunnaisesti. Katsotaan sitten joulukuun puolella, jos puu on vielä vihreä...



Nyt keksinkin, mitä teen puun kanssa sitten, kun en enää tarvitse sitä!  Naapurilla on tosiaan tuija-aita, jossa on muutama aukko... vien puun sinne, niin hämmästyvät. 😆

Loma on nyt käytetty ja tänään alkaa taas työt. Onneksi iltavuorolla, niin sain nukuttua yönkin hyvin.  Mitä nyt vähän outoja unia taas näin, mutta se ei yllätä ketään.  
Lomalla tein kaikenlaista, vaikka olinkin pääosin kotona. 
 Kiersin 6 luontopolkua (osa vielä näyttämättä),  soitin useamman kerran huilulla, neuloin hurrrjasti, kävin vähän kylässä ja meilläkin kävi tuttuja, leivoin (joskin vähemmän kuin mies), aloitin joulukorttien teon,  nautin siitä, että ei tarvinnut lähteä töihin, eikä tehdä yhtään asiakaskäyntiä.   
Tässä nyt ensimmäisenä mieleen tulevat asiat. 💗

Nyt pitäisi niin sanotusti akut olla taas ladattu! 

Haastan teidätkin rakentamaan itsellenne joulupuun!  Materiaali ja toteutus vapaa. 
Mikäli nyt  ihan oikeasti joku tarttuu haasteeseen, olisi kiva nähdä lopputuloskin, jos haluat linkata sen vaikka tähän juttuun. 

Heipat!

Lisäys:  Vanha Rouva on ainakin ottanut haasteen vastaan TÄÄLLÄ

31 kommenttia:

  1. No tulipa hieno tuijapuu! Sinulla oli puuhakas loma! - Tuija emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä näyttää ainakin nyt, mutta sitä ruskistumista vähän pelkään, jos kovin nopeasti ruskettuu :)

      Poista
    2. Ei kaikki tuijat (ainakaan Tuijat) ruskistu ;)

      Poista
    3. Useimmat kuitenkin edes ruskettuu 😎

      Poista
  2. Huh. Uskon että monikaan ei tartu haasteeseen ainakaan näin suuressa mittakaavassa. Hieno tuli ja tuijan oksat kestää todella pitkään vihreänä kranssissa niin miksei tässäkin....kevääseen saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoisin vihreyden kestävän edes joten kuten yli joulun, siitä yli menevä osa on bonusta ;)
      Ajattelinkin, että jos joku tekee mistä tahansa, millaisen tahansa rakennetun joulupuun. Ei näin höperöitä ideoita useimmat ala edes toteuttamaan, kun valmiin puun saa helpommalla. Sisälle en aio joulupuuta rakentaa. En tiedä, otetaanko tänäkään vuonna kuusta ollenkaan. Viime vuonna ei ensimmäisen kerran ollut.

      Poista
  3. Kuules höperö, mää olen joskus tehnyt vastaavan joulupuun kuusenoksista. Siitä vasta painava tuli! Olen tehnyt kuusipuun myös sammaleesta, jäkälästä, huovasta, messumatosta ja villalangasta, joten et voi yksinäsi omia höperön titteliä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä miellyttävä yhteensattuma! Perustetaan klubi Me Höperöt

      Poista
    2. ..hei tytöt!!!!👩‍🦱👩‍🦰
      täällä yks höperö kans!🧓
      sammaleesta tein ,linnut kynivät aika nopeasti laikukkaaksi...

      Poista
    3. Tervetuloa Höperö -klubiin! ;)

      Poista
    4. Yes! Höperöt rulettaa, joten mille höperyydelle seuraavaksi alettaisiin?

      Poista
  4. Vau, kyllä tuli hieno! Ja näit suuren vaivan!
    Kivoja kaikkia lomapuuhia=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joitain asioita ei saa tehtyä millään (esim.siivous) ja tälläiset asiat onnistuvat kyllä 😂

      Poista
  5. Minä kyllä ihmettelin, että mikä siitä tulee. Mutta hieno joulupuu rakentui. Multa kyllä varmaan jäisi rakentamatta. Tosin tuli mieleeni, että meidän joulukuusikauppiaat trimmailevat kuusia sopivan mittaisiksi ja kai heittävät sitten ylimääräiset havut pois. Voisihan niitä käydä kyselemässä. Tai jos niistä saisi edes kranssin.

    Mukavaa työpäivää! Sä olet kyllä lomalla saanut taas paljon aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teillä kalliita joulukuusia? Tarkoitan, että eivät ehkä kasva niin tiheään siellä? 🤔
      Sieltä se "totuus" taas töistä löytyi. Oli ihana tulla äsken kotiin, omaan rauhaan. Muutoksiakin taas luvassa. Ne ei kyllä enää yllätä, kun on viime vuodet ollut yhtä myllerrystä muutenkin. Enemmän yllättyis, jos ei muuttuis. Ei ne muutokset kovin mukaviakaan aina ole, kun koko ajan pitää sisäistää uutta.
      Vähän vielä iltakukkumista telkun ääressä ja sitten päätä tyynyyn.

      Poista
  6. Tulipa kaunis kuusi, niin säilyykö vihreänä,?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saapas nähdä. Toivottavasti edes joulun yli, kun oli niin iso työ.

      Poista
  7. Komea, niinhän Merri totesi ja naapurin kaveri komppaa. Joulupuu tulee meillekin, ihan oikea ostetaan ja hys hys tehdään... Kyllä on kaunis omassa kopissaan ja tuo tunnelmaa pimeihin iltoihin valollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi hys hys? Nyt tulin uteliaaksi, vaikka ennen joulua ei saa olla utelias 🙄

      Poista
  8. On tuossa ollut värkkääminen. Kannatti. Hieno on!
    Tiistaita!

    VastaaPoista
  9. Kaunis ja sopusuhtainen kuusi. Kivaa puuhailua ja sommittelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa se oli ideoinnista alkaen. Tarpeeksi omituista toimintaa ;)

      Poista
  10. Sinnikko oot, mut tulipa kaunis joulupuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat ideat on helppo toteuttaa, mutta joitain asioita ei saa millään toteutusasteelle, kuten aiemmin mainitsemani siivous esimerkiksi ;)

      Poista
  11. No jestamanteera... todellakin Joulupuu on RAKENNETTU!!
    UPEA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakennustoimisto Merri & kumpp. pisti kasaan joulupuun ;D Nyt vaan ootellaan, muuttuuko ruskeeksi, vai pysyykö vihreänä, ainakin joulun yli.

      Poista
  12. Kaunis joulupuu ja havukranssi. Valot kruunaavat kokonaisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä siitä puun muotoinen tuli, vaikka alku näyttikin vähän epäilyttävältä :)

      Poista
  13. Komea joulupuu ja suuritöinen! Tein joskus kuusenoksista saman tapaisen pihakoristeen, mutta koira tuhosi sen saman tien. Into hiipui kummasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä intoa on valtavasti alotusvaiheessa ja kun jossain vaiheessa huomaa, että ei ehkä tuukkaan sellasta kun oli suunnitellu, niin lopussa intoa ei enää niin olekaan. Joskus käy neulostenkin kanssa näin. Olipas nolo loppu sinun koristeelle.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!