tiistai 29. syyskuuta 2020

Vielä kukkii ja vihertää

 Vihreitä kransseja pyöräyttelin muutaman. 


Käytiin lyhentämässä äipän tuijia ja siitä jääneet roippeet eivät päätyneetkään miehen suunnitelmien mukaan jäteasemalle, vaan meidän pihalle. 😆 yllättävän helppo oli ylipuhua.  Näistä tarpeista hyötyi muutama muukin minun lisäkseni. 
Kranssiaihiona käytin vain tuollaisia metallirenkaita.  Pyörittelin oksia niihin rautalangalla. 
Ylemmän kuvan kranssi päätyi ison lasivitriinilyhdyn oven päälle. 


Toinen päätyi ulko-oven viereen. Voi olla, että tuo koiraverkosta kyhätty lisko syö sen lämpimikseen...


Kolmas kranssi meni toisen oven päälle. 
Tämä kukko ei muuten aamuisin herätä. Ehkä se onkin kana 😋
Katkaisin siltä jo kerran kaulan, mutta se heräsi henkiin!


Ulkona kukkii vielä jotain kesäkukkijoita. 
Asetelmaan sijoitettu joulutähti näyttää verevältä. 


Joulupukin betonisaappaat on kaivettu esiin. Nämä ovat ihan koristeet vaan, eivät ole tarkoitettu joulupukkia varten...


Äitienpäiväamppeli kukkii vielä, vaikka onkin jo kovin nuutuneen näköinen muuten. 


Toisessakin kesäamppelissa on vielä kukkia. 


Arovuokko taitaa kukkia aina, kun otan kukkakuvia ulkona. 


Samoin sitkeät orvokit, jotka puskevat maasta aina lumien ja pakkasten tuloon asti. 


Tämä se vasta hupaisa kasvi on. Ostin sen keväällä juurakoina ja istutin. Vain tämä yksi lähti kasvaakituuttamaan.  Nyt se on suurimmillaan, mutta niitä keltaisia kukkia ei ole näkynyt, mitä pakkauksen kuvassa näytettiin... ehkä tässä on jotain tekemistä minun kasvatustaidoillani...


Hevoskastanja ei sitten kuollutkaan keväisestä parturoinnista huolimatta...


Tältähän se keväällä näytti ja ajattelin säästyväni hirmuiselta lehtimäärältä syksyllä.  Lehdet ovat isoja ja kovia. Eivät taida maatua kompostissakaan.  
Ensi keväänä rankemmat otteet!


Merriä alkaa syksy jo väsyttämään. 


Iltaisin olisi kiva mennä ajoissa nukkumaan. Tyynytunnelissa oleilukin on rentouttavaa.  Voi vaikka tuijottaa palvelijoita, että pitäisi jo mennä nukkumaan...Pitäkää itsenne lämpiminä! 

30 kommenttia:

 1. Kissojen kanssa on mukavaa ja rentouttavaa mennä nukkumaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Nytkin tuossa vartutaan, että tuletko vai et 😼

   Poista
 2. Kivat tuijakranssit ja suloinen Merri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkeelliset, mutta ajavat tarkoituksensa.😊

   Poista
 3. Vooooiii mikä assistentti sinullakin! <3

  VastaaPoista
 4. Lämpiminä? Mä hikoilen niin sisällä kuin pääasiassa ulkonakin. Kivoja kransseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo 😂 eiköhän se tästä vielä viilene. Villasukst on oltava jalassa, kun jalat palelee aina.
   Tykkään, kun on useampi samanlainen.

   Poista
 5. Very nice and good post today!I had to laugh a little about the chicken and the little kitty cat!Yes we are servants for them :))I can not do that wrath thing but you do it so nice!thank you for making me smile today! :)))

  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think that tree will beat me in the end 😂
   I threw that chicken with a cat poo bag... head went away. Of course I'm a practical nurse, and I could heal it 😷🤕

   Poista
 6. Kivoja juttuja olet tehnytkin tuijien oksista, upeita!
  Ja kissasi on sitten niin ihku ihana!
  Hyvää syksyä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Siitä vaan lähin pyörittelemään rautalangalla oksia renkaaseen ja vielä vähän toistakin kierrosta, jos näytti harvemmalta. Ajattelin laittaa noihin jotain muutakin, mutta näyttivät minusta ihan mukavilta pelkältäänkin.
   Merri huiskuttaa hännällä !
   Samoin sinne :)

   Poista
 7. Meilläkin ovat kissat alkaneet mennä aikaisemmin nukkumaan. Kesäöinä oli mahdotonta riekkumista.Samoin ovat pyytämässä jatkuvasti ruokaa. Niillä vaisto sanoo,että on tulossa talvi ja pitäisi rasvakerros hommata.Sisäkissojen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merrikin on laihtunut keväästä alkaen hiljalleen. Nyt kai pitäisi taas kerätä sitä karvaa ja rasvakerrosta ;D Vanha paikka sohvan nurkassakin on taas rakas, vaikka se sai olla lähes koko kesän tyhjillään.

   Poista
 8. Upeita kransseja tuosta noin vain pyöräyttelet :) Lisko näyttääki näläkäseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeuden taitaa tehdä itse materiaali ;) Nättiähän tästä vihreydestä tulee. Mietin, kestääkö vihreys, vai alkaako ruskehtaa jossain vaiheessa. Lisko on ollu nälkänen jo vuosia, varmaan kohta lohmasee jotain suuhunsa ;D

   Poista
 9. IHANA lisko ja komeat on kranssitkin!Ja Merri osaa poseerata joka kuvassa, hyvä Merri:) Meijän kissasta saa hyviä kuvia vain lastenlapset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä kesänä sain vaan ahaa- elämyksen kun naapuri meinasi heittää vanhan koiraverkon pois. Siitä se sitten muotoutui. Kevyt lisko, joka "kiipeää" sopivasti seinää pitkin.
   Merri ei tosiaankaan edes osu kuvaan joka yrittämällä ;D

   Poista
 10. kauniit ulkokukat ja kranssit, hyvin tehty lisko, katseeni kiinnittyi joulutähteen, mulla myös on säilynyt monta vuotta vihreänä, se on kuin viherkasvi.
  Minkä ikäinen kissasi on.?
  miehen veljellä oli kissa, joka oli jo 20vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merri on syntynyt joulukuun lopussa 2017, eli tulee pian kolme vuotiaaksi. Oi miten aika kuluukaan! 20 vuotta on jo kunnioitettava ikä kissalla, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Paljonko se mahtaa olla jo ihmisen iässä.
   Laitan jouluisen joulutähden (mikäli se ei kuole ennen kevättä..) aina kesäkukka-asetelmaan ulos ja se kasvaa ja vihertää siellä aina muiden kukkien joukossa.

   Poista
 11. Eivätkö siellä palvelijat ymmärrä mennä ajoissa nukkumaan? Voi Merriä.

  Nuo kranssit ovat tosi kauniit. Itse ihailin eilen jonkun ovella lehdistä tehtyä kranssia ja aloin tuumailla olisiko se kovin hankala toteuttaa itse.

  Teillä pihamaa kukoistaa kauniisti. Ja hui mikä kana! Sopii oikein hyvin halloween aikaan tuollainen, jonka pää on kerran katkaistu, mutta herää henkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä joutui houkuttelemaan Merriä ulkotarhasta sisään ties millä keinoin, välillä jopa turhaan. Nyt se ei edes viitsi enää myöhään illalla mennä koko tarhaan, vaan jää sohvalle makoilemaan. Eilen kun tulin iltavuorosta ja se oli varmaan jo menossa nukkumaan, se joutui muuttamaan mielensä ja jäämään minun kanssa vielä sohvalle kukkumaan ja odottelemaan, että viimeinenkin lähtee petiin. Siinä se sohvalla torkkui, mutta havahtui viimeistään hampaiden pesun ääniin ja tuli eteiseen päivystämään, josku nyt!
   Ohuella rautalangalla saa ihmeitä aikaan! Varmasti myös lehdistä. Naapuri sanoi laittavansa pieniä oksia ensin pikkuisiin nippuihin ja kiinnittävänsä ne sitten kranssipohjaan, ilmeisesti jonkinlaiseen muuhun, kuin pelkkään metallirinkulaan.
   Meillä taitaa ollakin Halloween -henkeä ympäri vuoden päättömän kanan hengessä ;D Onneksi se on naputeltu ainoasta jalastaan tuohon kaiteeseen kiinni....voisi tapahtua kauheita, jos se pääsisi irti. Kostaisi pään irrottamisen ainakin.

   Poista
 12. Kivan näköisiä kransseja! Kaikki materiaali kannattaa hyödyntää, niistä saa aikaan mukavia koristeita. Olen kuullut päättömistä kanoista, jotka lentää, mutta että päätön kukko herää henkiin, niin se vasta on jotain. Taitaisi pukilla askel painaa noissa saappaissa... Onkohan Merri sukua karhulle? Jos sekin tykkäisi nukkua talviunta. Minulle ainakin kelpaisi kunnon nokoset pimeään ja kylmään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus on ainoa este, jos jotain asiaa ei pysty hyödyntämään ;D
   Ihan päätöntä touhua koko kananlento!
   Tulee mieleen nuo jännärielokuvat, että jollekin laitetaan betonisaappaat jalkaan...se taitaa olla menoa sitten.
   Ihmeellisesti Merrilläkin tuo sisäinen vuodenaikakello toimii. Ihmekö se sitten on, että itsekin on väsynyt. Auttaisiko tähän syödä itsellekin paksumpi rasvakerros (ei tuota ongelmia) ja kasvattaa tuuheammat hiukset (selkeästi vaikeampaa), että pärjää talven yli.

   Poista
 13. Nyt alkoi tekemään mieli liskoa! Tähän mennessä kartanolla on majaillut verkkonalle ja -palloja. Hattukin taisi joskus olla. Nyt ihan selvästi varastan ideasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman tien sitten pöllimään lähinaapureilta vanhaa koiraverkkoa (muukin verkko varmasti käy).
   Oli aika helppo muotoilla. Hanskat kädessä puristelin, mutta silti oli aika käsiin käyvää touhua. Tämä lisko on ollut tässä seinällä jo niin monta vuotta, että sekin sopis jo varastaa. Olenkin miettiny, mihin sen voisi laittaa, jos ei kuitenkaan raaskis kaatsille viedä. Ehkä se roikkuu siinä seuraavatkin vuodet.

   Poista
 14. Nuo tuijasta tehdyt kranssit ovat kauniita:)

  Minä myös ihailen Sinun liskoa,
  Hevskastanja..niinkö?? googletan kyllä :)
  Ja mikä kaunotar..nyt en puhu Merristä vaan "mustasta kiiltävästä..nelipyöräisestä:))🤎💛🧡🤎🧡
  Merri on tosiaan väsynyt.lopeta nyt kutominen ja vie Merri nukkumaan...kiipittääkö heti takas jos its et jää nukkumaan?
  Meiä Väinöllä on oltava valoton hiljaisuus kello 22. (iltapissat ja pesu aloitellaa kello 9)Nyt kun pimeää jo aikaisin ,Väinö on muuttanut kellonsa jo TALVI AIKAAN:)
  .Paljon terveisiä lähettää killille,tuo Väinö-koiruus😼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on Väinöllä noin tarkka aikataulutus ;D Siinä sitä onkin ihmisillä oltava tarkkana!
   Hevoskastanja on tuo pöheikkö. Oli ensin sellanen salkomainen, mutta yritin tappaa sen yhtenä vuonna laittamalla puolentoistametrin korkeudelta suoraan poikki. Sen jälkeen on alkanu pörhistymään kunnolla. Kivan näkönenhän tuo on, mutta armoton määrä kovia lehtiä . Onneks tippuvat kaikki suoraan alle, eivätkä jaksa lennellä pitkin poikin.
   Ei se Merri oikein tahdo sinne alas jäädä, jos ylhäältä kuuluu ääniä. Toisaalta jos miä menen ennen miestä nukkumaan, niin Merrikin saattaa tulla ja jäädä. Tänään ei aamusta nukkunu minun kanssa enää ollenkaan, kun oli heränny miehen kanssa ja saanu ikkunan auki ulkohäkkiin. Ei paljon nukkujan herättelyt kiinnostanu, kun ulkona siipiveikot suhahtelee.

   Poista
 15. Kivoja juttuja. Kranssit ovat aina mukavia. Hyödynnän itsekin usein tuota Tuijan leikkuujätettä. Tuijaa laitan lähes joka vuosi kukkaruukkuihon talveksi pystyyn. Nyt on tullut esille paljon erilaisia pehmoja. Tämä on pehmonallevuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii varmaan hyvin kukkaruukkuihinkin. Tai hautausmaallekin.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!