perjantai 4. syyskuuta 2020

Vapaiden viettoa

 


Vapaapäivän viettoa mökin pihalla, puolukoita kerääämässä. Sukat pääsivät mukaan kuvaukseen.  Ovatkin yläkuvassa ihan luomuväreissä 😀
Puolukat olivat viimein kypsyneet. Yritin kerätä niitä jo pari viikkoa sitten, mutta olivat epätasaisen värisiä. 
Pyörähdys sienietsässä ja pulahdus uimaan, jäivät haaveeksi, sillä iltapäivällä alkoi sadella ja ukkostaa. 
Saaliiksi sain kuitekin 1,5 ämpärillistä puolukoita.  Keräsin koneella ja kerääminen oli melko nopeaa (minun mittapuuni mukaan), huomattavasti nopeampaa, kuin mustikoiden käsinkerääminen. Välillä pääsi mökkiin syömään eväät ja lukemaan päivän lehden.
Mustikoita oli jäänyt metsään ihan valtavasti. Ne olivat vielä aika napakoita, mutta maistuivat jo vetisiltä. 

Alla olevassa kuvassa ei ole puolukoita... muuten vaan kivan näköinen asetelma kuvattavaksi. 



Reissusukkina valmistuneet nilkkasukat. Lanka Nallea, kulutus 80g. Puikot kokoa 3. Silmukoita 15/puikko alusta loppuun. Sopii jalkaan, jonka koko on n.40. Halusin tehdä vähän isommat sukat varastoon, kun monesti olen huomannut lahjasukkia penkoessani, että kaikki ovat vähän pieniä. Olen alunperin tehnyt ne suunnilleen oman jalkani kokoisiksi, kun en ole tiennyt, kenelle olen tekemässä. 


Ajatuksena oli taas käyttää noita kirjavia lankoja pois varastosta. Tässä yksivärisen Nallen kaverina Taika -nallea.  Raidallisuuskin vähän kyllästytti, kun niitä tuli niin paljon tehtyä. Aiemmat reissusukat olivat ne siniruudulliset, nyt oli kuviona tällainen nk.kärjellän oleva neliö.  Värikuvio vaihteli yhdestä viiteen silmukkaan ja takaisin. Pitää aluksi laskea, montako silmukkaa puikolle laitetaan, että kuvio menee tasan. 


Arttu kävi kylässä. Laitoin Merrin ensin yläkerran rappuihin oven taakse, että Arttu saa ensin rauhoittua ja haistella paikkoja. Eihän siitä mitään tullut, kun Arttu oletti heti löytävänsä Merrin ja etsiminen jatkui ja jatkui. Vaikka Merri on yleensä kaikkien kanssa sopuisa, on aina vaara, että omalle reviirille tuleva toinen eläin saa pöllytystä.  Veikkaan koiran olevan enemmän vaarassa, kuin kissan, jos yhteenotto tulee.  
Merrille avattiin ovi ja se kyyristeli jo sen näköisenä, että KUKA SIELLÄ ON???  Tilanteen tekee äkkinäiseksi se, että Arttu ei koskaan meinaa pysyä nahoissaan, vaan haluaisi välittömästi leikkiä, äkkipyrähdyksineen.  Se ei pysty olemaan yhtään paikallaan. 
Merri teki isännän oikeudella muutaman valehyökkäyksen Artun eteen, kaartaen parin taputuksen jälkeen aina ohitse.  Arttua eivät taputtelut häirinneet. Sitä kiinnosti, onko Merri muistanut pyyhkiä takapuolensa vessareisun jälkeen...  
Jonkin aikaa oltiin piiloleikkiä ja peräkkäinjuoksua, kunnes tilanne rauhoittui. 



Tilanne rauhoittui jopa niin paljon, että Merriä alkoi jo pitkästyttää.  Se olisi halunnut vielä leikkiä, mutta Artulle tuli ruokapöydän alla tärkeämpää tekemistä. 
Kuvassakin näkyy, miten Merri on täysin rentona. Alun pörröhäntäisyydestä ei ole merkkiäkään ja pupillit suurenneet isoiksi, kuten aina, kun sillä on erityisen mukavaa. 



Näin taas täällä tänään.  Toista peräkkäistä vapaapäivää aloittelen. Suunnitelmissa käydä ostamassa uusi syystakki. Edellinen on "hirvikärpästen ja metsänhajun" valtaama 😝

27 kommenttia:

  1. Merri on niin ihastuttava, kaunis kissa. Kiva seurata teidän blogianne, kiitos mukavista jutuista. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet seuraillut ♥️
      Merri taitaa olla vähän lellikkikissa 😁
      Mukavaa viikonlopoua!

      Poista
  2. Kauniit sukat, kivasti käytit lankoja. Puolukoita, nam, nam. Haaveilen poimimisesta, mutta sateita on luvattu tälle viikonlopulle. Minäkin olen odotellut kypsymistä, lähimetsässä vielä hiukan liian vaaleita, kun maistelin. Onneksi sopu löytyi Merrin ja Artun välille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merri ja Arttu on ihan kamuja. Joka tapaamisella pitää vaan ensin vähän purkaa höyryjä 😊

      Poista
  3. Kauniit sukat olet neulonut. Vaalea ja punainen lanka vain sopii niin hyvin toisiinsa.
    Taas mainiot kuvat nelijalkaisista nappisilmistä.
    Meilläkin puolukkareissu on odottamassa.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjavien lankojen kanssa pohjaväriä on oikeastaan aika hankala valita. Näin vaaleat on aika varmoja valintoja, mut muitakin ois joskus kiva käyttää.
      Nyt olen keränny kaiken, mitä halusinkin. Bonuksena suppilovahverot vielä oottelemassa ;)
      Rauhallista viikonloppua sinnekin.

      Poista
  4. Upeat nuo sukat ja oi oi tuota Arttua ja ihanaista Merriä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hatusta vetäisty malli vaihtelun vuoksi. Nyt on puikoilla villapaita. Tuntuu oudolta, kun on niin iso neule, eikä sukkia, kuten niin monet kerrat aiemmin.

      Poista
  5. Kauniit sukat ja niiiin ihana kissa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kumarrus ja hännänheilautus ;)
      Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

      Poista
  6. Kiva, kun Arttu tuli Merrille kaveriksi. Vaikka ensin pitää tietysti näyttää kaapin paikka. Meidän Felix aina yrittää kissojen perään, mutta olen sanonut, että parempi pysytellä kaukana, muuten saattaa olla naarmu poskessa. Felix kun ei osaa lähestyä kissamaisen pehmeästi, vaan täysi rähinä on päällä.

    Ihanat sukat! Tuo kuvausmaasto on ihan täydellinen. Ihan kuin mainoksesta. Ja puolukoita on ikävä. Siinä on sitten erinomainen marja. Ikean puolukkahillo on lähinnä puolukoita, mutta sehän on hyvin sokeripitoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin nuo näyttävät toimeen tulevan alkusähiköinnin jälkeen. Arttukaan ei osaa yhtään varoa, vaan menee saman tien innoissaan kohti ja hyppelee edestakaisin. Merrillä menee hetki asettaa aivoissa koiraratas kohdilleen ;)
      Otin ensin nuo alemmat kuvat, mutta jotain tuntui puuttuvan. Osui sitten tuo puolukkareisu sopivasti, ja sukat tuli matkaan. Sinuakin siinä kerätessä ajattelin, että ei taida siellä puolukoita tai mustikoitakaan olla. Että mitähän siellä kerätään?
      Minulla ei ole oikein selvää kohdetta, miten puolukat tulee käytettyä. Tänä vuonna tuntui jotenkin tärkeältä itse kerääminen ja loppusaldo. Joinain vuosina on jäänyt kerääminen väliin kokonaan. Selkä vihoittelee päivittäin ja oikeastaan kerääminen oli nyt eräänlainen voitto kotiin, jaksoinpas!
      Viime yönä tuli vettä oikein kunnolla, joten suppilovahverotkin taitavat jo heräillä...

      Poista
  7. Ihanaiset sukat! Niitä sinulta tulee nopeasti. Mielin myös puolukkaan. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ja montako kymmentä litraa ajattelit kerätä tällä kertaa? Sinua sielä metässä ajattelin, kun olin nyt niinkin nopea, että neljässä tunnissa tuo 1,5 ämpäriä. Oli siis yli puolet nopeampaa, kuin mustikkaämpäri 8 tunnissa ;D Nyt keräsin koneella.

      Poista
    2. Voi sinua 😅
      Täytyy saada sato mahtumaan pakkaseen. Vielä ei olla aloitettu tyhjentämään, kun puskista saa tuoretta pöytään.

      Poista
  8. Kauniit puolukkaiset sukat;)
    no niin kumpi voitti? vai tuliko sopupeli:))
    Taidan olla myöhässä,mutta jos ei vapaata enään..niin Mukavaa "työ-sunnuntaita"
    jk.Niin ihanat kuvat kavereista!! 🧡🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tais tulla sopupeli tai molemminpuolinen luovutusvoitto ;)
      Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Toinen työpäivä jo alkamassa ;) Aamut on mulle aina vähän vaikeita, mut kun käyntiin pääsee, niin sitten mennään taas!

      Poista
  9. Kauniit sukat 🍄🍄 Merri on niiiiin ihana 🐾🐾

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Merri kehräsi vähän takasinpäin :)

      Poista
  10. Puolukkasukat ovat kauniit. Mutta en kyllä raaskisi kumppareihin laittaa, sillä jostain syystä saan ainaka marjat liiskaantumaan sukanpohjiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nää alun perin ollu mitään puolukoihin viittaavaa, mut näin kuvattuna ne yht´äkkiä oli ;)
      Minulla on niin tiukat saappaanvarret, että sinne ei mahu mitään. Pojan vanhat saappaat pelittää vielä minulla ihan täysiä.

      Poista
  11. Så flotte bilder!!Elsker sokkene og den nydelige kattepusen :))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you and thanks for visiting and commenting :)

      Poista
  12. Kivan näköiset sukat! Kirjava lanka näyttää ihan erilaiselta, kun sen laittaa yksivärisen kanssa yhteen. Mieheni kävi aamulla keräämässä puolukoita, mutta eivät olleet vielä ihan kypsiä, päätettiin odotella vielä jonkin aikaa. Parempi se on näyttää Artulle ja muillekin vieraille, kuka talossa määrää. Kyllä Merri tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Raidallista yksväriseen. Välillä on vaikea valita, mikä käy yksiin jonkun raitalangan kanssa.

      Poista
  13. Tosi kauniit sukat, tulee ihan puolukat mieleen näistä:) Kaunis tuo punaharmaa väriyhdistelmä, ihanan syksyinen. Onko vinkata ohjetta jossakin vai teitkö omasta päästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Nää oli ihan hatusta vedetyt. Tuossa vähän noita silmukkamääriä kuviosta heittelinkin. 5 s leveimmillään ja 1 kapeimmillaan. Sitä vaan toistin.

      Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!