keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Muuta puuhastelua

Kellojenkääntö anto mulle monta tuntia lisäaikaa vuorokauteen. Niin ainakin tuntuu. Tai tuntui. En tiiä miten pitkään jatkuu. :) Yhtenä aamuna heräsin puol 7 eikä nukuttanu ollenkaan. Lopulta nousin ylös, keitin kahvit ja luin päivän lehen. Seuraavana päivänä oli tulossa vieraita, joten leipomista ainakin oli ohjelmassa. Ei ollu jääkaapissa riittäästi tarpeita, joten ensin miettimään mitä teen ja sitte kauppaan. Leivoin sitte 2 suolasta piirakkaa, kuivankakun, tuorejuustokakun. Samalla pesin pyykkiä. Lisäksi imuroin, pesin veskin ja laitoin viikon tallennukset digiboxille ja kävin suihkussa. Söinkin vielä yhessä välissä. Sit katoin kelloa ja totesin että hupsista! Vielä puoltoista tuntia aikaa ennen iltavuoroon lähtöä! Olipa hämmentävää. Keitin vielä kahvit ja katoin telkkua neuleen parissa. :)


Kokeilin kantarellipiirakkaa naapurin ohjeen mukaan ja olikin oikein hyvä ohje.
Pohjaan maitorahkaa 125g, margariinia (tai voita) 125g, 3½-4 dl gluteenitonta kaurajauhoa, 1tl leivinjauhetta.
Täytteeseen 1L tuoreita sieniä (mul oli pakkasesta paistettuja kantarelleja  epämääränen määrä) , kuullotettuja sipuli ja purjosipuli.  Jäähtyneeseen seokseen150g juustoraastetta, 2dl kermaa, 2 kananmunaa, . Mausteeksi timjamia, suolaa, mustapippuria.
Tein tupla-annoksen pohjataikinaa ja toiseen piirakkaan laitoin täytteeksi 2 kananmunaa, noin 1dl kermaa, ruohosipulituorejuusto. Fetajuustopaloja ja tomaattia. 

Herkkukakku on kuivakakku, joka onnistuu aina ja sopii reiluunkin vuokaan.  Ohjeen olen jo aiemmin kirjannu tänne.

Tuorejuustokakut on min mielestä ihanimpia kakkuja ja helpoimpia tehä, kun tehään jo edellisenä päivänä. Siksi taas tässä yks yritelmä. Puolukkatuorejuustokakku. Käytän melkein aina Digestive -pipareita murskattuna ja hiukan juoksevaa margariinia. Just niin paljo, että seos pysyy jollain lailla kasassa. Olen kokeillu muitakin pipareita, mut aina palaan tähän. 
Täytteessä on 2 x Flora vispi, vaniljanmakuinen rahka, maustamaton tuorejuusto. Liivatelehtiä x 7, jotka olen liottamisen jälkeen sulattanu puolukoiden sulamisnesteeseen. Lisäksi pakkasesta otettuja, sulahtaneita puolukoita, joihin voi maun mukaan laittaa sokeria.  
Puolukat sopii tähän hyvin, eikä lopputulos oo liian makea. 

Ja hyvältä maistui kaikki. :)

7 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja, nam! Tuntuu tosiaan kuin päivissä olisi paljon enemmän tunteja :) Hassua sinällään. Mutta oikein mukavaa! Kivaa marraskuun alkua Sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tää "liiallisen ajan" -tunne kohta tästä katoa. :)

      Poista
  2. Voi mitä herkkuja�� Kyllä vaan heti tuo kellojen siirto tuntuu:) Mukavaa marraskuuta❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. välillä herkuttaa. Toisinaan ei saa mitään aikaseksi. :)

      Poista
  3. Ihania herkkuja! Tuota kantarellipiirakkaa täytyykin kokeilla. Olet kyllä ollut ahkerana! Kiva, että löysin tänne blogiisi, jäinkin samantien lukijaksi. Hyvää marraskuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kun tupsahdit. :) Täällä ei paljon puutarhapöllytyksiä näy, mut ehkä satunnaisesti. Min pihahommat keskittyy enemmän terassin ympärille ja ehkä kerran vuodessa jotain muuta. Ja tietty nurtsin leikkaus, joka on vähä niinku liikuntalaji samalla. :)
      Mut jos muut jutut kiinnostaa, niin tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!