torstai 2. marraskuuta 2017

Kaikenlaisia eläimiä

Kuulin tuttavalta paikallisen eläisuojeluyhdistyksen tungoksesta. Etenkin kissoja on otettu talteen suuria määriä ja pentujakin useita kymmeniä.  Yhdistys toimii tosi pienellä budjetilla ja kaikenlaiset lahjoitukset otetaan ilolla vastaan. Pyyntönä olikin jotain käsityöpuolta, jota voi myydä markkinoilla.

Olen viime vuosina antanu aina loppuvuodesta kertyneitä käsitöitä seurakunnan diakonia- tai lähetystyöhön. Tänä vuonna päätin antaa pussillisen "kissoille".  En tiiä pitävätkö kissat niitä, mut toivottavasti saavat niistä jotain muuta hyötyä. :)

Uutta valmistunutta on taas yhet karhut, jotka tällä kertaa miesten mallia, jos näissä nyt jotain mallia voi erotella. :) Naurattaa oikeastaan toi pohjan tassu, kun tein nyt erilaisen ja se muistuttaa enemmän kissantassua. :)
Lankaa kulu 110g, puikot nro 3. Silmukoita aluksi  15/puikko ja lisäsin 2 silmukkaa resorin jälkeen (yht 62s).  Jalkapohjassa silmukoita 14/puikko ja päällä 16+15. Leveämpään jalkaan voisi olla vähän enemmän (tämä muistiksi itselleni).  Sukat on kokoa 43.

Muutakin mukavaa on tapahtunut. Ollaan muutaman kerran soiteltu kahestaan tuttavan kanssa, eli yhdistelmällä piano ja huilu. Eilen pitkästä aikaa soiteltiin ja mietittiin huvikseen, mihin lähetään "keikalle".  Päädyttiinkin sitte soittamaan paikallisen vanhusten palvelutalon johtajalle, josko sais tulla. Oli ensin vähän ihmeissään ja kyseli hintaa, mut innostui kun kuuli, että ei maksakaan mitään.  Hoitolaitosten budjettiin onkaan tuskin laitettu mitään yllättäviä esiintyjäkuluja. :) 
No joo. Mut vapaaehtoispohjalta oli tarkotus mennä soittelemaan.  Katotaan nyt ensin miten menee ja tehään sitte vasta se meiän kiertue. :D


12 kommenttia:

 1. Aivan ihanat nuo sukat..minä niin ihastelen,että joku osaakin noin kauniita juttuja loihtia♥ Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat <3 Toivottavasti kisut saavat iloa lahjoituksestasi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. sitä miäkii toivon. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit karhut. Iloa varmasti lahjoituksesi tuottaa...

  VastaaPoista
 5. Hyvän setin kokosit kissojen hyväksi. Hieno homma! Kesän mentyä kodittomia kissoja taitaa taas olla, vaikka siitäkin asiasta on puhuttu iät ajat, ihmiset on niin ajattelemattomia. Kiva kiertueen aloitus teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvään asiaan on mukava panostaa. Siitä saa itekin hyvän mielen.

   Poista
 6. Ihania sukkia vaikka miten monta paria olet neulonut. Tuo ilahduttaminen musiikkia soittamalla on todella kaunis teko. Tuotte iloa kuulijoiden elämään! Kaunista lahjoittaa neuleita myytäväksi kissojen hyväksi, arvosta suuresti myös tätä tekoa. Ihmisten julmuudella ei ole rajaa, kun hylätään eläin. Onneksi on huolehtivia ihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on pakkoneuloosi, niin sellasiakin käsitöitä valmistuu, joille ei oo etukäteen mitään käyttöä. On vaan kiva tehä. On myös kiva vaan ihan kokeilla, mitä tulee. Joskus ne löytää uuen omistajan nopeesti, joskus niitä kasaantuu. Nyt niille löyty taas tarkotus.
   Soittokeikka lähenee päivä päivältä. Ihan odottavin mielin ollaan ja mennään joulukuussa vielä joululauluille johonkin, jos aika sallii.

   Poista
 7. Ihana idea lahjoittaa neuleita eteenpäin. Itsekkin joskus mietin, jos vaikka Hopelle tms lahjoittaisi valmiita sukkia, niitäkun tippuu puikoilta enemmän kun on käyttäjiä, mutta nyt on ollut mielenpäällä niin paljon muuta ettei ole kerennyt edes ajatella.
  Karhusukat on hienot! Itse olen yhdet tehnyt, ja pitäisi toisetkin tehdä (ja kolmannet..) mutta tämänvuoden lankalaihis on vielä kesken, eikä kaapissa ole yhtään mustaa lankaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on vuosia neulonu, alkaa lähipiiri olla aika neuleilla kyllästetty. :) Nuorisolle olenkin sanonu, että vanhimmasta päästä voi laittaa johonkin keräyksiin, kun uusia tulee kuitenkin. On vaan niin kiva tehä. Kiva kokeilla aina jotain, vaikka käyttäjä ei oliskaan selvillä. Lisäks pitää olla ns. helppoa matkakässää, jos lähtee kylille käsity mukana. Näin syntyy varastoon juttuja, jotka jää varttumaan uutta omistajaa. Näin varastoon kertyy joka vuos jotain ylimäärästä. Turhaan ne sielläkään seisoo, joten tuntuu ihan kivalta kun joku tarvii niitä ja voi lahjottaa ne jonnekin.
   Tuttu tilanne, kun pitäis tehä jotain tiettyä neuletta, eikä oo tietenkään just sellasta lankaa. :)

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!