lauantai 5. lokakuuta 2024

Värihaaste oranssi

 Repolaisen värihaasteessa on värinä oranssi.  Ensin luulin, että eipä taas meiltä tällaista löydy, ei.  Vaan sitten alkoikin löytymään!  Aidot Hankkija -hatut vuodelta ties mikä,  valmistajana Keskimäen neulomo Ilmajoelta (jopa puhelinnumero löytyy lapusta ! ).  Tuoreempaa tuotantoa Sartsan ompelimosta tuossa Merrin käsittelyssä. 


                                                           Ihmisen lelu ja kissan lelu. 


Hyödyllinen silppuri. 


3 kuvaa Prahan lentokentältä, kun muistin siinä kohtaa, että minun oli tarkoitus kuvata jotain oranssia siellä missä kuljen.  Aika viime tippaan  jäi.  Mies sanoi, että tuollaisten asioiden kuvaaminen ihmistenilmoilla on aika epäilyttävän näköistä touhua 😂





Meillähän on sipulipurkki  ja pöllö! 


Nuottikasastakin löytyi jotain oranssia. 


Loppusilaus. 


Kummallakin kissalla oli hammashoito eläinlääkärissä. Varasin Frodolle ajan ihan vain siksi, kun Merri piti viedä. Merrillähän on ollut sitä hammassyöpymää. Onneksi vein molemmat, sillä sanomista oli Frodollakin!  Merriltä lähti 3 hammasta, Frodolta 2!  
Merrillä on I -tyypin etenevä sairaus, hammassyöpymä. Lääkäri varoitteli, että voi varautua siihen, että joka reissulla lähtee hammas tai useampi 😢 Sairaudelle ei kuulemma mahda mitään.   
Frodolla oli nuoresta iästään huolimatta poikkeuksellisen paljon hammaskiveä ja pahaa ientulehdusta, jonka takia piti ottaa kaksi jo lähes irronnutta hammasta pois. 
Kyllä oli surkeaa sakkia, kun viimein päästiin kotiin.  Kummallakin tikit suussa. Nappuloita ei saa syödä kahteen viikkoon!  Ehkä sitten, jos ne ensin liottaa.  Kipulääkettä ja antibioottikuuri (antilooppikuuri 😅) . Yllättävän hyvin sain annettua lääkkeet ruiskulla suupielistä sisään. Antibiootti  (antilooppi) piti liottaa pieneen vesitilkkaan ja vetää ruiskuun, että homma onnistui. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Syöpyneet ja kipeytyneet hampaat ovat varmaan todella kipeitä kohtia suussa, mutta kissa ei tunnetusti valita kivuistaan.  Seuraava hammashoito on tehtävä jo vajaan vuoden kuluttua. 
Hinta kahden kissan hoidosta oli kiitettävät, reilut 600e, huh, huh!  Tämä oli kaupungin eläinlääkäri, ei yksityinen, jossa hinta olisi noussut varmaan vielä korkeammaksi.  Lääkkeet ja jälkitarkastus onneksi kuuluivat hintaan. 


Käsityöt ovat nyt hiljalleen sillä mallilla, että kaikkea valmistunutta ei voi näyttää ennen joulua.  Neulottu on kuitenkin joka päivä 😍

Oranssinhehkuista syksyä juuri Sinulle! 

1 kommentti:

  1. Kivoja oranssiesineitä. Hankkijalla taisi olla myös lippalakkeja oransseina?
    Voi kissoja. Ystävä otti vuosia sitten löytökissan eläinsuojeluyhdistyksestä. Eläinlääkäri poisti siltä kaikki jäljellä olevat hampaat huonokuntoisina. Kissa eli pitkän ja hyvän elämän ilman hampaita - ainakin me ihmiset niin ajattelimme. Toimi ystävän toisen kissan poikasten varaemonakin kiitettävästi.
    Meidän Juusolta poistettiin kahdesti hammas syöpymän vuoksi. Yksityinen eläinlääkäri velotti yhden hampaan poistosta runsaan 700 € kohta 10 vuotta sitten. Onneksi kaikkia hampaita ei sentään tarvinnut poistaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!