torstai 10. lokakuuta 2024

Onda -sukat

 Kissojen suut alkavat olla jo paremmassa jamassa, ainakin käyttäytymisestä päätellen. Edelleen Merriä harmittaa nappuloiden puuttuminen, mutta se on saanut ylimääräisiä annoksia märkäruokaa niiden tilalla.  Lääkkeet olen saanut annettua hämmästyttävän hyvin. Antibiootissa (antiloopissa) täytyy olla joku hyvä maku, koska Merri on jopa nuollut viimeiset, pöydälle tipahtaneet tipat parempiin suihin 😋 Merrin suu on myös huomattavasti raikkaamman hajuinen, kuin aiemmin.  



Sarjassamme oudot sukkapyynnöt, on seuraava sukkapari.    Siihen löysin Pinterestistä ruudutetun logon, joka kuitenkin oli silmukkamäärältään hieman liian iso.  Levitin sen kahdelle puikolle ja osittain niiden viereisille puikoille   kaartuen.  Loppuosa jäi mustaksi.  Minähän en jälkipistoja tee, jos ei ole pakko.  En myöskään halunnut kierrättää punaista lankaa turhana mustilla osioilla, enkä osaa sitä tikapuutekniikkaa.  Tein ihan omat ratkaisut, eli resorin jälkeen jatkoin kuvion osalta neuletta edestakaisneuleena.  Näin sain neulottua punaisen kuvion järkevästi. 


Kuvion jälkeen jatkoin taas mustalla suljettua neuletta. Ompelin avoimeksi jääneen sauman siististi umpeen. Tarkoitukseni oli jättää sauma sukan taakse, mutta kuvion nähtyäni, tajusin, että se on laitettava sisäsivulle. 


Kuvio piti näin ollen tehdä peilikuvana toisen jalan ulkosivulle.  Kuvion valmistuttua tajusin, että tekstiä ei tietenkään voi kääntää peilikuvaksi 😂 Elämä on jatkuvaa oppimista!  Tekstinpurku ja uudelleen neulominen. 


Logo on hieman liian laaja, ei voi mitään. Nyt voi katsoja arvailla, onko kyseessä Jane Fonda -sukat, Honda -sukat, tai kenties anakonda. 


Sukat ovat kokoa 39. Lanka on Nallea, koska Venlaa minulla ei ollut mustana.  Koska kuvion silmukkamäärä aiheutti päänvaivaa, käytin liian pieniä puikkoja, että neule ei laajenisi liikaa. Puikot siis kokoa 2.  Lankaa kului 116 grammaa.  Kissankarvojakin kului jonkun verran, ainakin neuleen pintaa katsoen todettuna. 


Sukkia aikoo käyttää moottoripyöräilevä Lady. 
Nyt jäin miettimään, millaisella logolla varustetut sukat olisivat sopivat minulle.  Auton merkin mukaan kuvio olisi niin lyhyt, että voisin jopa harkita jälkipistelyä. Pyörä (johon en ole pariin vuoteen koskenut) taitaa olla merkkiä Tunturi. Ehkä huilun merkin mukaan,  Miyazawa? Rieker -sukat kenkien mukaan?  Tykkään neuloa, joten sukat lankamerkkien ja valmistajien mukaan voisivat tulla kyseeseen... Ehkä jään vielä jatkamaan tätä ajatustyötä 😄


Frodokin on toipunut hammashoidoistaan ja iloitsee siitä, että ei ole enää pakko ottaa lääkkeitä. Antibioottikuuri (antilooppikuuri) on loppu.  Maussa ei ollut vikaa, mutta kyllähän kissan täytyy saada päättää, avaako se suun toisen pyynnöstä, vai omasta halustaan. 


Oudot neulepyynnöt ovat minusta aina mukavimpia. Joutuu miettimään,  miten tätä nyt lähtisi toteuttamaan. 
Tänään, vapaapäivänä, hieman neuletaukoa hieronnan jälkeen. Soittoharjoituksiin on kuitenkin mentävä. Ehkä se ei ole niin lihaksia rasittavaa?  😀 

8 kommenttia:

  1. Aivan ihanat sukat. Minä olen noiden kuvioiden kanssa välillä aivan pihalla.
    Voi teidän kissoja kuinnka reippaita antiloopin syöjiä oiḱein onkaan.
    Minä kauhulla odotan meidän kissojen ensimmäistä lääkekuuria ja sen antoa.
    Mukavaa päivää blogi-kissoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli vähän epävarmaa aloittaessa, että mitä näistä sukista oikein tulee. Sitten julmasti "halkaisin" neuleen ja kuvio syntyi helposti. Helpointa on neuloa suljettuna neuleena ohjetta, jossa kuviointia on koko kerroksen matkalta.
      Lääkkeiden anto kissoille sujui ihan hämmästyttävän hyvin! Niissä täytyi olla jotain hyvää makua, muuten en ymmärrä, miten suostuivat ottamaan lääkkeet. Kertaakaan ei kumpikaan rynnännyt karkuun. Antiloopin syömisestä luulisi vatsan jo tulevan täyteen, mutta Merrillä on koko ajan nälkä ;D
      Kissat ovat päikkäreillä ruokailun jäljiltä. Merri on ollut päivemmällä ulkoilemassa, mutta Frodoa ei kiinnosta. Ulkohäkissä käyvät kumpikin kuitenkin päivittäin.

      Poista
  2. Onnistuit hienosti Honda-sukissa. Minulle ei tullut mieleen anakonda sen enempää kuin Jane Hondakin. Varmaan Honda oli ensimmäinen ajatus, kun meillä oli joskus Honda-merkkinen auto.
    Kiva kuulla, että kissojen arki on jo tasaantumassa hammashoidon jälkeen. Frodon ilme on kyllä sen näköinen, ettei enää yhtään antiloopia tämän kissan suuhun.

    VastaaPoista
  3. Olet ihan mestari noiden outojen neulepyyntöjen kanssa! Vautsi. Upeat sukat!
    Terveisiä reippaille pojille!

    VastaaPoista
  4. Juku onpas makeet vauhdikkaat sukat.
    Sinulla tuo taito on hallussa.
    Voi miten ihana ilme Florolla, just sellanen mietteliäs.
    Merrikin tyytyväinen, kun lääke olikin maittavaa.
    Voi sentään edesmenneen Lulun kanssa lääkkeen ottamisessa oli aika moista haastetta🙈
    Mutta Köpi veteli matolääkkeen tonnikalatahnan kera joutusaan.

    VastaaPoista
  5. On kyllä hienot sukat ja saaja on varmaan tosi tyytyväinen. Hyvä että kissat ovat paranemaan päin. Lääkkeen anto kissalle on kaikkea muuta kuin helppoa, mutta aika hyvin tuntui teillä sujuvan.

    VastaaPoista
  6. Olipas kekseliäs sukkaratkaisu! Ei olisi tullut mieleenkään, että tuolla laillakin voisi tehdä, että tekeekin varren edestakaisneuleena. Olet nero. :-)

    Ihanaa, että kissoilla alkaa olla asiat paremmin. <3 Frodon ilme on kyllä paljonpuhuva. :-D

    Anakondasta tuli mieleen, että anoppini nimi on Anasuya, mutta äitini muistaa aina, että se on Anakonda. :-D

    VastaaPoista
  7. Hienot sukat! Sinulta voi varmaankin toivoa mitä vain ja aina onnistuu. Kiva kun kissatkin on niin anteliaita, että luovuttavat karvojaan sukkiin lisälämmöksi. Minun kutomissa sukissa näkyy joskus enemmän koiran kuin lampaan villaa. Mukavaa kun kissojen hampaat on jo paremmassa kunnossa, aika parantaa monta asiaa. Ja antiloopitkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!