tiistai 30. huhtikuuta 2024

Vappu tuli vihdoin!

 Pihalla on isoja ryppäitä krookuksia (?), tai niiksi minä ainakin nyt näitä luulen.  Minulta katoaa nopeasti kasvien nimet ja istutukset, pahoittelen 😄   Talon seinustalla on yksittäisiä krookuksia, mutta näitä on runsain mitoin! Sehän minua ihmetyttää, että en muista istuttaneeni mitään sipulikekoa mihinkään 😬 Lähtivätkö nämä muka yksittäisestä sipulista??  Näitä ryppäitä on uudessa kukkapenkissäni vaikka kuinka monta.  


Minulla alkoi talviloma, jota seuraa toinen viikko kesälomaa.  Loma on aina kiva,  mutta loman sisältö ei tällä(kään) kertaa ole. En saa millään siivottua, mikä ei ole uusi juttu.  Olisi mukavaa, jos saisi siivottua ENNEN  lomaa, mutta ei näytä onnistuvan. Nyt sitten olen taas sen edessä, että on pakko siivota, vihdoinkin.  Lisäksi meidän alakerrassa pääsi takka savuttamaan ihan kiitettävästi joku aika sitten ja kaikki haisee edelleen.   Siivous on siis tehtävä perusteellisesti, mikä hidastaa touhua. 2 huonetta on nyt siivottu alakerrasta ja huoneita on vielä ihan liikaa edessäpäin. 
Pihallakin pitäisi tehdä jotain, kun se lumi sittenkin otti ja suli pois 😒 


Sitten on se mökki. Sielläkin olisi kiva olla, mutta ei ole siivottu....   Eilen käytiin siellä ensimmäisen kerran lumien jälkeen. Sain siivottua  lattiat, vuoteet yms. mutta kaikki kaapit ja tasot jäivät vielä pyyhkimättä ja läpikäymättä.  Hirveää tervaa oli ja joka paikkaa kolottaa. Olen lisäksi huippuvalittaja siivoukseen liittyen 😂  Onneksi tiedän jakavani tämän tunteen aika monen muunkin kanssa. 

Mökillä "pakollinen" tervaleppäkuva järvelle päin. Jäitä on vielä rannan tuntumasta jonkin matkaa, mutta sulanevat näillä keleillä piakkoin. 
Kukkapenkissä yrittää kukkia jo yksinäinen sinivuokko. 


Tässä on ollut kaikenlaista touhua ja tapahtumaa viimeisen kirjoituksen jälkeen.  En ole saanut alulle yhtään kirjoitusta pitkään aikaan.  Alla oleva kuva  on voittamastani kukkakimpusta.   Meillä oli orkesterin kanssa konsertti, jonne olin luvannut noutaa tilatut kukat.  Kyseinen kukkakauppa täytti 25 vuotta ja siellä oli arpajaiset. 3 kimppua, joista piti valita mieleisensä.  Konsertin jälkeen avasin puhelimen ja huomasin, että minua oli yritetty tavoitella. Olin voittanut yhden kimpuista! Upea kimppu, jota Merri tässä ihailee. 

Lähikissa (mikä ihmeen nimitys tuo on?  😂)  oli äskettäin joutunut hoitoon, kun oli pureskellut heillä olleesta kukkakimpusta liljaa.  Onneksi selvisi!   Meillä kissat eivät kukkia syö, ellei sitten Maia -kissa satu tulemaan kylään (toinen lähikissa).  Ei meillä silti ole kukkia juuri koskaan.  Kimppu teki poikkeuksen.  En olisi kyllä minäkään tajunnut, että kissat voivat sairastua kukkakimpuista, mikä näin syvemmin ajateltuna on tietenkin aina mahdollista. 


Tänään taas aloittelen aamupalalla ja siivouksella. Pyykkikone laulaa jo.  Tavoitteena on vähintään yhden huoneen täydellinen siivous.   
Huomenna heti aamusta vappusoittoja orkesterin kanssa.  Ensin soitetaan hautausmaalla, sitten kotiseututalolla ja lopuksi vappumarssilla ja vappujuhlassa. 

Hauskaa vappua juuri Sinulle! 

24 kommenttia:

 1. Iloista vappua sinullekin! 🎵🥂🎈
  On varmasti juhlavaa ja mielenkiintoista soittaa kaikissa noissa tilaisuuksissa!
  Siivoaminen on tosiaan joskus rankkaa. 😄 Toisaalta tiedän sen loistokkaan tunteen, jonka saa kun on saanut jonkin tilan siistimmäksi ja puhtaammaksi. Minun taktiikkani on yrittää tehdä jotain pientä joka päivä... että joka päivä siisteys hieman lisääntyisi.
  Onpa tosiaan upea kimppu ja ihania krookuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo vappusoitot on itsellekin se vapuntuoja, kun on lapsesta saakka ollut mukana likimain joka vappu. Kiva kävellä soittaen keskellä tietä poliisi- tms.auton kulkiessa edellä ;D !
   Huh, nyt alkaa olla alakerta lähes siivottu! Mahtava tunne. Järjestyssiivousta yritän pitää jollain lailla yllä, mutta se varsinainen siivous... Joskus pitäisi käydä kaapit ja kellarikin läpi. Ja vähän väliä tekisi mieli istahtaa neulomaan vähäksi aikaa ;D

   Poista
 2. Vappu on kuule työläisten juhla, joten moppi heilumaan! Niin minäkin teen heti munkkienpaiston jälkeen. Hyvää vappusoittoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen nyt sanoit, tai muistutit :) Enää ei tunnu niin pahalta... Onneksi ei tarvi leipoa mitään tähän hätään. Huominen on minulle se pääpäivä, kun on soitot. Muutaman kerran olen joutunut jättämään vappusoitot väliin syystä tai toisesta ja silloin on aina vahvasti tunne, että jotain puuttuu.

   Poista
 3. Siivoaminen ei todellakaan ole niitä hauskimpia hommia. Siivotun kodin katseleminen sen sijaan on nautinto, joka palkitsee urakoinnin.
  Harvoin noin hienoa kimppua saa kotonaan ihailla. Kauniita ovat krookuksetkin.
  Ystävän pojan kissa naposteli joulun aikaan atsalean lehtiä sillä seurauksella, että joutui tiputukseen eläinsairaalaan. Selvisi onneksi vammoitta. Pojan kukkaro kyllä koki kovan kolauksen - euroissa.

  VastaaPoista
 4. Meinasi unohtua: Hauskaa Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat hommat oli tälläkin kissalla. Tuli aika kallis kukkakimppu.
   Siivous täällä etenee kohti loppuaan. Kai se loppukin joskus tulee vastaan :) Odotan sitä hetkeä, kun olen tehnyt kaiken haluamani ja sitten voin vaan olla. Toivottavasti tämä aika tulee vielä tämän loman aikana ;D Tänään vielä pari ikkunaa ja pyykkien kanssa puljailua.

   Poista
 5. Se on yhtä siivousta tämä ihmisen elämä. Kun saa kaiken jynssättyä, pitää jo aloittaa alusta. Mutta jälkeenpäin on tyytyväinen olo: tuli tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Ei kauaa ehdi lopputuloksesta nauttia, kun seuraava siivous jo painaa päälle ;D

   Poista
 6. Kukkia saa vain tuoksutella muttei maistaa. Minä joskus maistoin salaa joulutähteä mutta onneksi tuli heti oksennus - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sait oksennettua! Joskus pitää kai kokeilla rajojaan, vaikka se onkin aika tyhmää.

   Poista
 7. Mukavaa Vappua ja lomaa. Ei kannata koko lomaa siivota, odottele vaan sateisia ja tuulisia päiviä ja siivoat sitten. Nyt kannattaa nauttia ulkona kaikilla aisteilla. Kevät on kyllä parasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveissa olis, että saisin siivottua kaiken mahdollisimman nopeasti ja sitten loppuloman voisi vaan olla. Kun siellä terassillakaan ei viitsi vielä istuskella, kun se on pesemättä, eli ympäri mennään ja yhteen tullaan.

   Poista
 8. Otan osaa tuon siivousrupeaman takia. Ei ole mukavaa tai houkuttelevaa puuhaa sitten yhtään. Onneksi minun tarvitseekin aniharvoin siivota, kun ei ole yleensä ketään toista asiasta valittamassa. Vasta sitten, kun oma nokka on aivan tukossa, saattaa havahtua imuroinnin tarpeeseen.
  Kyllä krookukset tosiaan lisääntyvät juuri tuolleen. Yksi mukula tuottaa helminauhana uusia mukuloita vieri viereen, entiset eivät kai enää kuki, mutta uusia tulee siihen tahtiin, että niitä on tosiaan lopulta tuollaisina ihanina ryppäinä.
  Voi hurja, olen kuullut, että lilja on kissalle todella myrkyllistä. Onneksi lähikissa sai hoidon ja selvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta! Tiedän, että meitä "siivottomia" on monta ;) En voi käsittää, miten joku voi siivota mielellään ;) Ei meilläkään muut hermoile, kuin minä ja sekin aniharvoin.
   Minulla on yksittäisiä krookuksia ollut useita vuosia talon seinustalla, mutta ne eivät ole noin lisääntyneet.
   Sairas kisukka vietti yön eläinsairaalassa, mutta on nyt jo toipumaan päin.

   Poista
 9. Hyvää vappua 🥳.
  Kevään tuloa on kiva seurata kukkapuska kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on keväässä parasta, että hiljalleen alkaa asioita nousta maan pinnalle ja puut vihertää. Kesällä se on jo niin itsestään selvää, että ei enää jaksa niin hämmästyttää.

   Poista
 10. Kaikki sympatia täältä tulee tuohon siivousprojektiin; se vaatiikin vähän kiukkua ja adrenaliinia niin hyvä siitä sitten tulee . Ja tuo savutushomma (ei savustus :-)) on kyllä NIIN ärsyttävä juttu silloin kun se kohdalle sattuu ja jälkien siivoaminen tosi työlästä ennnekuin saa kaiken käytyä läpi. Mutta ehkä sitten muistaa paremmin seuraavalla kerrralla avata pellit ?? :-).
  Mukavaa virkistävää lomaa joka tapauksessa ja ei niitä kaikkia nurkkia tarvitse koluta niin perusteellisesti ! Sotkeentuvat kuitenkin taas :-)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa sisäsiivous jo vähän helpottaa, enää yläkerta, eli askarteluhuone ja toinen huone. Tuo terassin pesu on nyt aika tapetilla, että pääsisi ulos neulomaan! Mökkikin on nyt osittain siivottu, että lopun voi tehdä vähän kerrallaan. Siivoan usein vähän pikameiningillä, niin ajattelin nyt, että vähän paremmin pitää siivota, etenkin, kun oli tuo savujuttu.

   Poista
 11. Mukavaa yhdistää talvi- ja kesäloma... pidempi pätkä nautiskella ja ei kai sitä nyt siivoamiseen lomaa tuhlata....
  Huhtikuu oli kyllä huh-huh-hurja... odotan selkeämpiä aikoja tältä toukokuulta!
  Seesteistä, sievää upean kukkakimpun kera lomaa toivottelen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan vahinko, mutta ihan mukava juttu. Nyt minulla on taas Euroviisuloma! ;D Ajatuksena oli siivota ennen lomaa, mutta se ei näyttänyt tapahtuvan ;D Saatan jättää pihan haravoinnin tänä vuonna tekemättä, ihan suosiolla. Eiköhän se siellä pysy kuopsuttelemattakin.

   Poista
 12. Kiitos! Alkaa sekin olla jo vähän ohi.

  VastaaPoista
 13. Ihan siis hiljattain (viikko sitten?) luin juttua lemmikeille vaarallisista leikko- ja huonekasveista! Lista oli pitkä:

  Tappavan myrkylliset kasvit/kasvinosat, joiden syöminen vaatii välitöntä eläinlääkärin hoitoa:
  Liljat (kaikki kasvinosat), Liljapuut, Traakkipuu, Atsalea (Rhododendron), Oleanteri, Kielo (myös maljakon vesi), Sormustinkukka, Japaninkäpypalmu (vaikutus maksaan ja ruuansulatuskanavaan), Palmuvehka (vaikutus maksaan ja ruuansulatuskanavaan), Amaryllis, Jouluruusu, Viirivehka (harvinaisena seurauksena munuaisvaurio), Klivia, Tulppaanin sipuli, Narsissin sipuli
  ... ja vielä pidempi lista oli ärsyttävistä kasveista.

  Aika monia noista on kotona ollut, enkä ole kyllä yhtään älynnyt varoa!
  Edesmeenyt koiraherra oli kovin ihastunut keltaisiin tulppaaneihin, söi aina terälehdet. Ne eivät onneksi ole tappavien eikä ärsyttävien listalla. Eivätkä voikukat, leskenlehdet, narsissit ja muut keltaiset...

  Oikeasti etsin silloin koirilta kiellettyjen hedelmien ja kasvisten listaa, niitäkin löytyi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen joskus noita kiellettyjä kasvilistoja selaillut ja ajatellut, että eipä taida montaa myrkytöntä ollakaan. Parempi varoa, kuin katua, eli kukat minimiin. Onneksi nämä meidän katit eivät erityisemmin ole kiinnostuneet kukista. Miltähän kukkien sipulit haisevat? Tavallinen sipuli ainakin aiheuttaa järkytysreaktion kissoissa, eikä ole vähintäkään vaaraa, että haukkaisivat ;D

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!