sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Kaikenlaisia vieraita

 Viime aikoina on käynyt kaikenlaisia vieraita.  Pikkutyttö on ollut useamman kerran. Frodoa vähän pelottaa, mutta se on nopeasti tullut pyörimään  lähistölle ja katsomaan, mikä meininki.  Merriä tietysti kiinnostavat kaikki, jotka tulevat ovesta sisään, vaikka se onkin omalla tavallaan puolustuskannalla aluksi. Sillä on kuitenkin sääntönä, että "EI VÄISTETÄ!!" .   Pienen tytön leikkiminen lattialla on  kiinnostava tapahtuma ja Merri tuli aina vaan lähemmäksi.  Kukaan ei ainakaan vielä jahdannut sitä.  Maisa - kissa on kai opettanut pikkutytölle käytöstapoja heidän omassa kodissaan. 


Pientä mustasukkaisuutta saattoi kuitenkin olla havaittavissa 😂 Merri majoittui pitkäksi aikaa nojatuolin selkänojalle ja teki vaikka mitä liikkeitä, mutta kukaan ei katsonut!  Välillä se käänsi selkänsä ja välillä se taas kääntyi katsomaan, mitä sohvalla oikein myllättiin. 

Pääsiäisenä kaksi koiraa kävi  testaamassa kissojen perhoslelun. Siitä tuli suuri hitti!  Oli huvittavaa katsoa, miten koirat askelsivat pyörivän perhosen perässä toisiaan väistellen. Välillä toinen sai perhosen kiinni. Toinen ei saanut mitään otetta ja yritti tassulla työntää toista kauemmas, että homma jatkuisi. 
Merri katseli hämmentyneenä kiipeilypuun ylähyllyltä. Outoa touhua! Frodon suhde perhosleluun on edelleenkin tällainen 😂 Tämä on minusta niin hassu kuva. Frodo siirtyy harkitun hitain askelin lelun vierestä kauemmas, turvallisemmille paikoille. 


Saimme taannoin tervehdyskuvan Miko -kissalta, jolle Merri ja Frodo ovat ikään kuin setäkissoja 😜 
Miko ja Malla ovat löytökissoja, jotka saivat uuden kodin. Aluksi ne olivat tosi arkoja.  Ensin ne alkoivat kaveerata talon koirien kanssa. Oli  hassua katsoa, miten ne "painivat"  isojen koirien kanssa. Nyt ihmisetkin saavat lähestyä niitä useammin.  Luottamus on kasvanut.  


Vapaapäivät ovat sujuneet mukavasti. Olen käynyt kuntosalilla, kampaajalla, hierojalla.....   Olen käynyt myös viemässä sukat, joilla osallistun erääseen neulekilpailuun.   Kilpailun aikataulua on muutettu, jotta useampi neule vielä mahtuisi mukaan.  Itse käytin sukkien tekemiseen aika paljon aikaa.  Valtavasti meni aikaa myös ohjeen tekemiseen. Se oli lisäksi todella vaikeaa!   Olen neulonut paljon omasta päästäni, mutta ohjetta ei ole koskaan tarvinnut tehdä. Miksi olisikaan, kun samanlaisia sukkia ei ole ollut tarvetta tehdä uudelleen.  Olin tosi helpottunut, kun sain tämän kilpailujutun valmiiksi. Pidän sitä haasteena, mikä olikin syy osallistua kilpailuun. Haasteet! Elämän suola!  Voittaja julkistus piti olla vappuna, mutta nyt se siirtyy jonnekin kesälle. 
 
Vielä on pari päivää vapaata.  Talviloma/ kesälomakin lähestyvät. Tajusin muuten vasta ihan  äskettäin, että minullahan on jälleen Euroviisuloma!!!   Wau!    Meidän kesälomasäätö on ollut aikamoista, kun lomien paikkaa on siirrelty useaan otteeseen työnantajan toimesta.   Olisivat säätäneet ensin ja tuoneet lopullisen listan vasta sitten.   Hyvinvointialueella on erittäin tiukka säästökuuri, joka näkyy paitsi taloudessa, myös työntekijöiden kuulemisessa.  Sijaisia ei ole tiedossa. Minulla on viikko toukokuun alussa ja toinen syyskuun lopussa, mutta heinäkuussa on 3 viikkoa.  Ennen kiellettiin pitämästä kesäaikana (toukokuu-syyskuu) enempää, kuin 3 +1 viikkoa. Nyt on PIDETTÄVÄ 5 viikkoa yhteensä. Hassuja sääntöjä minusta.  Olen ollut niin kauan työssäni, että vuosilomaakin on aika paljon.  Nykyisin ei kai enää saakaan niin paljon lomapäiviä.  Kannattaa olla vanha, niin saa pitää entisaikana määrätyt lomapäivät 😄 Tarpeeksi vanha en kuitenkaan ole, että vielä eläkkeelle pääsisin pitkään aikaan. Siellä jo hallituksessa mietitään eläkeikien nostoja, joten hei, hei vaan eläkepäivät!  Tässä on todella kaivettava rollaattorit esiin, että pääsee kulkemaan työpaikalle tulevaisuudessa 😂

Aurinko yrittää paistaa, mutta vesisadetta luvassa. Ihan sama. Kumpikin vie lumia mennessään 😀

Se on heipat taas, ja just Sulle!  

27 kommenttia:

 1. Ihanat Merri ja Frodo ja koirat ja Miko, josta on tullut rohkeampi <3 Ihanaa, että huonosta alusta voi ponnistaa hyvään kotiin ja luottamukseen.
  Tämän hallitukset toimet hyvinvointivaltion eteen ovat valitettavia ja kyseenalaisia. Eipä tästä muuta. Hyvinvointialueiden ongelmat juontavat kyllä kauempaa. Ikävä juttu.
  Tsemppiä! Ja onnea kilpailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä varmuuden vuoksi toivon, että en voittaisi (vaaraa tuskin on ;D ), sillä voittajan täytyy maksaa vero tuosta satasen palkinnosta, toimittaa verokortti jne. Halusin enimmäkseen nähdä, minkälaiset sukat saan aikaiseksi annetuilla säännöillä.

   Poista
 2. Merri pitää selkänojaa paikallaan, ettei ihan joka paikaan se oudon pieni ihmisenalku pääse kapuamaan.

  VastaaPoista
 3. Hei kamut! Ihan hassuja koiria teillä käynyt. Ja onpa Miko hurmaava tapaus. Ootteko tekin kyllästyneet kevät säiden vaihteluun? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kävin tänään pihalla etsimässä pissapaikkaa. Vieläkin se on vähän vaikeaa lumen ja märän takia. Lumi sulaa kuitenkin koko ajan, eli toivossa on hyvä elää. Kyllä nuo koirat olivat tosiaan niin höperöitä, että lelu piti aina välillä ottaa pois, kun ne eivät osanneet lopettaa. t: Merri

   Poista
 4. Teidän kissat ovat maailman ihanimpia, mutta suloisia ovat kyllä tämän postauksen vieraatkin.
  Löytökissojen kaveeraaminen koirien kanssa lämmittää mieltä. Tosiaan voisi kuvitella, että jos niillä ei ole huonoja kokemuksia koirista, toisten nelijalkaisten kanssa on helppo ystävystyä.
  Neulekilpailuun osallistuminen on mielenkiintoinen haaste. Toivotaan siis, että tulet toiseksi. :D
  Kiitos kommentistasi tänään. Teillä onkin siellä positiivista pöhinää!
  Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meidän mielestä ne ovat maailman ihanimpia ja kiva, jos jonkun muunkin mielestä ;)
   Toiseksi, tai viimeiseksi, ei väliä. Suurin haaste oli osallistua, ja toteuttaa. Ilmeisesti kaikki osallistuneet neuleet ovat näytillä jossain vaiheessa kesää Werlassa.
   Tänään oli taas pikkutyttö hoidossa vähän aikaa ja siinä heiluivat ponit, dinot ja lorupussi :) Merri oli hyvin kiinnostunut.

   Poista
 5. Siellä on menoa ja meininkiä, ihanaa!
  Frodo & perhonen vaikuttaa vähän samanlaiselta suhteelta kuin täällä Koira & rusakko - Koira on se, joka väistää!
  Kesälomaa odotellaan jo täälläkin... Töihin tein just kesälomalistan täytettäväksi, sain sinne heti merkattua myös pari omaa lomapätkää, toivottavasti myös toteutuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakko on varmaan noitunut teidän koiran :)
   Sitten vaan lomia odottelemaan! Tuntuu kivalta, kun on kevät ja kesä on tulossa!

   Poista
 6. Ihanaa, että lomalla on ehtinyt vaikka ja mitä. Odotan innolla kilpailusukkien kuvia. Pikkuisen kivaa, että käy pikkuisia vieraita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet vieraat ovat hämmästyttäviä kaikessa pienuudessaan ;) Kaikki on uutta ja ihmeellistä.
   En tiedä vielä, miten kauas kilpailun päättyminen on nyt siirretty, mutta sitten joskus kesällä.

   Poista
 7. Merri taitaa olla tuossa tuolin selustalla vähän hämmentynyt kun ei saakaan riittävästi huomiota :-).Pikkuneiti vie nyt voiton.

  Tuo loma-asia on sellainen jota meillä sairaalamaailmassakin vatkattiin ihan loputtomasti. Kun talvilomat saatiin jotenkin maaliin sopuisasti niin sitten alkoi se loputon kesälomista vehtaaminen. Ja kun monet olivat olleet pitkään töissä ja oli ansaitusti pitkät lomat niin vaikeaa saada kaikille lomat suht sopivaan aikaan ja juuri tuo viiden viikon sääntö muuttui harva se vuosi. Milloin sai pitää ja milloin piti pitää :-).Ja varmasti nyt vielä kun talous kiristyy entisestään eikä sijaisija saisi ottaa niin hankalaksi menee. Se loma kun on kaikille niin tärkeä juttu ja varsinkin kun olisi kiva viettää lomaa yhtäaikaa muun perheen kanssa ja myös ihan työstä palautumisenkin takia. Joillekin sitten sattuu aina se huonompi lomaviikko ja siitäkös sitten kuulee ......UGH. Olen puhunut :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merrillä on niin tasainen luonne, että ihan nauratti tuo veikistely tytön aikana. Merri teki ihan outoja juttuja :)
   Joku saa aina huonon loman, tavalla tai toisella. Jälleen kerran on tarkoitus hypätä ensi vuonna tämän lomalistan numeroiduilla lomilla pari hyppyä eteenpäin. En kuitenkaan usko koko juttuun, sen verran monta kertaa tämä nytkin muuttui. Meillä oli nimittäin aiemminkin numeroitu lista. Ei siitä ole mitään hyötyä, jos se tehdään aina uusiksi. Joskus ollaan arvottu numerot. Tänä vuonna saatiin aika suosiolla numerot jaettua, kunnes selvisi, että meidät on yhdistetty toisen tiimin listaan. Heillä oli siis samat numerot... Oikein kunnon soppa minun mielestäni.

   Poista
 8. Onpa sinulla ollut mukavat vapaat: kaikenlaista mukavaa tekemistä ja hauskoja vieraita. Kerrohan sitten, kun sen sukkakisan osallistujien tekeleet julkaistaan, niin päästään ihastelemaan. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä :) Minuakin jännittää millaisia neuleita siellä on kaiken kaikkiaan, kun en ole koskaan osallistunut mihinkään tällaiseen. Mukavinta onkin osallistuminen tuollaiseen kokonaisuuteen, lopputuloksesta viis. Ehkä joskus rohkenen tehdä ohjeet johonkin muuhun työhön.

   Poista
 9. Hitsi, nää sun kuvat ovat kivoja, vaikka vähän aristelenkin kissoja. Voisin ottaa nuo koirat, heh heh.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis enemmänkin koiraihminen? Minäkin tykkään koirista, mutta en ottaisi niitä meille asumaan ;D Eilen meille olikin muuttanut mangusti, mutta siitä joku toinen kerta lisää ;)

   Poista
 10. Aivan huikeita kuvakulmia - Merrin tasapainoa nojatuolin korkeuksissa ei voi kuin ihailla ja miten ihmeessä olet tuon Frodon "varpailla kävelynkin" onnistunut taltioimaan... valokuvillasi saat ja ansaitset "Kissakuiskaajan tittelin!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeeksi kun katselee kissojen touhuja, niin muuttuu vähän kissamaiseksi itsekin. Nyt en tietenkään puhu niiden notkeudesta ja lihasvoimasta ;D

   Poista
 11. Ihania vieraita teillä. 🤗 Nuorin meidän pikku väestä täyttää kohta vuoden, mukava hymypoika. Häntä katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle. Hauskoja kuvia kissoista, niillä riittää ihmettelemistä milloin mistäkin syystä. Kannattaa tosiaan olla vanha, niin saa runsaasti lomaa. Minulla on edessä eka kesä, jolloin en saa lomaa ollenkaan. Jäin syksyllä eläkkeelle. Onnekseni sellainen etuus on vielä voimassa, vaikka eläkeikää jossain vaiheessa nostettiinkin. Eikä sentään tarvinnut rollaattorin kanssa töissä käydä. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä samoja ikiä :) Täällä tosiaan tammikuussa täytetty tuo vuoden etappi.
   Tuo on kyllä paha, että ei saa lomaa ollenkaan! Ei se ehkä haittaa tuossa tilanteessa :) Voihan sitä nimetä muutaman viikon loma -nimisiksi. Voi olla, että laitan sittenkin tilaukseen sellaisen automerkin, kuin EvaFord ;D

   Poista
 12. Huippukivoja kissakuvia!
  Jään kiinnostuneena odottelemaan, että minkälaisilla sukilla osallistuit neulekilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin jänskättää, että paljonko on osanottajia kisassa. Jännä nähdä omat tekosensa toisten töiden joukossa, jahka ne sinne sitten joskus päätyvät esille.

   Poista
 13. Ihan tässä sydän sulaa kuviasi katsellessa. Upeita tilanteita ja tilannekuvia. Ihania myös nuo Merrin ilmeet ja varsinkin silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on yksi tosi hassu kuva, jonka mies sai napattua eilen illalla... Meille on ilmeisesti muuttanut mangusti ;D

   Poista
 14. Miko on suloinen pieni kissa; mutta miten arka katse. Toivotaan Mikolle reippaita leikkejä ja muillekin kissoille ja koirille hyvää kevättä. Ai niin, ihmisille myös.

  VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!