keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Sukkalehti

Kaikkien aikojen klassikot -sukkalehti on vielä käymättä läpi 😊 Lehdessä on suosikkimalleja ja klassikoita Novitan liki 100 -vuotiselta taipaleelta. Lisäksi siinä on muutamia uusia malleja, jotka muuttuvat klassikoiksi, jos onni suosii. Minä kokosin tähän jälleen omat suosikkini, jotka ovat jostain kumman syystä  enimmäkseen kirjoneuleita 😉
Vuoden 2015 sukkalehdestä löytyvät Minna Metsäsen Tähtitaivas -sukat. Ne on neulottu Nalle -langalla ja värejä vaihtamalla saa varmaan aivan eri näköisiä lopputuloksia. Näistä saisi helposti esim. jouluversiot. 


Uutena mallina lehdessä on saman suunnittelijan Syksyn lehdet -sukat. Lankana on käytetty Violaa, joka käsittääkseni on entinen Venla (?). 


Tiiamari Moisanen on suunnitellut Tarleenat.  Lehdessä ei mainita, että tämä malli on uusi, mutta ilmeisesti se on.  Jostain syystä minulle tulee mielleyhtymiä johonkin vanhempaan malliin, jonka olen joskus tehnytkin.  Lankana näissä on 7 -veljestä. 


Kyllä palmikotkin kiinnostavat, joskaan eivät niin paljon, kuin kirjoneuleet.  Jälleen Minna Metsäsen 2015 suunnittelemat sukat, nimeltään Saimaa, lanka 7-veljestä.
Piti oikein laskea, montako Minna Metsäsen mallia lehdessä on, kun tähänkin osui näin monta. Malleja näyttää olevan 7, muihin verrattuna aika paljon. 


Aluksi luulin, että kaikki mallit ovat vanhoista lehdistä ja ihmettelin näitä sukkia. En muistanut nähneeni näitä entisissä lehdissä.  Tämä onkin uusi malli. Tiina Vesterlundin Hulivilit ovat erittäin mielenkiintoiset. Lankana näissä on käytetty Nallea. 


Sinikka Nissin suunnittelemat Sinikan kukkasukat ovat uusi malli, joskin siitä tulee taas jonkinlaisia muistikuvia aiempiin näkemiini malleihin.  Lanka näissä on 7 -veljestä.  Kauniit nämä ovat joka tapauksessa.  Ehkä sukkien suunnittelussa, kuten musiikin tekemisessäkin, tulee lopulta eteen tilanne, että niin paljon on jo toteutettu, että täysin uuden kehittely on lähes mahdotonta. 


Näiden sukkien etuosakin on kaunis, mutta takaosa on mielestäni vieä kauniimpi, joten kuva siitä. Violaa käyttäen syntyvät Minna Piin Neidon Sammal -sukat.  Nämä on suunniteltu Eino Leinon Hän kulkevi yli kukkien -runon innoittamana. 


Anelma Kervisen Anelmaiset ovat ihan varmasti klassikkoainesta!   Malli on alun perin nähty vuoden 2015 -sukkalehdessä.  Sukat on tehty 7 -veljestä -langasta silkalla väri-iloittelulla. Näihin saa hyvin uppoamaan myös jämiä. 


Tätä mallia olen itsekin todistettavasti tehnyt useammat. Blogiarkistosta löytyivät äkkimältään nämä vaaleanpunaiset.  Tykkään enemmän Anelmaisista, joissa värejä on käytetty hillitymmin.  Olen tehnyt näitä myös aivan kaksivärisinä.  Kukatkaan eivät omassa käytössä ole mieleisiä. Loppukevennyksenä tämä Merrin tuijotuskuva, jonka olen varmaan joskus jo laittanutkin tänne. Se on vaan niin hassu 👀


Tasapuolisuuden vuoksi myös Frodolta irtoaa tuijottelua 👀


Melkoiset lumimassat satoivat taivaalta viime yön aikana!   Nyt vaan toivotaan, että sulahtavat yhtä nopeasti. 
Inspiroivaa päivää juuri Sinulle! 

20 kommenttia:

 1. Kiva näitä sukkalehtiä on selata vaikka ensin ajattelin etten hanki tätä lehteä. Anelmaisia tuskin teen mutta se on yllättävän suosittu malli. Muistan kun moni vastasi Anelmaiset kun Novita kyseli Instagramissa että mitkä ovat klassikkomalleja. Tarleenat on minusta uusi malli, mutta sitä oli kyllä nähty Instagramissa Tiiamarin tilillä ennen sukkalehden julkaisua ja ehkäpä myös ennen tätä suunnittelukilpailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anelmaiset on aika kiva neuloa. Ne voi pitää hillityn värisinä, jos ei tykkää kirjavista.
   olen varmaan nähnyt ohimennen instassa tms. jotain malleja, kun näyttivät niin tutuilta.

   Poista
 2. Kai sitä kateilta irtoaa vaikka minkälaisia tuijotuksia, kun emäntä vaan sukkia katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D Merri on suorastaan järkyttyneen näköinen ;D Kyllä sekin saa vähän kärsiä, enkä vain minä, joka saa vapaapäivänä aamuherätyksiä kukonlaulun aikaan 10 minuutin välein.

   Poista
 3. Kauniita sukkia!
  Minä toivon, että saisin pakata villasukat jo takaisin laatikkoon ja siirtyä kevyempiin sukkiin ja lopulta sukattomaan kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat, jos vielä olisi aikaa toteuttaa kaikki, mistä tykkää :) Vähän naurattaa tuo sinun kommentti, sillä minähän neulon kesälläkin ja pidän myös villasukkia monesti kesälläkin ;)

   Poista
 4. Ihanat tuijotuspojat <3 <3
  Olipa tuossa kauniita ja hauskoja malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku vielä sanoo, että kissoilla on aina sama ilme, niin hohhoijaa ;D Ilmeitä on satapäin!

   Poista
 5. Kiitos lehden selaamisesta! Itse en lehteä osta, koska en kuitenkaan koskaan tee mitään siinä (lehdissä yleensäkään) olevaa mallia. Kivat tuijotukset! (Tänään oli ihan kaamea keli kävellä!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän heikko lopputulos on monen sukkalehden saldolla siihen nähden, montako paria tulee ohjeilla tehtyä :) Joskus useampia, useimmiten ei yhtäkään.
   Niin paljon lunta, että ei meinannut päästä autolla pihalta pois. Olen kuitenkin näkevinäni, että koko ajan ainakin yksi hiutale sulahtaa pois ;D

   Poista
 6. Kaikki nuo sukat ovat niin kauniita❤️Toivottavasti takatalvi pian ohi,täällä taas tuli kevääseen kuuluvan kuumat tuulet-ilmiön ensimmäinen kunnon hellesää,kun asteet yhtäkkiä kipusivat yli 30 asteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wow! Yli 30 kuulostaa tosi kuumalta! Täällä lumisadepäivä on kääntynyt pakkaspäiväksi, eli lumet eivät ihan heti edes sula. Aurinko paistaa kuitenkin nätisti :)

   Poista
 7. Viola on Venlan uusi nimi. Muuten on ymmärtääkseni sama lanka.
  Lehdessä on mainittu, missä Novitan julkaisussa kyseinen malli on ollut. Ne missä ei ole mainintaa, eivät (kai) sitten ole ainakaan Novitan julkaisemia. Katsoin myös Tarleena-mallia ja se tuntui tutulta, mutta muistuttaako se vaan Niina Laitisen menneiden sukkakalentereiden yhtä mallia? Ainakin oli saman näköisiä orvokin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olin jostain näkevinäni. Minkähän takia nimi piti vaihtaa, tai oikeammin, miksi kaiken pitää aina muuttua ;D
   Vaikea on keksiä uusia sukkamalleja ja kuvioita, luulisin.

   Poista
 8. Syksyn lehdet malli on minusta tosi kaunis; myös väritykseltään. Eli jos nyt alkaisi tehdä voisi olla syksyllä valmis :-). Nuo polven yli menevät sukat on mielenkiintoiset ; minkälaiset mahtaa olla käytössä ? Muutenkin nuo pitkät sukat tarvii olla justiinsa oikean kokoiset kun kuvioneule ei ole joustavaa.
  Kissat :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen just aloittanut polvipituisia sukkia omasta päästä napatulla ohjeella ja mietin tuota samaa, että mikä on silmukkamäärä ja mikä pohkeen koko ja pysyvätkö jalassa. Kuinka paljon neulos venyy, pysyykö napakkana. Kaikenlaisia ongelmia. Ei auta kun kokeilla ja toivoa.
   Syksyn lehdet nähdään sitten jalassasi tuolloin syksyllä? :)

   Poista
 9. Kauniita sukkamalleja. Olen miettinyt välillä samaa, että sukkamalleja on jo niin paljon, että kyllä niihin väkisinkin tulee jotain yhtäläisyyttä aiemmin esitettyihin malleihin, jokin raita tai kuvio. Toisaalta samat sukat on hyvinkin eri näköiset eri väriyhdistelmillä. Ihanat tuijotukset! Meidän koira ei taitaisi tykätä, sitä selvästi häiritsee, jos joku tuijottaa sitä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo meidän vierailevat koiratkin olivat koko ajan vähän varpasillaan, kun Merri tuijotteli niitä ;D Ne vahtivat vuorotellen kissaa, joka viihtyi korkeuksissaan. Toinen leikki sillä aikaa omiaan vähän rennommin. Välillä vaihtoivat vahtivuoroa.

   Poista
 10. Ihanat mallit tässä lehdessä. Minäkin tätä jo käsissäni pyöritin, mutta maltoin olla ostamatta. Vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli vähän harhaluulo siitä, että on vain vanhoja malleja, mutta tässähän on uusiakin, joten ihan hyvä hankinta.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!