perjantai 1. joulukuuta 2023

Kissoista ja poneista

Tervehdys! Minä täällä taas, Merri.  Meillä vietetään ihan rauhallista joulunodotusta.    Ulkona on lunta, eikä sinne oikein ole tehnyt mieli mennä.  Kyllä me silti joka päivä käydään ulkohäkissä haistelemassa ilmaa.  Tämä kynsien raapimiseen tarkoitettu pahvipotero on aika hyvä paikka lämmittelyyn. 

                                      

Sam on ollut meillä hoidossa muutamia päiviä. Sen piti jo lähteä, mutta sitten se jäikin hoitelemaan tota meidän mammaa, kun sillä on korona. Me hoidetaan sitä porukalla.  Minä nuuhaan kovasti mamman sylissä ja Samkin välillä. Frodo tykkää muuten vaan kiehnäillä sen ympärillä.  Me pidetään mamma päiväjärjestyksessä pyytämällä siltä ruokaa ja täyttämällä hiekkalaatikkoa kokkareilla.  Ihan vaan, koska me ollaan niin SÖPÖJÄ!


Frodo päätti näyttää teille taikatempun.  Näin kissa erotetaan hännästään! Ei sattunut yhtään. 


Joku aika sitten päästiin ihmettelemään, mitä meidän kodinhoitohuoneessa tapahtuu.  Mamma oli hakenut tallin yläkerrasta ihan outoja juttuja. Se laittoi nämä ponit uimaan ja sanoi, että ei haittaa yhtään, vaikka niiltä irtoaa pää! 
 Tämän takia me ei mennä ikinä uimaan! 


Seuraavaksi se hankasi tiskiharjalla  jotain palikoita. Ne on kuulemma Duploja.   Pikkulegot saa kuulemma vielä odotella vuoroaan. 


Ponit mamma kantoi takan eteen kuivattelemaan.  Osalla oli pää irti ja niiden sisuksetkin kuivui!  
Nää ponit on kuulemma meidän ihmissiskon vanhoja ja nuo palikat ihmisveikan.  
Minua kiinnosti kovasti ihan lääketieteellisessä mielessä, että miten nuo ponit selviää ilman päätä. Yritin kysellä virkeämmiltä yksilöiltä, koskeeko johonkin, mutta hiljaista porukkaa oli. 


Frodo tutkaili noita palikoita.  Epäilin, että se pistää huiskin haiskin ja riehuu niiden keskellä, mutta se olikin ihan coolisti. Kerrankin! 


Sam valitsi ponit. Se halusi osallistua niiden hoitamiseen.  Vieressä porottavalla takalla saattoi olla myös jotain osuutta tuohon lepuutteluun. 


Lopulta sitten selvisi, mihin noita kaikkia juttuja oikein tarvittiin.   Pikkutyttö tuli kylään ja se alkoi heti leikkiä niillä. Minä kävin välillä varmistamassa, että se viihtyy kunnolla.  Samalla päästiin tutustumaan vähän paremmin.  Kosketusetäisyydelle en arvannut mennä, sen verran rajua menoa saivat nuo ponitkin. 
Voin muuten kertoa, että poneille kasvoi pää takaisin kiinni vartaloon!  Niillä saattaa olla yhtä monta henkeä varastossa, kuin meillä kissoilla. 


Minä olen meillä se, joka nukkuu sängyssä. Frodo ei juuri koskaan. Sitten, kun se tulee, niin aina pitää alkaa taistelemaan parhaista paikoista.  Sam on tottunut kotonaan nukkumaan sängyssä, eikä se ole edes osannut kysyä minulta lupaa, saako täälläkin nukkua sängyssä. Se vaan tulee!   Se on joutunut kuitenkin pesemään korvaukseksi minun pääni jo monta kertaa.  


Frodo yrittää aina tehdä yllätyshyökkäyksiä sänkyyn. Tässä me Samin kanssa kytätään, mitä se nyt taas aikoo.  Ääni kuuluu, mutta ketään ei näy. Mamma teki meille mieluisan jekun!  Se nosti hetkeksi nappulaämpärin keskelle lattiaa!  Minä tajusin heti jutun juonen, mutta toiset vain hämmästelivät, eivätkä osanneet syödä ainuttakaan nappulaa.  Ämpäri katosi turhan nopeasti! Sam oli kiinnostunut meidän pikkuisesta Maisa-kissasta. Se halusi kokeilla, kuinka paljon niillä on kokoeroa mini-Maisan kanssa.   Se yritti myös opettaa mini-Maisaa kävelemään, mutta pikkuinen tippuikin vaan lattialle. Tässähän me nyt ollaan koko konkkaronkka. Sam ylhäällä, Frodo keskellä ja minä täällä omalla paikallani. 


Frodo pyysi  muistuttamaan, että toiset säärystimet on vielä meillä. Arvonnan voittaja ei ilmoittautunut, eikä ole yhteystietoja, joten päätimme pyöräyttää arvontakonetta uudelleen. 
Voittaja on tällä kertaa Saaripalstan Saila.  Onnea!   Mamma lupasi lähettää ne sinulle, kun paranee, jos laitat sen sähköpostiin yhteystietoja (sartsa.piccolo@gmail.com).
34 kommenttia:

 1. Onpas teillä ollut touhukasta menoa Samin kanssa. Ponit on tosi hienoja . Hyvää alkavaa joulukuuta sinne!

  VastaaPoista
 2. Voi että te ootte söpöjä. Onneksi ootte, niin mamman on ollut vähemmän ikävä sairastaa. Täälläkin mamma on ollut koronassa, eikä kissojen kanssa totisesti tarvitse sairastaa yksin :-D
  Sam on niin ihana <3 Ja kaikki muutkin. Sam ja Merri sängyllä <3
  Ja uidessa irtoaa pää! :-DDD Täytyypä olla varovainen uimaan mennessä...
  Voi miten ihana ylläri, lähetän heti sähhöpostia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastamisessa on se hyvä puoli, että mamma on ollut meidän kanssa koko ajan, eikä ole mennyt töihin. Mamma kyllä valittaa, että se ei pysty niistämään, kun makaan sen sylissä. Me ei ainakaan mennä uimaan. Ei tiedetä edes, kiinnittyykö kissoilla pää takaisin, vai ei! t: Merri

   Poista
 3. Oh, ompa teillä kivat jutut siellä. Kivoja kolisevia palikoita, niitä voisi kuljetella vaikka minne ja miten paljon on noita poneja. Varokaa vaan ettei mamma innostu teitäkin pesemään...Koettakaahan pysyä terveenä, ettei vaan korrona tartu mammalta. Pitää pitää turvavälit, hih. Paranemistoivotuksia mammalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, eihän me edes tajuttu, että mekin voidaan sairastua! Merriä ei kyllä pieni ruokahaluttomuus haittaisi yhtään, mutta muita oireita ei haluta!

   Poista
 4. Te ootte kyllä tosi söpöjä. Kiva kun Sam on teidän apuna hoitamassa mammaa, niin hän paranee koronasta tuota pikaa. Olisko teidän syytä käyttää maskia, kun ootte hoitohommissa, ihan vaan varmuuden vuoksi. Frodolle tiedoksi, että hallitus hoitaa leikkaukset, Frodon ei tarvitse siihen paneutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frodo teki vaan taikatempun ja sitten se taikoi vielä sen hännänkin takasin paikoilleen :)
   Ehdotin sille myös maskia, mutta se vaan käkätti takasin. Sam kääntyi takavasemmalle, eikä ollut kuulevinaankaan. Mamma oli laitettu sohvalle nukkumaan ja minä vahdin sitä kiipeilypuusta koko yön. t. Merri

   Poista
 5. Mammalle pikaista paranemista! Tuo ponikatras pyyhkeen päällä on kuin Hiljainen kansa Hyrynsalmella vitostien varrella. Oikeassa se Merri oli siinä kuvauksessa, sivistynyt kissa! Juu, ei parane mennä liian lähelle taaperoita, niillä on tehokas tarttumisote, jää vielä häntä vetävän käteen. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kuulemma jo katsekin tosi viisaan näköinen, sanoo ihmiset. Yleensä yritän hypnotisoida ne antamaan meille lisää ruokaa ;D Tuo ponilauma oli myös tosi hiljainen, vaikka yritinkin puhutella niitä. Taapero oli tosi kiinnostava. Minä seurailin sitä vähän matkan päästä pitemmän aikaa. Frodo lähti omille teilleen heti, kun kuuli sen tulevan. Se onkin aikamoinen arkatassu tiukan paikan tullen. t: Merri

   Poista
 6. Hei Merri! Toivottelen pikaista paranemista uskolliselle palvelijallesi Sartsalle! Kiva että pidätte kissaporukalla hänestä hyvää huolta. Paljon mukavampi on sairastaa, kun on tuollaisia söpöjä karvakavereita. Olkaa kiltisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammalla lähti tänään jo neljäs koronapäivä alulle. Sen silmät vuotaa ja nenä myös. Kohta se näyttää ihan sikapossulta sikkurasilmillään. Kyllä me hoidetaan se kuntoon, jos se vaan jaksaa olla kärsivällinen. t: Merri

   Poista
 7. Onnea Saila!

  Teillähän on ollut monenlaista työtä ja tehtävää siellä! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä kaikenlaista on päivän mittaan. Mamma sanoi just äsken, että minä olen oikein lähihoitajakissa, kun olen niin lähellä koko ajan. t: Merri

   Poista
 8. On Sinulla niin hauskat kissajutut että hihittelin ääneen lukiessa :-).Kova kissatrio.
  Hienoa, että olet säästänyt dublot ja (päättömät:-))ponit. Ne on niitä klassikoita jotka jaksaa viehättää sukupolvelta toiselle.
  Toivottavasti myös koronasi on jo paremmalla tolalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronassa pyörähti neljäs päivä käyntiin. Oireet samat, kuin illalla nukkumaan käydessä, eli silmät vuotaa, nenä vuotaa ja kurja olo. Tuntuu masentavalta ajatella, että menisi tämäkin päivä samalla tavalla kuin eilinen. Ehkä tämä kärsivällisyydellä menee kuitenkin ajastaan ohi.
   Paljon olen leluja hävittänyt, mutta (liian) paljon on vielä jäljelläkin. Paljon sellaistakin, joka jo pitäisi laittaa pois. Lastenkirjojakin on tosi paljon. Niitä pidin aina tärkeinä ja toivon, että tulevakin sukupolvi niistä tykkää.

   Poista
 9. Lelujen kierrättäminen kannattaa. Tosi vähän pieni vielä leikkii, mutta kiva riepottaa jotain kädessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän näitä "ikileluja" ole raaskinut laittaa pois. Yllätyin, kun en muistanut, miten paljon Duploissa on ihan sellaisia helistintyyppisiä leluja joukossa.

   Poista
 10. Oi miten veikeitä kissajuttuja jälleen! Minäkin nauroin ääneen lukiessani postausta ja myös kommentteja.
  Toivottavasti korona alkaa mennä ohi, mahdollisimman vähin jälkivaivoin. Sitä on ollut kyllä paljon liikkeellä.
  Oikein mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma on edelleen aika kuihtuneen oloinen. Me on annettu sen nyt olla rauhassa välillä (ollaan oltu päikkäreillä), mutta kohta taas kiehnätään sen kanssa. Se yritti leikkiä meidän kanssa, laittamalla ison hämähäkin meidän päälle. No kai me nyt se nähtiin, että se ei ollut oikea! Sen mieliksi vähän käpsittiin sitä tarantellaa, jotta se ois ollu tyytyväinen.
   Minä kävin taas ulkona tänään, mutta tassut uppoaa hankeen liian syvälle, ei kiinnosta. Muut ei edes yritä. t: Merri

   Poista
 11. Voi, miten kerrassaan mainio postaus. Nauroin ääneen monta kertaa. Onneksi kävin aamulla uimisen sijaan suihkussa. On pää edelleen tallessa, mutta minähän en olekaan poni. Enkä varsinkaan leluponi.
  Pikaista paranemista sinulle. Vaikka tuollaisten karvakaverien kanssa sairastaminenkin on piirun verran mukavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset ei ymmärrä, että liiallisen nesteen saa helpommin pois , jos valuttaa esim. kaulan kautta. Ihmiset syö ihan turhaan niitä nesteenpoistolääkkeitä. Nopeampaa olis tälläinen tapa. Voi olla kyllä aika kivuliasta... Ihmisissä ei ole kyllä tuollaisia saumoja, kuin noissa poneissa, joista vesi pääsis sisälle salakavalasti.
   Mamma sano, että sen pitäis mennä suihkuun edes, mut tuolla se vaan makaa ja valittaa. t: Merri

   Poista
 12. Kiva Frodo ja Merri kun pidätte mammasta huolta. Muistakaa myös olla kilttejä sille pienelle tytölle, joka teillä käy. Älkääkä suuttuko, jos se joskus tarraa teitä vaikka hännästä tai kiskoo viiksistä. Se ei vielä ihan kaikkea ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei aiota asettua alttiiksi sellaiselle. Frodolla on isommat turvarajat kuin minulla, mutta minäkin aion pysyä turvallisen matkan päässä. T: Merri

   Poista
 13. Eihän tuonne ulos kylmään kukaan halua. Meilläkin käydään vai rappusilla kääntymässä ja äkkiä takaisin sisälle lämpimään. Nukkumapaikoista meillä ei kinastella vaikka muuten sähistäänkin toisillemme. Paikat on jaettu ja vakiot, Ahududu tyynyn vieressä ja Maija jalkopäässä, pääasia että molemmat pääsee äidin kanssa nukkumaan. Hyvää joulun odotusta teidän porukoille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta ulkoilussa olisi ulkopissalla ja -kakalla käynti. Eihän tuolla ulkona ole edes hiekkaa, eikä multaa, mihin kaivaisi montun. Lumeen kaivaminen ei tunnu samalta.
   Frodolla on välillä sellainen meno päällä, että se haluaa aina sen paikan, jossa joku toinen jo on. Se on NIIN ärsyttävää. Ihmiset väittävät, että minäkin olen ollut kova painimaan nuorena, joten odotellaan, jos Frodokin vielä rauhoittuisi... mitä kyllä epäilen.
   Minä odotan sitä joulukuusta ja niitä koristeita. Myös kuusen alta juominen on kiva juttu. t: Merri

   Poista
 14. Taas riemastuttavia kissojen touhuja 🙂🐱🐈
  Teillä on jatkuva show 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidetään huolta siitä, että ihmisten aika ei käy pitkäksi. Välillä kyllä otetaan 4 tunnin päikkärit, joten sillä välillä saavat keksiä jotain omia juttujaan. T: Merri

   Poista
 15. Ihana postaus. On kyllä ihanaa, että pidätte mammasta huolta. Upea ja suuri myös tuo ponilauma mammalla. Tyttäreni kerää noita poneja ja taitaa olla jo 600 kpl hänellä vaatehuoneessaan. Taitaa tosin olla päät paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, huh! Siellä on sitten koko poniyhdyskunta! Liekö sinne enää muille tilaakaan? Me ei nyt muistettu laskea näitä ja mamma sanoi, että osa taisi vielä jäädä sinne ullakolle. Noihin lukemiin ei varmasti kuitenkaan päästä.
   Mamma tuossa edelleen vetistelee ja epäilee, että ei parane enää ikinä, mutta kyllä me se kuntoon saadaan. t: Merri

   Poista
 16. Nyt oli kyllä niin ihana JUTTU kuvinensa... ihmettelyineen ponien anatomiasta, että täällä hihitellään koko päivä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauru pidentää ikää ja te tarvitsette sitä päästäksenne maailmojen ääriin :)

   Poista
 17. Tuli noiden Dublojen pesemisestä mieleen, kun jouduin Hämeessä pesemään perhehuoneen lelut. Että tällainen rangaistus - en olisi uskonut, heh heh. Pikaista paranemista ja kissoille rapsutukset, jotta jaksavat jatkaa hoitamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan olikin hyvä "rangaistus" ;D Aika kauan noiden Duplojen ja ponien kanssakin tuhraantui aikaa.
   Tänään tuntuu jo melkein terveeltä. Vielä on jotenkin nuhjuinen ja tukkoinen olo, eikä tee oikein mieli alkaa mihinkään.

   Poista

Kiitos kommentoinnista! Iloa päivääsi!